X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z dostinexem?

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, taki mam właśnie zamiar, delikatnie na luzaku 😉
    Sparky, ja mam, dobre doświadczenie, brałam raz w tygodniu pół tabletki chyba przez 6 tygodni i wyniki były wręcz delikatnie poniżej normy, także dobra reakcja i już wtedy odstawiłam. Raczej skutków ubocznych nie pamiętam, bałam się że będę spala, ale brałam na noc, żadnego kręcenia się w głowie ani nic takiego

Sparky lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Olenka, taki mam właśnie zamiar, delikatnie na luzaku 😉
    Sparky, ja mam, dobre doświadczenie, brałam raz w tygodniu pół tabletki chyba przez 6 tygodni i wyniki były wręcz delikatnie poniżej normy, także dobra reakcja i już wtedy odstawiłam. Raczej skutków ubocznych nie pamiętam, bałam się że będę spala, ale brałam na noc, żadnego kręcenia się w głowie ani nic takiego

Dzięki za odpowiedź 😊 Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. No i że pomoże w walce o ⏸️🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna a teraz dostałaś zaproszenie? A jeśli nie to spróbujesz mnie jeszcze raz zaprosić? :) Bo odkryłam gdzie są te wiadomości i od innej osoby mi przyszło zaproszenie jednak 🤔

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Martyna a teraz dostałaś zaproszenie? A jeśli nie to spróbujesz mnie jeszcze raz zaprosić? :) Bo odkryłam gdzie są te wiadomości i od innej osoby mi przyszło zaproszenie jednak 🤔

Mamy to! Napisałam :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny.. Zaczyna mnie łapać panika.. 😐
    W tej ciąży wszystkiego się boję... Nawet o córkę, która śpi obok w pokoju czy na pewno wszystko jest ok.. 😐
    Okropnie mnie przeraża kolejna cesarka.. Bycie samej w szpitalu... 😢
    Nie umiem się cieszyć tylko ciągle mi się płakać chce i popłakuje sobie czasem 😞

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka, nie wiem co mądrego mogłabym Ci napisać, więc po prostu przytulam 😘🤗🤗 Może to ciążowe hormony tak u Ciebie mieszają? 🤔

Manioka lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka 😘😘 przytulam z całej siły! To chyba całkiem normalne że się boisz....
    Kiedy przyjeżdża Twój mąż?

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka podobno hormony ciążowe nasilają lęki przeróżne więc 3 głębokie oddechy i pomyśl sobie, że większość się dzieje w Twojej głowie a dookoła jest wszystko ok 😘 dodatkowo sytuacja z mężem na odległość nie pomaga 😔 kiedy się będziecie widzieć?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky być może.. W pierwszej ciąży byłam bardzo wesoła, śmiałam się co chwilę.. A teraz ciągle płacz.. A jak zaczynam się śmiać to kończy się na płaczu.. 😐

Olenkaqx, Oliwka za tydzień w sobotę będzie... Niby tak niedaleko a jednak jeszcze trochę.. 😢 Na dodatek pojawia się fakt, że cesarkę wykonuje się koło 37 tygodnia.. A ja już jestem w 24.. Jeszcze tylko 13 tygodni.. 😐
    Najgorsze jest w tym wszystkim to, że dziewczyny piszą, że nie mogą się doczekać.. A ja się boję.. Panicznie się boję.. 😭
    Żebyście mnie źle nie zrozumiały 🙂 cieszę się, że jestem w ciąży, że mały jest zdrowy i że ogólnie jest wszystko w porządku! ❤️
    Ale boję się szpitala.. Cesarki.. Potem bycia samej bez kogoś bliskiego... 😢

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszą cesarką,która była planowana bałam się tylko znieczulenia bo zastrzyk w kręgosłup i co jeśli źle się wbiją i mnie sparaliżuje.Resztą się nie martwiłam bo to tylko zabieg.W drugiej ciąży było inaczej i nie potrafiłam zdecydować czy chcę vbac czy cc.Ciążę prowadziłam u dwóch ginekologów i jeden był za jednym a drugi za drugim rozwiązaniem.Vbac się bałam bo coś może się stać z blizną po cc i dziecko duże,a cc się bałam bo to jednak operacja i coś może pójść nie tak.Z perspektywy czasu powiem,że zapominasz o wszystkim jak widzisz dziecko.Zabieg,przebieg już zapomniałam,wszak już dwa lata minęło.A i dobrze,że z vbac nic nie wyszło bo urodziła w tyg 37+0 syna o wadze 3800g.Strach pomyśleć o tym co by byłogdyby do vbac doszło.
    Covid trochę zmienił względem wizyt.Nie ty jedna będziesz wtedy w takiej sytuacji.Myśl o tym,że szybciutko cię wypiszą.Po pierwszej cc leżałam z synem długo w szpitalu bo miał komplikacje,z drugim poród był w czwartek o 15,a w niedziele w południe byłam już w domu.I takiego błyskawicznego powrotu do domu ci życzę.

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka to zrozumiałe, że się boisz. Pierwsza ciąża to jednak coś nowego, a w drugiej masz już na stanie jedno dziecko, o które też się boisz i dochodzi do tego porod - cc, wszystko się kumuluje i nie ma nic dziwnego w tym, że czujesz obawę. Do tego dochodzą hormony ciążowe i wszystko jest zrozumiałe. Jesteś dzielną kobietką i dasz ze wszystkim radę 😘

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda u mnie vbac nie wchodzi w grę, bo moja blizna to tylko 2mm, więc z góry jestem "skazana" na cc🙂
    Ja przy znieczuleniu bałam się tylko tego, żeby znieczulenie zadziałało🙂 po podaniu znieczulenia zaczęło mi się słabo robić.. Dwa razy mi wstrzykiwali adrenaline żeby ciśnienie podnieść 😐 i boję się znowu powtórki z rozrywki 😞

Limonka czy taka dzielna? 😅 Ja raczej wywodzę się z tych co lubią mieć i czuć opiekę ☺️ mogę powiedzieć, że jestem troszkę silniejsza przez wyjazdy męża i ogarnięciem różnych rzeczy jak się mala urodziła ☺️ ale to by było na tyle 😂

Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za wsparcie!❤️
    Bo kto jak nie Wy mnie zrozumie? ❤️
    Dla mnie najlepszą rzeczą byłoby przy cc zajęcie głowy czymś innym😁 np oglądaniem tv, a oni niech se robią 😂😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka ale z drugiej strony wiesz żetakie coś się wydarzyło więc możesz ich uprzedzić żeby w razie czego byli przygotowani. Z jednej strony strach bo wiesz co cię czeka ale z drugiej możesz wykorzystać to na swoją korzyść.
    Co do pobytu w szpitalu mam wrażenie że starają się nie trzymać długo. Koleżanka teraz też chwilę po południu trafiła do szpitala, o 22 jednak cc. To był czwartek a w nd ja puścili. Byłam przekona że będą ją standardowo 3-4 doby trzymać.
    Z jednej strony strach a z drugiej przynajmniej będziesz miała termin a nie siedzenie jak na tykającej bombie bo np. Ja się tego boję, że nie wiem kiedy się zacznie a u mnie nie będzie za wiele czasu na organizację wszystkiego, tym bardziej jeśli GBS wyjdzie dodatni...
    I strach że już blisko ale jak by nie było będziesz miała to za sobą a tak widzisz - blisko czy daleko i tak cię to stresuje.
    A mąż już zostaję do porodu czy będzie jeszcze wyjeżdżał?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Manioka ale z drugiej strony wiesz żetakie coś się wydarzyło więc możesz ich uprzedzić żeby w razie czego byli przygotowani. Z jednej strony strach bo wiesz co cię czeka ale z drugiej możesz wykorzystać to na swoją korzyść.
    Co do pobytu w szpitalu mam wrażenie że starają się nie trzymać długo. Koleżanka teraz też chwilę po południu trafiła do szpitala, o 22 jednak cc. To był czwartek a w nd ja puścili. Byłam przekona że będą ją standardowo 3-4 doby trzymać.
    Z jednej strony strach a z drugiej przynajmniej będziesz miała termin a nie siedzenie jak na tykającej bombie bo np. Ja się tego boję, że nie wiem kiedy się zacznie a u mnie nie będzie za wiele czasu na organizację wszystkiego, tym bardziej jeśli GBS wyjdzie dodatni...
    I strach że już blisko ale jak by nie było będziesz miała to za sobą a tak widzisz - blisko czy daleko i tak cię to stresuje.
    A mąż już zostaję do porodu czy będzie jeszcze wyjeżdżał?

Co do męża to sprawa wygląda tak, że :
    Jeżeli złapie pracę w Polsce podczas tych 2 tygodniu, które będzie to zostaje☺️
    Jeżeli nie to jedzie jeszcze na 3 tygodnie we wrześniu😐
    Mój pierwszy poród był planowanym cc z tym, że przy przygotowaniach w szpitalu zaczęły mi się wody sączyć, a skurcze na ktg były blisko 100%..
    W ogóle ich nie czułam 😅
    Na pewno będę ich informowała o tym, że mi spada ciśnienie, bo ja z natury mam bardzo niskie ciśnienie.. 90/60 lub zdąża się 86/56.. 😐

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam niskie ciśnienie to po porodzie mi jakąś studentka ileś razy przestraszona mierzyła. Nie wiem czy bała się kogoś zapytać ale pytam w końcu czy coś nie tak, a ona taka zmieszana że to drugie jej jakoś 46-48 wychodzi. Ja się zaczęłam śmiać bo jak normalnie 55-60 to moja norma to jak najbardziej mogło być takie po porodzie.
    No a wiadomo jak normą jest 80 to tutaj rzeczywiście słabo to wyglądało🤣

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam że poza moja torbą do szpitala muszę spakować torbę dla dzieci, bo jak się zacznie np. w nocy to wstępnie jesteśmy umówieni że do znajomych ich tu na trochę zaprowadzimy a potem może dziadkowie by ich odebrali i u nas posiedzieli, nie wiem... Ale w razie czego muszę im spakować jakieś ubranka na zmianę, szczególnie dla małej, może jakieś przekąski... żeby potem w biegu tego nie szykować.

3i49o7esfkybvicx.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przynajmniej sama nie jestem z tym ciśnieniem 😅
    Kurcze to faktycznie masz trochę do zrobienia☺️
    Moja torba do szpitala to jeszcze w lesie😅 ale chyba mam jeszcze czas😁 raczej się wezmę za to we wrześniu? Chyba😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam przewijak z wanienką, mąż dzisiaj przywiózł i młoda od razu poleciała po lalkę i heja ją na przewijak🙈
    Tego się spodziewałam ale akurat była okazja to wzięliśmy już ale tylko się utwierdziłam że nie ma co się spieszyć z wyprawką. Zwłaszcza jak są teraz w domu cały czas bo to po prostu nie przeżyje albo ja zwariuję pilnując ich🤣
    Także torbę też we wrześniu ogarnę, pewnie w pierwszej kolejności.

3i49o7esfkybvicx.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja kupiłam przewijak z wanienką, mąż dzisiaj przywiózł i młoda od razu poleciała po lalkę i heja ją na przewijak🙈
    Tego się spodziewałam ale akurat była okazja to wzięliśmy już ale tylko się utwierdziłam że nie ma co się spieszyć z wyprawką. Zwłaszcza jak są teraz w domu cały czas bo to po prostu nie przeżyje albo ja zwariuję pilnując ich🤣
    Także torbę też we wrześniu ogarnę, pewnie w pierwszej kolejności.

Moja to tylko ciuszki wyciąga i ogląda 😁 a jak ktoś jest to się chwali nimi😂
    Grzeczniutka jest😁
    Myślę, że przy ogarnianiu torby do szpitala to też by mi sama pomogła 😁 także z tym nie ma problemu 😁
    Ale mnie się po prostu na razie nie chce tego robić 😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ