X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    To fakt, to mnie cieszy, bo zwykle mam tak, że jak późno owu to wcześniej plamienia się zaczynają 😉 wiem, że wszystko się może zdarzyć ale ciążowo się nie czuje w ogóle. Oczywiście czasem wpada jakie omam typu "oo mam kwaśny posmak w ustach" albo trochę mi niedobrze momentami a wczoraj miałam ochotę na kwaśny żurek ale co miesiąc tak jest więc już olewam 🤣

A w ogóle Martyna ty miałaś jakieś objawy przed terminem @, bo nie pamiętam czy pisałaś? Czy wszystko tak jak co miesiąc? 😉

No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼‍♀️

Także obyś się zdziwiła ze przy braku objawów test pozytywny ☺️🤞🏻

Oliwka91, futuremama lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 co u Was słychać?? 😊
    U mnie dzisiaj powrót hormonów na swoje miejsce... Mam jakiegoś doła.. Czuję się mega samotna i ryczeć mi się ciągle chce i nic więcej 😞

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina550, abrakadabra 😞

Ale faktem jest, że z testami jest coś nie tak ostatnio... W tym cyklu zrobiłam dwa. Już nawet nie chciałam pisać bo czułam nadchodzący okres, ale na tym paskowym z Allegro (został mi jeden) oczywiście jakiś cień wyszedł jak zawsze 🤦🏼‍♀️ na Pinku płytkowym, fakt że po czasie (jakieś 3h) ale miałam normalnie cienką różową kreskę. Miesiąc temu na strumieniowym też coś było 😕 Aż szkoda, że już pokasowałam zdjęcia.

No właśnie Martyna u Ciebie były jakieś objawy jeszcze przed testem? 🙂
    Edit. Już doczytałam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 09:56

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼‍♀️

Bardzo bym chciała, dzięki 😘 faktycznie, pamiętam te twoje motylki ☺️

Mnie w lutym przy biochemie bardzo brzuch i krzyż bolał przy implantacji kilka dni ale to tak, że momentami aż się zwijalam takie nagłe skurcze okresowe, ale pewnie nie był to dobry objaw. Coś podobnego czułam w kwietniu jak też coś tam na testach się pokazywało. Teraz cisza póki co.

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Celina550, abrakadabra 😞

Ale faktem jest, że z testami jest coś nie tak ostatnio... W tym cyklu zrobiłam dwa. Już nawet nie chciałam pisać bo czułam nadchodzący okres, ale na tym paskowym z Allegro (został mi jeden) oczywiście jakiś cień wyszedł jak zawsze 🤦🏼‍♀️ na Pinku płytkowym, fakt że po czasie (jakieś 3h) ale miałam normalnie cienką różową kreskę. Miesiąc temu na strumieniowym też coś było 😕 Aż szkoda, że już pokasowałam zdjęcia.

Edit. Już doczytałam 😁

No właśnie coś nie tak z tymi testami :/ A jakby się człowiek sugerował cały czas takimi cieniami to cały czas by myślał ze biochem 🤷🏼‍♀️Sama przecież miałam tyle przygód z cieniami na facelle 🤨 A to po prostu kijowe testy :/

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 co u Was słychać?? 😊
    U mnie dzisiaj powrót hormonów na swoje miejsce... Mam jakiegoś doła.. Czuję się mega samotna i ryczeć mi się ciągle chce i nic więcej 😞

Manioka przytulam 🤗 nie jesteś samotna masz nas 😁😘 to u Ciebie mąż za granicą jest, dobrze pamiętam? Mój jak wyjeżdża na kilka dni to też czuję się samotna a co dopiero jak jeszcze hormony ciążowe wchodzą w grę... Już niedługo. Na kiedy masz termin?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio miałam rozkminę czy te nasze cienie to kijowe testy, czy po prostu tych biochemów jest więcej niż uda nam się to wyłapać, co myślicie? 🤔 Bo zwykle mówimy biochem jak potwierdzimy go betą a może w ogóle naturalne jest to, że wiele ciąż się próbuje zagnieździć, zacznie wytwarzać HCG ale kończy się już na samym początku z przyczyn naturalnych i gdzieś jeden dzień jakiś kuzyn cienia się pokaże 🤔 w końcu to aż 80 % ciąż. Czy po prostu zbyt jesteśmy dokładne w szukaniu tych cieni i zawsze coś znajdziemy? 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:07

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Właśnie ostatnio miałam rozkminę czy te nasze cienie to kijowe testy, czy po prostu tych biochemów jest więcej niż uda nam się to wyłapać, co myślicie? 🤔 Bo zwykle mówimy biochem jak potwierdzimy go betą a może w ogóle naturalne jest to, że wiele ciąż się próbuje zagnieździć, zacznie wytwarzać HCG ale kończy się już na samym początku z przyczyn naturalnych i gdzieś jeden dzień jakiś kuzyn cienia się pokaże 🤔 w końcu to aż 80 % ciąż. Czy po prostu zbyt jesteśmy dokładne w szukaniu tych cieni i zawsze coś znajdziemy? 🙈

Moim zdaniem cała prawda w ostatnim zdaniu 😂 takie cienie jak my widzimy przez żadnego lekarza pewnie nie zostaną zakwalifikowane jako ciąża 🤷🏼‍♀️ Przecież tam ledwo coś widać 😂 sama kiedyś wysyłałam lekarzowi zdjęcie to powiedział ze to jest biały test proszę Pani😂

Oliwka91 lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Manioka przytulam 🤗 nie jesteś samotna masz nas 😁😘 to u Ciebie mąż za granicą jest, dobrze pamiętam? Mój jak wyjeżdża na kilka dni to też czuję się samotna a co dopiero jak jeszcze hormony ciążowe wchodzą w grę... Już niedługo. Na kiedy masz termin?

Obecnie jestem z nim w Danii, bo muszę tutaj w urzędach pozałatwiać 🙂
    Ale tak to od rana do wieczora codziennie sama z córką na zadupiu... 😐
    Kochana termin dopiero na 23 listopad🙂
    Ale ja i tak cesarka więc pewnie będzie wcześniej 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt z tymi cieniami na testach..zauważyłam, że szczególnie widać na tych co zamawiałam z allegro. Tyle razy już była sytuacja, że serce mi szybciej zabiło a tu lipa. Dlatego postanowiłam, że będę się starać czekać z testem do 14dpo ale ciężko widzę to postanowienie 🤣 szczególnie jak ma się zapas testów w domu 🤣

• wariancja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie wiem, troche już testuje, ale nigdy, na żadnym teście nie zobaczyłam nawet cienia cienia... nawet na najtańszych allegrakach. Pewnie za słabo się przyglądam 🧐😂

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj :) hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?

Nayax zawsze można poprosić męża żeby schował testy :D albo nie kupować na zapas :) ale potem nagle i niespodziewanie człowiek przechodzi obok Rossmanna i stwierdza 'oo wejdę może mają testy na promce' i wychodzi z trzema testami :D

Wariancja wrzuć tu jakikolwiek test, a doświadczone poszukiwaczki cieni niemal zawsze znajdą cień cienia :D po paru miesiącach przyglądania się testom, potrafię wypatrzyć kreskę fabryczna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:45

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Celina550, abrakadabra 😞

Edit. Już doczytałam 😁

Ja robilam jakis plytkowy, zrobilam kiedys jeden jak mi sie okres spoznial kilka dni i byl bielutki. Zrobilam go kilka dni temu i juz bylo widac bladziutka kreseczke, cien czy jak to sie tam nazywa. Pozniej zaczelam prace, zajelam sie praca i tak zwlekalam z tym az wkoncu okres sie pojawil.
    Ja staram sie nie robic wiecej tych samych testow, ktore niby maja jakies cienie cieni.

2 cs.
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj :) hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?

Nayax zawsze można poprosić męża żeby schował testy :D albo nie kupować na zapas :) ale potem nagle i niespodziewanie człowiek przechodzi obok Rossmanna i stwierdza 'oo wejdę może mają testy na promce' i wychodzi z trzema testami :D

Akurat mam tak, że jak wracam z pracy lub do niej idę to przechodzę obok rossmanna 🙈 mam słabą silną wolę niestety. Zawsze jak coś kupuje to przynajmniej jeden test wleci z myślą"kupie ale nie będę robić za wcześnie" I zawsze kończy się tak samo 😂

• Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:

Wariancja wrzuć tu jakikolwiek test, a doświadczone poszukiwaczki cieni niemal zawsze znajdą cień cienia :D po paru miesiącach przyglądania się testom, potrafię wypatrzyć kreskę fabryczna :D

Chyba 27 czerwca wracamy. Ja muszę wcześniej wrócić bo 1 lipca mam wizyte a muszę jeszcze badania porobic😅
    Co do męża to nie wiem czy nie będzie chciał jeszcze przyjechać na jeden miesiąc żeby pieniądze odłożyć 🙂

futuremama lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam podobnie, nie dość że mam z 7 testów, ale kijowych, bo dorzucanych do Horienowe (trzymam je nie wiem po co, może na późniejszą ciążę?) i dwa Pinki, ale pracując w centrum handlowym, codziennie przechodzę obok Rossmanna :) a że Facelle ma teraz całkiem niezłą cenę, to nie mam problemu z ich kupowaniem... 🙈

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Ja teraz byłam przekonana że się nie udało bo "zawsze czułam po cyckach" a teraz nic takiego mi nie mówiły. No i proszę😁

Jestem po wizycie, sprzęt marny ale tutaj ten gin też już mówi że dziewczynka czyli tamten trzeci raz miał rację na prenatalnych😁 wszystko jest w porządku, muszę się na połówkowe umówić😊

Olenkaqx, Manioka, Oliwka91, Limonka26, wariancja, Nynka, Juliet, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja teraz byłam przekonana że się nie udało bo "zawsze czułam po cyckach" a teraz nic takiego mi nie mówiły. No i proszę😁

Jestem po wizycie, sprzęt marny ale tutaj ten gin też już mówi że dziewczynka czyli tamten trzeci raz miał rację na prenatalnych😁 wszystko jest w porządku, muszę się na połówkowe umówić😊

No to gratulacje córeczki!! ❤️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie😊😊
    U mnie córka chciała bardzo siostrzyczke, ale u nas będzie braciszek😁
    Jak to skwitowała "braciszek też może być" 😅

Juliet lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No to gratulacje córeczki!! ❤️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie😊😊
    U mnie córka chciała bardzo siostrzyczke, ale u nas będzie braciszek😁
    Jak to skwitowała "braciszek też może być" 😅
    U nas młody wolałby brata. W rodzinie same dziewczynki także fajnie jakby był chłopiec ale już się przyzwyczaiłam do dziewczynki :)
    Najważniejsze że wygląda wszystko dobrze, serduszko wygląda ok no ale wiadomo - wszystko dokładniej i na lepszym sprzęcie sprawdzimy na połówkowych😊

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    U nas młody wolałby brata. W rodzinie same dziewczynki także fajnie jakby był chłopiec ale już się przyzwyczaiłam do dziewczynki :)
    Najważniejsze że wygląda wszystko dobrze, serduszko wygląda ok no ale wiadomo - wszystko dokładniej i na lepszym sprzęcie sprawdzimy na połówkowych😊

Na pewno będzie wszystko w porządku! ❤️
    W ogóle w II trymestrze kiedy robi się połówkowe, bo nie mam pojęcia 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ