X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Coraz więcej tu zafasolkowany i bardzo to cieszy :) :) :) :)

Ona29, magdzia26 lubią tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Samara Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina - ale krechy!!! Takich to nawet w filmach nie ma :) Cudownie, gratulacje.

Powiem Wam, że jeszcze chwile i wszystkie tu z brzuchami zasiądziemy jak takie kwoki na jajach.

Karolina - u mnie drugi cykl z clo był szczęśliwy więc trzymam kciuki ;)

Gadu - Ty nie szalej! Sprzątanie nie zając ;)

Karolina2787, Ona29, zapachmalin, Gaduaaa, magdzia26, Marteczka93, Anusias, Posok82, Caro lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:

Barbia ja zawsze powtarzam w temacie prl ze swojego przykładu ze powinno się ją badać między 3-5 dniem cyklu bo wtedy daje najbardziej miarodajny wynik.
    W każdej fazie cyklu prolaktyna ma prawo być na innym poziomie. Może to 1 badanie robiłaś w innej fazie a to 2 w innej? Stąd ta rozbieżność?

Ladybag pierwsze badanie było 9dc (45,95) a drugie 14dc(489,80).
    A kiedyś 15 dc było 44,16 a za miesiąc 17 dc było 277,50

Gratuluję Malina :) super wieści dbaj o siebie

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Anusias Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Dziewczyny, czy miałyście może kiedyś tak, że dwukrotnie w czasie cyklu miałyście śluz rozciągliwy?

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super, że wszystko już lepiej. Kurcze niech te plamienia już Ci dadzą spokój. Najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze :P

calanthe dobrze ze plamienia ustaja, trzymam kciuki zeby ich nie bylo, lez duzo i odpoczywaj :)

zapachmalin my ie juz znamy :D kreski suuuper :)

Samara u mnie dwie grube kreski pokazal test ze nawet ta testowa byla grubsza i mocniejsza od kontrolnej - tzn ta kreska co ma byc mocna i gruba :D

Witam nowe dziewczyny :)

No a u mnie chyba wszystko ok, czekam na wizyte ktora mam w czwartek i juz mam lekki stresik... tydzien temu bylam u lekarza bo podbrzusze mnie pobolewalo i lekarz mowi ze powoli zaczyna serduzko juz bic :)

Caro lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy miałyście może kiedyś tak, że dwukrotnie w czasie cyklu miałyście śluz rozciągliwy?

Często tak mam ;-)
    Nawet jutro mam dostać @ a dziś mam sluz przezroczysty i rozciagliwy to chyba oznaka niskiego progesteronu

Anusias lubi tę wiadomość

• Anusias Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki Ona29 :)

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow coraz więcej fasolek :) Malina GRATULUJĘ!!!!!! :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu taka dzisiaj cisza ?? :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Parę dni mnie nie było a tu takie zmiany.
    Wszystkim szczęściarom gratuluje! niech fasolki rosną.
    U nas w rodzinie pojawiła się nowa kruszyna na świecie- urodziła siostra. Dosłownie kruszyna 2800 i 52 cm.
    Więc póki co próbuje cieszyć się jej szczęściem :)

Caro- a ty jak się czujesz?

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    co tu taka dzisiaj cisza ?? :)
    Faktycznie cisza jak makiem zasiał ;)

Śnieżka ciesz się siostry maleństwem , taki maluszek daje wiele uśmiechu i dzięki nie mu da się zapomnieć na chwilę o swoich problemach.

• Anusias Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też się zastanawiam co tu taka cisza. hop, hop, żyjecie?

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja postanowiłam rzadziej zaglądać, bo się za mocno nakręcam. Muszę zacząć myśleć o czymś innym.

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym :)

Anusias lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny ja już po wizycie. W sumie jestem jeszcze bardziej skołowana niż wcześniej. Przez ten mój brak @ i to całe zagmatwanie nawet nie wiedziałam dobrze w którym mogę być tygodniu. W każdym razie lekarka długo na usg szukała i nic, chciała mnie wysłać na betę skoro testy pozytywne ale w ostatniej chwili znalazła pęcherzyk. Póki co tylko tyle. Powiedziała, że to bardzo wcześnie, dopiero 5 tydzień i za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być dziecko. Mam w czwartek za tydzień wizytę. Zupełnie nie wiem co myśleć, czy wszystko jest ok czy powinnam się martwić, czy rzeczywiście zobaczymy cokolwiek na ekranie i wgl. Gdybym wiedziała, że jest tak wcześnie w życiu nie poszłabym póki co. Więcej nerwów niż to warte. Yh. No i w sumie tyle. Sorki, musiałam powylewać żale. :(

karolinams lubi tę wiadomość

• ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Niby tam jakieś objawy są, może trochę inne niż zawsze, ale są.
    Wczoraj test negatywny, chociaż do okresu jeszcze 4 dni więc może być za szybko, ale gdybym była w ciąży to przynajmniej druga blada kreseczka powinna już być. To już 5 cykl mich starać ale 1 po dawce euthyroxu ponieważ robiłam badania i wyszła niedoczynność tarczycy 5,5. Ponowne badania robiłam tydzień temu i spadło do 0,91 czyli dobry znak. Ale czy ten spadek w tym cyklu spowoduje cud. Zaczynam powoli wariować.

ona32
  • Samara Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Hej
    Niby tam jakieś objawy są, może trochę inne niż zawsze, ale są.
    Wczoraj test negatywny, chociaż do okresu jeszcze 4 dni więc może być za szybko, ale gdybym była w ciąży to przynajmniej druga blada kreseczka powinna już być. To już 5 cykl mich starać ale 1 po dawce euthyroxu ponieważ robiłam badania i wyszła niedoczynność tarczycy 5,5. Ponowne badania robiłam tydzień temu i spadło do 0,91 czyli dobry znak. Ale czy ten spadek w tym cyklu spowoduje cud. Zaczynam powoli wariować.

5 cykl to nie tragedia. Nie powinnaś się spinać przynajmniej do 12 cyklu. Są tu dziewczyny które starają się po 6-7 lat i muszą się trzymać.
    Skoro widać poprawę po lekach musisz być dobrej myśli.
    Testów nie rób wcześniej niż w dniu spodziewanej @. U mnie bladzioch wyszedł dopiero w tym dniu i to był bardzo blady bladzioch, więc raczej jak masz jeszcze 4 dni do @ to ma prawo być biel wizira.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak w tytule ja mam dziś szczyt cierpliwości i mam dosyć. co cykl to coś nowego w tamtym plamiłam 5 dni przed @, w tym plamię od 3 DPO, zbadałam progesteron, jutro wyniki. mam dosyć tych NOWOŚCI... ehh a miało być tak łatwo od rzucić gumki i już ciąża...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hey Dziewczyny ja już po wizycie. W sumie jestem jeszcze bardziej skołowana niż wcześniej. Przez ten mój brak @ i to całe zagmatwanie nawet nie wiedziałam dobrze w którym mogę być tygodniu. W każdym razie lekarka długo na usg szukała i nic, chciała mnie wysłać na betę skoro testy pozytywne ale w ostatniej chwili znalazła pęcherzyk. Póki co tylko tyle. Powiedziała, że to bardzo wcześnie, dopiero 5 tydzień i za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być dziecko. Mam w czwartek za tydzień wizytę. Zupełnie nie wiem co myśleć, czy wszystko jest ok czy powinnam się martwić, czy rzeczywiście zobaczymy cokolwiek na ekranie i wgl. Gdybym wiedziała, że jest tak wcześnie w życiu nie poszłabym póki co. Więcej nerwów niż to warte. Yh. No i w sumie tyle. Sorki, musiałam powylewać żale. :(

Po pierwsze gratuluję!!
    Po drugie... moja pierwsza wizyta była w 5 tyg.3 dniu, na usg widoczny pęcherzyk ciążowy. Serduszko pokazało się 2 tygodnie później. Gin tłumaczył, że najlepszy termin na wizytę serduszkową, to skończony 7 tydzień. Na tym etapie, gdzie byłyśmy na 1 wizycie, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dużo może zależeć od sprzętu gin, ale kwestia jest też taka, że czasami owulacja występuje wcześniej i zarodek może być widoczny na etapie 6 tygodnia ciąży. Nie ma powodów do paniki :)

Buziaki dla Was!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Po pierwsze gratuluję!!
    Po drugie... moja pierwsza wizyta była w 5 tyg.3 dniu, na usg widoczny pęcherzyk ciążowy. Serduszko pokazało się 2 tygodnie później. Gin tłumaczył, że najlepszy termin na wizytę serduszkową, to skończony 7 tydzień. Na tym etapie, gdzie byłyśmy na 1 wizycie, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dużo może zależeć od sprzętu gin, ale kwestia jest też taka, że czasami owulacja występuje wcześniej i zarodek może być widoczny na etapie 6 tygodnia ciąży. Nie ma powodów do paniki :)

Buziaki dla Was!

Dzięki Lilith właśnie tak staram się myśleć ;) to po prostu mega trudne bo czlowiek chciałby od razu wiedzieć, czy wszystko jest w porządku ;) ale z drugiej strony, nie ma rady trzeba czekać. No i wierzyć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. ;) pomaga to, że ciągle mogłabym spać :D

A co tam u Was? Spakowani już? ;) zleci te ostatnie kilka tygodni sama nie będziesz wiedzieć kiedy. Tak szybko Ci ten suwaczek biegnie, super ^_^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 14:52

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przperaszam ze tak wbijam tu z pytaniem ,ale nie mam juz sil :(
    wynik proga w 21dc 0,27ng co to oznacza nawet nie wiem jak to zinterpretowac ;( nie dosc ,ze bog zabral mi dziecko to jeszcze bede miala kolejne problemy :(
    chyba latwiej sobie strzelic w glowe :(

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ