Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tak, coś w stylu afirmacji i wdzięczności. Wydaje mi się, że to ma na celu ogólną relaksację i akceptację siebie oraz kierowanie pozytywnej energii na narządy rozrodcze. Ona tam mówiła, że jak mamy w sobie za dużo męskiej energii to blokujemy lewy jajnik czy cos takiego. Przejrzałam na szybko kilka webinarow ale żadnego tak od początku do końca. Z jednej strony wydało mi się to dziwne ale z drugiej to co mamy do stracenia 🙈🤣Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔
Póki nie ma 🐒 dalej jest szansa
A tutaj ewolucja moich testów, z góry z dzisiaj
https://naforum.zapodaj.net/3c94f07aaa5b.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 07:17
Otter, Olenkaqx, Anettaa, Magda_Lena, Julkaaa, wariancja lubią tę wiadomość
-
Otter pozostaje nam chyba już tylko czekać na @ 😔😞 szkooooda ,ja bardzo liczylam na ten cykl .. taki ładny wykres był 😔
Alutka ładnie sciemnialy 😙 idziesz na bete?👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Otter wrote:Dzień dobry 🙂
U mnie biel w 14 dpo 😉 nie ten cykl to inny 😉
Alutka pięknie ciemnieją Twoje kreseczki 😊 mocno trzymam za Ciebie kciuki 💚💚
Szkoda 😔 ale tak jak piszesz, nie ten to inny 🤗 przycupne w temacie o kubeczku, bo mam mieszane uczucia. Z jednej strony więcej czasu mają plemniki na dotarcie, mniej nasienia się marnuje tuż po a z drugiej zastanawiam się, bo te zwykłe menstruacyjne są głębokie i czy w tym kubeczku nasienie szybciej nie ginie w kontakcie z tym silikonowym materiałem? 🤔 -
Oliwka91 wrote:Szkoda 😔 ale tak jak piszesz, nie ten to inny 🤗 przycupne w temacie o kubeczku, bo mam mieszane uczucia. Z jednej strony więcej czasu mają plemniki na dotarcie, mniej nasienia się marnuje tuż po a z drugiej zastanawiam się, bo te zwykłe menstruacyjne są głębokie i czy w tym kubeczku nasienie szybciej nie ginie w kontakcie z tym silikonowym materiałem? 🤔
Moja gin twierdzi ze to absurd, bo jest tak jak mówisz- nasienie jak wpada do kubka to plemniki giną. I jest większe ryzyko infekcji intymnych nosząc taki kubeczek po kilka godzin25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Otter ja ostatnio próbowałam dwa cykle z tym kubeczkiem(ja używałam.menstruacyjnego) i powiem tak-jak zakładam na noc to ok nic w nim nie zostaje(rano pusto w nim) pod warunkiem że po juz nie wstaje. Dwa razy używałam rano to polezalalm z pol godzinki i po wyjęciu po około 3h sporo tam było płynu w środku... także zastanawia mnie to czy sens byl rano go zakładać bo sama nie wiem czy wszystko wylecilao do niego czy jednak coś tam dotarło gdzie trzeba...
-
Dziewczyny wiecie co jak usunę test pozytywny owu z 7dc to OvuFriend pokazuje mi że jestem dziś 2 dpo 🙈🙈 czy jest w ogóle możliwość żeby z tak wysoka tempka owulka "przeczekala" ???? I wystapila w ten dzień chociaż co miałam nitki krwi??
No to jest chyba nierealne co???Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 09:38
Magda_Lena lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Otter wrote:Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
🔹menstruacyjne są głębsze i umiejscowione są u wejściu pochwy, dalej od szyjki i można je nosić więcej niż godzinę
🔹Prokreacyjny jest płytszy i aplikuje się go przy szyjce i nosi się go max 1 godzinę
🔹 Obydwa kubeczki są zrobione z sylikonu medycznego, ale nigdzie nie ma podanych składów, aby wgłębić się jak ten sylikon wpływa na plemniki
🔹Używajac menstruacyjnego kubeczka plemniki spłynął przez pochwę gdzie zginą w kontakcie z nieprzyjaznym im środowiskiem pochwy, więc chyba i tak nie ma dla nich różnicy kiedy dotkną ścianki kubeczka 🧐
🔹W ferti Lily plemniki są trzymane przy szyjce gdzie jest przyjazny dla nich śluz więc nie giną od razu i może ten śluz chroni je przed ścianką kubeczką 😉
To są takie moje przemyślenia z rana 😁 cena tego kubeczka wraz z przesyłką to 134zl 😳 uważam, że dużo ale mam jeszcze 2 cykle przed UIU więc chyba spróbuję 😁
Jestem ciekawa co o tym myślicie 😁
Coś w tym może być, że ten krótszy kubeczek trzyma plemniki bliżej przyjaznego im środowiska. Ja na razie kubeczków nie używałam, ale nie mówię zupełnie nie 🙂 -
Mama8latka wrote:Dziewczyny wiecie co jak usunę test pozytywny owu z 7dc to OvuFriend pokazuje mi że jestem dziś 2 dpo 🙈🙈 czy jest w ogóle możliwość żeby z tak wysoka tempka owulka "przeczekala" ???? I wystapila w ten dzień chociaż co miałam nitki krwi??
No to jest chyba nierealne co???Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Mama8latka wrote:Dziewczyny ja melduję- znów vizir 😔 tempka spada takze już wiem jakie będzie tego zakończenie 😔😔
Hej...! Dopóki nie ma małpiszona nic nie jest przesądzone! To nadal wcześnie 🙂 Ja tam wierzę, trzymam kciuki, i afirmuję Twoją macice 😄 🍀💚🍀Mama8latka lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Tylko że ja wzięłam dupka jeszcze przed tym plamieniem 😑 co prawda od 12-14 dnia wzielam po 1 tabletce bo akurat nie miałam wykupione recepty ale jednak wzielam... No i NIGDY nie miałam tak wysokiej temperatury przed owulacja... przecież podnosi się dopiero w fazie progesteronu 🙈 ja pierdziele wszystko się pomieszalo 😂😂😂👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyOtter wrote:Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
🔹menstruacyjne są głębsze i umiejscowione są u wejściu pochwy, dalej od szyjki i można je nosić więcej niż godzinę
🔹Prokreacyjny jest płytszy i aplikuje się go przy szyjce i nosi się go max 1 godzinę
🔹 Obydwa kubeczki są zrobione z sylikonu medycznego, ale nigdzie nie ma podanych składów, aby wgłębić się jak ten sylikon wpływa na plemniki
🔹Używajac menstruacyjnego kubeczka plemniki spłynął przez pochwę gdzie zginą w kontakcie z nieprzyjaznym im środowiskiem pochwy, więc chyba i tak nie ma dla nich różnicy kiedy dotkną ścianki kubeczka 🧐
🔹W ferti Lily plemniki są trzymane przy szyjce gdzie jest przyjazny dla nich śluz więc nie giną od razu i może ten śluz chroni je przed ścianką kubeczką 😉
To są takie moje przemyślenia z rana 😁 cena tego kubeczka wraz z przesyłką to 134zl 😳 uważam, że dużo ale mam jeszcze 2 cykle przed UIU więc chyba spróbuję 😁
Jestem ciekawa co o tym myślicie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:40
-
Mama8latka wrote:Tylko że ja wzięłam dupka jeszcze przed tym plamieniem 😑 co prawda od 12-14 dnia wzielam po 1 tabletce bo akurat nie miałam wykupione recepty ale jednak wzielam... No i NIGDY nie miałam tak wysokiej temperatury przed owulacja... przecież podnosi się dopiero w fazie progesteronu 🙈 ja pierdziele wszystko się pomieszalo 😂😂😂
No na moje oko za wysokie temperatury. Jakby owu była w dzień plamienia to by wychodziło ze wzrost tempki prawie nie wystąpił. Ale wiadomo, wszystko jest możliwe trzymam kciuki ❤️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Otter wrote:Też zwróciłam uwagę na kształty kubeczków. Moge się mylić, ale tak sobie poczytałam i pooglądalam te kubeczki i to co zauważyłam:
Jestem ciekawa co o tym myślicie 😁
Tak, myśle, że ten fertilily to inna bajka trochę, bo z tego co widziałam kształt ma bardziej płytki i trzyma bliżej szyjki plamniki. Ten zwykły poporostu się nimi napełnia i wtedy nie wiem czy jest sens trzymanie ich tam w tym kubku. Chyba, że kładąc się co chwilę i robiąc świece żeby jeszcze coś wróciło do szyjki 🤣 😅 ale myślę, że już w tym kubku one mają za mało śluzu i gina...
Ja po monitoringu i w lewym jajniku jest pęcherzyk 12,8mm. Endo 8,9mm. Powiedział, że owulacja za ok 5 dni 🤷 czyli się rozjechał cykl, no ale dobrze że chociaż coś jest 😉Otter, Magda_Lena lubią tę wiadomość