X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Nie rozumiem, dlaczego chce Ci dać antykoncepcję? Skoro nie ma owulacji to dlaczego nie chce Cię skierować na badania? 🧐 Ale chyba w zeszłym miesiącu miałaś owu nie? Jak to jest?

Tak mialam, byla pozno bo w 23dc, ale przecież byla. Ja tez tego nie rozumiem, chciałabym porobić jakies badania. Dowiedzieć się wiecej ale jak skoro ciezko jej dac skierowanie. Stwierdziła ze badanie lh i estradiol to juz wystarczająco.. brak mi słów naprawdę.. Owu jakieś są, raz wcześniej, raz pozniej. Czssem sie zdarzy, że nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 11:27

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak mialam, byla pozno bo w 23dc, ale przecież byla. Ja tez tego nie rozumiem, chciałabym porobić jakies badania. Dowiedzieć się wiecej ale jak skoro ciezko jej dac skierowanie. Stwierdziła ze badanie lh i estradiol to juz wystarczająco.. brak mi słów naprawdę.. Owu jakieś są, raz wcześniej, raz pozniej. Czssem sie zdarzy, że nie ma

Wiem, że czasem są wskazania na tabletki antykoncepcyjne ale nie wydaje mi się, że w przypadku powtarzających sie cykli bezowulacyjnych. Tzn. może i to jakieś ma uzasadnienie ale trochę szkoda czasu szczególnie, że nie chce ci zrobić żadnych badań. Zreszta może po prostu masz owu później, ja też tak mam i moja gin mówi, że ważne że jest więc nie załamuj się ❤️ może i miewasz bezowulacyjne cykle ale na pewno to nie znaczy, że nie zajdziesz w ciążę, bo owulację są. Fajnie by było jakby ktoś chciał pobadać czemu ta owu jest rzadsza i jakoś to uregulować żeby skrócić starania. U mnie np pierwszy cykl jak obnizyłam TSH i prolaktynę coś zaskoczyło, co prawda się nie udało ale czasem drobne odchylenia mogą coś blokować. Nie odpuszczaj 🤞

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Kurcze najgorzej jak lekarz nie chce się zagłębić w przyczyny cykli bezowulacyjnych. U mnie też było długo ciężko ze znalezieniem odpowiedniego lekarza, w końcu trafiłam na jednego, który najpierw stwirdizl niedoczynność tarczycy i na szczęście cykle się poprawiły, nie były już 60 czy 90 dniowe tylko normalne. Ale potem po 2 latach jakoś znowu problem się pojawił, no i lekarz pozastanawial się, obejrzał badania (bo ja zawsze ze swoimi przychodziłam, nie musiał mi dawać skierowań bo sama sobie chodzilam do labo prywatnie i tak zdiagnozował po kilku wizytach że mam zespół luf, na to przepisał provere i poskutkowało. Życzę Ci abyś znalazła dobrego lekarza, który Ci znajdzie przyczynę a nie na łatwiznę da ci antykoncepcje 🤯 przy staraniach 🤯. A no i ten mój lekarz to ginekolog endokrynolog na nfz.

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie kreski z dnia na dzień bledna... Czekam albo na @ albo na wizytę u lekarza za 10 dni bo dzisiaj byłam z tego strachu
    ..
    Lekarz mówi że tylko macica jest powiększona, mówi że może i na ciążę i na okres....
    Ale nie wzbudził moje zaufania w ogóle, gada takie głupoty że masakra.....
    Mówi do mnie że test się robi 20 dni po spozniajacym się okresie bo przed miesiączką hormony wariują i test może pokazać pozytyw nawet jak ciąży nie ma....
    To ja się go pytam że jak to możliwe skoro beta HCG wytwarza się tylko w ciąży po ZAGNIEŻDŻENIU, to się trochę zmieszał i wziął mnie na USG, oczywiście przez powłoki brzuszne a nie dopochwowe.....
    Mówi że nic mi potwierdzic nie może, że on potwierdza ciaze dopiero jak bije serce dziecka, kazał mi przyjść za 10 dni..

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka trzymam kciuki ✊

Blanka1988 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka podziwiam, że tyle czekalas z pierwsza wizyta 😳😊 trzymamy kciuki żeby był piękny kropek z bijacym serduchem ❤

Abrakadabra ehhh szkoda że nie ma pecherzyka.wiem jakie to dolujace... bo nic nie można poradzić w tym momencie ,. Zmień najlepiej lekarza skoro nie chce się wglebic w temat, porob jakies badania sama.

Alutka przykro mi 😔 najwyraźniej biochem..
    A ten lekarz skąd się urwał... 20dni po terminie okresu?? 😑 już bym do niego więcej nie poszla... A tak w ogóle kto robi na tak wczesnym etapie usg przez brzuch?? 🤦‍♀️ ehhh kochana jeszcze zaświeci słońce 😙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 13:55

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, kciuki za usg 🤞

Abrakadabra, na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza...skoro coś jest nie tak, to znaczy, że trzeba pogłębić diagnostyke a nie od razy tabletki anty.

Alutka, przytulam. Dobra wiadomość jest taka, że wiesz, że możesz zajść w ciążę. Tylko teraz przydałby Ci się dobry lekarz a nie taki na jakiego trafiłaś 😔

Przyszly mi testy. Stwierdziłam, że skoro jest ich aż 50szt to zacznę maraton od piątku😊 Zobaczymy co w trawie piszczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 14:18

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra - słonko nie załamuj się <3 na początek chyba zmieniłabym lekarza, żeby faktycznie zrobić te badania i aby umiał Ci pomóc... Ja ciągle trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, ze rodzisz w Listopadzie <3

Alutka - w Twoim przypadku to faktycznie ten lekarz gada jakieś głupoty... może też warto zmienić na innego?

Clanka - również trzymam kciuki za Ciebie i Twoja kruszynkę <3 kurde ja mam pierwsze USG za 2 tygodnie! :/

Mnie dzis trochę gardło odpuściło, kaszel lekki męczy ale ogólnie czuje się bardzo dobrze, oby tak dalej. trochę mnie martwi to przeziębienie ale staram się myśleć pozytywnie :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziewczyny, u mnie kreski z dnia na dzień bledna... Czekam albo na @ albo na wizytę u lekarza za 10 dni bo dzisiaj byłam z tego strachu
    ..
    Lekarz mówi że tylko macica jest powiększona, mówi że może i na ciążę i na okres....
    Ale nie wzbudził moje zaufania w ogóle, gada takie głupoty że masakra.....
    Mówi do mnie że test się robi 20 dni po spozniajacym się okresie bo przed miesiączką hormony wariują i test może pokazać pozytyw nawet jak ciąży nie ma....
    To ja się go pytam że jak to możliwe skoro beta HCG wytwarza się tylko w ciąży po ZAGNIEŻDŻENIU, to się trochę zmieszał i wziął mnie na USG, oczywiście przez powłoki brzuszne a nie dopochwowe.....
    Mówi że nic mi potwierdzic nie może, że on potwierdza ciaze dopiero jak bije serce dziecka, kazał mi przyjść za 10 dni..

Aaaa idź z takim lekarzem. Ja to się zastanawiam jak oni medycynę skończyli. I to jest w ogóle nieludzkie zostawić kobietę w takim momencie. Nie rozumiem dlaczego nie zrobił USG przez pochwę? Szok!
    Ale co ja gadam... właśnie czekam pod gabinetem do ginekologa na NFZ, to zaraz zobaczę jakie ja „kwiatki” usłyszę 😬😀

Alutka wiadomo, ze teraz niewiele możesz zrobić na tym etapie ciąży. Trzeba czekać i tyle. 10dni to sporo czasu oczekiwania w stresie. Wiadomo, że jak serce bije to się wtedy potwierdza, ale jak już byłaś to mógł zrobić...

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nagadałam...
    Wizyta była. Skierowanie na badania mam, a USG nie zrobił. Powiedział, ze pierwsze USG 13-14 tc żebym się umówiła 🙈
    Ja pierdole... nie mam pytań do takich lekarzy. No cóż, zostało mi czekać na wizytę u mojego ginekologa prywatnie za tydzień, czyli to będzie już 9+3tc 🙈
    No proszę... która mnie przebije w oczekiwaniu na zdjęcie maluszka?😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 16:35

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    No i nagadałam...
    Wizyta była. Skierowanie na badania mam, a USG nie zrobił. Powiedział, ze pierwsze USG 13-14 tc żebym się umówiła 🙈
    Ja pierdole... nie mam pytań do takich lekarzy. No cóż, zostało mi czekać na wizytę u mojego ginekologa za tydzień, czyli to będzie już 9+3tc 🙈
    No proszę... która mnie przebije w oczekiwaniu na spotkanie z maluszkiem?😍

O matko skad Wy macie tych lekarzy!?😱
    Ja rozumiem, 4, 5 a nawet 6 tydzien, ale kurde to 8, to karte ciazy juz by wypadalo!

Nie wierze

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka chyba jesteś jakims wyjatkiem na forum z czasem oczekiwania na pierwsze spotkanie 😄😙 większość leci raczej za szybko 😉
    Ale tak jest na NFZ.... pierwsze usg 13-14 tydz ? A do 10 czy tam do któregoś trzeba potwierdzić ciaze żeby dostać np becikowe przynajmniej tak bylo za moich czasow w 2012 😋😋😋 nie wiem jak jest teraz....

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    No i nagadałam...
    Ja pierdole... nie mam pytań do takich lekarzy. No cóż, zostało mi czekać na wizytę u mojego ginekologa za tydzień, czyli to będzie już 9+3tc 🙈
    No proszę... która mnie przebije w oczekiwaniu na spotkanie z maluszkiem?😍

Brawo Blania, medal dla Ciebie i Twojego maluszka ❤️ Za tydzień zobaczysz już pięknego człowieka!!

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • .A. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. Pewnie nie dołączę do Waszej grupy na poziomie regularnym, bo dużo zajęć, różnica czasu i zawsze jak się staram być na bieżąco to w pewnym momencie mi się rozjeżdża. Ale że najbliżej mi do Was bo kilka dziewczyn długo znam i czuję z nimi więź to w chwili takiej jak teraz pukam do Waszej grupy.
    Już nie mam siły płakać co miesiąc. Dałam sobie jeszcze 6 takich razy. Jak nie zobaczę w ciągu pół roku 2 kresek (które oczywiście później się utrzymają) to rezygnuje... dzisiaj łzy. I wiem ze niby nie powinnam, że póki nie ma @ to jest jest nadzieja, że to dopiero 9dpo...wiem to wszystko...ale ten cholerny brzuch daje sygnały...napierdziela okresowo. I wiem ze w tamtym miesiącu miałam to samo...i pojawiły się te 2 kreski. Ale co mi po tych 2 kreskach którymi cieszyć się mogłam tylko tydzień. Mam wrażenie, że organizm już tego pieprzonego 9 dnia po owu wie ze nic z tego nie będzie. Czuję się jak przejechana walcem. Wiem, że brzmi nazbyt dramatycznie i że jutro pewnie będzie lepiej ale w tej chwili tak właśnie się czuję...jak rozjechany hormonalnie placek. I wmawiam sobie ze to hormony ciążowe. Przynajmniej staram sie ratować resztki nadziei. Ale bagaż doświadczeń ciągnie w dół. W dodatku surprise surprise lapie mnie przeziębienie. Co za dzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 15:41

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:19

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:20

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadziei nie tracę, cycki dalej mnie bolą, nawet bardziej niż wcześniej, boki żadnych podbrzusze nie mam, może testy są do dupy, dopóki@ nie ma nie tracimy nadziei.

Blanka, widze że Twój lekarz też znalazł dyplom z ginekologi w chipsach... Szkoda słów na takich lekarzy....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam na badaniu bety i niestety jest pokazane <1.20 (lab oznacza od tego poziomu) a progesteron 1 ale biorę dupka dziś ostatni dzień bo lekarz powiedział że jak nie będzie ciąży to mam odstawić. Więc nie udało się.

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
    Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
    Będzie dobrze, nie ma innej opcji.
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo powiem wam dziewczyny, że wasi dzisiejsi lekarze pobili rekordy idiotyzmów... Skąd oni się urwali? 🤔

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Blanka chyba jesteś jakims wyjatkiem na forum z czasem oczekiwania na pierwsze spotkanie 😄😙 większość leci raczej za szybko 😉
    Ale tak jest na NFZ.... pierwsze usg 13-14 tydz ? A do 10 czy tam do któregoś trzeba potwierdzić ciaze żeby dostać np becikowe przynajmniej tak bylo za moich czasow w 2012 😋😋😋 nie wiem jak jest teraz....

Też właśnie czytałam ze do 10tyg trzeba potwierdzić żeby dostać becikowe 🤷

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ