X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • .A. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, coś w stylu afirmacji i wdzięczności. Wydaje mi się, że to ma na celu ogólną relaksację i akceptację siebie oraz kierowanie pozytywnej energii na narządy rozrodcze. Ona tam mówiła, że jak mamy w sobie za dużo męskiej energii to blokujemy lewy jajnik czy cos takiego. Przejrzałam na szybko kilka webinarow ale żadnego tak od początku do końca. Z jednej strony wydało mi się to dziwne ale z drugiej to co mamy do stracenia 🙈🤣

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔

Póki nie ma 🐒 dalej jest szansa :)

A tutaj ewolucja moich testów, z góry z dzisiaj :)

https://naforum.zapodaj.net/3c94f07aaa5b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 07:17

Otter, Olenkaqx, Anettaa, Magda_Lena, Julkaaa, wariancja lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:29

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter pozostaje nam chyba już tylko czekać na @ 😔😞 szkooooda ,ja bardzo liczylam na ten cykl .. taki ładny wykres był 😔

Alutka ładnie sciemnialy 😙 idziesz na bete?

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Dzień dobry 🙂

U mnie biel w 14 dpo 😉 nie ten cykl to inny 😉

Alutka pięknie ciemnieją Twoje kreseczki 😊 mocno trzymam za Ciebie kciuki 💚💚

Szkoda 😔 ale tak jak piszesz, nie ten to inny 🤗 przycupne w temacie o kubeczku, bo mam mieszane uczucia. Z jednej strony więcej czasu mają plemniki na dotarcie, mniej nasienia się marnuje tuż po a z drugiej zastanawiam się, bo te zwykłe menstruacyjne są głębokie i czy w tym kubeczku nasienie szybciej nie ginie w kontakcie z tym silikonowym materiałem? 🤔

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Szkoda 😔 ale tak jak piszesz, nie ten to inny 🤗 przycupne w temacie o kubeczku, bo mam mieszane uczucia. Z jednej strony więcej czasu mają plemniki na dotarcie, mniej nasienia się marnuje tuż po a z drugiej zastanawiam się, bo te zwykłe menstruacyjne są głębokie i czy w tym kubeczku nasienie szybciej nie ginie w kontakcie z tym silikonowym materiałem? 🤔

Moja gin twierdzi ze to absurd, bo jest tak jak mówisz- nasienie jak wpada do kubka to plemniki giną. I jest większe ryzyko infekcji intymnych nosząc taki kubeczek po kilka godzin

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monika7, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter ja ostatnio próbowałam dwa cykle z tym kubeczkiem(ja używałam.menstruacyjnego) i powiem tak-jak zakładam na noc to ok nic w nim nie zostaje(rano pusto w nim) pod warunkiem że po juz nie wstaje. Dwa razy używałam rano to polezalalm z pol godzinki i po wyjęciu po około 3h sporo tam było płynu w środku... także zastanawia mnie to czy sens byl rano go zakładać bo sama nie wiem czy wszystko wylecilao do niego czy jednak coś tam dotarło gdzie trzeba...

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co jak usunę test pozytywny owu z 7dc to OvuFriend pokazuje mi że jestem dziś 2 dpo 🙈🙈 czy jest w ogóle możliwość żeby z tak wysoka tempka owulka "przeczekala" ???? I wystapila w ten dzień chociaż co miałam nitki krwi??
    No to jest chyba nierealne co???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 09:38

Magda_Lena lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Otter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mama8latka lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
    🔹menstruacyjne są głębsze i umiejscowione są u wejściu pochwy, dalej od szyjki i można je nosić więcej niż godzinę
    🔹Prokreacyjny jest płytszy i aplikuje się go przy szyjce i nosi się go max 1 godzinę
    🔹 Obydwa kubeczki są zrobione z sylikonu medycznego, ale nigdzie nie ma podanych składów, aby wgłębić się jak ten sylikon wpływa na plemniki
    🔹Używajac menstruacyjnego kubeczka plemniki spłynął przez pochwę gdzie zginą w kontakcie z nieprzyjaznym im środowiskiem pochwy, więc chyba i tak nie ma dla nich różnicy kiedy dotkną ścianki kubeczka 🧐
    🔹W ferti Lily plemniki są trzymane przy szyjce gdzie jest przyjazny dla nich śluz więc nie giną od razu i może ten śluz chroni je przed ścianką kubeczką 😉

To są takie moje przemyślenia z rana 😁 cena tego kubeczka wraz z przesyłką to 134zl 😳 uważam, że dużo ale mam jeszcze 2 cykle przed UIU więc chyba spróbuję 😁

Jestem ciekawa co o tym myślicie 😁
    Jestem pod wrażeniem przeprowadzonej analizy 😀
    Coś w tym może być, że ten krótszy kubeczek trzyma plemniki bliżej przyjaznego im środowiska. Ja na razie kubeczków nie używałam, ale nie mówię zupełnie nie 🙂

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziewczyny wiecie co jak usunę test pozytywny owu z 7dc to OvuFriend pokazuje mi że jestem dziś 2 dpo 🙈🙈 czy jest w ogóle możliwość żeby z tak wysoka tempka owulka "przeczekala" ???? I wystapila w ten dzień chociaż co miałam nitki krwi??
    No to jest chyba nierealne co???
    Myślę, że to całkiem możliwe 🙂 Także czekamy na piękne ⏸

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:

Hej...! Dopóki nie ma małpiszona nic nie jest przesądzone! To nadal wcześnie 🙂 Ja tam wierzę, trzymam kciuki, i afirmuję Twoją macice 😄 🍀💚🍀

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja wzięłam dupka jeszcze przed tym plamieniem 😑 co prawda od 12-14 dnia wzielam po 1 tabletce bo akurat nie miałam wykupione recepty ale jednak wzielam... No i NIGDY nie miałam tak wysokiej temperatury przed owulacja... przecież podnosi się dopiero w fazie progesteronu 🙈 ja pierdziele wszystko się pomieszalo 😂😂😂

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
    🔹menstruacyjne są głębsze i umiejscowione są u wejściu pochwy, dalej od szyjki i można je nosić więcej niż godzinę
    🔹Prokreacyjny jest płytszy i aplikuje się go przy szyjce i nosi się go max 1 godzinę
    🔹 Obydwa kubeczki są zrobione z sylikonu medycznego, ale nigdzie nie ma podanych składów, aby wgłębić się jak ten sylikon wpływa na plemniki
    🔹Używajac menstruacyjnego kubeczka plemniki spłynął przez pochwę gdzie zginą w kontakcie z nieprzyjaznym im środowiskiem pochwy, więc chyba i tak nie ma dla nich różnicy kiedy dotkną ścianki kubeczka 🧐
    🔹W ferti Lily plemniki są trzymane przy szyjce gdzie jest przyjazny dla nich śluz więc nie giną od razu i może ten śluz chroni je przed ścianką kubeczką 😉

To są takie moje przemyślenia z rana 😁 cena tego kubeczka wraz z przesyłką to 134zl 😳 uważam, że dużo ale mam jeszcze 2 cykle przed UIU więc chyba spróbuję 😁

Kubeczki menstruacyjne nie są zakładane u wejściu pochwy tylko kubeczek okala szyjkę macicy. Używam kubeczka menstruacyjnego do menstruacji. ;) Ale używanie kubeczków do zatrzymania nasienia to dla mnie nonsens. ;) Między innymi z powodu o którym pisze Martyna33. ;) Zdrowy plemnik, ten jeden który ma zapłodnić to mu nie potrzebne są kubeczki, on sobie poradzi. ;) A i kubeczek menstruacyjny do menstruacji nosi się 8 godzin do 12, nie sprzyja to infekcjom jeśli przestrzega się zasad higieny, no i krew nie ma dostępu do powietrza więc nic się z nią nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:40

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Tylko że ja wzięłam dupka jeszcze przed tym plamieniem 😑 co prawda od 12-14 dnia wzielam po 1 tabletce bo akurat nie miałam wykupione recepty ale jednak wzielam... No i NIGDY nie miałam tak wysokiej temperatury przed owulacja... przecież podnosi się dopiero w fazie progesteronu 🙈 ja pierdziele wszystko się pomieszalo 😂😂😂

No na moje oko za wysokie temperatury. Jakby owu była w dzień plamienia to by wychodziło ze wzrost tempki prawie nie wystąpił. Ale wiadomo, wszystko jest możliwe :) trzymam kciuki ❤️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:

Tak, myśle, że ten fertilily to inna bajka trochę, bo z tego co widziałam kształt ma bardziej płytki i trzyma bliżej szyjki plamniki. Ten zwykły poporostu się nimi napełnia i wtedy nie wiem czy jest sens trzymanie ich tam w tym kubku. Chyba, że kładąc się co chwilę i robiąc świece żeby jeszcze coś wróciło do szyjki 🤣 😅 ale myślę, że już w tym kubku one mają za mało śluzu i gina...

Ja po monitoringu i w lewym jajniku jest pęcherzyk 12,8mm. Endo 8,9mm. Powiedział, że owulacja za ok 5 dni 🤷 czyli się rozjechał cykl, no ale dobrze że chociaż coś jest 😉

Otter, Magda_Lena lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ