X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Witam serdecznie dziewczyny! U mnie dzis prawdopodobnie 10dpo . Z moich obserwacji. Jakos nic nie czuje ... tylko jak mlody ssa piers czuje jak bola sutki po za tym gdzieś raz za czas jakies klucia jAjników...
    oooo kochana trzymam kciukasy , kiedy chcesz robić teścior?

Magduullina lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • TulaCott Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja 6dpo. Córke (1cs z clo)karmię 19 miesiąc, od urodzenia na żądanie ostatni miesiąc jeden dwa razy dziennie. Nigdy nie miała smoczka ani butli, razem też drzemalysmy. Od 5 cykli mam potwierdzona owulację mimo że jeszcze przed ciążą PCO, pół roku temu gin mówił że nie mam szans na naturalną owulacje. Mimo to nie zaciązam. Cykle regularne co 33/34 dni owu w 20/21 DC. Wzięłam wczoraj luteinę na własną rękę i będę brała do testowania albo ewentualnej fasoli. Chyba mi nie zaszkodzi 4dni po stwierdzonej owu? Ale czy pomoże? Powodzenia w staraniach o mlodszakow:)

smeg, Havana3, Annie1981 lubią tę wiadomość

Baśka mój sens życia.
    21.05.2017
    KP 19 miesiąc
  • TulaCott Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Annie, teraz ma jakaś fazę na mleko. Zjada w sumie 5 posiłków stałych i jasne ze się nie zaglodzi, ale przy ząbkach zawsze odmawiała piersi i karmiłam ją odciaganym. Poza tym i tak dokarmiam butlą - walczymy o dłuższy sen, a poza tym ma alergie m.in. Na bmk i bj. Jestem na suplementach, ale ciagle zapominam je łykać. Mam wrażenie ze mała nie dostaje tyle tego co powinna. O 17 nie da się jej z piersi nakarmić, musi dostać butle. Mięsa ile bym nie dała tyle zje, potrafi całe udko zjeść. Lekarze mówią ze nie ma potrzeby dokarmiać żeby zapewnić białko i wapń, ale w sumie pediatra zwala na alergolog, alergolog na dietetyka i tak w kółko.
    Skoro ma alergię na bmk to nie dawaj z puchu bo w puszce jest właśnie bmk, logika epdiatrow:/ byle co to od razu mm pchają...

Baśka mój sens życia.
    21.05.2017
    KP 19 miesiąc
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja popiję wiesiołek czerwonym wytrawnym winem to jakoś lepiej będzie działał? :P

smeg lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    oooo kochana trzymam kciukasy , kiedy chcesz robić teścior?
    Kochana mam zamiar zrobic 10 mlu jutro po południu i w środę normalny ewentualnie polece na bete jeżeli cos uhrze w co wątpię... ze względów na to iz w obu poprzednich ciazach mialam krwawienia... zobaczymy...

• Havana3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Kochana mam zamiar zrobic 10 mlu jutro po południu i w środę normalny ewentualnie polece na bete jeżeli cos uhrze w co wątpię... ze względów na to iz w obu poprzednich ciazach mialam krwawienia... zobaczymy...

Trzymam kciuki❤❤❤

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
    cp 11.2020 6t💔
  • Havana3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Czy ja popiję wiesiołek czerwonym wytrawnym winem to jakoś lepiej będzie działał? :P

Ja też wcinałam wiesiołka i piłam troszkę winka :-) nie pogryzło się i dało efekty ;-)

MrsKiss lubi tę wiadomość

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulinak trzymam kciuki naprawdę
    Havana ty masz już tez fajne panny w domu . Czy dziewczynki tez się ciagle kłócą ? Bo moi synowie non stop masakra , za duża różnica między nimi

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożyjemy zobaczymy.... ogólnie dziwny luz mam w sobie co do tego wszystkiego... i nie wierze ze cos będzie... dzien za dniem ucieka zobaczymy ... dzis przejezdzalam obok apteki ale obaj chlopcy dostali kataru i nie do zniesienia.... mnie tak sie chcialo siku hah ze gnalam do domu... a jutro zajade i kupie jak juz kupie zrobir 10 miu po południu zobaczymy co to będzie.. nie ukrywam że trochę się boje no ale coz... tym czasem ide myc lobuzy siebie i do spania , jutro kolejny dzień..n

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Ja już nie pasuję do tego wątku dziewczyny, moja córka zakończyła całkowice cycowanie . Z jednej strony fajnie pewnie dlatego wróciła mi @ ale z drugiej strony brakuje mi tego przysięgam.
    Jak Ci się to udało? ;)
    Póki co chcę jeszcze karmić tak długo jak się da, ale siłą rzeczy myślę też o odstawieniu.. Chciałabym to zrobić możliwie mało kolizyjnie i "po dobroci", a najlepiej żeby młoda sama zechciała przestać cycowac. Macie jakieś złote rady? Nie mamy smoczka, nie pijemy z butli :)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak widać moja ciąża absolutnie w niczym jej nie przeszkadza :p Pije zawsze wieczorem, czasem rano i bywa, że w nocy.

• Havana3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Ja już nie pasuję do tego wątku dziewczyny, moja córka zakończyła całkowice cycowanie . Z jednej strony fajnie pewnie dlatego wróciła mi @ ale z drugiej strony brakuje mi tego przysięgam.
    Ani mi się waż odchodzić z tego wątku!!! Nie możesz nam tego zrobić nie ważne czy karmisz czy nie zostań plissss

Magduullina, smeg lubią tę wiadomość

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • Havana3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Magdulinak trzymam kciuki naprawdę
    Havana ty masz już tez fajne panny w domu . Czy dziewczynki tez się ciagle kłócą ? Bo moi synowie non stop masakra , za duża różnica między nimi
    Oj tak i to o pierdoły czasem mnie to śmieszy ale czasem cholery dostaję. Teraz różnicę bardzo widać ale za parę lat się zatrze ;-) Mała naśladuje dużą i z reguły w tych negatywnych rzeczach czyli bałagan, "nie lubię szkoły", nie chcę mi się itp. i wieczne fochy uch ale są dni kiedy płaczę ze śmiechu przez nie :-)

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • Havana3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Jak Ci się to udało? ;)
    Póki co chcę jeszcze karmić tak długo jak się da, ale siłą rzeczy myślę też o odstawieniu.. Chciałabym to zrobić możliwie mało kolizyjnie i "po dobroci", a najlepiej żeby młoda sama zechciała przestać cycowac. Macie jakieś złote rady? Nie mamy smoczka, nie pijemy z butli :)
    U mnie identycznie jak u Casjopei cyc wiecznie w obrotach ;-) żeby chociaż ograniczyć tylko jak staram się go zajmować na chwilę działa ale potem walczy i pcha się do cyca i marudzi i płacze ..i nie ma szans na samoodstawienie... co tu zrobić?

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z cycem tez nic nie dziala zeby odstawil a to juz dwa latka teraz 15 i juz mnie to meczy... u nas od wczoraj potezne katary dzieciaki polapaly , wystarczylo pare dni w przedszkolu... mnie jakies rozwolnienie dopadlo...

• Havana3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda paskudna oby to nie grypa jelitowa

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby. Dziewczyny kupilam test ale zrobię jutro 12 dpo 28dc... jakos dziwnie sie czuję jeszcze ta biegunka rano...

smeg lubi tę wiadomość

• Havana3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Oby. Dziewczyny kupilam test ale zrobię jutro 12 dpo 28dc... jakos dziwnie sie czuję jeszcze ta biegunka rano...

Trzymasz nas w napięciu ale poczekamy sobie grzecznie :-)

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Havana i tak jakos czuje ze nici z tego...

• karolinams Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopeja - u nas herbatki w ciągu dnia zastąpiły jej całkowicie cyca i ciągnęła tylko w nocy a ostatnio nawet w nocy wybrzydzała i tak stopniowo coraz mniej aż w końcu wogole nie chce . Nawet nie mogę jej w tej pozycji przytulić do siebie bo się odpycha . Także przeszło to u kas bardzo łagodnie ale to wszytko ona sama wyregulowana bo ja chciałam karmić dłużej .

Havana - skoro nie macie nic przeciwko to oczywiście zostaje . No to widzę ze u was podobnie . Ja wiem ze kiedyś ta różnica zaniknie ale teraz jest przepaść . Maluszek i nastolatek tym bardziej ze starszy zawsze był raki rezolutny i poważny a młody to taki mamy cycu , wiec to dodatkowo jeszcze ich charaktery powiększają ta przepaść .

Jestem przerazona jeśli w ciągu swych trzech cykli jie zajdę to niewiem co zrobię opiekunki dla młodej jie mam bo nastawiłam się ze przecież muszę być w ciąży . Niewiem co zrobię jak nadejdzie cza powrotu do pracy . Liczę na cud naprawdę

Magdulina - jutro czekamy na wieści

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ