Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka91 wrote:To fakt, to mnie cieszy, bo zwykle mam tak, że jak późno owu to wcześniej plamienia się zaczynają 😉 wiem, że wszystko się może zdarzyć ale ciążowo się nie czuje w ogóle. Oczywiście czasem wpada jakie omam typu "oo mam kwaśny posmak w ustach" albo trochę mi niedobrze momentami a wczoraj miałam ochotę na kwaśny żurek ale co miesiąc tak jest więc już olewam 🤣
A w ogóle Martyna ty miałaś jakieś objawy przed terminem @, bo nie pamiętam czy pisałaś? Czy wszystko tak jak co miesiąc? 😉
No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼♀️
Także obyś się zdziwiła ze przy braku objawów test pozytywny ☺️🤞🏻Oliwka91, futuremama lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Celina550, abrakadabra 😞
Ale faktem jest, że z testami jest coś nie tak ostatnio... W tym cyklu zrobiłam dwa. Już nawet nie chciałam pisać bo czułam nadchodzący okres, ale na tym paskowym z Allegro (został mi jeden) oczywiście jakiś cień wyszedł jak zawsze 🤦🏼♀️ na Pinku płytkowym, fakt że po czasie (jakieś 3h) ale miałam normalnie cienką różową kreskę. Miesiąc temu na strumieniowym też coś było 😕 Aż szkoda, że już pokasowałam zdjęcia.
No właśnie Martyna u Ciebie były jakieś objawy jeszcze przed testem? 🙂
Edit. Już doczytałam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 09:56
-
Martyna33 wrote:No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼♀️
Także obyś się zdziwiła ze przy braku objawów test pozytywny ☺️🤞🏻
Bardzo bym chciała, dzięki 😘 faktycznie, pamiętam te twoje motylki ☺️
Mnie w lutym przy biochemie bardzo brzuch i krzyż bolał przy implantacji kilka dni ale to tak, że momentami aż się zwijalam takie nagłe skurcze okresowe, ale pewnie nie był to dobry objaw. Coś podobnego czułam w kwietniu jak też coś tam na testach się pokazywało. Teraz cisza póki co.Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Limonka26 wrote:Celina550, abrakadabra 😞
Ale faktem jest, że z testami jest coś nie tak ostatnio... W tym cyklu zrobiłam dwa. Już nawet nie chciałam pisać bo czułam nadchodzący okres, ale na tym paskowym z Allegro (został mi jeden) oczywiście jakiś cień wyszedł jak zawsze 🤦🏼♀️ na Pinku płytkowym, fakt że po czasie (jakieś 3h) ale miałam normalnie cienką różową kreskę. Miesiąc temu na strumieniowym też coś było 😕 Aż szkoda, że już pokasowałam zdjęcia.
Edit. Już doczytałam 😁
No właśnie coś nie tak z tymi testami A jakby się człowiek sugerował cały czas takimi cieniami to cały czas by myślał ze biochem 🤷🏼♀️Sama przecież miałam tyle przygód z cieniami na facelle 🤨 A to po prostu kijowe testy
Manioka wrote:Cześć dziewczyny 🙂 co u Was słychać?? 😊
U mnie dzisiaj powrót hormonów na swoje miejsce... Mam jakiegoś doła.. Czuję się mega samotna i ryczeć mi się ciągle chce i nic więcej 😞
Manioka przytulam 🤗 nie jesteś samotna masz nas 😁😘 to u Ciebie mąż za granicą jest, dobrze pamiętam? Mój jak wyjeżdża na kilka dni to też czuję się samotna a co dopiero jak jeszcze hormony ciążowe wchodzą w grę... Już niedługo. Na kiedy masz termin?Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Właśnie ostatnio miałam rozkminę czy te nasze cienie to kijowe testy, czy po prostu tych biochemów jest więcej niż uda nam się to wyłapać, co myślicie? 🤔 Bo zwykle mówimy biochem jak potwierdzimy go betą a może w ogóle naturalne jest to, że wiele ciąż się próbuje zagnieździć, zacznie wytwarzać HCG ale kończy się już na samym początku z przyczyn naturalnych i gdzieś jeden dzień jakiś kuzyn cienia się pokaże 🤔 w końcu to aż 80 % ciąż. Czy po prostu zbyt jesteśmy dokładne w szukaniu tych cieni i zawsze coś znajdziemy? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:07
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:Właśnie ostatnio miałam rozkminę czy te nasze cienie to kijowe testy, czy po prostu tych biochemów jest więcej niż uda nam się to wyłapać, co myślicie? 🤔 Bo zwykle mówimy biochem jak potwierdzimy go betą a może w ogóle naturalne jest to, że wiele ciąż się próbuje zagnieździć, zacznie wytwarzać HCG ale kończy się już na samym początku z przyczyn naturalnych i gdzieś jeden dzień jakiś kuzyn cienia się pokaże 🤔 w końcu to aż 80 % ciąż. Czy po prostu zbyt jesteśmy dokładne w szukaniu tych cieni i zawsze coś znajdziemy? 🙈
Moim zdaniem cała prawda w ostatnim zdaniu 😂 takie cienie jak my widzimy przez żadnego lekarza pewnie nie zostaną zakwalifikowane jako ciąża 🤷🏼♀️ Przecież tam ledwo coś widać 😂 sama kiedyś wysyłałam lekarzowi zdjęcie to powiedział ze to jest biały test proszę Pani😂
Oliwka91 lubi tę wiadomość
Oliwka91 wrote:Manioka przytulam 🤗 nie jesteś samotna masz nas 😁😘 to u Ciebie mąż za granicą jest, dobrze pamiętam? Mój jak wyjeżdża na kilka dni to też czuję się samotna a co dopiero jak jeszcze hormony ciążowe wchodzą w grę... Już niedługo. Na kiedy masz termin?
Obecnie jestem z nim w Danii, bo muszę tutaj w urzędach pozałatwiać 🙂
Ale tak to od rana do wieczora codziennie sama z córką na zadupiu... 😐
Kochana termin dopiero na 23 listopad🙂
Ale ja i tak cesarka więc pewnie będzie wcześniej 😅 -
nick nieaktualnyTo fakt z tymi cieniami na testach..zauważyłam, że szczególnie widać na tych co zamawiałam z allegro. Tyle razy już była sytuacja, że serce mi szybciej zabiło a tu lipa. Dlatego postanowiłam, że będę się starać czekać z testem do 14dpo ale ciężko widzę to postanowienie 🤣 szczególnie jak ma się zapas testów w domu 🤣
-
Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?
Nayax zawsze można poprosić męża żeby schował testy albo nie kupować na zapas ale potem nagle i niespodziewanie człowiek przechodzi obok Rossmanna i stwierdza 'oo wejdę może mają testy na promce' i wychodzi z trzema testami
Wariancja wrzuć tu jakikolwiek test, a doświadczone poszukiwaczki cieni niemal zawsze znajdą cień cienia po paru miesiącach przyglądania się testom, potrafię wypatrzyć kreskę fabrycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:45
-
Limonka26 wrote:Celina550, abrakadabra 😞
Edit. Już doczytałam 😁
Ja robilam jakis plytkowy, zrobilam kiedys jeden jak mi sie okres spoznial kilka dni i byl bielutki. Zrobilam go kilka dni temu i juz bylo widac bladziutka kreseczke, cien czy jak to sie tam nazywa. Pozniej zaczelam prace, zajelam sie praca i tak zwlekalam z tym az wkoncu okres sie pojawil.
Ja staram sie nie robic wiecej tych samych testow, ktore niby maja jakies cienie cieni.2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualnyOlenkaqx wrote:Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?
Nayax zawsze można poprosić męża żeby schował testy albo nie kupować na zapas ale potem nagle i niespodziewanie człowiek przechodzi obok Rossmanna i stwierdza 'oo wejdę może mają testy na promce' i wychodzi z trzema testami
Akurat mam tak, że jak wracam z pracy lub do niej idę to przechodzę obok rossmanna 🙈 mam słabą silną wolę niestety. Zawsze jak coś kupuje to przynajmniej jeden test wleci z myślą"kupie ale nie będę robić za wcześnie" I zawsze kończy się tak samo 😂 -
Olenkaqx wrote:Manioka po to jesteśmy, żebys wyrzucała swoje emocje tutaj hormony ciążowe mogą mocno odbić się na psychice. Kiedy zjeżdżacie do Polski? Mąż też wraca na stałe?
Wariancja wrzuć tu jakikolwiek test, a doświadczone poszukiwaczki cieni niemal zawsze znajdą cień cienia po paru miesiącach przyglądania się testom, potrafię wypatrzyć kreskę fabryczna
Chyba 27 czerwca wracamy. Ja muszę wcześniej wrócić bo 1 lipca mam wizyte a muszę jeszcze badania porobic😅
Co do męża to nie wiem czy nie będzie chciał jeszcze przyjechać na jeden miesiąc żeby pieniądze odłożyć 🙂futuremama lubi tę wiadomość
-
Właśnie mam podobnie, nie dość że mam z 7 testów, ale kijowych, bo dorzucanych do Horienowe (trzymam je nie wiem po co, może na późniejszą ciążę?) i dwa Pinki, ale pracując w centrum handlowym, codziennie przechodzę obok Rossmanna a że Facelle ma teraz całkiem niezłą cenę, to nie mam problemu z ich kupowaniem... 🙈
-
Martyna33 wrote:No właśnie ja miałam 2dpo takie motylki w brzuchu, jak w poprzedniej ciąży. A dzień przed zrobieniem testu miałam takie uczucie rozciągania macicy i wtedy mi coś zaczęło świtać ze skądś to uczucie znam 🧐 A oprócz tego to zero objawow. Cycki były w tym cyklu wyjątkowo miękkie, urosły dopiero po pozytywnym teście 🤷🏼♀️
Także obyś się zdziwiła ze przy braku objawów test pozytywny ☺️🤞🏻
Jestem po wizycie, sprzęt marny ale tutaj ten gin też już mówi że dziewczynka czyli tamten trzeci raz miał rację na prenatalnych😁 wszystko jest w porządku, muszę się na połówkowe umówić😊Olenkaqx, Manioka, Oliwka91, Limonka26, wariancja, Nynka, Juliet, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja teraz byłam przekonana że się nie udało bo "zawsze czułam po cyckach" a teraz nic takiego mi nie mówiły. No i proszę😁
Jestem po wizycie, sprzęt marny ale tutaj ten gin też już mówi że dziewczynka czyli tamten trzeci raz miał rację na prenatalnych😁 wszystko jest w porządku, muszę się na połówkowe umówić😊
No to gratulacje córeczki!! ❤️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie😊😊
U mnie córka chciała bardzo siostrzyczke, ale u nas będzie braciszek😁
Jak to skwitowała "braciszek też może być" 😅Juliet lubi tę wiadomość
-
Manioka wrote:No to gratulacje córeczki!! ❤️ Rośnijcie zdrowo i spokojnie😊😊
U mnie córka chciała bardzo siostrzyczke, ale u nas będzie braciszek😁
Jak to skwitowała "braciszek też może być" 😅
Najważniejsze że wygląda wszystko dobrze, serduszko wygląda ok no ale wiadomo - wszystko dokładniej i na lepszym sprzęcie sprawdzimy na połówkowych😊 -
futuremama wrote:U nas młody wolałby brata. W rodzinie same dziewczynki także fajnie jakby był chłopiec ale już się przyzwyczaiłam do dziewczynki
Najważniejsze że wygląda wszystko dobrze, serduszko wygląda ok no ale wiadomo - wszystko dokładniej i na lepszym sprzęcie sprawdzimy na połówkowych😊
Na pewno będzie wszystko w porządku! ❤️
W ogóle w II trymestrze kiedy robi się połówkowe, bo nie mam pojęcia 😅