X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Oby tak właśnie było 🙏🏻 Przyznaję, że martwię się trochę o przyrost, bo dość niska ta beta. Ale nic zrobić nie mogę. Po prostu czekam na poniedziałek 🙂

Spójrz na bete w mojej stopce, bylam w podobnym dniu wtedy co Ty dzisiaj i potem zobacz na jakim etapie teraz jestem 🥰😊 Bedzie wszystko dobrze, ważny jest przyrost a nie początkowa wartość bety 😊

Monika7 lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wyglada na to ze bedzie cykl bezowulacyjny 🤦‍♀️

Monika najwazniejszy przyrost 🍀🍀
    Byłaś na USG?

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Byłaś na USG?
    Nie, ale testy owulacyjne nie ciemnieja, oczywiście wiem ze to nic nie znaczy bo w poprzednim cyklu test mi wyszedł w 14 dc a owu mialam około 28 dc , teraz jestem w 12vdc tak naprawdę jest wczesnie sle msm jakieś kiepskie przeczucia....

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka! Do pionu trzeba Cię postawić 😁 czy Ty wiesz, że mi nigdy testy owu nie wyszły? NIGDY. Zaczęłam czytać i okazuje się, że wielu kobietom po prostu nie wyjdzie, bo mniej w moczu jest, albo "za dużo" się pije płynów, zależy dużo od dnia. Jedynym pewnikiem jest USG, więc proszę nastawić się na baraszkowanie (może mniej myśleć o celu a bardziej o urozmaiceniu drogi do celu 🔥) i nie myśleć o przeczuciach które często zawodzą 😉 tulę i a sio złe myśli!

tylko_czytam lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, macie rację 🙂 Abrakadabra, Twoja pierwsza beta dała mi nadzieję ☺️ to był tak emocjonujący dzień, żebyś chyba zaczynam wymyślać niepotrzebnie. Dzięki ❤️

Anka, w poprzednim cyklu miałaś dość późno owulacje, ale była i miałaś super wynik proga. Także na razie się nie przejmuj, korzystajcie ❤️. Wyleczyłaś zakażenie, to już na pewno teraz będzie tylko lepiej. Owulka przyjdzie, zobaczysz 🙂

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia proszę się tu nie zamartwiać na zapas :D przywołuje do porządku. Trzy oddechy, ciesz się chwilą obecną :)

Anka Ty też dostajesz wirtualnego kopa :) proszę się cieszyć z miłych chwil z mężem i nastawić się nie na robienie potomka a na maxymalnej przyjemności. Owulka będzie. A monitoring też nie daje 100% pewności że owulacja była czy nie-przykład ja i Futermama.

Właśnie właśnie. Futermama, halo jesteś tu? :) co słychać?

Monika7 lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • .A. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia No powtórzę to co już wiesz, ale czekamy na przyrost! Bez zbędnych myśli!

Co za dzień u mnie…od świtu do nocy bolała mnie głowa. Ja raczej nie miewam często bóli głowy a już na pewno nie tak mocnego i nie przez cały dzień. Rozłożyło mnie na łopatki. Zrobiłam sobie drzemkę ale wcale nie pomogła. W dodatku chyba mnie hormony roznoszą od środka i cały dzień albo sie wściekałam albo o coś ryczałam. Dostało się mojej mamie, dostało się mężowi…a na to wszystko rozkręca się swędzenie, wiec podejrzewam, że grzybek się rozgościł. Dostałam zielone światło na używanie miconazole na zewnątrz i w środku ale narazie zaczęłam małą ilością na zewnątrz. Pije kefir i robie kąpiele z soda oczyszczona. Mam nadzieje, że do poniedziałku przejdzie…

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka! Wiesz kiedy ja miałam pozytywnego ovulaka? Po ovitrelle i to był mój jedyny pozytywny owulak w życiu. A owulacje potwierdzone usg, a testy robiłam 3/4 razy dziennie wiec nie było opcji przegapienie peaku
    Nie zamartwiaj się na zapas - idź na monitoring ☺️ Na pewno okaże się ze będzie piekna owu 😙

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam za te słowa! Wiem ze macie racje ale ja chyba już tak mam ze chyba wole sie nastawić zle niz dobrze 🤷‍♀️ niepotrzebnie na zapas sie martwie 🤦‍♀️ w zeszłym cyklu mimo ze sie nie staraliśmy tez marudziłam 😅 i taka niespodziankę mialam ale myślę że to taki strach ze cos moze sie rozwalić a myślę że jestem coraz bliżej celu 😊 jeszcze raz dziękuję za postawienie do pionu ❤🍀
    Za to lubie to forum 🙈

A jeśli mogę prosić o kciuki bo jade dziś na badania bo miałam zrobic po paru dniach brania heparyny.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz moje kciuki :) 🤞 🤞

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Monia proszę się tu nie zamartwiać na zapas :D przywołuje do porządku. Trzy oddechy, ciesz się chwilą obecną :)

Anka Ty też dostajesz wirtualnego kopa :) proszę się cieszyć z miłych chwil z mężem i nastawić się nie na robienie potomka a na maxymalnej przyjemności. Owulka będzie. A monitoring też nie daje 100% pewności że owulacja była czy nie-przykład ja i Futermama.

Właśnie właśnie. Futermama, halo jesteś tu? :) co słychać?

Jeszcze ja 😂😂 przecież jestem w ciąży z cyklu bezowulacyjnego 🤦🏼‍♀️😂
    Także wszystko jest możliwe 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 07:44

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to też nie lubię robić owulaków, zawsze się wkurzam, że mi nie wychodzą a czasem miałam tak, że dopiero był ciemny po owulacji jak już na USG wiedziałam, że pęcherzyk pękł także Anka olej to, kochajcie się i może teraz ty nas zaskoczysz, bo w końcu bakterie wyleczone, wjechała heparyna 😁✊ i marudź sobie, po to jesteśmy 💚

Monia piękna beta, ja bym się w ogóle nie czepiała. To 11dpo dopiero, mam wrażenie, że najczęściej wtedy jest ok 20. Bedzie wszystko dobrze, też odganiam zmartwienia 🧚‍♀️😘 ciekawa jestem tylko czy z tego jakieś bliźniaki nie będą 🤭

anka, Monika7 lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka a Ty kiedy testujesz? Ładny wykresik 😊🤭🤭

Oliwka91 lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Monia ty miałaś przeciez 3 pecherzyki 😍

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka przypomnę, że ja też jestem tą osobą, której praktycznie nie wychodzą owulaki 😛 Taki pozytyw zgodny z owulacją zobaczyłam może z 2x. O tym cyklu to nie wspomnę, bo jakieś dziwne rzeczy się dzieją, ale tak standardowo to tylko wkurzam się na te testy, a potem okazuje się, że owulacja była. Także nie myśl o owulakach i korzystajcie 😁😈
    I kciuki za badania ✊🏼

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Anka przypomnę, że ja też jestem tą osobą, której praktycznie nie wychodzą owulaki 😛 Taki pozytyw zgodny z owulacją zobaczyłam może z 2x. O tym cyklu to nie wspomnę, bo jakieś dziwne rzeczy się dzieją, ale tak standardowo to tylko wkurzam się na te testy, a potem okazuje się, że owulacja była. Także nie myśl o owulakach i korzystajcie 😁😈
    I kciuki za badania ✊🏼

Te dziwne rzeczy w twoim cyklu brzmia obiecująco 🤭🤭✊

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od testów jestem chyba uzależniona 🙈🙈 ale db wiem ze oe nie dają 100% pewnosci tymbardziej po poprzednim cyklu 🙈🙈

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra chce pożyć jeszcze w słodkiej nieświadomości i się nie denerwować przy niedzieli 😉 w środę/czwartek powinnam dostać okres więc póki co czekam

Limonka 🧐 Twój wykres jest zadziwiający, czekamy ✊🤩

Anka kciuki za badania ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 10:40

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Abrakadabra chce pożyć jeszcze w słodkiej nieświadomości i się nie denerwować przy niedzieli 😉 w środę/czwartek powinnam dostać okres więc póki co czekam

Limonka 🧐 Twój wykres jest zadziwiający, czekamy ✊🤩

Anka kciuki za badania ✊
    Jestes bardzo cierpliwa gdybym ja miala taki wykres juz bym testowala bo to na bank ciąża 🥰

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka a ja na przekór powiem Ci czekaj :P im później zatestujesz tym zmniejszasz doszukiwanie się drugiej kreski :P liczę że w czwartek okresu nadal nie będzie i będą piękne tluste bordowe dwie krechy na teście :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ