X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    To fakt, to mnie cieszy, bo zwykle mam tak, że jak późno owu to wcześniej plamienia się zaczynają 😉 wiem, że wszystko się może zdarzyć ale ciążowo się nie czuje w ogóle. Oczywiście czasem wpada jakie omam typu "oo mam kwaśny posmak w ustach" albo trochę mi niedobrze momentami a wczoraj miałam ochotę na kwaśny żurek ale co miesiąc tak jest więc już olewam 🤣

A w ogóle Martyna ty miałaś jakieś objawy przed terminem @, bo nie pamiętam czy pisałaś? Czy wszystko tak jak co miesiąc? 😉

No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼‍♀️

Także obyś się zdziwiła ze przy braku objawów test pozytywny ☺️🤞🏻

Oliwka91, futuremama lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 co u Was słychać?? 😊
    U mnie dzisiaj powrót hormonów na swoje miejsce... Mam jakiegoś doła.. Czuję się mega samotna i ryczeć mi się ciągle chce i nic więcej 😞

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina550, abrakadabra 😞

Ale faktem jest, że z testami jest coś nie tak ostatnio... W tym cyklu zrobiłam dwa. Już nawet nie chciałam pisać bo czułam nadchodzący okres, ale na tym paskowym z Allegro (został mi jeden) oczywiście jakiś cień wyszedł jak zawsze 🤦🏼‍♀️ na Pinku płytkowym, fakt że po czasie (jakieś 3h) ale miałam normalnie cienką różową kreskę. Miesiąc temu na strumieniowym też coś było 😕 Aż szkoda, że już pokasowałam zdjęcia.

No właśnie Martyna u Ciebie były jakieś objawy jeszcze przed testem? 🙂
    Edit. Już doczytałam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 09:56

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼‍♀️

Bardzo bym chciała, dzięki 😘 faktycznie, pamiętam te twoje motylki ☺️

Mnie w lutym przy biochemie bardzo brzuch i krzyż bolał przy implantacji kilka dni ale to tak, że momentami aż się zwijalam takie nagłe skurcze okresowe, ale pewnie nie był to dobry objaw. Coś podobnego czułam w kwietniu jak też coś tam na testach się pokazywało. Teraz cisza póki co.

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Celina550, abrakadabra 😞

Ale faktem jest, że z testami jest coś nie tak ostatnio... W tym cyklu zrobiłam dwa. Już nawet nie chciałam pisać bo czułam nadchodzący okres, ale na tym paskowym z Allegro (został mi jeden) oczywiście jakiś cień wyszedł jak zawsze 🤦🏼‍♀️ na Pinku płytkowym, fakt że po czasie (jakieś 3h) ale miałam normalnie cienką różową kreskę. Miesiąc temu na strumieniowym też coś było 😕 Aż szkoda, że już pokasowałam zdjęcia.

No właśnie Martyna u Ciebie były jakieś objawy jeszcze przed testem? 🙂
    Edit. Już doczytałam 😁

No właśnie coś nie tak z tymi testami :/ A jakby się człowiek sugerował cały czas takimi cieniami to cały czas by myślał ze biochem 🤷🏼‍♀️Sama przecież miałam tyle przygód z cieniami na facelle 🤨 A to po prostu kijowe testy :/

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 co u Was słychać?? 😊
    U mnie dzisiaj powrót hormonów na swoje miejsce... Mam jakiegoś doła.. Czuję się mega samotna i ryczeć mi się ciągle chce i nic więcej 😞

Manioka przytulam 🤗 nie jesteś samotna masz nas 😁😘 to u Ciebie mąż za granicą jest, dobrze pamiętam? Mój jak wyjeżdża na kilka dni to też czuję się samotna a co dopiero jak jeszcze hormony ciążowe wchodzą w grę... Już niedługo. Na kiedy masz termin?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio miałam rozkminę czy te nasze cienie to kijowe testy, czy po prostu tych biochemów jest więcej niż uda nam się to wyłapać, co myślicie? 🤔 Bo zwykle mówimy biochem jak potwierdzimy go betą a może w ogóle naturalne jest to, że wiele ciąż się próbuje zagnieździć, zacznie wytwarzać HCG ale kończy się już na samym początku z przyczyn naturalnych i gdzieś jeden dzień jakiś kuzyn cienia się pokaże 🤔 w końcu to aż 80 % ciąż. Czy po prostu zbyt jesteśmy dokładne w szukaniu tych cieni i zawsze coś znajdziemy? 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:07

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Właśnie ostatnio miałam rozkminę czy te nasze cienie to kijowe testy, czy po prostu tych biochemów jest więcej niż uda nam się to wyłapać, co myślicie? 🤔 Bo zwykle mówimy biochem jak potwierdzimy go betą a może w ogóle naturalne jest to, że wiele ciąż się próbuje zagnieździć, zacznie wytwarzać HCG ale kończy się już na samym początku z przyczyn naturalnych i gdzieś jeden dzień jakiś kuzyn cienia się pokaże 🤔 w końcu to aż 80 % ciąż. Czy po prostu zbyt jesteśmy dokładne w szukaniu tych cieni i zawsze coś znajdziemy? 🙈

Moim zdaniem cała prawda w ostatnim zdaniu 😂 takie cienie jak my widzimy przez żadnego lekarza pewnie nie zostaną zakwalifikowane jako ciąża 🤷🏼‍♀️ Przecież tam ledwo coś widać 😂 sama kiedyś wysyłałam lekarzowi zdjęcie to powiedział ze to jest biały test proszę Pani😂

Oliwka91 lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Manioka przytulam 🤗 nie jesteś samotna masz nas 😁😘 to u Ciebie mąż za granicą jest, dobrze pamiętam? Mój jak wyjeżdża na kilka dni to też czuję się samotna a co dopiero jak jeszcze hormony ciążowe wchodzą w grę... Już niedługo. Na kiedy masz termin?

Obecnie jestem z nim w Danii, bo muszę tutaj w urzędach pozałatwiać 🙂
    Ale tak to od rana do wieczora codziennie sama z córką na zadupiu... 😐
    Kochana termin dopiero na 23 listopad🙂
    Ale ja i tak cesarka więc pewnie będzie wcześniej 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt z tymi cieniami na testach..zauważyłam, że szczególnie widać na tych co zamawiałam z allegro. Tyle razy już była sytuacja, że serce mi szybciej zabiło a tu lipa. Dlatego postanowiłam, że będę się starać czekać z testem do 14dpo ale ciężko widzę to postanowienie 🤣 szczególnie jak ma się zapas testów w domu 🤣

• wariancja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie wiem, troche już testuje, ale nigdy, na żadnym teście nie zobaczyłam nawet cienia cienia... nawet na najtańszych allegrakach. Pewnie za słabo się przyglądam 🧐😂

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj :) hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?

Nayax zawsze można poprosić męża żeby schował testy :D albo nie kupować na zapas :) ale potem nagle i niespodziewanie człowiek przechodzi obok Rossmanna i stwierdza 'oo wejdę może mają testy na promce' i wychodzi z trzema testami :D

Wariancja wrzuć tu jakikolwiek test, a doświadczone poszukiwaczki cieni niemal zawsze znajdą cień cienia :D po paru miesiącach przyglądania się testom, potrafię wypatrzyć kreskę fabryczna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:45

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:51

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj :) hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?

Nayax zawsze można poprosić męża żeby schował testy :D albo nie kupować na zapas :) ale potem nagle i niespodziewanie człowiek przechodzi obok Rossmanna i stwierdza 'oo wejdę może mają testy na promce' i wychodzi z trzema testami :D

Akurat mam tak, że jak wracam z pracy lub do niej idę to przechodzę obok rossmanna 🙈 mam słabą silną wolę niestety. Zawsze jak coś kupuje to przynajmniej jeden test wleci z myślą"kupie ale nie będę robić za wcześnie" I zawsze kończy się tak samo 😂

• Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:

Wariancja wrzuć tu jakikolwiek test, a doświadczone poszukiwaczki cieni niemal zawsze znajdą cień cienia :D po paru miesiącach przyglądania się testom, potrafię wypatrzyć kreskę fabryczna :D

Chyba 27 czerwca wracamy. Ja muszę wcześniej wrócić bo 1 lipca mam wizyte a muszę jeszcze badania porobic😅
    Co do męża to nie wiem czy nie będzie chciał jeszcze przyjechać na jeden miesiąc żeby pieniądze odłożyć 🙂

futuremama lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam podobnie, nie dość że mam z 7 testów, ale kijowych, bo dorzucanych do Horienowe (trzymam je nie wiem po co, może na późniejszą ciążę?) i dwa Pinki, ale pracując w centrum handlowym, codziennie przechodzę obok Rossmanna :) a że Facelle ma teraz całkiem niezłą cenę, to nie mam problemu z ich kupowaniem... 🙈

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Ja teraz byłam przekonana że się nie udało bo "zawsze czułam po cyckach" a teraz nic takiego mi nie mówiły. No i proszę😁

Jestem po wizycie, sprzęt marny ale tutaj ten gin też już mówi że dziewczynka czyli tamten trzeci raz miał rację na prenatalnych😁 wszystko jest w porządku, muszę się na połówkowe umówić😊

Olenkaqx, Manioka, Oliwka91, Limonka26, wariancja, Nynka, Juliet, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja teraz byłam przekonana że się nie udało bo "zawsze czułam po cyckach" a teraz nic takiego mi nie mówiły. No i proszę😁

Jestem po wizycie, sprzęt marny ale tutaj ten gin też już mówi że dziewczynka czyli tamten trzeci raz miał rację na prenatalnych😁 wszystko jest w porządku, muszę się na połówkowe umówić😊

No to gratulacje córeczki!! ❤️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie😊😊
    U mnie córka chciała bardzo siostrzyczke, ale u nas będzie braciszek😁
    Jak to skwitowała "braciszek też może być" 😅

Juliet lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No to gratulacje córeczki!! ❤️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie😊😊
    U mnie córka chciała bardzo siostrzyczke, ale u nas będzie braciszek😁
    Jak to skwitowała "braciszek też może być" 😅
    U nas młody wolałby brata. W rodzinie same dziewczynki także fajnie jakby był chłopiec ale już się przyzwyczaiłam do dziewczynki :)
    Najważniejsze że wygląda wszystko dobrze, serduszko wygląda ok no ale wiadomo - wszystko dokładniej i na lepszym sprzęcie sprawdzimy na połówkowych😊

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    U nas młody wolałby brata. W rodzinie same dziewczynki także fajnie jakby był chłopiec ale już się przyzwyczaiłam do dziewczynki :)
    Najważniejsze że wygląda wszystko dobrze, serduszko wygląda ok no ale wiadomo - wszystko dokładniej i na lepszym sprzęcie sprawdzimy na połówkowych😊

Na pewno będzie wszystko w porządku! ❤️
    W ogóle w II trymestrze kiedy robi się połówkowe, bo nie mam pojęcia 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ