Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Ja nie mam nic, jedynie parę ubranek od koleżanki. We wrześniu będę kupować
a wózek chyba w październiku . Ani głowy do tego ani mjejsca żeby to trzymać. Zwłaszcza jak dzieci teraz mają wakacje i dom roznoszą🙈 Starszak młodą w wózku dla lalek wozi, młoda jak tylko zobaczy małe ubranka to dla lalek zabiera, jakiś próbny pampers 1 był to na lalkę w sam raz a co dopiero jakby tu były inne rzeczy malucha.
Hahaha dobre masz dzieci 😂😂
Moja ma 5 lat, ale do głowy jej nie przyszło żeby cokolwiek z małych rzeczy zabierać dla lalek😁 -
Manioka wrote:Hahaha dobre masz dzieci 😂😂
Moja ma 5 lat, ale do głowy jej nie przyszło żeby cokolwiek z małych rzeczy zabierać dla lalek😁Monika7 lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:U nas lalki mają pampersy, ubranka, karmi je, mówi że lala płacze i daje jej smoczek, albo że lali zimno i trzeba jej czapkę założyć, kocykiem owinąć, nawet taki żelowy okład zabiera i przykłada lalce bo lalę boli🙈 a ma 2,5 roku🤣 także dopiero się będzie działo jak "żywa lalka" się w domu pojawi🤣
Moja ma 5 we wrześniu 😁 teraz jest na etapie pójścia do przedszkola 😁 nie może się doczekać, bo idzie pierwszy raz 😅 ciekawa jestem ile ten entuzjazm potrwa😂 -
Limonka super podejście, mam nadzieję, że jeszcze latem obie będziemy w ciąży 🥰
Manioka super, że wszystko dobrze 😘
Alutka gratuluję synka 😊Manioka, Limonka26 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Limonka, ja dzisiaj też miałam takie rozkminy, że sory, ale ja będę jeszcze w sierpniu w ciąży. Zobaczymy za jakieś 12 dni 😂 mam takie abwiwalentne podejście, z jednej czuje że to już, z drugiej że skoro tyle nie wychodzi to co nagle, cud jakiś? No i weź tu żyj sama ze sobą 😅
Manioka, super że kropek rośnie 😁
Oliwka, piękne to Endo, zaciskam raciczki 🍀Manioka lubi tę wiadomość
-
Oliwka też mam taką nadzieję 🥰🥰
Pomarańcza, no wiesz Ty chociaż już masz podstawy żeby tak myśleć skoro 12 dni, a ja dopiero co zaczęłam nowy cykl 🤣 Ale trzymam za Ciebie kciuki!! ✊🏼❤️Pomarańcza lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
No i super! Potem będziesz mogła dziecku powiedzieć, że czułaś ją/jego zanim się pojawił 😁 no i kciuki trzymam też za Ciebie 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 21:32
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Oliwka, dodałam do przyjaciółek
próbuje napisać wiadomość, ale coś mi nie wychodzi 😢 może Tobie się uda ?
Kurcze dziwne, bo ja Cię wczoraj zaprosiłam, ty dziś mnie dodałaś więc powinnaś wyświetlać się w moich przyjaciółkach ale nie ma Cię, a ja wyświetlam się w ogóle u Ciebie? Ja mam napisane, że nie mam żadnych przyjaciółek... (Btw smutno to brzmi 😂) jutro wstanę z wypoczęta głowa i spróbuję to rozkminić 😉Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Pomarańcza wrote:Limonka, ja dzisiaj też miałam takie rozkminy, że sory, ale ja będę jeszcze w sierpniu w ciąży. Zobaczymy za jakieś 12 dni 😂 mam takie abwiwalentne podejście, z jednej czuje że to już, z drugiej że skoro tyle nie wychodzi to co nagle, cud jakiś? No i weź tu żyj sama ze sobą 😅
Manioka, super że kropek rośnie 😁
Oliwka, piękne to Endo, zaciskam raciczki 🍀
Pomarańcza to lecimy równo👌, też mam takie sprzeczne emocje 🤷 że może się uda, z drugiej strony nic się przecież nie zmieniło to czemu by się miało udać? 🤦 W każdym razie trzymam kciuki też za Ciebie, z takim pozytywnym podejściem to musi Ci się udać 😘💚
Limonka ja nawet czasem lubię tą fazę tuż po okresie, bo wtedy mam takie wystudzone emocje, mniej myślę o staraniach, nie świruję, taki odpoczynek dla głowy 😉 w każdym razie w sierpniu się jeszcze załapiesz na wysikanie ⏸️😁Pomarańcza, Limonka26, futuremama lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:Kurcze dziwne, bo ja Cię wczoraj zaprosiłam, ty dziś mnie dodałaś więc powinnaś wyświetlać się w moich przyjaciółkach ale nie ma Cię, a ja wyświetlam się w ogóle u Ciebie? Ja mam napisane, że nie mam żadnych przyjaciółek... (Btw smutno to brzmi 😂) jutro wstanę z wypoczęta głowa i spróbuję to rozkminić 😉
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Oliwka91 wrote:Pomarańcza to lecimy równo👌, też mam takie sprzeczne emocje 🤷 że może się uda, z drugiej strony nic się przecież nie zmieniło to czemu by się miało udać? 🤦 W każdym razie trzymam kciuki też za Ciebie, z takim pozytywnym podejściem to musi Ci się udać 😘💚
Limonka ja nawet czasem lubię tą fazę tuż po okresie, bo wtedy mam takie wystudzone emocje, mniej myślę o staraniach, nie świruję, taki odpoczynek dla głowy 😉 w każdym razie w sierpniu się jeszcze załapiesz na wysikanie ⏸️😁Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Czy jeżeli staraczka zaczyna cieszyć się na okres, to już powinna zacząć martwić się o swój stan psychiczny? 🤔 Bo mam chyba coś z głową nie tak... Ucieszyłam się, że szyjka poszła do góry i pojawiło się plamienie przepowiadające okres. Albo może inaczej, może się nie ucieszyłam z samego okresu, a z nowej szansy na nowy cykl. Tylko nie mam za grosz już cierpliwości ani serca do suplementów, łażenia po lekarzach, wyliczania temperatur i innych pierdół. Znudziło mnie to... Sorki za narzekanie, ale jakoś wątpię ostatnimi czasy, że kiedyś się uda. Kopnijcie mnie w tyłek
Manioka, Juliet lubią tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Czy jeżeli staraczka zaczyna cieszyć się na okres, to już powinna zacząć martwić się o swój stan psychiczny? 🤔 Bo mam chyba coś z głową nie tak... Ucieszyłam się, że szyjka poszła do góry i pojawiło się plamienie przepowiadające okres. Albo może inaczej, może się nie ucieszyłam z samego okresu, a z nowej szansy na nowy cykl. Tylko nie mam za grosz już cierpliwości ani serca do suplementów, łażenia po lekarzach, wyliczania temperatur i innych pierdół. Znudziło mnie to... Sorki za narzekanie, ale jakoś wątpię ostatnimi czasy, że kiedyś się uda. Kopnijcie mnie w tyłek
Olenkaqx jak bym Cię znała osobiście i byśmy mieszkały gdzieś nie daleko to byś była kopana codziennie tak profilaktycznie 😁😂 -
Oliwka, No cholercia No ja Ciebie tez nie mam w przyjaciółkach 😂 Nie wiem jak ten ovufriend działa.. pomyślmy strategicznie, co my możemy zrobić 😂🧐
Olenka, a ja nie kopie, ja popieram wywalenie supli, termometru i nieco więcej luzu 🧡
futuremama lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Olenka, ja mam tak samo! Tzn może podobnie, bo z okresu to się nie cieszę (kiedyś tak, jak nie staraliśmy się o bobo xd), ale też mam dość mierzenia temperatury ( mierzyłam bez przerwy 5 lat! Ale wcześniej żeby unikać dni płodnych), ucieszyłam się że moja owulacja wypadła w urlop ginekologa, więc zrobiłam tylko sono hsg i zero stymulacji, obserwacji, nie wiem czy była owulacja, jeśli tak to kiedy (przypuszczam że była, bo nawalaly jajniki, a teraz już nie) i czekam co przyniesie los. Najgorzej, że ok 10dpo mam festiwal i nie wiem jak z alko, bo test nawet gdyby coś było to nie wiadomo czy wyjdzie, czy jest sens robić? Czy walić to i się nie przejmować 🤦🏼♀️😁 ale póki co czuję luz, mimo że zawsze to był najgorszy czas, oczekiwanie na okres bądź nie 😁
-
Martyna33 wrote:Oliwka, No cholercia No ja Ciebie tez nie mam w przyjaciółkach 😂 Nie wiem jak ten ovufriend działa.. pomyślmy strategicznie, co my możemy zrobić 😂🧐
Olenka, a ja nie kopie, ja popieram wywalenie supli, termometru i nieco więcej luzu 🧡
Ewentualnie opcja mierzenia do owu, no ale to już jak kto chce "wrzucać na luz" 😅 mnie ostatecznie temperatura nakierowała na owulację, żadnych testów owu nie było, bo się skończyły 😅 a tu się pojawił mały Kaziulski tak znienacka ❤ także polecam 😛futuremama, Olenkaqx lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Olenkaqx wrote:Czy jeżeli staraczka zaczyna cieszyć się na okres, to już powinna zacząć martwić się o swój stan psychiczny? 🤔 Bo mam chyba coś z głową nie tak... Ucieszyłam się, że szyjka poszła do góry i pojawiło się plamienie przepowiadające okres. Albo może inaczej, może się nie ucieszyłam z samego okresu, a z nowej szansy na nowy cykl. Tylko nie mam za grosz już cierpliwości ani serca do suplementów, łażenia po lekarzach, wyliczania temperatur i innych pierdół. Znudziło mnie to... Sorki za narzekanie, ale jakoś wątpię ostatnimi czasy, że kiedyś się uda. Kopnijcie mnie w tyłek
-
Tylko problem taki, że moja głowa odpoczywa już trzeci cykl, przedostatni cykl stracony przez sono, ten stracony przez delegacje męża. Bez testów owu, mierzenia temperatury, tylko sprawdzanie szyjki i śluzu jak sobie przypomnę. Mam ochotę rypnąć tym wszystkim dalej niż widzę
Pomarańcza - pij, może nie do upadłego, ale piwko lub dwa nie zaszkodzą. Jeżeli jest lokator, to to nadal jest komórka która się dzieli, i alkohol w rozsądnych ilościach jej nie powinien zaszkodzićPomarańcza lubi tę wiadomość