X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Samara a powiedz mi bo widzę że też łatwo nie było , miałaś jakieś konkretne powody przez które ciężko było zajsc ?

Wg wyników badań jestem okazem zdrowia, jedyny problem był z owulacja, lenila się i o ile była, to zbyt późno.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Samara Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Tak standardowo ile masz wiosen :P skąd jestes :) moze się okaże ze My sąsiadki :D

Mi niedługo stuknie 37latek, troje mamutów mam w domu. 18, 13 i 10taki.
    No i resztę o mnie to w podpisie i na wykresie widać :P

Mam 27 lat, mieszkam na Pomorzu w małym zadupiu niedaleko Chojnic. Mężatka od 3 lat. 0 dzieci...

Gizmo lubi tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ona ja nie biorę żadnych absolutnie żadnych wspomagaczy. Zero kwasu foliowego, lnu na śluz czy wiesiolka.... Null. 100% naturliś jestem :D

Japierdziu a ja latam jak dzik po aptekach no ale ja nie dorabana jestem i czegoś napewno mi brakuje bo ja nie jem albo inaczej bardzo mało jem owoców trochę więcej warzyw
    A na sluza to ja mam conceive wyprobowany aż 1 raz haha:-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Karolina ja teraz mam komplet hormonów do zrobienia konkretnie prolaktyna estradiol progesteron testosteron Lh Fsh tsh f3 f4
    I byłam wczoraj pytać i ten o to komplet wyniesie mnie niecałe 150 zł- żadna tragedia
    Także rób co masz robić miej to czarne na białym :-)

Wy tu o maratonie a ja właśnie z zakupów wróciłam ooo i na byłam dla mnie nowość makaron szpinakowy jutro wyprobuje :-)

Mam pytanko jakie jecie witaminy?
    Kupilam sobie dziś zestaw z OLIMPA ogólnie cenie sobie tą firmę za chelat właściwie wszystko mają chelatowane
    Fajny skład zapotrzebowanie witamin wszystkie 100% , składników mineralnych różnie ale tak czy siak dodaje osobno magnez wszystko ok ale na opakowaniu doczytałam że w ciąży nie można ich jeść och :-/ więc jakie lykacie Wy tabsy?
    Ja elevit prenatal

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Mam 27 lat, mieszkam na Pomorzu w małym zadupiu niedaleko Chojnic. Mężatka od 3 lat. 0 dzieci...
    Czyli nie po sąsiedzku jestesmy :/ Ja zadupie zwane Ciechanowem :D

A i szyje miałam ucieta w 2009r. Cytologia zla byla i wypieprzyli to co tam bylo zaatakowane :)

Nie mezatka a rozwodka jestem ale mam juz długo Tii przy sobie :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Japierdziu a ja latam jak dzik po aptekach no ale ja nie dorabana jestem i czegoś napewno mi brakuje bo ja nie jem albo inaczej bardzo mało jem owoców trochę więcej warzyw
    A na sluza to ja mam conceive wyprobowany aż 1 raz haha:-)
    Mi tam pewnie tez wielu rzeczy brakuje ale poprostu nienawidzę brania prochów. Uważam ze w nich wiecej szkodliwej chemii niż to wszystko warte. Na jedno pomoże to na drugie zaszkodzi.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Jestem juz. I sie tez "czepne" ale Samary :P
    Kobito cos Ty taka małomówna :D

Tylko bez urazy ale lubię jak ktos duzo gada :) a zauwazylam ze strasznie cichutko tu jestes. Skromna taka czy niesmiala??

Chciałabym poznać lepiej dziewczyny, które tu przybyly pod moja nieobecność :P

I gdzie jest FOCH AVATAROWY? Foszku pokaz sie plissss :P

Teraz jest placzacy :D zmienilam focha na rozpacz :P rozpacz z powodu oczekiwania na @ lub test :P zalukajcie moj wykres...szaleje z niecierpliwosci ;(

Placzaca macica to moj stan :<

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Teraz jest placzacy :D zmienilam focha na rozpacz :P rozpacz z powodu oczekiwania na @ lub test :P zalukajcie moj wykres...szaleje z niecierpliwosci ;(

Placzaca macica to moj stan :<
    O jeny :D z daleka myślałam ze to słoń :D
    Wybacz mój śmiech ale dzis tak mam :P

A tak serio Laila, jak długie miewasz cykle?? I skąd pomysl na wyznaczenie sobie owu akurat tego dnia???
    Nie wpatrzylam sie mega dlugo w wykres ale czy owu nie wypadla pozniej przypadkiem???

Nie smutaj :-* cycki do przodu, doopa do tylu i idziesz jak dama z podniesiona głową.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    O jeny :D z daleka myślałam ze to słoń :D
    Wybacz mój śmiech ale dzis tak mam :P

A tak serio Laila, jak długie miewasz cykle?? I skąd pomysl na wyznaczenie sobie owu akurat tego dnia???
    Nie wpatrzylam sie mega dlugo w wykres ale czy owu nie wypadla pozniej przypadkiem???

Nie smutaj :-* cycki do przodu, doopa do tylu i idziesz jak dama z podniesiona głową.
    usg mmialam w 18 dc byl pecherzyk 15mm i test owul + musisz dokladniej oblukac moje notatki :P

niedlugo ide jeszcze sikanca zrobie :P

cykle dlugie miewam.. teraz z 36 dni pewnie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 20:38

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzę tylko jak kompa odpalę bo na Tel ciagle jestem i nie widzę notatek :)

przejrzałam i... 21dc cyt. "19,8 mm tyle z zalozenia powinien miec" i no wlasnie powinien ale nie wiadomo ile mial i czy pekł wogole. Bardziej bym obstawiala owu miedzy 27-30dc. A to plamienie moglo byc wynikiem podraznionej otrzewnej np. przez plyn z pecherzyka.

moim zdaniem owu nie odbyla sie wtedy jak masz zaznaczone na wykresie tylko pozniej. Zwłaszcza, że jesteś długodystansowcem :D Zastanawia mnie jeszcze czemu tak długo bierzesz Dupka.

W każdym razie kibicuje Ci szczerze i kciukam za pozytywnego sikanca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 22:14

laila_25 lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Popatrzę tylko jak kompa odpalę bo na Tel ciagle jestem i nie widzę notatek :)

przejrzałam i... 21dc cyt. "19,8 mm tyle z zalozenia powinien miec" i no wlasnie powinien ale nie wiadomo ile mial i czy pekł wogole. Bardziej bym obstawiala owu miedzy 27-30dc. A to plamienie moglo byc wynikiem podraznionej otrzewnej np. przez plyn z pecherzyka.

moim zdaniem owu nie odbyla sie wtedy jak masz zaznaczone na wykresie tylko pozniej. Zwłaszcza, że jesteś długodystansowcem :D Zastanawia mnie jeszcze czemu tak długo bierzesz Dupka.

W każdym razie kibicuje Ci szczerze i kciukam za pozytywnego sikanca :)
    Biore dupka bo podejrzewam calkiem powaznie ciaze i czekam na test...albo @, boje sie odstawic. Pozniej owul nie bylo bo nie bylo zadnego innego pecherzyka. Plamienie mysle,że bylo implantacyjne oby oby... nigdy normalnie nie mam plamien.

ja taki dystansowiec bez przesady.. najdluzej 36dni mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 22:23

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie uważasz ze to dupek Ci tak temp utrzymuje? Zauważ, że odkąd go zaczełaś brać to i temp poszybowała.
    Ale to już Twoja decyzja co zrobisz i jak dlugo masz zamiar go jeszcze łykać.
    Dla mnie jesteś interesującym "przypadkiem" :) tylko się nie gniewaj za moj dobor słow. Ciekawy pokrecony wykres,w miarę szczególowy i te notatki a o ilosci testow to już nie wspomne :) aż mnie ciekawi co to wyjdzie na koniec ;) tylko niech ten koniec bedzie za jakies 8miesiecy ;)

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A nie uważasz ze to dupek Ci tak temp utrzymuje? Zauważ, że odkąd go zaczełaś brać to i temp poszybowała.
    Ale to już Twoja decyzja co zrobisz i jak dlugo masz zamiar go jeszcze łykać.
    Dla mnie jesteś interesującym "przypadkiem" :) tylko się nie gniewaj za moj dobor słow. Ciekawy pokrecony wykres,w miarę szczególowy i te notatki a o ilosci testow to już nie wspomne :) aż mnie ciekawi co to wyjdzie na koniec ;) tylko niech ten koniec bedzie za jakies 8miesiecy ;)
    Niee, normalnie mam takie temp bo mierze o 17- moja norma lutealna to 37,2. Teraz to co wyskoczylo tak wysoko to pierwszy raz tak ze kilka dni 37,4. To jest na 1 tabl dupka wczesniej bralam 2x1, przymierzam sie do odstawienia caly czas no ale czekalam ze test wyjdzie na +, a tu caly czas dupa. Chciclam do @ czy do testu pobrac a tu nic nie ma i nie ma juz sie wkurzam bo nie wiem do konca co robic..czy juz go odstawic czy jeszcze brac. Boje sie ze jak odstawie a sie udalo to mi poleci.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się nie dziwie ze sie boisz odstawić bo sama bym stracha miala. Dlatego wole nic nie brać. Jak ma byc Kropek to da rade bez wspomagaczy i sie przyklei do mamusi :)

Ps Dziwna porę na mierzenie sobie wybralas ;) leżysz godzinę bez ruchu przed mierzeniem?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No ja się nie dziwie ze sie boisz odstawić bo sama bym stracha miala. Dlatego wole nic nie brać. Jak ma byc Kropek to da rade bez wspomagaczy i sie przyklei do mamusi :)

Ps Dziwna porę na mierzenie sobie wybralas ;) leżysz godzinę bez ruchu przed mierzeniem?
    Tak nawet wiecej, zazwyczaj ze 2, zwracam na to uwage.
    Bardzo bym juz chciala,żeby moja sytuacja sie wyjasnila. Wykres to wyglada po prostu ciazowo..ale testy sa caly czas ujemne. Chociaz w poprzedniej ciazy do 14dpo mialam ujemne.
    9be9331dd51c7f7c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 23:03

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie na tym 33dc jakby cień cienia byl :) albo mam juz jakies mroczki przed oczami :P

Lecę w kimono. A Ty Foszku odzywaj sie tu jutro. W kupie zawsze raźniej :)

Dobranczyk i kolorowych senkow :)

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Faktycznie na tym 33dc jakby cień cienia byl :) albo mam juz jakies mroczki przed oczami :P

Lecę w kimono. A Ty Foszku odzywaj sie tu jutro. W kupie zawsze raźniej :)

Dobranczyk i kolorowych senkow :)
    wlasnie sama juz nie wiem czy widze wiecej bo tak bardzo chce czy jak... ;/

dobranoc jak cos sie zmieni dam znac :*

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    witam czwartkowo!

u mnie nudy... ale bynajmniej nie jestem dziś płaczliwa... hehe
    temp skoczyła na 3 fazę hihi może cycki zaczną boleć ;)

Gizmo, laila_25 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samara Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w słoneczny czwartek.

Laila - strasznie późno mierzysz temperaturę. W godzinach między 17 a 19 temperatura organizmu jest najwyższa i to może Ci fałszować wynik. Najlepiej mierzyć po przebudzeniu.

Gizmo lubi tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry :)

U mnie nie dość ze "szmata" (haha) zbliża sie wielkimi krokami to jeszcze OF zajumał mi owulację. Po wpisaniu dzisiejszej temp system stwierdził ze cykl byl bezowulacyjny :D

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ