X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • .A. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, coś w stylu afirmacji i wdzięczności. Wydaje mi się, że to ma na celu ogólną relaksację i akceptację siebie oraz kierowanie pozytywnej energii na narządy rozrodcze. Ona tam mówiła, że jak mamy w sobie za dużo męskiej energii to blokujemy lewy jajnik czy cos takiego. Przejrzałam na szybko kilka webinarow ale żadnego tak od początku do końca. Z jednej strony wydało mi się to dziwne ale z drugiej to co mamy do stracenia 🙈🤣

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔

Póki nie ma 🐒 dalej jest szansa :)

A tutaj ewolucja moich testów, z góry z dzisiaj :)

https://naforum.zapodaj.net/3c94f07aaa5b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 07:17

Otter, Olenkaqx, Anettaa, Magda_Lena, Julkaaa, wariancja lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:29

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter pozostaje nam chyba już tylko czekać na @ 😔😞 szkooooda ,ja bardzo liczylam na ten cykl .. taki ładny wykres był 😔

Alutka ładnie sciemnialy 😙 idziesz na bete?

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Dzień dobry 🙂

U mnie biel w 14 dpo 😉 nie ten cykl to inny 😉

Alutka pięknie ciemnieją Twoje kreseczki 😊 mocno trzymam za Ciebie kciuki 💚💚

Szkoda 😔 ale tak jak piszesz, nie ten to inny 🤗 przycupne w temacie o kubeczku, bo mam mieszane uczucia. Z jednej strony więcej czasu mają plemniki na dotarcie, mniej nasienia się marnuje tuż po a z drugiej zastanawiam się, bo te zwykłe menstruacyjne są głębokie i czy w tym kubeczku nasienie szybciej nie ginie w kontakcie z tym silikonowym materiałem? 🤔

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Szkoda 😔 ale tak jak piszesz, nie ten to inny 🤗 przycupne w temacie o kubeczku, bo mam mieszane uczucia. Z jednej strony więcej czasu mają plemniki na dotarcie, mniej nasienia się marnuje tuż po a z drugiej zastanawiam się, bo te zwykłe menstruacyjne są głębokie i czy w tym kubeczku nasienie szybciej nie ginie w kontakcie z tym silikonowym materiałem? 🤔

Moja gin twierdzi ze to absurd, bo jest tak jak mówisz- nasienie jak wpada do kubka to plemniki giną. I jest większe ryzyko infekcji intymnych nosząc taki kubeczek po kilka godzin

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monika7, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter ja ostatnio próbowałam dwa cykle z tym kubeczkiem(ja używałam.menstruacyjnego) i powiem tak-jak zakładam na noc to ok nic w nim nie zostaje(rano pusto w nim) pod warunkiem że po juz nie wstaje. Dwa razy używałam rano to polezalalm z pol godzinki i po wyjęciu po około 3h sporo tam było płynu w środku... także zastanawia mnie to czy sens byl rano go zakładać bo sama nie wiem czy wszystko wylecilao do niego czy jednak coś tam dotarło gdzie trzeba...

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co jak usunę test pozytywny owu z 7dc to OvuFriend pokazuje mi że jestem dziś 2 dpo 🙈🙈 czy jest w ogóle możliwość żeby z tak wysoka tempka owulka "przeczekala" ???? I wystapila w ten dzień chociaż co miałam nitki krwi??
    No to jest chyba nierealne co???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 09:38

Magda_Lena lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mama8latka lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
    🔹menstruacyjne są głębsze i umiejscowione są u wejściu pochwy, dalej od szyjki i można je nosić więcej niż godzinę
    🔹Prokreacyjny jest płytszy i aplikuje się go przy szyjce i nosi się go max 1 godzinę
    🔹 Obydwa kubeczki są zrobione z sylikonu medycznego, ale nigdzie nie ma podanych składów, aby wgłębić się jak ten sylikon wpływa na plemniki
    🔹Używajac menstruacyjnego kubeczka plemniki spłynął przez pochwę gdzie zginą w kontakcie z nieprzyjaznym im środowiskiem pochwy, więc chyba i tak nie ma dla nich różnicy kiedy dotkną ścianki kubeczka 🧐
    🔹W ferti Lily plemniki są trzymane przy szyjce gdzie jest przyjazny dla nich śluz więc nie giną od razu i może ten śluz chroni je przed ścianką kubeczką 😉

To są takie moje przemyślenia z rana 😁 cena tego kubeczka wraz z przesyłką to 134zl 😳 uważam, że dużo ale mam jeszcze 2 cykle przed UIU więc chyba spróbuję 😁

Jestem ciekawa co o tym myślicie 😁
    Jestem pod wrażeniem przeprowadzonej analizy 😀
    Coś w tym może być, że ten krótszy kubeczek trzyma plemniki bliżej przyjaznego im środowiska. Ja na razie kubeczków nie używałam, ale nie mówię zupełnie nie 🙂

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziewczyny wiecie co jak usunę test pozytywny owu z 7dc to OvuFriend pokazuje mi że jestem dziś 2 dpo 🙈🙈 czy jest w ogóle możliwość żeby z tak wysoka tempka owulka "przeczekala" ???? I wystapila w ten dzień chociaż co miałam nitki krwi??
    No to jest chyba nierealne co???
    Myślę, że to całkiem możliwe 🙂 Także czekamy na piękne ⏸

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:

Hej...! Dopóki nie ma małpiszona nic nie jest przesądzone! To nadal wcześnie 🙂 Ja tam wierzę, trzymam kciuki, i afirmuję Twoją macice 😄 🍀💚🍀

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja wzięłam dupka jeszcze przed tym plamieniem 😑 co prawda od 12-14 dnia wzielam po 1 tabletce bo akurat nie miałam wykupione recepty ale jednak wzielam... No i NIGDY nie miałam tak wysokiej temperatury przed owulacja... przecież podnosi się dopiero w fazie progesteronu 🙈 ja pierdziele wszystko się pomieszalo 😂😂😂

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
    🔹menstruacyjne są głębsze i umiejscowione są u wejściu pochwy, dalej od szyjki i można je nosić więcej niż godzinę
    🔹Prokreacyjny jest płytszy i aplikuje się go przy szyjce i nosi się go max 1 godzinę
    🔹 Obydwa kubeczki są zrobione z sylikonu medycznego, ale nigdzie nie ma podanych składów, aby wgłębić się jak ten sylikon wpływa na plemniki
    🔹Używajac menstruacyjnego kubeczka plemniki spłynął przez pochwę gdzie zginą w kontakcie z nieprzyjaznym im środowiskiem pochwy, więc chyba i tak nie ma dla nich różnicy kiedy dotkną ścianki kubeczka 🧐
    🔹W ferti Lily plemniki są trzymane przy szyjce gdzie jest przyjazny dla nich śluz więc nie giną od razu i może ten śluz chroni je przed ścianką kubeczką 😉

To są takie moje przemyślenia z rana 😁 cena tego kubeczka wraz z przesyłką to 134zl 😳 uważam, że dużo ale mam jeszcze 2 cykle przed UIU więc chyba spróbuję 😁

Kubeczki menstruacyjne nie są zakładane u wejściu pochwy tylko kubeczek okala szyjkę macicy. Używam kubeczka menstruacyjnego do menstruacji. ;) Ale używanie kubeczków do zatrzymania nasienia to dla mnie nonsens. ;) Między innymi z powodu o którym pisze Martyna33. ;) Zdrowy plemnik, ten jeden który ma zapłodnić to mu nie potrzebne są kubeczki, on sobie poradzi. ;) A i kubeczek menstruacyjny do menstruacji nosi się 8 godzin do 12, nie sprzyja to infekcjom jeśli przestrzega się zasad higieny, no i krew nie ma dostępu do powietrza więc nic się z nią nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:40

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Tylko że ja wzięłam dupka jeszcze przed tym plamieniem 😑 co prawda od 12-14 dnia wzielam po 1 tabletce bo akurat nie miałam wykupione recepty ale jednak wzielam... No i NIGDY nie miałam tak wysokiej temperatury przed owulacja... przecież podnosi się dopiero w fazie progesteronu 🙈 ja pierdziele wszystko się pomieszalo 😂😂😂

No na moje oko za wysokie temperatury. Jakby owu była w dzień plamienia to by wychodziło ze wzrost tempki prawie nie wystąpił. Ale wiadomo, wszystko jest możliwe :) trzymam kciuki ❤️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:

Tak, myśle, że ten fertilily to inna bajka trochę, bo z tego co widziałam kształt ma bardziej płytki i trzyma bliżej szyjki plamniki. Ten zwykły poporostu się nimi napełnia i wtedy nie wiem czy jest sens trzymanie ich tam w tym kubku. Chyba, że kładąc się co chwilę i robiąc świece żeby jeszcze coś wróciło do szyjki 🤣 😅 ale myślę, że już w tym kubku one mają za mało śluzu i gina...

Ja po monitoringu i w lewym jajniku jest pęcherzyk 12,8mm. Endo 8,9mm. Powiedział, że owulacja za ok 5 dni 🤷 czyli się rozjechał cykl, no ale dobrze że chociaż coś jest 😉

Otter, Magda_Lena lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ