Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka26 wrote:Dokładnie, ja też czuje się lepiej, jak mogę się tu choć trochę wygadać. Znajomi i rodzina niestety nie zrozumieją, przyjaciółki pozachodziły w ciąże w 1-3cs, więc nawet nie podchodzę do tematu bo dla nich problem nie istnieje 😏 a do tego ogrom wiedzy tu bardzo pomaga
U mnie też dookoła wszyscy zachodzą cudownie od razu, moja koleżanka stwierdziła, że trochę żałowała, że za pierwszym razem, bo nie miała tej radości ze starań 😏 -
Oliwka91 wrote:U mnie też dookoła wszyscy zachodzą cudownie od razu, moja koleżanka stwierdziła, że trochę żałowała, że za pierwszym razem, bo nie miała tej radości ze starań 😏
Niestety to fakt inni jak nie widzę problemu to nie są w stanie zrozumieć, ja też jakoś jestem typem samotniczki i nie lubię się zwierzac z tych rzeczy znajomym, wola sama z tym być.
Oliwka91 radością dla koleżanki powinno być to że za pierwszy razem im się udalo-aż zazdroszcze, bo co cykl to mam wrażenie że gorszego dole łapie.
W to razie jest ok-zobaczymy co będzie jak przyjdzie jednak @, ale liczę że jednak nie przyjdzie 😁 -
KoszulkaUlka wrote:Niestety to fakt inni jak nie widzę problemu to nie są w stanie zrozumieć, ja też jakoś jestem typem samotniczki i nie lubię się zwierzac z tych rzeczy znajomym, wola sama z tym być.
Oliwka91 radością dla koleżanki powinno być to że za pierwszy razem im się udalo-aż zazdroszcze, bo co cykl to mam wrażenie że gorszego dole łapie.
W to razie jest ok-zobaczymy co będzie jak przyjdzie jednak @, ale liczę że jednak nie przyjdzie 😁
A kiedy powinna NIE przyjść? 😅 To normalne, wszystkie tu łapiemy doły, każda na różnym etapie.
Też tak to widzę ale ona nie przeżyła ani jednego negatywnego testu więc po prostu nie rozumie, nie zna tych emocji i strachu, że nigdy się nie uda. Więc cieszę się jej szczęściem co mi pozostało 😉 -
To teraz ja się przywitam. Kilka osób kojarzy mnie z wątku lutowego, w którym udało mi się zajść w ciąże w 5 cs. Niestety długo się ciąża nie nacieszyłam, puste jajo... wywoływanie poronienia,tabletki, zabieg.... cały czas was czytałam aż w końcu dojrzałam do tej decyzji by napisać. Powoli mój stan psychiczny się poprawia i muszę mieć nadzieje ze w końcu się uda. Czekam za wizyta kontrolna u gin i na pierwszy okres po zabiegu. W szpitalu mówili ze 2 cykle poczekać i starać się znowu i nie odkładać tego w czasie. Dlatego to trzyma mnie teraz przy życiu ze nie muszę czekać pół roku albo nawet i dłużej. Dziewczyny czy możecie polecić dobre testy owulacyjne z internetu tzn dużo szt za przystępną cenę No i oczywiście takie które nie fałszują wyników. Pozdrawiam Was wszystkie i wiem że w tym roku wszystkie ujrzymy uprawnione dwie kreseczki!!
Magda_Lena lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
A co do wygadywania się to ja też lubię Wam tutaj po biadolić😊 strasznie mnie to wycisza😊 odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży mam jakiegoś stresa... A może związane z tym, że ja zostanę w Polsce z córką, a mój wróci z powrotem do Danii..
Jestem tym podłamana...😢 Dobrze, że jeszcze hormony są na tyle ogarnięte, że nie mam jazd żadnych.. 😐 -
maciejka wrote:To teraz ja się przywitam. Kilka osób kojarzy mnie z wątku lutowego, w którym udało mi się zajść w ciąże w 5 cs. Niestety długo się ciąża nie nacieszyłam, puste jajo... wywoływanie poronienia,tabletki, zabieg.... cały czas was czytałam aż w końcu dojrzałam do tej decyzji by napisać. Powoli mój stan psychiczny się poprawia i muszę mieć nadzieje ze w końcu się uda. Czekam za wizyta kontrolna u gin i na pierwszy okres po zabiegu. W szpitalu mówili ze 2 cykle poczekać i starać się znowu i nie odkładać tego w czasie. Dlatego to trzyma mnie teraz przy życiu ze nie muszę czekać pół roku albo nawet i dłużej. Dziewczyny czy możecie polecić dobre testy owulacyjne z internetu tzn dużo szt za przystępną cenę No i oczywiście takie które nie fałszują wyników. Pozdrawiam Was wszystkie i wiem że w tym roku wszystkie ujrzymy uprawnione dwie kreseczki!!
Pamiętam Cie i ściskam mocno! Jesteś naprawdę dzielna babka!
Obyś nie musiała dłużej czekać niż te 2 cykle, tego Ci życzę!
Co do testów ja używam horien medical w różowym opakowaniu za 50 szt owu i 5 ciążowych w gratisie wychodzi nie całe 30 zl. Dużo dziewczyn je używa i jak dla mnie sa okej. A na pierwszej stronie na tym wątku masz opisane jakie testy jeszcze polecają.19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Olenkaqx wrote:Dosłownie zaciągnięty nie miał jakiejś mega ochoty, ale od czego jest koronkowa bielizna
U la la la coś czuję, że efekty będą nieziemskie 😀Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
abrakadabra wrote:Pamiętam Cie i ściskam mocno! Jesteś naprawdę dzielna babka!
Obyś nie musiała dłużej czekać niż te 2 cykle, tego Ci życzę!
Co do testów ja używam horien medical w różowym opakowaniu za 50 szt owu i 5 ciążowych w gratisie wychodzi nie całe 30 zl. Dużo dziewczyn je używa i jak dla mnie sa okej. A na pierwszej stronie na tym wątku masz opisane jakie testy jeszcze polecają.02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Oliwka91 wrote:A kiedy powinna NIE przyjść? 😅 To normalne, wszystkie tu łapiemy doły, każda na różnym etapie.
Też tak to widzę ale ona nie przeżyła ani jednego negatywnego testu więc po prostu nie rozumie, nie zna tych emocji i strachu, że nigdy się nie uda. Więc cieszę się jej szczęściem co mi pozostało 😉
25.03 ale jak mi się dluzy ten czas, już niech bedzie następny tydzień...
-
nick nieaktualnyTeż się cieszę, że mogę się tu wygadać. Dzięki temu nie mówię mężowi w kółko jedno i to samo. I na pewno dzięki temu on też nie czuje takiego napięcia, że "szybko musi się udac". Osobiście nie mam przyjaciółki żadnej, bo wszystkie okazały się, hmm...niezbyt szczere i przyjazne. Wiec zostało mi to forum. Mimo, że kocham mojego męża całym sercem i jest bratnią duszą to nie zrozumie mnie jak kobieta kobietę.
Oliwka91, KoszulkaUlka, Nynka, Karooolcia :), Otter, Magda_Lena, Domistr lubią tę wiadomość
-
maciejka wrote:To teraz ja się przywitam. Kilka osób kojarzy mnie z wątku lutowego, w którym udało mi się zajść w ciąże w 5 cs. Niestety długo się ciąża nie nacieszyłam, puste jajo... wywoływanie poronienia,tabletki, zabieg.... cały czas was czytałam aż w końcu dojrzałam do tej decyzji by napisać. Powoli mój stan psychiczny się poprawia i muszę mieć nadzieje ze w końcu się uda. Czekam za wizyta kontrolna u gin i na pierwszy okres po zabiegu. W szpitalu mówili ze 2 cykle poczekać i starać się znowu i nie odkładać tego w czasie. Dlatego to trzyma mnie teraz przy życiu ze nie muszę czekać pół roku albo nawet i dłużej. Dziewczyny czy możecie polecić dobre testy owulacyjne z internetu tzn dużo szt za przystępną cenę No i oczywiście takie które nie fałszują wyników. Pozdrawiam Was wszystkie i wiem że w tym roku wszystkie ujrzymy uprawnione dwie kreseczki!!
Fajnie, że jesteś spowrotem 🙂 u mnie też dokładnie w 5cs zaskoczyło ale biochem. Walczymy dalej 💪
.A. a ty planujesz jakieś powtórki testów, bety czy na razie czekasz na rozwój sytuacji? -
Oliwka91 wrote:Dlatego, że dość długo plamię i beta wolno spada. Chodzę na kontrole do ginekolog i dziś w ogóle robię kontrolna betę czy się obniża. Ostatnio było 45 🙏
Wzruszenia w ciąży normalne ❤️
Rozumiem. Mnie spadło bardzo szybko bo w 2 dzień okresu miałam jakoś 5 albo 9.
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Oliwka91 wrote:Fajnie, że jesteś spowrotem 🙂 u mnie też dokładnie w 5cs zaskoczyło ale biochem. Walczymy dalej 💪
.A. a ty planujesz jakieś powtórki testów, bety czy na razie czekasz na rozwój sytuacji?
Za godzinę mam wizytę roczną u ginekolog (mieszkam za granicą i tu raz w roku chodzi się na calosciowy „przegląd” 😀), więc zrobię betę. Wyniki pewnie będą dopiero jutro bo oni wysyłają krew do szpitala
Ale dopadają mnie coraz większe wątpliwości...brzuch jakoś okresowo pobolewa, ten jeden z testów był bardzo jasniutki, prawie nie widoczny...dopiero na drugim wyszło ładniej, ale identycznie było miesiąc temu przy CB.
26 marca mamy wizytę w poradni genetycznej. Pójdziemy porobić badania, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy na wypadek, gdyby sytuacja potoczyła się inaczej niż byśmy chcieliWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 13:34
Oliwka91 lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙