kawa a starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Qrczak wrote:Ja też piję dziennie 2-3 filiżanki kawy rozpuszczalnej. Raz na jakiś czas zdarzy się taka mocniejsza z expresu i nie zamierzam z niej rezygnować. zwyczajnie uwielbiam smak kawy i czasem kończąc jedną zaraz myślę o drugiej No chyba, że w ciąży odrzuci mnie od niej. Ale póki co ciąża to chyba u mnie odległy temat
haha Qrczaczek odległy temat 5 dni minęło i już ciężaróweczką jesteśRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Ja czytałam, że kawa jest nie zdrowa w czasie starania się o dzidzię. Oczywiście w małych ilościach nie szkodzi... Ja piję jedną dziennie i to taką słabą. Gorzej jest jak panowie piją dużo kawy. Picie dużej ilości kawy przez panów obniża jakość nasienia oraz ilość a także obniża libido. Tak czytałam. Mój mąż pije dwie dziennie. Myślę że to i tak za dużo, bo on mocne sypane.
-
Ja piję 3 kawy dziennie. Kiedyś potrafiłam wypić 12... kupiliśmy ekspres i pijemy świeżo mieloną, cieputką bez mleka, bo przestałam tolerować chyba...
-
nick nieaktualnyja uwielbiam kawe, ale ciezko ja ograniczyc... tak samo jak musialam ograniczyc picie zielonej herbaty, bo tam tez kofeina - wiec wyczytalam, ze max 2 dziennie zielonej mozna czsami sie zastanawiam co ja moge w ogole pic oprocz wody mineralnej heh z jedzenie podobnie - mam pco - a tyle rzecy nie mozna jesc, ze tez chyba tylko salata zostala, a w tych czasach ciezko cos kupic zdrowego, bo by nam nie szkodzilo... ah te czasy
momo1009 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wszystko w umiarze
Kawę i herbatę należy ograniczyć ale trzeba wykluczać, spożycie dzienne kofeiny powinno być poniżej 200 mg dziennie, czyli np. nie więcej niż dwa kubki kawy instant lub jeden kubek kawy z ekspresu, dwa kubki czarnej herbaty lub cztery kubki zielonej herbaty.
Nikt nie mówi, że pijąc więcej nie zachodzi się w ciążę tylko, że jeżeli dążymy do zwiększenia płodności to należy zmniejszyć ilość kofeiny
Jeżeli kawa jest "podładowaniem" baterii warto rozejrzeć się za witaminami♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-