Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka!! Jakie za grube? Idealne! 😍 Jak to zrobiłaś? Jakieś nowe suplementy? 🤔
Kciuki Manioka za jutrzejszą wizytę!Manioka lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Oliwka!! Jakie za grube? Idealne! 😍 Jak to zrobiłaś? Jakieś nowe suplementy? 🤔
Kciuki Manioka za jutrzejszą wizytę!
Brałam w tym cyklu mama dha, castagnus i magne b6 czyli to co zwykle, nie wiem jak to się stało 🤷 zaczel pić olej z czarnuszki i olej lniany ale to tak co 3 dzień na przemian więc za dużo tego nie wypiłam, podejrzewam, że pewnie przypadek 🤔
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Martyna33 wrote:Oj nie podoba mi się ze trzeba was specjalnie wywoływać żebyście się rozgadały
Pomarańcza, czyli Twoje jajniki na clo są nieprzewidywalne 🤣 ale to dobrze, niech sobie tak chodują jaja ☺️
Olenka, żadnego tam zaprzestania starań. Wiesz ile razy o tym myślałam? Nie można się poddawać! Ewentualnie rozmawiacie z mężem o invitro? Czy u was inseminacja ma duże szanse ?
Limonka, ja sobie tak tłumaczyłam, ze dziecko czeka na odpowiedni moment. I wiesz, mi to pomagało. Dodatkowo- zawsze chcieliśmy pieska w domu, ale zawsze było a bo wyjazdy, a bo jak dziecko będzie miało alergie (moi rodzice tak gadali bo brat ma alergie) i co? Kupiliśmy pieska i za pare dni ta niespodziana owulacja i jest ciąża. Czy to nie jest niesamowita? Moje dziecko czekało na psa 🥺
Pamietam, ze Ty chyba za miesiąc dwa chcesz zmienić prace? Może nie lubisz swojej pracy? Może to ta zmiana na które czeka bobo.. to tylko gdybanie, ale wiesz🙏🏼
Pum, to już będzie ostatni zabieg? Ty to się wycierpisz kochanaa ba zbicie tsh coś bierzesz tak? Może dawkę trzeba zwiększyć, skoro tsh musi jeszcze w dół poleciec. Nieustannie trzymam kciuki za Twój powrót do pełnego zdrowia 🙏🏼
Dziękuję ❤️ tak biorę letrox i endokrynolog zwiększyła mi dawkę.
Tak ostatni zabieg i za miesiąc od zabiegu jod radioaktywny (ale to idzie się na kilka dni do szpitala i tam go podają chyba do picia albo w tabl nie jestem pewna)Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Oliwka wiadomo że nie ma się co nakręcać ale może akurat kropek potrzebował lepszego endo albo jest lepsze bo coś tam się dzieje dobrego😊
Ważne że jest dobrze, owu za Wami, teraz już tylko dbaj o siebie i czekamy na rezultaty, mocno trzymając kciuki✊Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, pół nocy dziś myślałam i postanowiłam, że w sierpniu będę w ciąży, nie ma innej opcji 😁 Ostatni miesiąc picia czerwonego winka na endometrium (co mówi nawet mój awatar 😅). Wierzę, że moje bobo czekało na ciepły miesiąc urodzin, na to żeby w końcu mieć swój potencjalny pokoik, który już czeka odmalowany w nowym domku. Wcześniej była w nim graciarnia, a teraz jest ładny, odmalowany i w końcu ma położoną podłogę 😊 Może jest po prostu jak matka, która lubi komfort i nie odnajduje się w prowizorycznych warunkach 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 10:35
Olenkaqx, Pum lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka podoba mi się Twoje nastawienie! Posprzątany, przygotowany pokoik to teraz tylko odczekać 9 miesięcy żeby zamieszkał tam malutki lokator
mocno trzymam kciuki żeby tak było!
Manioka o której wizyta?Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim. Dawno mnie tutaj nie było więc ciężko jest mi nadrobić wszystkie zaległości.
Ja przychodzę z radosna nowina, dzisiaj się dowiedziałam że będe miała chłopczyka 💙 więc u mnie na pokładzie mały LukaPum, Limonka26, Juliet, Olenkaqx, futuremama, Manioka, Julkaaa, Monika7, Pomarańcza, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Alutka gratuluję synka 😊🥰44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Alutka świetnie! 🥰 Gratulacje ❤
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Wracam!!
Alutka gratulacje!! ❤️ U nas dalej brak imienia 😁
Kropek już nie taki kropek😁 nie da się go zmierzyć bo się nie mieści 😅 ale waży za to 706g😅
Euthyrox teraz będzie raz 25 a raz 50😁 hemoglobina nam troszkę urosla😁 więc nadal zostajemy przy feroplex 😁
Muszę zrobić posiew moczu, bo wykryto jakieś bakterie.. 😐
Szyjka piękna i blizna też jest ok☺️
Z bólami brzucha jak mam to 2x2 magnez mam brać i zluzować troszkę ☺️futuremama, Oliwka91, Pum lubią tę wiadomość
-
Oliwka Endo masz marzenie 🥰🥰🥰🥰 nic tylko czekać na pięknego kropka 🥳
Alutka gratuluję synusia 🥰🥰
Manioka a Ty nadal nie wiesz czy ♀️czy ♂️ ? 🥰Oliwka91 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Manioka no to super wieści❤ Ja w pn mam wizytę, zobaczymy czy wszystko ok ale raczej na usg III trym więcej się dowiem za miesiąc.
Nasza córa też bezimienna😅 Gdzieś była mowa o Natalce ale to takie... mąż nie jest przekonany, niby najbardziej nam pasuje ale wciąż nie jest to to. Z młodą mi jakoś wpadło imię i wyszło że wszyscy jako podłapali i tak zostało. A już denerwuje mnie to mówienie do "brzucha" albo "dzidzi". Tym bardziej że braxtony już konkretniejsze, jej już coraz ciaśniej i jakoś bardziej do mnie dociera realność tej sytuacji🤣Manioka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Manioka no to super wieści❤ Ja w pn mam wizytę, zobaczymy czy wszystko ok ale raczej na usg III trym więcej się dowiem za miesiąc.
Nasza córa też bezimienna😅 Gdzieś była mowa o Natalce ale to takie... mąż nie jest przekonany, niby najbardziej nam pasuje ale wciąż nie jest to to. Z młodą mi jakoś wpadło imię i wyszło że wszyscy jako podłapali i tak zostało. A już denerwuje mnie to mówienie do "brzucha" albo "dzidzi". Tym bardziej że braxtony już konkretniejsze, jej już coraz ciaśniej i jakoś bardziej do mnie dociera realność tej sytuacji🤣
No najlepsze jest to, że ja z wyprawką w lesie 😁
I jakoś mi się na razie nie chce nic w tym kierunku robić 😂😂 -
Ja nie mam nic, jedynie parę ubranek od koleżanki. We wrześniu będę kupować
a wózek chyba w październiku . Ani głowy do tego ani mjejsca żeby to trzymać. Zwłaszcza jak dzieci teraz mają wakacje i dom roznoszą🙈 Starszak młodą w wózku dla lalek wozi, młoda jak tylko zobaczy małe ubranka to dla lalek zabiera, jakiś próbny pampers 1 był to na lalkę w sam raz a co dopiero jakby tu były inne rzeczy malucha.
Manioka lubi tę wiadomość
-
Aaaaaa Manioka sorki zapomniałam 🥰🥰🥰
Jeszcze macie czas na wymyślenie. 😁👍Manioka lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌