Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
.A. A czemu załamana?? Przecież to dopiero sam początek 😙 setki razy jeszcze będziemy powtarzać że NAJWAZNIEJSZY JEST PRZYROST 😙 takze czekam z zacisnietymi kciukami do następnej bety 🥰👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:.A. A czemu załamana?? Przecież to dopiero sam początek 😙 setki razy jeszcze będziemy powtarzać że NAJWAZNIEJSZY JEST PRZYROST 😙 takze czekam z zacisnietymi kciukami do następnej bety 🥰
Skoro 3 dni temu test już wykrył betę to teraz powinna być niezle rozhulana... czuję tak cholernie samotna...nikt nie wie o naszych staraniach a teraz nawet mój mąż przestaje mnie wspierać. Dla niego to po prostu kolejny miesiąc a przecież „może być tak ze już nie będziemy mieć więcej dzieci”. Odwraca się na bok i spokojnie zasypia. Totalny luz.Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
.A. wrote:Skoro 3 dni temu test już wykrył betę to teraz powinna być niezle rozhulana... czuję tak cholernie samotna...nikt nie wie o naszych staraniach a teraz nawet mój mąż przestaje mnie wspierać. Dla niego to po prostu kolejny miesiąc a przecież „może być tak ze już nie będziemy mieć więcej dzieci”. Odwraca się na bok i spokojnie zasypia. Totalny luz.
Może jeszcze się zaskoczysz pozytywnie 😙🤗
Dopóki nie ma @ to cały czas jest nadzieja, zrobisz 2 bete to będziesz miała pewnosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 06:13
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Aaa no to to trochę zmienia postać rzeczy... faktycznie po 3 dniach już chyba powinno być wyzsze...
Może jeszcze się zaskoczysz pozytywnie 😙🤗
Dopóki nie ma @ to cały czas jest nadzieja, zrobisz 2 bete to będziesz miała pewnosc.
Szczerze mówiąc wątpię... już przestaje mieć siły na to wszystko. Jak Ty dajesz radę tyle czasu?Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.A. wrote:Szczerze mówiąc wątpię... już przestaje mieć siły na to wszystko. Jak Ty dajesz radę tyle czasu?
I powiem Ci że w tym temacie też nie mam wsparcia, tylko forum i również starająca się szwagierka. Mąż niby coś tam pyta ,bierze leki ale on żyje praca ,ma głowę zapelniona tysiacami spraw innych ludzi ... jak ja nie potrafiła bym sama se z tym poradzić to wylądowała już bym chyba w psychiatryku....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Taki mam charakter, jak wyznacze sobie cel to będę tak dlugo drążyć Aż się uda. I tak jest ze staraniami, powiedziałam sobie że dopóki nie urodze 2 dziecka nie spocznie.. są chwilę też że się załamuje i jestem zła na cały świat ale to szybko mija i w 2-3dc już kombinuje co by tu jeszcze zmienic żeby to było to...
I powiem Ci że w tym temacie też nie mam wsparcia, tylko forum i również starająca się szwagierka. Mąż niby coś tam pyta ,bierze leki ale on żyje praca ,ma głowę zapelniona tysiacami spraw innych ludzi ... jak ja nie potrafiła bym sama se z tym poradzić to wylądowała już bym chyba w psychiatryku....
Ja też niby zaraz jakoś się podnoszę ale te kilka dni potrafi skopać tyłek. Ten cykl przecież już oplakalam...w środę po białym teście było mi bardzo przykro. Później nadzieja, a teraz znowu jej przygaszenie...jeszcze tylko płacz w dniu krwawienia i może dzień po a później znowu nadejdą plany. Najbadziej pluję sobie w twarz, że po poronieniu nie poszłam na badania. Już ponad rok więc wiedzielibyśmy na czym stoimy. To lekarka dawała nadzieję, że poronienia się zdarzają i że to przypadek. Później jak nie wychodziło No to ze do roku to totalnie normalne...ale to nie jest normalne. W tamtym miesiącu cb i teraz tez wszystko na to wskazuje. Powinnam nas wcześniej zaciągnąć do tych lekarzy. To naiwnie wierzyłam, że wszystko będzie dobrze.
Ja sobie chyba najbardziej nie umiem poradzić z tym ze różnica wieku między dziećmi będzie taka duża. Wiem, że Ty masz inny stosunek do tego, ale we mnie to jest jakoś dziwnie zakorzenione...chciałabym się pozbyć tego przekonania, że 5 lat między dziećmi to przepaść...
Teraz, gdy coraz bardziej skomplikowany staje się nasz przypadek, zastanawiam się czy w ogóle ciąża jest dobrym pomysłem. Skoro coś z nami jest nie tak to czy nie narażam kolejnego dziecka na jakieś choroby. Może nasze geny do siebie nie pasują albo coś...może to pierwsza ciąża była cudem bo normalnie nie jest możliwością, żeby w naszym połączeniu donosić ciążę...
A ile Wy macie lat?Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Blanka gratulacje!!! ❤️❤️ Piękny kropek😍
A ja dziewczyny chwalę się dziś ostatnim testem jaki zrobiłam przed podróżą do Polski 😊 taka moja mała pamiątka ❤️
Achna, Otter, abrakadabra, Atena37, Ester, .A., Magda_Lena, Nynka, Sparky, Beza27, Olenkaqx, Oliwka91, midzia lubią tę wiadomość
-
.A. po takim czasie starań to ta różnica wieku między dziećmi to dla mnie najmniejszy problem, najważniejsze żeby w ogóle jeszcze dac synowi rodzenstwo....
Ja w tym roku 30 A mąż 33 .
Co do badan no to sprobujcie teraz porobic, tylko musiała byś mieć dobrego gina żeby Ci podpowiedzial może skierowanie dał.... mi się udało kariotypy i trombofilie na NFZ ,a reszta wszystko prywatnie.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMonia, u Nas nie od zawsze był problem :
☀️Maj 2019: 4 dni abstynencji
Upłynnienie: mechaniczne ❗
Objętość : 5ml
Liczba w 1 ml: 47,13
Mln: 235,65
Ruch szybki: 26
Ruch wolny: 13
A+b: 39%
Nieruchome: 53%
🌄Wrzesień 2020 1 dzień abstynencji (IUI)
Uplynienie: mechaniczne ❗
Objętość: 2ml
Liczba w 1 mln: 23,19
Mln: 46,38
Ruch szybki: 15%
Ruch wolny: 7%
A+b: 22% ❗
Nieruchome: 64%
🍁Październik 2020 2 dni abstynencji (IUI)
Upłynnienie: mechaniczne❗
Objętość: 3 ml
mln: 70,35
Ruch szybki: 1% ❗
Ruch wolny: 3% ❗
A+b: 4% ❗
Nieruchome: 93% ❗
🌷Marzec 2021
Upłynnienie: prawidłowe 🥳
Objętość: 5,2ml
Liczba w 1 ml: 33,3mln
Mln: 173,1
Ruch szybki: 31,8% 😁
Ruch wolny: 17,4%
Nieruchome: 44%
A+b: 49,2% 🥳🥳🥳
Lepkość: prawidłową (+)
Morfologia: 2%❗😔
Mąż przez pierwsze 2 miesiące brał profertil a kolejne 2 FertilMan PLUS dodatkowo skupił się na tym, żeby więcej pić wody + orzechy brazylijskie + jak mi się przypomniało to posypywałam żarcie macą. No i 0 alkoholu od 2 msc.
Mąż brak antybiotyk w trakcie, ale badanie było 5 tyg po ostatniej tabletce i w sumie nie wiem czy mogło mieć to jakiś wpływ.
Anka, jak Wam udalo podnieść tak morfologię? Dawaj przepis. 😁
Otter,. Ja też jestem za tym, żebyś zrobiła drożność. To według mnie jedno z pierwszych podstawowych badań w szukaniu przyczyn niepłodności. U mnie były 2 niedrożne i gdybym tego nie wiedziała, to bym się mogła starać i starać a szans na ciążę i tak nie było. 🙂
Podczas badania kontrast mi je przepchnął i teraz podczas laparo też mi sprawdzali i też czuję się spokojniejsza, że są drożne. 🙂
Blanka, śliczny kropus. Ciekawe co się tam kryje. Czy synek czy córeczka. 👦👧Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 07:37
-
A. Moj syn kończy w październiku 6lat.... Oczywiście ze chciałabym żeby była mniejsza różnica... No ale nie przeskoczę tego ze sie dzieje jak dzieje. Ja jestem jedynaczka. Moja mama również straciła ciążę jak mialam 10 lat. I juz pozostałam sama... Dlatego zrobie wszystko żeby dać mojemu młodemu rodzeństwo, a większa różnica wieku tez ma swoje plusy w sumie nie ma idealnej różnicy wieku między dziećmi. Oni sie zawsze dogadają bo beda rodzeństwem 😍04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Otter wrote:Dzień dobry 🙂
.A. pamiętaj, że nie jesteś sama. Jesteśmy tu dla Ciebie i mocno tulę ❤️❤️ poczekaj na przyrost. Kropek dopiero się rozkręca 💪
.A. i mama8latka jesteście bardzo dzielne i wierzę, że zostaną Wam te starania wynagrodzone 🍀
Manioka to ostatni test w Dani. Czekamy na pierwszy test w Polsce 😁
A u mnie tak dzisiaj iskierka nadziei: 🌱
I tak jak już miałam plan, że chce HSG w przyszłym tygodniu tak znów dostałam w twarz, bo okres się chyba jeszcze nie zaczął 🧐 chyba się zatkałam czy co 😱 w poniedziałek wieczor mała czerwona plama. Wczoraj z rana to samo i już wpisałam nowy cykl w apce to koniec. Zero plamien i krwawienia 😕 wczoraj był 28dc więc dzisiaj musi już przyjść małpa bo ja chcę na HSG 🙂 i tak, zrobiłam test, ale biały więc to na pewno nie ciąża blokuje okres 😁
Zastanawiam się czy to mąż nie blokuje mi podświadomie okresu, bo on wierzy że w 12 cs nam się uda jak naszym znajomym. Wczoraj ze smutkiem przyznał, że wierzył że jesteśmy w tych 95% którym się udaje w rok. Wytłumaczyłam, że jak się nie udaje w rok to trzeba działać. Cuda się zdarzają, ale lepiej nie marnować czasu 🙂
Miłego dnia 🌻🌻
Dziękuję Otter. To dla mnie naprawdę ważne, bo mam wrażenie, że w takich chwilach gadam cały czas to samo i niejednego mogłaby taka paplanina wkurzyć. Rownież życzę miłego dnia chociaż na chyba w większości spędzę go w łóżku...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Monia, u Nas nie od zawsze był problem :
☀️Maj 2019: 4 dni abstynencji
Upłynnienie: mechaniczne ❗
Objętość : 5ml
Liczba w 1 ml: 47,13
Mln: 235,65
Ruch szybki: 26
Ruch wolny: 13
A+b: 39%
Nieruchome: 53%
🌄Wrzesień 2020 1 dzień abstynencji (IUI)
Uplynienie: mechaniczne ❗
Objętość: 2ml
Liczba w 1 mln: 23,19
Mln: 46,38
Ruch szybki: 15%
Ruch wolny: 7%
A+b: 22% ❗
Nieruchome: 64%
🍁Październik 2020 2 dni abstynencji (IUI)
Upłynnienie: mechaniczne❗
Objętość: 3 ml
Liczba w 1mln: 70,35
Ruch szybki: 1% ❗
Ruch wolny: 3% ❗
A+b: 4% ❗
Nieruchome: 93% ❗
🌷Marzec 2021
Upłynnienie: prawidłowe 🥳
Objętość: 5,2ml
Liczba w 1 ml: 33,3mln
Mln: 173,1
Ruch szybki: 31,8% 😁
Ruch wolny: 17,4%
Nieruchome: 44%
A+b: 49,2% 🥳🥳🥳
Lepkość: prawidłową (+)
Morfologia: 2%❗😔
Mąż przez pierwsze 2 miesiące brał profertil a kolejne 2 FertilMan PLUS dodatkowo skupił się na tym, żeby więcej pić wody + orzechy brazylijskie + jak mi się przypomniało to posypywałam żarcie macą. No i 0 alkoholu od 2 msc.
Mąż brak antybiotyk w trakcie, ale badanie było 5 tyg po ostatniej tabletce i w sumie nie wiem czy mogło mieć to jakiś wpływ.
Anka, jak Wam udalo podnieść tak morfologię? Dawaj przepis. 😁
Otter,. Ja też jestem za tym, żebyś zrobiła drożność. To według mnie jedno z pierwszych podstawowych badań w szukaniu przyczyn niepłodności. U mnie były 2 niedrożne i gdybym tego nie wiedziała, to bym się mogła starać i starać a szans na ciążę i tak nie było. 🙂
Podczas badania kontrast mi je przepchnął i teraz podczas laparo też mi sprawdzali i też czuję się spokojniejsza, że są drożne. 🙂
Blanka, śliczny kropus. Ciekawe co się tam kryje. Czy synek czy córeczka. 👦👧
Nwm nawet jak to nazwać szczęście? Ogólnie od początku robiliśmy w bocianie
1 raz wszystko okej oprócz morfologi
Po 4 miesiącach znowu tam morfologia nadal 0 i trochę ruch spadł ale nadal był w normie . Od tych drugich wyników robiliśmy po 3 tygodniach bo mój lekarz tak zalecił ale w innym miejscu i razem z fragmentacja w życiu bym się nie spodziewała że nagle morfo urośnie a w tym czasie nawet nic nie brał.. -
Manioka wrote:. A. - jeżeli chodzi o przepaść wiekową to moja córa ma 5 lat. Obecnie testy wychodzą pozytywne, ale jeszcze nie byłam u lekarza.
Co do wieku to się nie przejmuj, bo między mną a moją najstarszą siostrą jest 17 lat różnicy 😊
Miedzy mną a bratem jest 12,5. Może dlatego zawsze chciałam, żeby różnica była mniejsza, bo z bratem choć miałam dobry kontakt to nasze zainteresowania do pewnego wieku się rozjeżdżały.
Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki z ogromna siłąManioka lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Mama8latka wrote:.A. po takim czasie starań to ta różnica wieku między dziećmi to dla mnie najmniejszy problem, najważniejsze żeby w ogóle jeszcze dac synowi rodzenstwo....
Ja w tym roku 30 A mąż 33 .
Co do badan no to sprobujcie teraz porobic, tylko musiała byś mieć dobrego gina żeby Ci podpowiedzial może skierowanie dał.... mi się udało kariotypy i trombofilie na NFZ ,a reszta wszystko prywatnie.
Mieszkam za granicą wiec i tak za wszystko płacę. Wydamy pewnie małą fortunę, ale jeśli to ma pomóc to porobimy wszystko. Martwię się tylko, że te badania długo potrwają, później leczenie i za ten czas ja dojdę już do wniosku, że odpuszczamy...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.A. wrote:Miedzy mną a bratem jest 12,5. Może dlatego zawsze chciałam, żeby różnica była mniejsza, bo z bratem choć miałam dobry kontakt to nasze zainteresowania do pewnego wieku się rozjeżdżały.
Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki z ogromna siłą
Wiem co czujesz, bo ja z siostrami to też tak nie bardzo jak byłam młodsza. Dopiero jak zaszłam w ciążę to wtedy ta najstarsza zaczęła mnie traktować inaczej niż dziecko😊
Na razie nie dziękuję 😊 jeszcze dwa tygodnie do wizyty i ginekologa więc się stresuje bardzo..
A za Ciebie też trzymam mocno kciuki i nie poddawaj się 😊❤️ -
Achna wrote:A. Moj syn kończy w październiku 6lat.... Oczywiście ze chciałabym żeby była mniejsza różnica... No ale nie przeskoczę tego ze sie dzieje jak dzieje. Ja jestem jedynaczka. Moja mama również straciła ciążę jak mialam 10 lat. I juz pozostałam sama... Dlatego zrobie wszystko żeby dać mojemu młodemu rodzeństwo, a większa różnica wieku tez ma swoje plusy w sumie nie ma idealnej różnicy wieku między dziećmi. Oni sie zawsze dogadają bo beda rodzeństwem 😍
Wiem, że niby każda różnica ma swoje plusy i minusy. O że najważniejsze jak się wychowa dzieci. Sama znam rodzeństwa których większa różnica łączy i takie gdzie różnica jest 2-3 lata i niezbyt za sobą przepadają. Mimo wszystko jakoś mi tak nie po drodze z tym, że to już tyle trwaWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Ja mam różnice z bratem 7 lat i to jest super różnica. Jesteśmy ze sobą bardzo zżyci❤️
A. robiłaś test żeby zobaczyć jak kreseczka ? Czy ściemniała? Ja miałam pierwsza betę 19 i kreseczka już była niezła, ale kurczę masz racje ze po kilku dniach to już beta powinna być wyższa25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.A. wrote:Skoro 3 dni temu test już wykrył betę to teraz powinna być niezle rozhulana... czuję tak cholernie samotna...nikt nie wie o naszych staraniach a teraz nawet mój mąż przestaje mnie wspierać. Dla niego to po prostu kolejny miesiąc a przecież „może być tak ze już nie będziemy mieć więcej dzieci”. Odwraca się na bok i spokojnie zasypia. Totalny luz.