Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka gratulacje!!
Manioka, super że wyniki są jednak dobre, nudnej ciąży życzę Wam obu!!🍀
Ja się stresuje, jestem na bieżąco ale milczę, bo jutro mam betę i proga. Dzisiaj zrobiłam test facelle o czułości 10 no i biel aż boli. Więc na nic nie liczę, dzisiaj 10dpo (i 9 zarazem, dzień po dniu miałam owulację z prawego i lewego jajnika).
Powiedzcie proszę tylko, na betę i proga nie trzeba być na czczo? Czy lepiej tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 21:14
Manioka lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Myjka gratulacje!!
Manioka, super że wyniki są jednak dobre, nudnej ciąży życzę Wam obu!!🍀
Ja się stresuje, jestem na bieżąco ale milczę, bo jutro mam betę i proga. Dzisiaj zrobiłam test facelle o czułości 10 no i biel aż boli. Więc na nic nie liczę, dzisiaj 10dpo (i 9 zarazem, dzień po dniu miałam owulację z prawego i lewego jajnika).
Powiedzcie proszę tylko, na betę i proga nie trzeba być na czczo? Czy lepiej tak? -
Dzięki Monia! Niby wiem że pierwszy cykl z CLO i nawet lekarz stwierdził że to taki próbny, ale wszystko tak pięknie wyglądało że już główka zaczęła pracować xd
-
futuremama wrote:Mi w medi kazali tydzień wcześniej robić żeby na usg już wyniki były. A i tak miałam je już po 3 dniach także może od miasta zależy
U mnie ryzyko z pappa było bardzo podobne do usg bez także myślę że spokojnie. Cieszę się że wszystko dobrze❤ -
Mama8latka wrote:Manioka widzisz mówiłam , że te wyniki to ryzyko Downa , ale na szczescie wszystko sie wyjasniło
Miałas na NFZ NIFTY ??? Bo mi przysługiwała tylko amniopunkcja wtedy....
Nie ma chyba NIFTY na NFZ..
Ja dostałam skierowanie na amniopunkcje, ale zdecydowaliśmy się z mężem na NIFTY. Trochę pieniędzy poszło na to, ale trudno.. Bałam się bardzo amniopunkcji.. 😐 -
Limonka26 wrote:Manioka, ale stresu się najadłaś! 😨 ale cudownie, że wszystko wyszło dobrze 😊
No cóż zrobisz... PAPPA to jedno wielkie nieporozumienie.. Statystyka, która tylko psuje nerwy i dodaje stresu... 😑 Jeżeli będę kiedykolwiek w kolejnej ciąży to nigdy więcej PAPPA... 😊🤷♀️
A jak Wam idzie? 🤔
Dziękuję dziewczyny każdej z osobna!! 🥰 Za wszystkie trzymam kciuki!! 🥰🥰 -
Manioka aaaaaa to ja źle zrozumiałam 👍
No właśnie ja też bardzo się bałam amniopunkcji zwłaszcza że w poprzedniej ciazy wody mi się saczyly od 30tygodnia.... i zorientowałam się gdzie mogę zrobić NIFTY ale już było za pozno..
Ja zgadzam się z tym że te PAPPA to tylko stresuje i nic wiecej ... z synem nie miałam zadnych takich badań i było dobrze...
Prenatalne powinny opierać się na tym usg 3d ,ocenie narządów itd A STATYSTYKE niech se wsadza....Manioka lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Manioka wrote:No cóż zrobisz... PAPPA to jedno wielkie nieporozumienie.. Statystyka, która tylko psuje nerwy i dodaje stresu... 😑 Jeżeli będę kiedykolwiek w kolejnej ciąży to nigdy więcej PAPPA... 😊🤷♀️
A jak Wam idzie? 🤔
Dziękuję dziewczyny każdej z osobna!! 🥰 Za wszystkie trzymam kciuki!! 🥰🥰
A u nas tak jak widać w stopce 🙈 Nie jest dobrze, ale mamy dalsze plany więc powoli do przodu 🙂 -
Mama8latka wrote:Manioka aaaaaa to ja źle zrozumiałam 👍
No właśnie ja też bardzo się bałam amniopunkcji zwłaszcza że w poprzedniej ciazy wody mi się saczyly od 30tygodnia.... i zorientowałam się gdzie mogę zrobić NIFTY ale już było za pozno..
Ja zgadzam się z tym że te PAPPA to tylko stresuje i nic wiecej ... z synem nie miałam zadnych takich badań i było dobrze...
Prenatalne powinny opierać się na tym usg 3d ,ocenie narządów itd A STATYSTYKE niech se wsadza....
Właśnie w piątek mam jeszcze USG, bo jade do Danii na 4 tygodnie pozamykać sprawy urzędowe😊
Do tej pory było wszystko w porządku, więc liczę na to, że tak już będzie😊
Nigdy więcej PAPPA... 😑
W każdym bądź razie NIFTY wykluczyło wszystko! ❤️
Właśnie powiedziałam mojemu tacie, że będzie miał wnuka, pierwszego bo u nas same baby i się popłakał 😅
Gorsza sprawa z imieniem, bo nie mam zielonego pojęcia 😅😅 z dziewczynką jest łatwiej😂 -
Limonka26 wrote:A u nas tak jak widać w stopce 🙈 Nie jest dobrze, ale mamy dalsze plany więc powoli do przodu 🙂
Na pewno pójdzie wszystko do przodu🥰 i za niedługo sama ujrzysz 2 kreseczki🥰🥰 trzymam za Was mocno kciuki!! ❤️Limonka26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, oczywiscie moje plany swiat ma ma gdzies, wiec powiedzcie mi. Co jesli pracodawca nie przedluzy umowy....zus mi płaci? Czy musze isc na l4?
Bo oficjalnie umowa przedluzona, ale bie mam jej na pismie....nie chcialam w ogole moqic o ciazy ale nie moge w pracy wykonywac paru zabiegów....i nie wiem jak to zrobic teraz, czy mowic i ryzykowac ze nie da mi tej umowy czy nie mówić i kombibowac. -
Nynka a czemu nie masz na piśmie jeszcze? Ile musisz czekać? W którym tc kończy Ci się umowa?
Możesz wziąć l4 nieciążowe póki co albo urlop powiedzmy z przyczyn rodzinnych. A jeśli nie, powiesz o ciąży i nie przedłużą to jak pójdziesz na l4 to zus płaci. Bodajże jeśli w ciągu 7dni od ustania zatrudnienia pojawi się niezdolność do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 10:52
-
Cześć kochane 😘 rzadko tu bywam, bo jakos brak czasu przy moim brzdącu, a jak juz zasnie to nie mam siły i też idę spać.
Dziś wpadam, żeby życzyć obecnym i przyszłym mamusiom wszystkiego najlepszego 😘🥰💐Juliet, futuremama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfuturemama wrote:Nynka a czemu nie masz na piśmie jeszcze? Ile musisz czekać? W którym tc kończy Ci się umowa?
Możesz wziąć l4 nieciążowe póki co albo urlop powiedzmy z przyczyn rodzinnych. A jeśli nie, powiesz o ciąży i nie przedłużą to jak pójdziesz na l4 to zus płaci. Bodajże jeśli w ciągu 7dni od ustania zatrudnienia pojawi się niezdolność do pracy.
Ogolnie rozmowy byly i umowa przedluzona. Mialam zamiar nie mowic. Ale nie moge wykonywac pewnych zabiegow, wiec musze poqiedziec wcześniej....no wiec moga mi nie przedłużyć znajac życie....nal4 raczej nie chce isc. Ale wlasnie sie zastanawiam co jak mi nie przedluza...
Czyli rozumiem placi ZUS, i tak jakby stawke srednia z roku normalnie? -
nick nieaktualny
-
Nynka cisnij pracodawcę żeby to podpisać żeby mieć czarno na białym i dopiero wtedy powiedz że jesteś w ciazy, jak się nie uda bo będzie przeciagal w nieskończoność podpisanie to może wprost powiedz że jesteś w ciazy i nie chciała byś stracić pieniędzy z ZUSU. Myślę że nie powinni robić ci klopotu jeśli są w miarę normalni.
Nynka lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Nynka wrote:Bo umowa mi sie konczy 19 czerwca...
Ogolnie rozmowy byly i umowa przedluzona. Mialam zamiar nie mowic. Ale nie moge wykonywac pewnych zabiegow, wiec musze poqiedziec wcześniej....no wiec moga mi nie przedłużyć znajac życie....nal4 raczej nie chce isc. Ale wlasnie sie zastanawiam co jak mi nie przedluza...
Czyli rozumiem placi ZUS, i tak jakby stawke srednia z roku normalnie?
ZUS Cię wtedy też ubezpiecza, ale w systemie prawdopodobnie i tak będziesz wyświetlać się na czerwono 🙈 tak już mają 🤷🏻♀️ z każdym przedłużeniem zwolnienia musisz do nich iść i składać takie papierki od kiedy do kiedy masz to nowe zwolnienie. Oni je wtedy wrzucają do systemu i już. Wszystko się załatwia w okienku od zasiłków.
Teraz dostałam od nich pismo i będę musiała im donieść zaświadczenie od ginekologa o terminie porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 11:58
Nynka lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
nick nieaktualnyMama8latka moze i jest w miare normalna. Ale liczy sie tylko jej tylek i hajs, niestety....
Juliet! Dziękuję, wiedzialam ze ktos pisal o tym!
Na razie poczekam chwile, moze sie uda kombinowac....i tak jak mowicie przucisne o umowę.Juliet lubi tę wiadomość