Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenka cudownie! 🥰
Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Jest serduszko. Oficjalnie 7+1. Jest ok!
My dziś mieliśmy neurologa. Mały ma zmniejszone napięcie mięśniowe i skierowali nas na rehabilitację, tzn mają nam pokazać kilka ćwiczeń i będziemy działać w domu. Za 2 miesiące wizyta kontrolna. Nie wiem tylko na ile wierzyć w to badanie. Mały wyjątkowo mocno spał i w czasie badania był ledwo przytomny 🙈 zobaczymy, co nam fizjoterapeuci powiedzą. Dopiero jutro będę próbowała się dodzwonić na Kopernika 🙄Olenkaqx lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet... Też czuje że to chłopak od samego początku. 🙈
Napięcie jeżeli faktycznie jest, można pięknie wyprowadzić ćwiczeniami na szczęście -
Ja zrobię taki mały update z mojej strony 😉
Czytam wszystkie posty, ale choroba trochę odbiera mi się siły na pisanie. Mam zapalenie nosa, gardła, zatok i ucha środkowego. Pierwszy test covidowy miałam robiony w czwartek i wyszedł negatywny. Wczoraj powtórzyłam badanie, ale już w domu i wynik pozytywny… Dzisiaj robiłam znów test oficjalny i teraz czekam na wyniki. Tak czy siak, Święta spędzamy sami we dwójkę. Wczoraj trochę sobie popłakałam, ale już dzisiaj to wzięłam na klatę. Dzisiaj wieczorem zadzwoniła do mnie moja 5 letnia bratanica cała zapłakana, że mnie nie będzie na Święta. To się popłakałam z nią, ale już po prostu dlatego, że ona płakała i mi się jej szkoda zrobiło 😉
Dostałam dzisiaj wyniki wymazów i nie mam już bakterii. Taki plus. Ale nie mam też prawie wcale Lactobacillus, a biorę spore dawki probiotyków. Także mam zalecenie kontynuacji kuracji przynajmniej jeden cykl, a potem co drugi dzień przez dłuższy czas.
Miało być IUI 1 stycznia, ale przez chorobę/Covida, musimy znowu to przełożyć. I to będzie nasz 4 termin już tego pierwszego IUI…
A co do samego Covida, to już tak czekałam kiedy będę mieć możliwość zapisania się na 3 dawkę i wczoraj zostało wystawione skierowanie. Myślałam, że zdążę się zaszczepić jeszcze przed Świętami i mi brakło tygodnia ☹️ -
Domistr wrote:Olenka wszystko będzie dobrze zobaczysz, kciuki zacisniete 🍀😃 lepiej się ciesz brakiem objawów, bo ja od kilku dni codziennie wymiotuję, męczą mnie mdłości I najchętniej ciągle bym spala... do tego doszły zapracia albo nie wiem co to poprostu nie mogę zrobic 💩, macie jakieś sposoby dziewczyny bo już nie wiem co mam robić 😬
a pobyt w pracy to dla mnie walka o przetrwanie🙄
Dziewczyny na zaparacia polecaja czopki evaqu czy coś takiego. Po nich nie masz biegunki itd tylko możesz normlanie się wypróżnić. Ja jak trochę pojjem jogurtów to na drugi dzień czasem jest ok, ale i tak mam ten sam problem co Ty 🙈Domistr lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Monika, współczuję przeciwności losu, faktycznie ciągle coś Wam uniemożliwia tą iui🤦🏼♀️ Mam nadzieję, że niedługo uda się jednak podejść... A święta we dwoje mogą mieć też swoje plusy, zrobicie wszystko po swojemu i ominą Was świąteczne spięcia 😅 Życzę szybkiego powrotu do zdrowia 🤗
A u mnie świątecznego cudu nie będzie 😝 Dzisiaj 11 dpo i biel absolutna. Na objawy już nie zwracam nawet uwagi, bo po biochemie mi się poprzestawiało i np. ciągle mam teraz sporo śluzu w lutealnej (wcześniej było zawsze sucho). Jakoś bardzo mocno mnie to nie ruszyło, bo mój wykres nie wygląda zbyt ciążowo i w sumie byłam na to przygotowana🤷🏼♀️ No ale trochę szkoda mimo wszystko 🤷🏼♀️Monika7 lubi tę wiadomość
-
Monika, jeju strasznie mi przykro, że wszystko ciągle pod górkę 😞 Ostatnio coraz więcej przypadków widzę, gdzie pierwszy test nie wychodzi a drugi już tak 😕
Dobrze, że tych złych bakterii już nie ma 🙂 A może to jakiś znak, że to IUI tak się przesuwa? Może w tych konkretnych miesiącach miało nie wyjść, a w tym ostatecznym się uda? ☺️ Trzymaj się!Monika7 lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Juliet... Też czuje że to chłopak od samego początku. 🙈
Napięcie jeżeli faktycznie jest, można pięknie wyprowadzić ćwiczeniami na szczęście
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Monika szkoda, że sami będziecie siedzieć 😔 dobrze, że tych bakterii nie ma a Lactobacillus pewnie potrzebuje trochę czasu żeby się ładnie tam u Ciebie wyhodował, działaj dalej 🔥 mam nadzieję, że teraz już napewno dojdzie do IUI
Sparky zawsze szkoda, nawet w cyklach w których się specjalnie nie nastawiamy ☹️
Otter a jak tam u Ciebie przygotowania?
Gdzie jest Pomarańcza? 🤔Monika7 lubi tę wiadomość
-
Otter wrote:Oliwka, ja stoję w miejscu póki co 😉
Grudzień z przerwą i styczeń pewnie też bez przełomu, ale pod koniec stycznia idziemy do nowej kliniki na spotkanie i zobaczymy co i jak. Na razie odsuwam in vitro na później 😉
Czekam na badania genetyczne, bo od nich zależy czy będą starania naturalne czy nie mamy szans na nie, ale to po Nowym Roku się okażę 😉
To czekamy w takim razie ✊☺️ a czemu zmieniacie klinikę? -
Otter wrote:No ostatniej wizycie, z której wyszłam wkurzona, bo nie ogarnęli, że mam podejść do procedury i muszą ją przełożyć zaczęłam się zastanawiać nad zmianą. Poczytałam o innych klikach i porównałam ceny i się zapisałam na spotkanie.
Po spotkaniu będę wiedziała czy zmieniamy czy nie 😉
No niestety ciężko znaleźć dobre miejsce ☹️ ale trzeba szukać, powodzenia:) -
Otter, warto czasem poszukać innej kliniki, ważne żeby się dogadywać z lekarzami którzy tam pracują. Na jaką klinikę teraz stawiacie?
Dziękuję dziewczyny za gratulacje prenatalne już umówione, 25.01 u jakiegoś mistrza usg, polecanego przez mojego lekarzaMartyna33, Kira, Juliet lubią tę wiadomość
-
Olenka macie jakiś specjalny pomysł jak powiecie rodzince? 😉 Czy tak po prostu? ☺️
Otter, myślę, że to dobra decyzja po tej akcji w klinice ostatnio 🙂 A z dr Paśnikiem jeszcze coś konsultujesz?