Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kawa a starania
Odpowiedz

kawa a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczyłam temat o alkoholu. Jednak bardziej nurtuje mnie kawa. Piję trzy kawy rozpuszczalne dziennie.
    Uwielbiam kawę i nie mogę bez niej żyć :(
    Wczoraj przeczytałam, że kofeina może powodować problem z rozwojem jajeczka.
    W sumie kawa to jest jeszcze jedyna rzecz, z której nie zrezygnowałam dla dobra wyższego:(:(:(
    Bez niej czuję się śpiąca, kręci mi się w głowie, beznadzieja ogólnie.
    Jakie macie podejście?

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piłam 3 rozpuszczalne kawy dziennie, teraz troszkę ograniczyłam. Po śniadaniu musi być - nie ma opcji i po obiedzie malutka. Ograniczyłam bo martwiłam się, ze wypłukuję witaminy z organizmu. Nie wiem, może coś w tym jest. 11 lat temu nie piłam kawy i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań :/

Gucik lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie podejście-że w dwie ciąże zaszłam w 1 cyklu starań pijąc minimum 2 kawy,z tego co pamiętam mielone

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję dziennie 2-3 filiżanki kawy rozpuszczalnej. Raz na jakiś czas zdarzy się taka mocniejsza z expresu i nie zamierzam z niej rezygnować. zwyczajnie uwielbiam smak kawy i czasem kończąc jedną zaraz myślę o drugiej ;) No chyba, że w ciąży odrzuci mnie od niej. Ale póki co ciąża to chyba u mnie odległy temat :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadzajmy z "nie piciem" kawy....a co mają powiedzieć kobiety z krajów gdzie jej spożywanie uważane jest niemalże za "święte" - tam raczej nie wyobrażają sobie "życia bez niej"...wszystko z umiarem i głową...a alkohol i kawa to dwie różne sprawy...ja piję 2 dziennie i nie zamierzam rezygnować:)

Cynamonek30, Anoolka lubią tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa jest dobra i warto pić- ja piję 1 kubek dziennie. nie polecam picie rozpuszczalnej, bo jest niezdrowa. lepiej taka zwykła. o rozpuszczalnej kiedyś czytałam, że w pl nie badają jej za wiele i jest słabej jakości, lepsza ta z de bo tam są inne, wyższe normy. raz na tydzień piję rozpuszczalną.

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też piję kawę,w pierwszej ciąży piłam parzoną czarną kawę,ale chyba syn jej nie polubił i od ok8tc zwracałam każdy łyk.Skutecznie oduczył mnie picia
    "sufiastej"jak to teraz nazywa. Teraz piję tylko rozpuszczalną-max 2 filiżanki dziennie,do śniadania obowiązkowo,za to herbaty nie znoszę,tylko owocowa i to też nie każdą wypiję.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawe rano w pracy i po obiedzie w domu.

• Iownka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja teraz właśnie piję trzecią rozpuszczalną...
    Jest to dla mnie taka przyjemność:(. To są dosłownie trzy najprzyjemniejsze momenty dnia dla mnie...
    Pocieszam się tym, że od klasy maturalnej piję kawę i dwa razy zaszłam w ciążę...
    Nie wiem, czy łączyć to, że teraz nie mogę zajść z głupią kawą...

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wplywa niekorzystnie na starania ale tylko w okolicach owulki. Chodzi o to ze kofeina powoduje przyspieszone ruchy scianek macicy, rzesek i poprostu zaplodione jajeczko ma problem z imprementacja.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije 2 dziennie z ekspresu świezo mielone z mlekiem , staralam sie troche ograniczyc ale jest taka pyszna ze ciezko. Kiedys pilam rozpuszczalna,ale to syf jest kiepsiej jakosci wiec juz lepeij na to konto wypic jedna konkretna i na pewno nie bedzie to mialo decydujacego wplywu na zajscie

• kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę ograniczyłam. Pijam 1 max 2 małe filiżanki dziennie. Chyba lepiej chuchać na zimne... ;)

211042976e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpuszczalna to zaden syf po prostu jest to zmielona drobniutko kawa i tyle. Natomiast w ciazy zalecenia lekarzy sa takie zeby ewentaulnie pic jedna kawe. Ostatnio widziałam reklame w tv o kawie dla kobiet w ciazy, pewnie cos jak inka.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Rozpuszczalna to zaden syf po prostu jest to zmielona drobniutko kawa i tyle. Natomiast w ciazy zalecenia lekarzy sa takie zeby ewentaulnie pic jedna kawe. Ostatnio widziałam reklame w tv o kawie dla kobiet w ciazy, pewnie cos jak inka.

Nie. Kawa rozpuszczalna to zliofilizowany napoj z kawy. Czyli kawa jest normalnie zapazana a potem woda jest wymrazana i zostaja tylko stale substancje.
    smak jest inny oczywiscie ale generalnie jest t prawie to samo co napoj z kawy bo teoretycznie to poprostu zaparzona kawa ale bez wody:P.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego przeszłam z kawy rozpuszczalnej na świeżo mieloną. Specjalnie ekspres został zakupiony :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ale i tak sie najpierw mieli, a zlifilizowana to te krysztalki, a jest jeszcze np proszek, tutaj cytat: Kawe wytwarza się na trzy różne sposoby, ale jest coś, co je łączy: ziarna kawy zawsze są najpierw palone i mielone. i pozniej masz rozne obrobki. A to tym lepiej bo w warunkach sterylnych i to nie jest syf tylko czysta obrobka :)

• agnieszka1804 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iownka wrote:
    Dziewczyny, zobaczyłam temat o alkoholu. Jednak bardziej nurtuje mnie kawa. Piję trzy kawy rozpuszczalne dziennie.
    Uwielbiam kawę i nie mogę bez niej żyć :(
    Wczoraj przeczytałam, że kofeina może powodować problem z rozwojem jajeczka.
    W sumie kawa to jest jeszcze jedyna rzecz, z której nie zrezygnowałam dla dobra wyższego:(:(:(
    Bez niej czuję się śpiąca, kręci mi się w głowie, beznadzieja ogólnie.
    Jakie macie podejście?

Mnie też ciężko zrezygnować z kawy, bo nie wyobrażam sobie śniadania bez kawy z mlekiem... Pije rozpuszczalną, z mlekiem właśnie, i potem jeszcze drugą popołudniu. Z tej popołudniowej zrezygnowałam, i pije zamiast niej zieloną herbate. Początkowo miałam lekki kryzys bez tej drugiej kawy, ale organizm sie już przyzwyczaił, i jakoś to znosze. :-) Ciekawe jak będzie potem, chyba kupie bezkofeinową...

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze z rana piłam kawe i popołudniu tez . obecnie nie mam czasu na takie przyjemnośći i z rana piję ocet jabłkowy a po południu już herbatę owocową czy inną . kawę tylko w weekendy, ale jakoś się oduczyłam ;)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię kawy...

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Mega Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ograniiczylam kawę do jednej dziennie. Lubię kawusie i chyba nie mogłabym całkowicie z niej zrezygnować :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ