Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie póki co ciężko. Dziś się widzimy. Ogólnie dużo się dzieje, ale w ogóle nie chce mi się o tym myśleć ani gadać 🙄
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Olenka kiedy? Jeszcze nie wiem. W poniedziałek mąż jest umówiony na oglądnięcie mieszkania☺️ napewno lepiej, ale trochę się boję... Jednak to jest potężna zmiana.. 😞
Właśnie wczoraj Filip pierwszy raz się zaśmiał tak na głos 🥰❤️ to było takie fajne🥰🥰
Juliet przykro mi.. Myślalam że przez ten czas jakoś doszliście do porozumienia..
Ja właśnie więcej się kłócę ze swoim jak on jest tam a ja tu😐 -
Limonka26 wrote:Pomarańcza, hmm a ten termometr jest określony do mierzenia tempki tylko w ustach? Bo wiesz termometry mogą być różnie skalibrowane, a jednak czułość może być inna w różnych miejscach i może błędnie przez to pokazać 🤔 Chociaż spróbować zawsze można
Manioka to cudownie! Cieszę się, że będziecie razem, bo to jest najważniejsze ❤️Magdalena 94 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza tak póki co zrobię drożność u niej i w tym cyklu z drożnością będzie stymulacja. Chwilowo zmęczyła mnie klinika więc wracam do początków moich starań xD ale lubię ją i napawa mnie nadzieją, może nie pracuje w klinice ale ma dobre podejście ☺️ po drożności damy sobie chwilę czasu i się zastanowię.
Co do clo... U mnie endo przy 2x1 było ładne, owulacja była szybciej więc raczej u mnie się sprawdziło. Po aromku w ogóle jest jakiś cyrk. Ta lekarka znów mi powiedziała, że nie lubi osobiście aromka. Co lekarz to ma inne doświadczenia, trzeba po prostu sprawdzić na sobie 😉
Pomarańcza, jak ja próbowałam na początku w ustach mierzyć to też miałam duże zawahania 😕 -
Dlatego wszystko trzeba indywidualnie 🙂 jedna kobieta lepiej zareaguje na clo, druga na letrozol 😉 ja wiem że mam swoje owulację i czuję, że to drożność mi pomogła. Kciuki Oliwka 🍀
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Dlatego wszystko trzeba indywidualnie 🙂 jedna kobieta lepiej zareaguje na clo, druga na letrozol 😉 ja wiem że mam swoje owulację i czuję, że to drożność mi pomogła. Kciuki Oliwka 🍀
Dziękuję 💚 mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. A ty który masz dzień cyklu teraz? -
Pomarańcza dziękuję ❤️
Abrakadabra spokojnie🥰 staram się odizolować myśli od tego co się na świecie dzieje🥺
Odkąd mąż wyjechał to dzień w dzień się sprzeczamy.. Cóż, byłam na to przygotowana 🙂
Trzymajcie kciuki jutro!!!
Mąż idzie oglądać mieszkanie i rozmawiać z babką na temat wynajmu!! 🍀🍀🍀 Oby to było dla nas! ❤️🍀 -
abrakadabra wrote:Dziewczyny co u was? Jak wam mija weekend? 😊
U nas wczoraj był kumpel, któremu niedawno urodziło się dziecko, więc wiadomo opowieści, fotki… Siedziałam z przyklejonym uśmiechem, a dziś to odchorowuję cały dzień😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 14:47
-
Masz moje kciuki 🤞 🤞
Ja mam jutro podglądanie małego człowieka u swojego lekarza. Może się ujawni, a przynajmniej będzie współpracować? I może się pochwalę, że od wczoraj jestem pewna czucia kopniaków. Jak mi wczoraj zasadziło podwójnego kopniaka z dwóch nóg, to zaraz pożałowałam, że z niecierpliwością czekałam na te słodkie kopniaczki 😂 skąd w tym maluchu tyle siły?! I oczywiście pasożyt wysysa ze mnie krew. Witam się z anemią, już nie mogę patrzeć na buraki i pietruszkę , i również jak co badanie moczu z jakąś ukrytą infekcją układu moczowego (choć to na pewno nie zapalenie pęcherza). -
Limonka 🥺 dużo siły, niedługo Twoja kolej 🤗
Ja miałam pracę w weekend ale to nawet dobrze, bo cały czas jestem poddenerwowana sytuacją więc chociaż nie myślę. A poza tym chyba mi się zbliża owulacja, oby tylko się nie wchłonął ten pęcherzyk 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 17:36
-
Limonka na Was też przyjdzie kolej ja w to bardzo mocno wierzę!
Na pewno mam uparte dziecko bez parcia na szkło może się jutro pokaże, jak nie jutro to może 10.03, a jak nie wtedy to 23.03 na prenatalnych -
Trochę mnie nie było.Teraz mam drugi dzień cyklu.Od jutra NAC i na samą myśl mi gorzej.Zawsze jak biorę to boli mnie głowa.Jakoś przeżyję te pięć dni.Oprócz tego lametta.
Ostatnio zastanawiam się czy się uda.Dwóch synków na pokładzie mam,chciałabym jeszcze jedno.Jakoś smutno i trace wiarę w powodzenie.Dawałam sobie czas do końca czerwca i ten czas się zbliża.Jeśli przedłuże to do końca wakacji.Sytuacja w kraju i na swiecie nie zachęca.Trochę się boje.
Gratuluję wszystkim zadasolkowanym.
Powodzenia testującym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 22:54
-
Olenka uparte dzieciątko to chyba po mamusi😁 trzymam kciuki za odkrycie niespodzinaki🍀❤️ ja dam znać dzisiaj co z tym mieszkaniem, w którą stronę to poszło ☺️
Niebieska Gwiazda co do sytuacji na świecie to ja też się tego wszystkiego boję.. Mam dość już strachu, a też nie wiadomo w którą to pójdzie stronę.. Ale też nie możesz tak myśleć, bo tak to ludzie by się w tym momencie wstrzymali od starań i dzieci nie rodzili.. Nie dajmy się aż tak zastraszyć ❤️
Trzymam za Was mocno kciuki żeby w końcu zaskoczyło 🍀❤️Niebieska Gwiazda, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Abrakadabra, a jak u Ciebie? Jak sytuacja z narzeczonym, coś się polepszyło?
-
Melduje pewność 70% co do córki. Nadal nie współpracuje dziecko. Dziś leżało z nogą na nogę a między nogami pałętała się pępowina. Jedynie do obserwacji jest nisko położone łożysko, dość blisko szyjki, mamy nadzieję że się jeszcze podniesie.
-
Raczej nie do końca coś przebijało pewnie na więcej procent to się dowiemy przy prenatalnych za 2 tygodnie
Mam nadzieję, że to jednak Wy wynajmiecie mieszkanieMagdalena 94 lubi tę wiadomość