Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka26 wrote:Abrakadabra, a jak u Ciebie? Jak sytuacja z narzeczonym, coś się polepszyło?
Hmm u mnie różnie, po tamtych cichych dniach był przełom i było super kilka dni. Jeszcze mój któregoś ranka pojechal do pracy i wrócił po godzinie i oznajmil mi, że sie zwolnil🤦🏼♀️ Teraz jest wiecej w domu wiec wporzadku. Chociaż w niedzielę tak mnie wkurzył, że znowu pół wieczoru beczalam. Na wszystko reaguje tylko płaczem, chyba po prostu wkroczyłam w taki etap ciąży, że hormony dają strasznie w kość. Zauważyłam, że zaczęło docierać do niego wiecej rzeczy wiec jak zobaczył, że znowu becze kolejny raz to coś go ruszyło i zaczął się inaczej już zachowywać i caly wieczór siedział z beczaca mna.. ale ogólnie sytuacja wyglada tak, że jest trochę lepiej niż wcześniej19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Olenka u mnie było 70% pewne, że chlopak. Potem moja gin potwierdziła i już było, że 100% chlopak ale była taka sama sytuacja na kolejnej wizycie, że nogi skrzyżowane, pepowina w kroku i wtedy juz nie była pewna niczego. Na kolejnej wizycie tak samo lekarz powiedzial, że ma rączkę w kroku i nie potrafi powiedzieć 😂 Dopiero jak poszlam na usg z pakietu z luxmedu to się dowiedziałam, że jednak bedzie dziewczynka i od tamtej pory się tak utrzymuje 🙈
Na wrześniowkach co jestem to dziewczyny tez miały mieć dziewczynkę a wyszło, że jednak chlopak bedzie 😂😂 Także pewność to dopiero będziesz miała raczej na polowkowych 😊19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Dlatego aż tak bardzo się nie nastawiam. Chociaż to Już drugi lekarz który mówi że dziewczynka. Zobaczymy kiedyś przy porodzie na pewno
Cieszę się, że nieco więcej do narzeczonego Twojego dotarło. Oni czasem potrzebują mocniejszego potarmoszenia, żeby się ogarnęli -
Oby tylko Twój (jeżeli chcecie znać płeć) nie brał przykładu z mojego malucha. Mąż się śmieje, że uparte po mamusi, i już wiem z czym on się mierzy codziennie a jak się urodzi to mu współczuję podwójnej dawki upartości.
Sparky jak się czujesz? -
Olenka, no właśnie chcielibyśmy poznać płeć i po cichu liczę, że może już coś pokaże na prenatalnych 🤭 A czuję się nadal zmęczona, mdłości też wciąż obecne, chociaż chyba już (odpukać!) mniejsze niż wcześniej. A jak u Ciebie? Nadal "bezobjawowo"? 😉
-
Witajcie. W tak wyjątkowym dla nas dniu, chciałabym życzyć Wam samych cudowności. Żeby ta kobieca siła była w Was zawsze i aby każda w niedługim czasie tuliła swoje wyczekiwane maleństwo ♥️
Olenkaqx, Magdalena 94, Sparky, Limonka26 lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Manioka, przykro mi, ale może znajdzie się jakieś lepsze mieszkanie?
Sparky u mnie gdyby nie brzuszek to zapominam czasem o ciąży.. 🙈
Dziewczyny, kobiety kochane! Samych szczęśliwości nie tylko dziś, ale codziennie!Sparky, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chcecie oliwke pielęgnacyjną z babydrem z rossmana przeciwko rozstępom? Dostałam ostatnio za 1 gr, teraz znowu mi dali w ramach prezentu tez za 1 gr a raczej mi az tyle tego nie przyda. Normalnie kosztuję ona 14.99 wiec za 1 gr to aż żal nie wziąć 😂 Jakby któraś chciała to dajcie znać to wyślę kod do odbierania w rossmanie19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Hej dziewczyny ale mnie długo nie było wciąż podpatruję forum i Wam kibicuję u mnie dziś znowu 1 dzień cyklu. Znowu się potwierdziło, ze jeśli masz wyj***e to wcale nie będzie Ci dane 😋 zupełnie nie miałam czasu się zastanawiać czy będzie ciąża czy nie. Seksow mamy coraz mniej .. wiec tez co tu się dziwić 😛 w tym cyklu brałam lamette bez monitoringu i bez badań krwi. W środku cyklu strasznie bolał mnie brzuch, podczas seksow to już w ogóle. Chyba stymulacja odpowiednia dla mojego organizmu nie została jeszcze stworzona. Po Clo- zle, po Lametcie źle, po zastrzykach z menopuru tez pamietam brzuch bolał ale może nie aż tak. Równo 2 tyg temu ból przeszedł i dziś pojawił się okres. W sobotę mam konsultacje telefoniczna z immunologiem a wyjazd do polski na koniec miesiąca w celu zrobienia badań immunologicznych stoi pod znakiem zapytania. Mój mąż boi się lecieć, ze go zatrzymają i powołają do wojska. Podejmiemy decyzje w ostatniej chwili. Wy tu piszecie o różnych badań, o wizytach u lekarza. Ja ostatnio krew badałam w styczniu 2020. Teraz z tymi badaniami to wstyd iść do jakiegokolwiek lekarza, wyśmieje mnie ze już dawno nie aktualne. No coz.. może za kilka miesięcy będziemy bardziej skupieni na staraniach a nie na mieszkaniu i kredycie 🤪👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Ja też mam zajebisty prezent na dzień kobiet 🙄 Zgodnie z zaleceniem lekarza zrobiłam progesteron, jestem mniej więcej 7dpo, przecież miałam monitoring. Wynik: 4,39ng/ml. Wysiadam już… 😭
-
Dziewczyny chciałam Wam tylko pożyczyć wytrwałości i siły w tych ciężkich chwilami staraniach 🤗 wierzę, że każda prędzej czy później znajdzie się po tej drugiej stronie. Tule mocno ❤
A brzuchatkom spokojnej i nudnej ciazy, bez stresów i zmartwień o co niestety tak trudno w tych czasach 😘Limonka26 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Dziewczyny przepraszam za moje wczorajsze smęty, ale miałam wieczorem jakieś apogeum załamania 🙁
Dziś się ogarnęłam i chciałam również napisać, że życzę nam wszystkim abyśmy były szczęśliwe, po prostu 😘
Olenka, mam nadzieję, że maluszek zaraz sie ujawni 😊 Wydajesz się cierpliwą osobą, może maleństwo wykorzystuje 😅
Abrakadabra, cieszę się, że u Was lepiej 🙂 Czasami wszyscy mamy takie chwilowe kryzysy, ważne, że narzeczony bardziej otworzył oczy na to co się dzieje.
Natalia, podejmujcie decyzje jak będziecie gotowi 🙂 W Polsce faktycznie ostatnio jest trochę niepewnie, ale myślę, że na ten moment nie ma co panikować 🙂 -
Limonka co tam się zadziałało, że taki słaby prog? Przecież było cialko żółte, świadczące o owulacji... Ale kojarzę, że pisałaś że ta owulacja tak się bardzo powoli zbierała... Miałaś wcześniej problemy z progiem?
Natalia, też bym poczekała na ostatnią chwilę z lotem do PL, ale tu wydaje się być spokojnie łudzę się nadzieja, że nas nie dopadnie ta sytuacja. Na ile planujecie przyjechać?
Nie należę do cierpliwych ludzi zwykle muszę mieć coś już i natychmiast, ale jeżeli to zależy ode mnie. A maluch to odrębna jednostka życia, na którą niestety wpływu nie mam. Próbowałam, przed wizytą zjadłam batonika popiłam fanta, żeby maluch miał kopa cukrowego i nie spał. No cóż. Zamiast kopa cukrowego wyszedł cukrowy chill- noga na nogę i wywalone. -
Limonka, kurczę, co ten prog🙄 Wszystko tak dobrze wyglądało... Twoje odczucia są zupełnie normalne i zrozumiałe, nie masz za co przepraszać 😘
Natalia, jeszcze będzie Ci dane 😅 Może właśnie to skupienie na mieszkaniu w końcu zdziała cuda🥰 Tylko nie zapominajcie o seksach😅
Domistr, co u Ciebie, jak się czujesz? -
Olenka nie wiem 😔 Ten lekarz mówił, że podejrzewa u mnie niedomogę lutealną, bo mówiłam, że w ostatnim czasie fl mi się skróciła… Miesiąc temu była taka sama sytuacja, ale jeszcze w grudniu miałam proga na poziomie 16 😞 Spodziewałam się niskiego, bo temperatura mi wariowała, ale chyba nie aż takiego… Pewnie dostane dupka/luteinę od następnego cyklu, ale nosz kuźwa ile się jeszcze może popsuć 😤☹️
O kurczę, a myślałam, że Ty raczej jesteś dość cierpliwą osobą 😁 No cóż, maluch chciał akurat poleniuchować, a nie fikać na zawołanie 😅
PS. Martyna jeśli będziesz nas za jakiś czas czytać, daj znać, martwię się 🥺 -
Moze Dupek nie jest zlym pomysłem. Ale bardziej mnie ciekawi co się zmieniło, że aż tak się zmieniły u ciebie hormony. Nie zmieniłaś stylu zycia/pracy/diety/suplementow/leków w ostatnim czasie?
Martyna, jak tylko nas czytasz i masz ochotę skrobnij kilka słów. Codziennie myślę o Twoim Dziadku i mam wielką nadzieję że jest bezpieczny 🤗 -
Olenka, ostatnio praca mnie psychicznie wykańcza do tego stopnia, że myślę o zmianie… Niestety, ale ja zawsze byłam podatna na stres, a obecnie mam go od dłuższego czasu pod dostatkiem, do tego nieludzkie nadgodziny. Mąż już mi mówił żebym to rzuciła w cholerę i ewentualnie znalazła coś lekkiego, niestresującego i spokojnie damy radę, bo wyglądam już jak wrak człowieka. Chyba to przemyślę, bo u mnie stres i zmęczenie zawsze wpływały na cykl, przesuwał mi się okres, znikała owulacja itp. 😕 Z leków doszła metformina, ale ona chyba powinna działać na plus, a suple przez ostatnie 2 tygodnie lutego odstawiłam prawie całkowicie - chciałam zrobić krótką przerwę. Obstawiam tu jednak ten stres i przepracowanie 😕
-
Sparky wrote:Limonka, kurczę, co ten prog🙄 Wszystko tak dobrze wyglądało... Twoje odczucia są zupełnie normalne i zrozumiałe, nie masz za co przepraszać 😘
Natalia, jeszcze będzie Ci dane 😅 Może właśnie to skupienie na mieszkaniu w końcu zdziała cuda🥰 Tylko nie zapominajcie o seksach😅
Domistr, co u Ciebie, jak się czujesz?
U mnie w sumie to bez większych zmian 🙂 odkąd czuje ruchy dziecka jestem jakas spokojniejsza 🥰 a i objawy w końcu odpuściły i faktycznie w końcu poczulam uroki 2 trymestru 😄 troche późno, ale lepsze to niż nic hehe. Nie chce tutaj przynudzac kompletowaniem wyprawki i sprawami typowo ciążowymi, wiec mało się udzielam ale podczytuje i mocno kibicuje 🥰 A jak u Ciebie, jak się czujesz ?13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne