Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka128 wrote:Nie miałam żadnych przeczuć..... Właśnie wszystko co się działo zwalalam na co innego....
Pojawily się najpierw gazy 😂😂 jakieś 3 dni temu śniło mi się że ktoś jakby wbił pięść w podbrzusze, dzisiaj śniły mi się kurze jaja, wczoraj wieczorem to już tak zaczął mnie boleć brzuch że byłam pewna że @ przyjdzie, nawet na noc założyłam podpaskę...
Dlatego jestem zaskoczona i oczywiście zdenerwowana co dalej....
Teraz tylko możesz zdać się na los, a ten musi się okazać łaskawy!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będziesz moim światełkiem w tunelu i motywacją, że jednak nie warto się poddawać 🙂Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
nick nieaktualny
-
Alutka, trzymam kciuki, wierzę że będzie dobrze, skoro robisz porządki z tarczyca 🥰
Otter, może czas na brak makijażu brwi? 🧐🍀 Czekam z niecierpliwością na poniedziałkowy test 😁
Anka, dużo zdrowia ! Mam nadzieję że będzie coraz lepiej...
Mnie bolą plecy od tygodnia i nie wiem od czego. Prawdopodobnie mnie zawiało, ale trochę długo boli 🤔 mam nadzieję że jednak nie covid, bo nic poza tym mi nie jest. I boli z jednej strony 😁 -
nick nieaktualny
-
Część
Trafiłam tu szukając czegoś co pozwoli mi jeszcze zawalczyć o rodzeństwo dla mojej 12miesiwcznej córki.. i trafiłam do Was.
Moja historia po części w stopce. Po za tym w październiku 2020 ciaza pozamaciczna i usunięty prawy jajowod.
Teraz dwa nieudane transfery. Załamanie.. ale po chwili stwierdziłam że powtórzę badania i podziałamy naturalnie w końcu nie mamy nic do stracenia..
Mam już wasza listę plus chce sprawdź drożność.
Chce zamówić jakieś suple ale nie wiem co. Jakie polecacie ?
I chyba będę działać metoda ze od 1dc jestem w ciąży 😀😀Oliwka91, Kate1811, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Naya szkoda że jednak nowy cykl... Ale no cóż trzeba zbierać siły i dzialac ponownie 😙😙
Dzięki za kciuki 🥰 przydadzą się bo po malu zaczynam myśleć że chyba nic z tego, brzuch mnie boli dzisiaj jakoś okresowo.... 😑👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Jakieś jaja, dziś test owu zupełnie nagatywny, ledwo kreskę widać. Co prawda innej firmy, bo skończyły mi się z domowego laboratorium no ale mimo wszystko... 🥺 Temperatura poszła w górę jakby już po owu ale nic nie czułam, nie wiem o co chodzi tym jajnikom
-
Anettaa wrote:Część
Trafiłam tu szukając czegoś co pozwoli mi jeszcze zawalczyć o rodzeństwo dla mojej 12miesiwcznej córki.. i trafiłam do Was.
Moja historia po części w stopce. Po za tym w październiku 2020 ciaza pozamaciczna i usunięty prawy jajowod.
Teraz dwa nieudane transfery. Załamanie.. ale po chwili stwierdziłam że powtórzę badania i podziałamy naturalnie w końcu nie mamy nic do stracenia..
I chyba będę działać metoda ze od 1dc jestem w ciąży 😀😀
Część Anetta, rozgość się 😉 współczuję ciąży pozamacicznej... Ale dużo jest sytuacji, że po nieudanym ivf nagle zaskakuje naturalnie więc trzymam kciuki 💚 w wolnej chwili potem napisze jakie ja suple biorę 😉Anettaa lubi tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Jakieś jaja, dziś test owu zupełnie nagatywny, ledwo kreskę widać. Co prawda innej firmy, bo skończyły mi się z domowego laboratorium no ale mimo wszystko... 🥺 Temperatura poszła w górę jakby już po owu ale nic nie czułam, nie wiem o co chodzi tym jajnikom
Pewnie jutrzejsza tempka wyjaśni czy była owu, może miałaś krótki pik. A te testy z dl są beznadziejne, ja miałam na nich zawsze „prawie pozytyw” 🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Pewnie jutrzejsza tempka wyjaśni czy była owu, może miałaś krótki pik. A te testy z dl są beznadziejne, ja miałam na nich zawsze „prawie pozytyw” 🤷🏼♀️
Jutro mam monitoring to będę wiedziała co tam się dzieje. A jak u Ciebie sytuacja? -
Oliwka91 wrote:Jutro mam monitoring to będę wiedziała co tam się dzieje. A jak u Ciebie sytuacja?
Oo to super! Będę czekać na wiadomości ☺️
U mnie owulaki niby ciemnieją, ale jakoś powoli. Jajniki czuje. Nie wiem co z tego wyniknie 🤷🏼♀️ Śluzu nie mam wcale... albo jeszcze na niego za wcześnie, albo przez aromka wgl go nie będzie25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Oo to super! Będę czekać na wiadomości ☺️
U mnie owulaki niby ciemnieją, ale jakoś powoli. Jajniki czuje. Nie wiem co z tego wyniknie 🤷🏼♀️ Śluzu nie mam wcale... albo jeszcze na niego za wcześnie, albo przez aromka wgl go nie będzie
No ja właśnie też bardzo mało śluzu. Paranoja z tymi cyklami 🤷 mam nadzieję, że mimo tych dziwności aromek przyniesie oczekiwany skutek 😊 ale fakt, że te owulaki z dl są bardzo czułe i dość wcześnie zaczynają się mocno wybarwiać. Zostały mi jakieś baby boom i znów z nimi ciężko ten pik wyłapać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnettaa wrote:Część
I chyba będę działać metoda ze od 1dc jestem w ciąży 😀😀
Cześć! Witamy w klubowym gronie 😊 Czy wiadoma jest przyczyna Waszych niepowodzeń? Trzymam kciuki aby szybko się udało, często się zdarzają naturalne cudy ❤Anettaa lubi tę wiadomość
-
Naya wrote:Cześć! Witamy w klubowym gronie 😊 Czy wiadoma jest przyczyna Waszych niepowodzeń? Trzymam kciuki aby szybko się udało, często się zdarzają naturalne cudy ❤
Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny taka krecha to już chyba nie może być biochem??? Test sprzed chwili ciemnieje 🥰
https://naforum.zapodaj.net/d1f39af2799c.jpg.htmlAnettaa, Magdaalena91, futuremama, Naya, Magda_Lena, Kate1811, Oliwka91, wariancja, Mama8latka, Ester, Sparky, Pomarańcza, maciejka, Junjul, Otter, Julkaaa, Monika7, Nynka, Olenkaqx, mgielka lubią tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Dziewczyny taka krecha to już chyba nie może być biochem??? Test sprzed chwili ciemnieje 🥰
https://naforum.zapodaj.net/d1f39af2799c.jpg.html
Piękna kreska❤️
Ale dla formalności, biochem jest chyba aż do uwidocznienia pęcherzyka w macicy, a on się pojawia przy becie ok 1000. Dobrze myśle?🤔25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Piękna kreska❤️
Ale dla formalności, biochem jest chyba aż do uwidocznienia pęcherzyka w macicy, a on się pojawia przy becie ok 1000. Dobrze myśle?🤔
Masz rację, łudzę się że jest okej, test sprzed chwili z rozcieńczonego na maxa moczu, więc mam nadzieję że już jest okMagda_Lena lubi tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Masz rację, łudzę się że jest okej, test sprzed chwili z rozcieńczonego na maxa moczu, więc mam nadzieję że już jest ok
Ależ napewno trzeba wierzyć ze jest okej!!! Tylko pozytywne myśli, napewno jesteś teraz dalej niż poprzednio ❤️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia