X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w nowym cyklu. Dziękuję dziewczyny, że wierzyłyście dłużej niż ja 😘 Jednak intuicja mnie nie zawiodła. Oby teraz było już tylko z górki.

Oliwka! Ten Twój wykres wygląda bardzo podejrzanie 🧐⏸️ Chyba pytałaś mnie kilka dni temu o owu po dostinexie, wydawało mi się, że odpisałam, ale jednak nie 😬 No więc owu była w 20dc, ale miałam trochę stresu wcześniej, więc nie wiem 🤷🏼‍♀️ Standardowo mam tak w 18dc.

Oliwka91 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za tą wiarę, bo mi jej całkiem brakuje ❤️ ja myślę, że coś mi tu przeziębienie może mieszać w temperaturze, chociaż mam je już od prawie tygodnia 🤔

Sparky po tych biochemach to szybko lubi drugi raz zaskoczyć, nie wiem czemu tak jest ale często jest taka prawidłowość ✊ koleżanka z innego wątku - rok się nic nie działo, biochem w sierpniu, teraz jest w ciąży. Też Ci życzę takiego scenariusza 😘 a co do owu czyli nie była jakaś przyspieszona... U mnie tak samo była w 20dc a zwykle mam 20-21dc.

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Oleńka nigdy nie miałam aż takiej utrzymującej się wysokiej temperatury ale miewałam takie lekko trójstopniowe. Więc pożyjemy zobaczymy, jeszcze się wstrzymuje z testowaniem, nie jestem na to gotowa 😉 🙈

Anka przykro mi 😔 ale trzymam kciuki za Twoje plany i badania, oby za moment zaowocowały 😘
    Teraz tylko czekać na wyniki a nowy cykl tez zacznę od badan hormonalnych bo ostatnie mam z 2019 roku 🙄

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam Cie rozumiem z niechęcia do testowania :D bo jak się nie udało to będzie boleć świadomość własnej naiwności...

Anka przykro mi że jedna kreska

Sparky skoro na nowych lekach zaskoczyło, to jest duża szansa że zaskoczy jeszcze raz :) tego się trzymamy!

Sparky, anka, Oliwka91 lubią tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    A ja tam Cie rozumiem z niechęcia do testowania :D bo jak się nie udało to będzie boleć świadomość własnej naiwności...

Anka przykro mi że jedna kreska

Sparky skoro na nowych lekach zaskoczyło, to jest duża szansa że zaskoczy jeszcze raz :) tego się trzymamy!
    Nastepnym razem będą dwie tak jak u każdej 😊

• midzia Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Dzięki dziewczyny za tą wiarę, bo mi jej całkiem brakuje ❤️ ja myślę, że coś mi tu przeziębienie może mieszać w temperaturze, chociaż mam je już od prawie tygodnia 🤔

Sparky po tych biochemach to szybko lubi drugi raz zaskoczyć, nie wiem czemu tak jest ale często jest taka prawidłowość ✊ koleżanka z innego wątku - rok się nic nie działo, biochem w sierpniu, teraz jest w ciąży. Też Ci życzę takiego scenariusza 😘 a co do owu czyli nie była jakaś przyspieszona... U mnie tak samo była w 20dc a zwykle mam 20-21dc.

Oliwka my wierzymy i trzymamy kciuki. Ja dodatkowo oferuje brzuszek do przejęcia 😁 mój lokator tak samo kwapi się do wyjścia, jak Ty do testowania, więc kto wie. .. 😅

Oliwka91, Olenkaqx lubią tę wiadomość

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 3,24 porazka 🤦‍♀️

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Progesteron 3,24 porazka 🤦‍♀️

Juz spada przed @. Dziwne, że ta luteina Ci nie wyszła. Następnym razem poproś o taka dopochwowa koniecznie

A jak inne badania?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky, jestem z Tobą całym serduszkiem 🧡 Mam nadzieje że zaraz Cię zdrowa ciąża zaskoczy!

Sparky lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Juz spada przed @. Dziwne, że ta luteina Ci nie wyszła. Następnym razem poproś o taka dopochwowa koniecznie

A jak inne badania?
    Ja myślę że wyszła tylko ze nie działa na mnie. Po za tym chyba nie powinna spadać skoro ja biorę takto rozumiem . Ja robiłam te białka antytrombina i wszystko w normie 😇
    Od nowego cyklu robie badania hormonalne.
    Do mojego lekarza narazie nie ide wiec albo bede brala duphaston albo na monicie ktoś mi wypisze 😇

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja myślę że wyszła tylko ze nie działa na mnie. Po za tym chyba nie powinna spadać skoro ja biorę takto rozumiem . Ja robiłam te białka antytrombina i wszystko w normie 😇
    Do mojego lekarza narazie nie ide wiec albo bede brala duphaston albo na monicie ktoś mi wypisze 😇

Anka, ale to wcale nie jest tak że jak bierzesz progesteron to przed okresem prog nie spada. Mało tego- możesz podczas brania nawet dostać okres. Ten naturalny i gwałtowny spadek proga w naszym organizmie przed okresem jest tak mocny ze często żadne tabletki tego nie podtrzymają.
    Sama jak brałam luteine dostawałam okres jeszcze nie kończąc brania tabsów.
    I to nie znaczy ze luteina na Ciebie nie działa, 7dpo pewnie miałaś ładny progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Anka, ale to wcale nie jest tak że jak bierzesz progesteron to przed okresem prog nie spada. Mało tego- możesz podczas brania nawet dostać okres. Ten naturalny i gwałtowny spadek proga w naszym organizmie przed okresem jest tak mocny ze często żadne tabletki tego nie podtrzymają.
    Sama jak brałam luteine dostawałam okres jeszcze nie kończąc brania tabsów.
    I to nie znaczy ze luteina na Ciebie nie działa, 7dpo pewnie miałaś ładny progesteron
    Nie mialsm ładnego....

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky przytulam mocno 🤗 teraz pewnie się uda, trzymam kciuki 🍀

Anka, mam nadzieję że badania powiedzą coś więcej, myślałam że luteina lepsza jak dupek, choć właściwie nie wiem czemu tak myślę 🤔

Sparky lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie mialsm ładnego....

Miałaś poniżej 6?:( a mamy pewność ze owulacja była?
    Jeśli duphaston działał na Ciebie lepiej to faktycznie lepiej nie brać lutki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 19:30

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

A co z inseminacja? Odpuszczasz na razie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 19:36

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    A co z inseminacja? Odpuszczasz na razie?
    Tsk czuje się olsna przez mojego lekarza z moim stwierdzilam ze skonsultujemy nasz przypadek u poleconego ginekologa w Wrocławiu wizyte mam w grudniu dopiero, teraz będę prowadzić monitoringi robic badania itp 😇

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a z ciekawości do kogo do wro idziecie?😊

Midzia dzisiaj pełnia, może to jest twoja szansa?🤣
    Ja wcześniej się śmiałam że może mnie tak pełnia ruszyć ale wczoraj przesadziłam z łażeniem i byłam tak połamana że się nie nadawałam na poród. Dziś już lepiej ale do tej pory i tak nigdy to nie działało na mnie😁

midzia lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeziębienie odpuszcza a temperatura się trzyma 🥺 boje się, że to jakiś głupi żart. Chyba jutro zatestuje, muszę się w końcu odważyć 🙈

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Anka a z ciekawości do kogo do wro idziecie?😊

Midzia dzisiaj pełnia, może to jest twoja szansa?🤣
    Ja wcześniej się śmiałam że może mnie tak pełnia ruszyć ale wczoraj przesadziłam z łażeniem i byłam tak połamana że się nie nadawałam na poród. Dziś już lepiej ale do tej pory i tak nigdy to nie działało na mnie😁
    Do dr Jarosza 😊 podobno super lekarz 😊 mojej znajomej bardzo pomogl wiec liczę ze u mnie tez cos wymydli i uda się jeszcze naturalnie

futuremama lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka no wykres pięknie wygląda także mam nadzieję że to nie żarty tylko sama-wiesz-co😊
    My też czekamy na twój test😁

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ