Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Dziewczyny o której macie mieć wyniki bet? Oczywiście trzymam kciuki mocno. Kreski ładnie ciemniały, musi być dobrze😊 a przynajmniej ja w to mocno wierzę i czekam z Wami 😊
Ja mam mieć wieczorem lub jutro 🤦🏼♀️ chociaż robiłam w innym labo niż ostatnio, to u nas wszędzie się tak długo czeka25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Anka trzymam kciuki za dominujące jajo!
Martyna, Ewelina czuję że będą piękne wyniki!anka lubi tę wiadomość
-
Ewelina, Martyna kciuki za bety ✊
Anka kciuki żeby jednak było jajko ✊
Manioka miałaś zwiększana dawkę a mimo to TSH wzrosło? Dobrze pamiętam? Ciąża to rewolucja jeśli chodzi o tarczycę, ciężko ja ustabilizować, czasem nawet z niedoczynności wskakuje w silna nadczynność także tak się mogło zdarzyć. Skontaktuj się z lekarzem, pewnie jeszcze zwiększy dawkę 😉 -
Oliwka91 wrote:Ewelina, Martyna kciuki za bety ✊
Anka kciuki żeby jednak było jajko ✊
Manioka miałaś zwiększana dawkę a mimo to TSH wzrosło? Dobrze pamiętam? Ciąża to rewolucja jeśli chodzi o tarczycę, ciężko ja ustabilizować, czasem nawet z niedoczynności wskakuje w silna nadczynność także tak się mogło zdarzyć. Skontaktuj się z lekarzem, pewnie jeszcze zwiększy dawkę 😉
Ja jestem od początku na euthyrox 50. Potem sama poszłam na 25,bo bardzo źle się czułam po 50... Ale robiąc badania po tej 25 wyszło że tarczyca z 3,1 poszła na 3,3 więc wróciłam do 50. I po tygodniu zrobiłam już badania bo w poniedziałek mam wizyte i wskoczyłam na 3,5..😞 Pilnie zadzwoniłam do lekarza, jestem zapisana na wtorek dzięki Bogu do endokrynologa, a wizytę u ginekologa mam w poniedziałek 😐 -
Manioka wrote:Ja jestem od początku na euthyrox 50. Potem sama poszłam na 25,bo bardzo źle się czułam po 50... Ale robiąc badania po tej 25 wyszło że tarczyca z 3,1 poszła na 3,3 więc wróciłam do 50. I po tygodniu zrobiłam już badania bo w poniedziałek mam wizyte i wskoczyłam na 3,5..😞 Pilnie zadzwoniłam do lekarza, jestem zapisana na wtorek dzięki Bogu do endokrynologa, a wizytę u ginekologa mam w poniedziałek 😐
Po tygodniu mogło jeszcze nie zacząć spadać, na spokojnie, pogadaj z lekarzem będzie dobrze 😘 wiem, że TSH powyżej 2 w ciąży to alarm ale czasem naprawdę ciąża potrafi tak rozhulać tarczycę, że wyniki same z siebie skaczą w kosmos a z sama ciąża nic się nie dzieje, lekarz to ogarnie 👍😘 -
Oliwka91 wrote:Po tygodniu mogło jeszcze nie zacząć spadać, na spokojnie, pogadaj z lekarzem będzie dobrze 😘 wiem, że TSH powyżej 2 w ciąży to alarm ale czasem naprawdę ciąża potrafi tak rozhulać tarczycę, że wyniki same z siebie skaczą w kosmos a z sama ciąża nic się nie dzieje, lekarz to ogarnie 👍😘
Dziękuję za wsparcie ❤️❤️
Wujek Google już swoje zaproponował od choroby Hashimoto, przez guzy na tarczycy i jeszcze jakimś raku... 😑
Jestem wielką panikarą, bo wyniki krwi nie są rewelacyjne to jeszcze ta tarczyca mi dokucza.. Nie wiem co to za dziecię tam rośnie 🤔 może chłopak będzie jak ta ciąża jest taka zwariowana🙈
W poniedziałek wizyta u ginekologa🙂
A jakie mogą być powody tego, że zamiast spadać TSH rośnie? -
Manioka wrote:Dziękuję za wsparcie ❤️❤️
Wujek Google już swoje zaproponował od choroby Hashimoto, przez guzy na tarczycy i jeszcze jakimś raku... 😑
Jestem wielką panikarą, bo wyniki krwi nie są rewelacyjne to jeszcze ta tarczyca mi dokucza.. Nie wiem co to za dziecię tam rośnie 🤔 może chłopak będzie jak ta ciąża jest taka zwariowana🙈
W poniedziałek wizyta u ginekologa🙂
A jakie mogą być powody tego, że zamiast spadać TSH rośnie?
W ciąży TSH zachowuje się jak lustrzane odbicie bhcg, czyli rośnie. Czy bierzesz jod? W ciąży warto brać 200-250 jodu, aby tarczyce wesprzeć
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Manioka wrote:A do kiedy betahcg rośnie? 🤔
Będę rozmawiać już w poniedziałek 🙂
Do 8 tygodnia. Ty już jesteś na poziomie gdy ona raczej stoi, ale te zachwiania TSH mogły pozostać 😘
Trzymaj się, będzie dobrze. Chyba każda ma w ciąży gorsze wyniki😘Manioka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Do 8 tygodnia. Ty już jesteś na poziomie gdy ona raczej stoi, ale te zachwiania TSH mogły pozostać 😘
Trzymaj się, będzie dobrze. Chyba każda ma w ciąży gorsze wyniki😘
Ehhh.. Dziękuję za słowa otuchy😘
Pierwsz ciąża była super, a ta to jakaś tragedia.. 😑
Ciągle mi się beczeć chce i nic więcej 😐 ciąża pełna negatywnych hormonów 😞 -
Dziewczyny kciuki za bety ✊🏼✊🏼
Anka kciuki za jajo ✊🏼
Manioka, ja mogę tylko potwierdzić, że na czerwone krwinki sok z pokrzywy działa 🙂 Sama miałam kiedyś okropne problemy z hemoglobiną i wyszłam z tego właśnie sokiem z pokrzywy. Pomaga też podobno sok z buraków.anka lubi tę wiadomość
-
Alutka128 - u mnie było tak: 5 dni stosowania leku z 4,2 spadło na 3,1
Po kolejnych 2 tygodniach poszło na 3,3
A teraz znowu po tygodniu poszło na 3,5..
Zaczęło rosnąć i nie wiem dlaczego..
Limonka26 - hemoglobina mi spadła, ale jest w normie jeszcze. Chodzi o erytrocyty, które mi lecą i nie wiem jaki jest powód... 😑 -
wariancja wrote:Anka, Martyna, Ewelina trzymam kciuki ! Czekamy na info:)
Manioka, spokojnie, jesteś pod opieką lekarza, a to najważniejsze. Bierzesz leki, więc tarczyca ma wsparcie. Będzie dobrze, uszy do góry!
Do endo pójdę pierwszy raz właśnie.. Pierwszą ciążę to ginekolog dał sobie radę z tarczycą.. A tutaj widzę, że już musi wejść endokrynolog😐
Dzięki Bogu, że babka mnie wcisnęła na wtorek, bo tak to terminy dopiero na wrzesień 😅