X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kozamonia mówię o Tobie :) po cichutku gratuluję :* niech maluszek pięknie rośnie :)

kozamonia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej laski

Dziś moje samopoczucie takie samo jak pogoda czyli beznadziejne. Czekam na @ bo dzisiaj powinna przyjść ewentualnie do 2ch dni może być opóźniona bo owu było później. Zastanawiam się nad dalszą stymulacją...

Caro fajnie że dostałaś powera :-D

Magdzia a jak Ty się masz?

Miłego dnia dziewczyny
    Oj tesciowie i brat męża tak mi napsuli krwi że chyba przez miesiąc do siebie nie dojde... ;( normalnie aż wczoraj wieczorem się rozryczalam z nerwów a dzisiaj w końcu pojechali ale czuję się jakby mnie tir przejechał :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia to współczuję kochana jeju aż tak źle? Na szczęście już po wszystkim nie denerwuj się już bo Tobie nie można Przytulam ❤

Monia oczywiście również gratuluję i czekam z niecierpliwością na wynik bety :-D

• Anusias Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Dziewczyny, ostatnio tylko Was podczytywałam, ale nie miałam głowy nic pisać. 3 czerwca byłam na pogrzebie przyjaciółki, która długo walczyła z chorobą nowotworową i tylko o tym myślałam. Ten cykl bez stymulacji, jak się nie uda to muszę przejść na 2 miesięczną antykoncepcję, ponieważ naturalnie mam zawsze tylko 1 pęcherzyk i średnio to się podoba moje gince i chce mi uregulować hormony, więc 2 miesiące przerwy. Przez stres wszystko mi się w cyklu poprzesuwało, okres później i bardzo skąpy itp. Trzymam kciuki za nas wszystkie, te mamusiowe i staraczki, tak jak ja :) Buziaki

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Samara Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - Po cichu gratuluje. Daj znać jak beta.

Magdzia - oj współczuję. Aż za dobrze rozumiem to jak bardzo teściowie potrafią namieszać w życiu.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie brat męża zrobił w sobotę taka aferę wszystkim ze skończyło się jego powrotem taksowka do Warszawy (220 km) a tesciowie tak naobiecywali mojemu prawie 3 letniemu synkowi że ten był gotów wsiąść z nimi do samochodu i jechać do nich (350 km od nas) oczywiście skończyło się jedna wielka afera dziecka i płaczem a oni mieli radoche "że niby woli z nimi być niż ze mna"... wiec wystawilam małego na werande i zamknelam drzwi teściowa tak stała przez 10 min z nim i nie wiedziała co zrobic... a to tylko jeden ze "smaczkow" całego ich pobytu...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedzę na kanapie i nie mogę do siebie dojść aż cała mną telepie z nerwów...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    W skrócie brat męża zrobił w sobotę taka aferę wszystkim ze skończyło się jego powrotem taksowka do Warszawy (220 km) a tesciowie tak naobiecywali mojemu prawie 3 letniemu synkowi że ten był gotów wsiąść z nimi do samochodu i jechać do nich (350 km od nas) oczywiście skończyło się jedna wielka afera dziecka i płaczem a oni mieli radoche "że niby woli z nimi być niż ze mna"... wiec wystawilam małego na werande i zamknelam drzwi teściowa tak stała przez 10 min z nim i nie wiedziała co zrobic... a to tylko jeden ze "smaczkow" całego ich pobytu...

O masakra.. niektórzy ludzie to mają nie po kolei w głowie.. współczuję :( a mąż jak zareagował na to wszystko? Między młotem, a kowadłem czy wziął Twoją stronę?

Mnie brzuch boli :( odstawiłam dziś lutkę i idzie @ :/ Czy któraś z Was podczas brania luteiny miała plamienia? Podobno to może być skutek uboczny. Ja dostałam plamień już 23dc, a zwykle dostawałam max 2 dni przed @.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż no cóż dzisiaj był w pracy już... a poza tym to niestety on musi "uszczęśliwić " swojego tatusia i mamusie za wszelką cenę...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka u mnie też były plamienia czy z luteina czy bez...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny moje Kochane! ;)

Tyyyyyyle do napisania :D Zacznę od Moni kochanej! Wiedziałam, po prostu wiedziałam, że się uda! I jak szybko Ci wgl beta wyszła pozytywna. Super, cudowne wieści. Bardzo się cieszę i bardzo gratuluję i wgl ściskam kciuki ;) <3

My po weekendzie wymęczeni ale mega szczęśliwi. Taki mecz to niesamowite przeżycie. 60 tysięcy osób śpiewających hymn. Ciary normalnie ^_^
    Dzisiaj miałam też wizytę i usg. Maluszek machał do mamusi łapką <3 Coś cudownego. ;) Wg książeczki dzisiaj 11t4d wg usg 12t1d. :) Więc rośniemy jak szaleni. 5,54cm szczęścia <3 Wszystko na ten moment super, następna wizyta 3 lipca będę mieć przepływy robione. ;) Może maluszek pokaże mamie co ma między nogami wtedy? :D

A teraz tak:
    Magdzia- nie przejmuj się, doskonale Cię rozumiem. Nie stresuj się bo nie warto i nie ma sensu. Choć nie dziwię Ci się wcale bo sama też parę razy czegoś takiego doświadczyłam. Powiedz mężowi że koniec z częstymi odwiedzinami teściów bo stres nie służy dziecku ;) Odpoczywaj sobie i ignoruj głupie gadanie.

Karolcia- ściskam i nadal trzymam kciuki z całych sił. Wierzę, że niedługo się uda. Zwłaszcza teraz po operacji małża, na pewno zaskoczy :)

Caro- fajnie taki odpoczynek na działeczce zamiast ciągle w domu ;) Super że mogłaś wyjść. Ale co do sprzątania to oczywiście nie żartuj :D Energia energią ale małż świetnie da sobie radę :D :)

Gaduuuu- jak się czujesz? Kreślnij coś :D

Samara- jak Stasiu? :) Daje popalić Mamuśce? :D

Pozdrawiam Was wszystkie! <3 ;)

Marteczka93, Karolina2787, Caro, kozamonia lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh musze się wam pochwalić misiu wczoraj zjadł swoją pierwszą łyżeczkę marchewki :)
    Na widok łyżeczki buzia sama mu się otwierała i nic nie wypluwal.dziś tak samo jak wczoraj a jutro spróbujemy brokuła:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Samara Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachmalin - Staś grzeczny. Głównie śpi, je i obsikuje wszystko oprócz pieluchy... Serio! Grawitacja w jego przypadku nie ma absolutnie zastosowania. Nie mam pojęcia jakim cudem obsikuje się cały, a pielucha jest sucha.
    Pierwsze dwa dni po powrocie do domu były kiepskie. Staś płakał, a ja razem z nim... Baby blues w pełnej krasie. Musiałam wołać na odsiecz mamę.
    Teraz już mamy jako taką rutynę. Jedynie Stanisław nie znosi kąpieli i drze się jakby go obdzierali ze skóry.

Posok82 lubi tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę teraz ze Samara urodziła dzidzie 2940,a my już mamy 2600 a gdzie jeszcze do porodu :D

Pokoik w końcu zrobiony i choć zwykle tego nierobie to mogę powiedzieć że jestem z siebie dumna ^_^ ilość diy powala :P wszyscy zachwalaja wiec fruwam pod sufitem :D

Po cichutku gratuluję i trzymam mocno kciuki za kropeczkę Moni <3

Madzia nie denerwuj się - Tobie nie wolno ;) ja to męża bym opieprzyla od góry do dołu ze pozwala tesciow na takie zachowanie.. ja rozumiem ze szacunek.do rodziców, że silna więź ale teraz ma też nowa rodzinę pod opieką i to ona powinna być priorytetem..

Ciesze się, że wszystkie maleństwa w brzuszkach mają się dobrze :) i tak trzymać :)
    Miłego dnia kochane :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :**

magdzia no współczuję przebojów z rodzinką.. :-/ Masakra jakaś. Nie dość że nie powinnaś się teraz denerwować ani ciut ciut to Ci jeszcze dodatkowo dowalają do pieca.. Ahh trudne są takie sytuacje i pewnie gdzieś dla Męża też, bo stoi pomiędzy. Ale wiesz, olej to, choć pewnie ciężko, bo hormony też robią swoje i bez nerwów :*

Anusias oczywiście zaciskam kciukasy za ten cykl :* Ale może jednak faktycznie warto spróbować z tymi anty. Sama jakiegoś doświadczenia z nimi nie mam, bo nigdy nie brałam, ale chyba też gdzieś trzeba posłuchać gina.. A wakacje zlecą i od nowa staranka :-)

Malinka noo tak! Bo Ty na meczu byłaś! Ale musiało być fajosko ;-) A Maluszek jak ładnie rośnie. No bajunia! Miło się czyta takie wieści:-D A co do sprzątania, to nie niee to zostaje tylko w sferze moich marzeń aktualnie hehe.

myszkaka ja brałam dupka i nie plamiłam, ale nie miałam z tym też wcześniej problemów. Chociaż tak jak magdzia pisze, czasem są, czasem nie ma. Bez reguły raczej. A brzuchol może boli, bo Fasol się wgryza ;-) Bynajmniej odstraszamy małpiszona a sioo!!

Klaudys no to ładnie! Od marcheweczki się zacznie a ani się obejrzysz a będzie wpylał kotleciory ;-)

Samara A widzisz, Stasiowi charakterek został hihi. Powiem Ci że o tym że dzieci płaczą podczas kąpieli słyszę baaardzo często ;-) A w nocy daje Maminie pospać?

Ja wczoraj byłam na wizycie. Ogólnie Mała jest zdrowiutkim i ruchliwym dzieciem ;-) Serduszko i inne parametry wyszły w normie. Waży 448g. Szyjka 4,2cm. Gin dojrzał, że łożysko jest dość nisko usadowione.. (jak nie urok to ... wiadomo) i może zacząć napierać na szyjkę a dodatkowo w miejscu gdzie był krwiak i gin zawsze podkreśla że jest to "słabsze" miejsce. Także leżing na caaałego żeby nie doszło do niewydolności szyjki.. Nic nowego :-/ Gin zapowiedział, że mam wytrzymać chociaż by do połowy września.

magdzia26, Marteczka93 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) dzisiaj już trochę lepiej :)
    Nikos też odpukac z lepszym humorkiem się obudził :)
    Ladybag pochwal się pokoikiem :) ps. Mój Nikos urodził się z waga 3960 a drugie dziecko podobno większe zawsze więc wiesz :P
    Caro super ze córcia ładnie rośnie a ty odpoczywaj i korzystaj z lenistwa :)
    U nas sezon truskawkowo-czeresniowy się zaczął więc ogłaszam czas obzarstwa :D
    A i mamy już jakieś typy imion dla dzidzi - Tymus, Tadziu, Mikołaj ale jeszcze mam czas może coś jeszcze wymyślę :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wybierzcie mikołaj mój tygrysek będzie miał imienika :)

Caro prędzej pierogi ruskie po mamie :p

magdzia26 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Samara Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro - u Stasia zdarzają się noce gdzie sama muszę go budzić na jedzenie. Jednak w większości wstaje do niego trzy razy. Najgorzej jest jak po karmieniu nie chce spać dalej, tylko gapi się i chichra... A matka na fotelu przysypia i boi się że go upuszcze jak faktycznie zasnę.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:53

Karolina2787, magdzia26, Marteczka93, Caro, zapachmalin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:-)
    U mnie ostatnio brał czasu na wszystko;-)
    Łącznie z seksem dlatego tez nie zdziwilam się że @ przyszła punktualnie dlatego Carl proszę o kolejny termin na 4.07
    U mnie z przytulankami bardzo gorzej ostatnio a to dlatego że pracujemy na pełnych obrotach jak to któraś z Was tu napisała sezon się zaczął więc i ja mam sezon ....roboty mnóstwo praktycznie o 5 wychodzę o 5 wracam mój o 2 wstaje o 5 wraca że mną więc nie ma siły na seks kładziemy się i śpimy

Magdzia no niezbyt ciekawie u Ciebie z treściami i trochę gorzej że malz chce ich uszczęśliwić niż Ciebie , jak to pewnie facet problemu nie widzial i jeszcze szkoda małego ciężko takiemu maluchowi potem cokolwiek wytłumaczyć a Ty ? Tobie teraz potrzebny spokój i szczęście... najważniejsze że się już rozjechali i i masz " cisze"

Caro Ty za niedługo do łóżka przyrosniesz faktycznie nie masz kochana lekko, najważniejsza jest dzidzia teraz więc lezing i liczing czas bo już coraz bliżej;-)

Karola a Ty nie testujesz? Czekasz grzecznie na @@@ ? Nic nie korci? Nie ciągnie? Hmm tak czy siak trzymam kciuki !

Gadu no tak no nie zrobiłam oczywiscie badań nawet Caro kopniak nie pomógł:-P

Veritaserum ja to bardzo trzymam kciuki i wogole to Ci powiem że naprawdę super że tak szybko! Ja czekam pół roku plus komplet badań przedemna za niezla sumke potrzebne rzekomo do laparo
    Nie miałas tego zleconego ? Hiv Kila wzw przeciwciala i sama szczepionka jeju ja tam mam chyba ż 7 oznaczen co muszę zrobić...

Co do mnie no miałam mega problemy z plamieniami po miesiaczce sama @ trwa maks 4 dni a potem plamienia nawet i do 12dc i gdzieś wyczytalam że to wina niedoboru magnezu , więc sprawilam sobie pluszz plus chelatowany magnez zaczęłam lykac i faktycznie @ się skończyła plamien nie ma - super !!!

Koza no nie wyniki bety już są? ;-)
    Cichutkie gratulacje i odemnie ;-)

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ