Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOtter wrote:Anka , Ewelina u mnie dokładnie ten sam problem- 3dpo i tempka w miejscu 🥺 przejrzałam swoje poprzednie wykresy i rzadko kiedy miała spektakularny skok temperatury po owulacji.
Ps. Ewelinka, chyba pytałaś mnie ostatnio o acco- jutro mój pierwszy zastrzyk. Emocje już opadły i nie czuję, aby to był TEN cykl
U mnie tempka praktycznie na tym samym poziomie co wczoraj ale w sumie rzadko mialam jakieś skoki przejrzałam tez wykresy innych to właśnie po owulacji mieli spadki a 2-3 dpo tempka w górę i ciaze tez z tego były, wiec liczę ze jutro odbije a owulacje czuje ze mialam
Ewelina najważniejsze ze idzie w górę 🍀✊ -
Anka, z tego co wiem po owu nawet do 4 dni rośnie temperatura, moja ciążową była stopniowa, po owu jeszcze dwa dni miałam niskie temperatury (chyba, że owu się przesunęła, bo monitoringu nie miałam). I w ogóle nie myślałam że to na ciążę 😉
https://zapodaj.net/14b320d8b7ff8.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 09:09
-
nick nieaktualnyPomarańcza wrote:Anka, z tego co wiem po owu nawet do 4 dni rośnie temperatura, moja ciążową była stopniowa, po owu jeszcze dwa dni miałam niskie temperatury (chyba, że owu się przesunęła, bo monitoringu nie miałam). I w ogóle nie myślałam że to na ciążę 😉
https://zapodaj.net/14b320d8b7ff8.jpg.html
Nie wierze ze owulacji nie było mialam piekny sluz no i objawy testom akurat malo wierze No ale sluz i objawy a dzisisj juz kremowy tak jak zawsze po owu ale za tydzień i tak robię proga 🍀
Musze wierzyć w ten cykl i tyle -
Przeglądnęłam swoje wykresy, kiedy jeszcze chciało mi się mierzyć tempke, i ja byłam akurat bardzo równa co cykl. W dzień owu tempka 36.2-36.3 dzień po 36.54-36.61 i utrzymywała się w tych wyższych granicach żeby potem sobie spaść. Każda z nas będzie inna. Widziałam też zielone wykresy wyglądające jak góry i doliny, bez legendarnych dwóch skoków temperatury - pierwszy skok owu, drugi skok zarodek.
-
Otter wrote:Anka , Ewelina u mnie dokładnie ten sam problem- 3dpo i tempka w miejscu 🥺 przejrzałam swoje poprzednie wykresy i rzadko kiedy miała spektakularny skok temperatury po owulacji.
Ps. Ewelinka, chyba pytałaś mnie ostatnio o acco- jutro mój pierwszy zastrzyk. Emocje już opadły i nie czuję, aby to był TEN cykl
Trzymam kciuki 😚✊
A bierzesz 1/3 ampułki?
Ja postanowiłam że będę brać 1/3 ampułki co 2 dzień od mniej więcej 3-4 dpo .
Zrobię po paru dniach morfologia i jak będzie ok to będę kontynuować a jak pojawią się 2 kreski to codziennie. Paśnik mnie zawiódł 🤷♀️I jednak zostanę przy zaleceniach prof.M z lekką modyfikacją😉.Po tej wizycie u P mam w głowie totalny mętlik i już zgłupiałam całkowicie 🤯
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
anka wrote:Ale masz skok jednak po owulacji a to najważniejsze:)
U mnie tempka praktycznie na tym samym poziomie co wczoraj ale w sumie rzadko mialam jakieś skoki przejrzałam tez wykresy innych to właśnie po owulacji mieli spadki a 2-3 dpo tempka w górę i ciaze tez z tego były, wiec liczę ze jutro odbije a owulacje czuje ze mialam
Ewelina najważniejsze ze idzie w górę 🍀✊
To wykres z poprzedniego cyklu😉teraz jestem dopiero w 10 dc więc wszystko przed mną 😉Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
nick nieaktualny
-
Otter wrote:Tak, mam 1/3 ampułki co trzy dni. Jeżeli chodzi o same zalecenia od Paśnika to mam podobne odczucia do Ciebie 🥺
Mi jeszcze zalecił encorton od pozytywnej bety chociaż mam wysokie TNFalfa. Myślisz by brać już po owu? 🧐
Nie mogę ci doradzać co masz zrobić bo to są bardzo ważne sprawy .Ja na własną odpowiedzialność będę brać po owu bo w poprzedniej ciąży brałam od pozytywnego testu 1/3 ampułki codziennie i jak widać efektów nie ma.
Tak naprawdę nie mam pewności co spowodowało obumarcie zarodka 🤷♀️czy mała dawka accofilu, krwiak czy coś zupełnie innego .
Mi P nie zalecił encortelonu a prof M 15 mg 🤯( tez mam wysokie TNF alfa 5000 ale na lekach i accofilu w poprzedniej ciąży spadło poniżej normy )
heparyna u doc. P- 0.4 a prof .M- 0.6
Sama sobię jestem winna bo trzeba było zaufać jednemu lekarzowi 😒
A masz dodatnie ANA ?
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Otter wrote:ANA1 wyszło dodatnie ale nie było nic w ANA4. TNFalfa mam na poziomie 12tys.
Przy staraniach naturalnych encorton 10mg od pozytywnej bety, a przy IVF już przed transferem i tak się zastanawiam czy nie brać po 1/4 tabletki przy naturalnych staraniach.
Odnośnie Twoich KiR i Hlac mam takie przemyślenia: ciąża u Was mogła być jak plemnik miał C1, ale potrzeba leków ze względów na Twoje KIRy. U mnie KIRy lepsze ale Hlac męża gorsze i w związku z tym że jeżeli dochodziło do zapłodnienia to zarodek zawsze miał C2 i dlatego nigdy nie było u mnie ciąży. Czasem mam przemyślenia że nawet z lekami czy ivf nie ma szans u nas na ciążę ze względu na HLAC męża.
Wiem, że bardzo się boisz kolejnej straty, ale trzymam mocno kciuki za Ciebie i wierzę, że teraz się uda z tymi lekami, a poprzednia strata była spowodowana czymś innym niż źle dobranymi lekami
Wiesz ja ANA 1 miałam dodatnie 1:160 i ANA 3 silnie dodatnie anty dsDNA to było jakieś 2 lata temu .Powtórzyła te badania u Paśnika i teraz nie mam w ogóle tych przeciwciał i dlatego P nie zalecił mi sterydów.Cieszę się że zniknęły ale czy mam pewność że jak zejdę w ciążę to mój organizm znów ich nie wytworzy 🤷♀️😒.
Waham się czy brać steryd no bo niby nie ma wskazań ale prof.M jednak zalecił i to 15 mg do tego jeszcze Plaquenil .
Widziałam na grupie na fb starania z pomocą prof.M że pisała dziewczyna która ma KIR AA a mąż HLA-C C2C2 i udało jej się urodzić dzidziusia było tam też więcej takich przypadków ,wierzę że i dla nas jest nadzieja 💗.Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Anka, Otter temperatura może tak z 3-4 dni się rozkręcać. Na tym wykresie miałam we wtorek już ciałko żółte a potem spadek i dopiero powoli rosła 😉
https://zapodaj.net/be9d34b6ea644.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 16:52
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Anka, Otter temperatura może tak z 3-4 dni się rozkręcać. Na tym wykresie miałam we wtorek już ciałko żółte a potem spadek i dopiero powoli rosła 😉
https://zapodaj.net/be9d34b6ea644.jpg.html
Ja przestaje to analizować bo organizm różnych jest jeszcze nadal mam sluz rozciagliwy wiec szczerze nwm czy juz po owulacji czy co 🤷♀️ bo rano byl bardziej kremowy tski jak po oeu jsk bede to analizować to zwariuje teraz niech się dzieje co chce -
anka wrote:Ale wzrost byl 🙈
Ja przestaje to analizować bo organizm różnych jest jeszcze nadal mam sluz rozciagliwy wiec szczerze nwm czy juz po owulacji czy co 🤷♀️ bo rano byl bardziej kremowy tski jak po oeu jsk bede to analizować to zwariuje teraz niech się dzieje co chce
Też mnie ta owulacja zawsze frustruje 😕 u Ciebie też coś tam się podniosło do góry, mi się wydaje, że jutro odbije 🤗 -
nick nieaktualny
-
Maciejka & Wariancja, jak się macie na ostatniej prostej?
Ewelina, super, że wracacie do starań ☺️ Trzymam kciuki ✊🏻
Martyna, jaki on kochany ☺️
Juliet, jestem pełna podziwu dla Ciebie. Jesteś mega odważna i dzielna. Widać, że chcesz zadbać po prostu o szczęście syna i dać mu wspaniałe dzieciństwo 💙Ewelina26, Juliet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monika dziękuję 😁 chyba jakiś czas temu pisałaś, ale mi umknęło... Kiedy robisz pierwszy podgląd maluszka? 😍
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔