Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Manioka, to pięknie 😊 my 19 mamy akurat wizytę u ginki, to się dowiem co z tym USG i czy ma jakiś plan 😛 zobaczymy też jak to moje Żelazo 🙈
Pomarańcza a co to za koncert? U nas od dziś jak co wakacje ruszają potańcówki w parku Szczęśliwickim, co weekend są koncerty i DJ gra, jest imprezka 😅 ale my dzisiaj w domu przyjmujemy gości, bo jutro urodziny, więc wypadało coś dla rodzinki zorganizować
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Jak tam spędzacie weekend? My w poniedziałek jedziemy na wesele, a dopiero dzisiaj udało mi się kupić sukienkę. Złaziłam pół miasta, zanim coś mi się spodobało i padam z nóg 🙈 Czemu ja zawsze muszę zostawiać wszystko na ostatnią chwilę 😂
-
Sparky wrote:Jak tam spędzacie weekend? My w poniedziałek jedziemy na wesele, a dopiero dzisiaj udało mi się kupić sukienkę. Złaziłam pół miasta, zanim coś mi się spodobało i padam z nóg 🙈 Czemu ja zawsze muszę zostawiać wszystko na ostatnią chwilę 😂
Ja dziś intensywnie w kuchnii🙂
Obiad dla małża i sernik upieczony 😅
Jeszcze musiałam mamę wymalować i włosy zrobić, bo na wesele poszła 😅
Małż przyjechał no to grzanie obiadu, pomoc przy rozpakowaniu i dopiero teraz sobie na tyłku usiadłam 😅
Jestem już padnięta... 🥵
Pochwal się sukienką☺️ -
nick nieaktualny
-
Manioka, daj trochę sernika 😀 Sukienka bardzo klasyczna, może wrzucę foto jak już będę w pełnej stylizacji 😅
Anka, przytulam 🤗 Czasami takie gorsze dni też są potrzebne... Później wracamy do walki z nową mocą 💪anka, Manioka lubią tę wiadomość
-
A my dziś pracowicie dzień spędziliśmy na ogrodzie
odgruzowalismy dużo miejsc po remontach na ogrodzie, czym zasłużyliśmy sobie na pięknego steka z polędwicy wołowej - danie popisowe mego męża, a do tego wieczór z sangrią i netflixem. Jutro raczej rodzinny dzień, wpada kuzynka z moją chrześnicą i pewnie połową rodziny na ognisko
Anka, czasem załamanie jesy potrzebne, nabierasz nieco dystansu do wszystkiego, a koniec końców wracasz z nową energią i zapałem do walki. Najważniejsze, zeby to załamanie przetrwać. Pamiętaj, że masz nasanka lubi tę wiadomość
-
Juliet, ooo potańcówki w szczesliwickim? Chyba się dzisiaj przejdę🤣 Czasami słyszałam muzykę ale wydawało mi się już tak późnoooo🤣
Anka, nie wolno się poddawać, bo może został tylko jeden krok do celu? 🙏🏼🧡Juliet lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
CestLaVie wrote:Cześć Moniu ! Widzę, że u Ciebie mega zmiany. Podchodzisz do ivf? Nas też skierowali, leczenie męża nie przyniosło żadnego skutku. My decyzję o ivf odkładamy na za rok. Teraz szukam naprotechnologa bo chcę powalczyć naturalnie, zrobić tą histeroskopię z ponownym hsg
A co jest takiego w naprotechnologii, że myślisz, żeby mogło Wam pomóc? Jak czyt o tym, to to taka bardziej poszerzona diagnostyka, a Wy już macie dużo badań za sobą. Czy może jednak to coś więcej? A histeroskopię masz już zaplanowaną? I robisz na NFZ czy prywatnie? -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Juliet, ooo potańcówki w szczesliwickim? Chyba się dzisiaj przejdę🤣 Czasami słyszałam muzykę ale wydawało mi się już tak późnoooo🤣
Anka, nie wolno się poddawać, bo może został tylko jeden krok do celu? 🙏🏼🧡 -
Anka, Nikt nie mówi żeby udawać że jest super, może być ciężko, ale czy chcesz zrezygnować z posiadania dziecka? Czy rezygnacja Cię uszczęśliwi?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Anka tym tekstem trafiłaś w sedno, akurat moich chwilowych uczuć. Mam dość udawania, że jest dobrze, zresztą mój mąż też, żaden z nas nie chce powiedzieć tego głośno, ale już powoli nie mamy siły na walkę, a walczymy krótko. Chciałabym się poddać, ale wiem że miałabym wyrzuty sumienia w przyszłości....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 10:07
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Anka, Nikt nie mówi żeby udawać że jest super, może być ciężko, ale czy chcesz zrezygnować z posiadania dziecka? Czy rezygnacja Cię uszczęśliwi?
Juliet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlenkaqx wrote:Anka tym tekstem trafiłaś w sedno, akurat moich chwilowych uczuć. Mam dość udawania, że jest dobrze, zresztą mój mąż też, żaden z nas nie chce powiedzieć tego głośno, ale już powoli nie mamy siły na walkę, a walczymy krótko. Chciałabym się poddać, ale wiem że miałabym wyrzuty sumienia w przyszłości....
Tylko wierzyłam ze owulacja mi wroci ale niestety jestem jakimś chortmorzypadkiem który nie wie co jest nie tak 😬 -
anka wrote:No co ty po prostu mam ciężkie dni... nigdy się nie poddam ja akurat nie wyobrażam sobie nie posiadac dziecka .
Właśnie, dlatego mówię, nie poddawaj się, walcz
Pod koniec tej drogi czeka wielkie szczęście25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
anka wrote:I tak samo vxuje chociaż ja nigdy się nie poddam tymbardziej ze tak naprawdę mamy plan itp
Tylko wierzyłam ze owulacja mi wroci ale niestety jestem jakimś chortmorzypadkiem który nie wie co jest nie tak 😬
A może jak uregulujesz io to owulacje wrócą? Insulina lubi blokować owulki. Z tego co kojarzę, to dopiero zaczynasz z metforminą? -
Lekarze mają jakiś pomysł czemu nie masz owulacji mimo leków?
-
Hej dziewczyny, na ja cały czas w klimacie koncertowym, bo jestem na festiwalu 3dniowym 😁 był m.in Zalewski, Organek, Clock Machine. A ja czekam na dzisiejszy dzień, bo będzie Brodka, Karaś i Rogucki, Kwiat Jabłoni, będzie się działo 😁
Anka, przytulam ❤️ posmuc się , popłacz i powkurzaj, zauważenie emocji to już dużo, potem będzie Ci lepiej 🙂Oliwka91, anka, Juliet lubią tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Anka tym tekstem trafiłaś w sedno, akurat moich chwilowych uczuć. Mam dość udawania, że jest dobrze, zresztą mój mąż też, żaden z nas nie chce powiedzieć tego głośno, ale już powoli nie mamy siły na walkę, a walczymy krótko. Chciałabym się poddać, ale wiem że miałabym wyrzuty sumienia w przyszłości....
Czuje się podobnie, od wczoraj mój pozytywny nastrój gdzieś prysnął... Muszę to przetrwać ale jakoś wydaje mi się, że z cyklu na cykl mam coraz mniej siły i motywacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 10:40
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
nick nieaktualnySparky wrote:A może jak uregulujesz io to owulacje wrócą? Insulina lubi blokować owulki. Z tego co kojarzę, to dopiero zaczynasz z metforminą?
bo jeśli nie ma wielkiego wyrzutu glukozy to insuliny tez nie