X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka trzymamy kciuki ✊ będzie piękny wynik 🥰

Naya A plamienie w którym dc? 🥰może owu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 18:36

Manioka lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka - Testy ładnie ciemniały więc nie martw się na zapas 😊 Przyrost powie Ci to co już mowią cyce 🤪

Mama8latka - niestety wykluczone, testy dalej blade, nic a nic nie ciemnieją a dzisiaj 16dc :) więc na pewno nie owulka.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka trzymam kciuki za piękna wysoka betę :) rodzina już wie cokolwiek?

Odbębniłam w ramach zbliżania się wiosny trzygodzinna wizytę u fryzjerki. Na głowę wrzucony mój ukochany blond, włosy drastycznie skrócone dobre 15 cm na long boba:D od razu lepsze samopoczucie

Tylko ten cholerny ból / ciepło w okolicy lewego jajnika mnie drażni. Na luxmed nie ma szybkich terminów, do swojego gina też się pewnie nie dostanę. Boję się że coś się złego dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 21:07

Magda_Lena lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza, gratulacje 🤩

Beza27 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie miałam chwilki czasu żeby do Was zajrzeć. Jutro wszystko nadrobię. Teraz tylko napiszę, że niedawno zaczęłam krwawić. Pojawiło się lekkie roztrzęsienie, ale na krótko. W końcu czułam, że tak będzie. Nie było łez. Teraz planujemy wizytę u lekarzy, później wyjazd na wakacje żeby odpocząć i po wynikach będziemy wiedzieć co dalej

Czy któraś z Was miała robione badania immunologiczne? Czym więcej o tym czytam, tym większą przyczynę tych ciąż biochemicznych w tym upatruję

Jak posprawdzałam listę badań którą powinnismy zrobić to się nogi pode mną ugięły. Już nie chodzi o same te badania ale o czas, który nam to zajmie. Z miesiąc czekać na badania, później ileś na wyniki, później wdrożyć leczenie i czekać na efekty, a później kolejne próby...niedawno dawałam sobie ma starania jeszcze pół roku...a teraz wydaje mi się ze za pół roku to my dopiero będziemy mogli te starania podjąć licząc na dobry skutek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 03:58

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Przykro mi bardzo...
    nie wiem czy zagląda tu Ewelina, ale ona tez ma problem nawracających ciąż biochemicznych :(
    Mam nadzieje ze uda Ci się znaleźć przyczynę :(

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • midzia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza rosnijcie zdrowo 💚

Beza27 lubi tę wiadomość

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. Ja z immunologi miałam głównie ANA robione i ANTY-CCP , to wystarczyło by wykryć Toczeń w połączeniu z OB,CRP I RF. Do tego mogłam ale nie musiałam(bo i tak mam zalecona heparyne) robić na zespół antyfosfolipidowy. Na te badania nie czeka się długo i leczenie też nie jest skomplikowane -długotrwałe.

Najdłużej czekałam na Kariotypy (genetyka) ok 2 miesiace.
    Jak nadal bedzie sie nie udawac to mysle o zrobieniu KIR-ów ...

A o jakich badaniach jeszcze myślałas żeby zrobic???

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie miałam chwilki czasu żeby do Was zajrzeć. Jutro wszystko nadrobię. Teraz tylko napiszę, że niedawno zaczęłam krwawić. Pojawiło się lekkie roztrzęsienie, ale na krótko. W końcu czułam, że tak będzie. Nie było łez. Teraz planujemy wizytę u lekarzy, później wyjazd na wakacje żeby odpocząć i po wynikach będziemy wiedzieć co dalej

Czy któraś z Was miała robione badania immunologiczne? Czym więcej o tym czytam, tym większą przyczynę tych ciąż biochemicznych w tym upatruję

Jak posprawdzałam listę badań którą powinnismy zrobić to się nogi pode mną ugięły. Już nie chodzi o same te badania ale o czas, który nam to zajmie. Z miesiąc czekać na badania, później ileś na wyniki, później wdrożyć leczenie i czekać na efekty, a później kolejne próby...niedawno dawałam sobie ma starania jeszcze pół roku...a teraz wydaje mi się ze za pół roku to my dopiero będziemy mogli te starania podjąć licząc na dobry skutek...
    Ja robiłam badania immunologiczne. U mnie wszystko wyszło prawidłowo więc wiadomo u mnie ten nieszczęsny kariotyp jest winowajcą. Ale warto robić te badania.
    To moje wyniki badań immunologicznych zaraz po poronieniu w 2020r

immunologia-1.jpg

immunologia-2.jpg

immunologia-3.jpg

immunologia-4.jpg

• .A. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja robiłam badania immunologiczne. U mnie wszystko wyszło prawidłowo więc wiadomo u mnie ten nieszczęsny kariotyp jest winowajcą. Ale warto robić te badania.
    To moje wyniki badań immunologicznych zaraz po poronieniu w 2020r

immunologia-1.jpg

immunologia-2.jpg

immunologia-3.jpg

immunologia-4.jpg

Dziękuję, że się tym ze mną podsielilas. Ja nawet nie wiedziałam, że układ autoimmunologiczny może mieć jakiś wpływ na to. W dodatku pierwsza ciąża ok, później poronienie wiec organizm tez przyjął zarodek tylko była wada genetyczna. A teraz 2 razy pod rząd biochem wiec gdy przeczytałam ze może mieć to związek z immunologia to zapaliła mi się czerwona lampka. Od jakiegoś czasu pojawiają mi się plamy na języku. Miałam badania alergiczne ale wszystko wyszło ok. Stwierdzono, że występuje to właśnie na zasadzie autoagresji. Do tego pojawiły mi się bóle jelit. Nie miałam na to badań ale po ogólnym wywiadzie stwierdzono zespół
    Jelita drażliwego (pomimo tego ze nie mam zatwardzeń ani rozwolnien i na początku myślałam ze to jajnik bo ból po lewej stronie pojawia się najczęściej przed okresem i w trakcie) a to tez autoimmunoligiczne. Do tego od dzieciństwa często łapie przeziębienia wiec jednak ciężko rzec ze ten mój układ immunologiczny dobrze pracuje

Ile czekałaś na wyniki? I czy podczas całej diagnozy staraliście się cały czas czy przerwaliscie starania? Nie wiem co robić. W piątek mam wizytę u genetyków i boje się ze powiedzą, że do wyjaśnienia przyczyny musimy zaprzestać starań, żeby nie narażać się na zapłodnienie wadliwym zarodkiem (mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 13:17

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Dziękuję, że się tym ze mną podsielilas. Ja nawet nie wiedziałam, że układ autoimmunologiczny może mieć jakiś wpływ na to. W dodatku pierwsza ciąża ok, później poronienie wiec organizm tez przyjął zarodek tylko była wada genetyczna. A teraz 2 razy pod rząd biochem wiec gdy przeczytałam ze może mieć to związek z immunologia to zapaliła mi się czerwona lampka. Od jakiegoś czasu pojawiają mi się plamy na języku. Miałam badania alergiczne ale wszystko wyszło ok. Stwierdzono, że występuje to właśnie na zasadzie autoagresji. Do tego pojawiły mi się bóle jelit. Nie miałam na to badań ale po ogólnym wywiadzie stwierdzono zespół
    Jelita drażliwego (pomimo tego ze nie mam zatwardzeń ani rozwolnien i na początku myślałam ze to jajnik bo ból po lewej stronie pojawia się najczęściej przed okresem i w trakcie) a to tez autoimmunoligiczne. Do tego od dzieciństwa często łapie przeziębienia wiec jednak ciężko rzec ze ten mój układ immunologiczny dobrze pracuje

Ile czekałaś na wyniki? I czy podczas całej diagnozy staraliście się cały czas czy przerwaliscie starania? Nie wiem co robić. W piątek mam wizytę u genetyków i boje się ze powiedzą, że do wyjaśnienia przyczyny musimy zaprzestać starań, żeby nie narażać się na zapłodnienie wadliwym zarodkiem (mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi)
    Po poronieniu w kwietniu nie staraliśmy się zwazywszy na ten mój kariotyp i przemęczenie organizmu poronieniami. A ile czekaliśmy na wyniki... pobranie miałam 25 maja (patrzę na paragon), a wyniki mam tak, rych pierwszych od P/CIAŁA ANTY TG do P/CIAŁA B2 GLIKOPROTEINA IgG otrzymałam 8 czerwca, antykoagulant tocznia, p/antygenom łozyska i plemników był do odbioru 1 czerwca. Więc jakoś nie długo. Chciałam więcej badań immuno zrobić ale te akurat laboratorium nie wykonywało takich badań.
    zerknij do mnie do pamiętnika, ja tam mam wrzucone wszystkie badania jakie miałam z męzem robione, te genetyczne tez.
    Ja mam podejrzenie jelita drazliwego, na razie dostałam tribux i na szczęście pomaga.

Po całej diagnostyce wróciliśmy do starań w zasadzie teraz od początku roku, mielismy wpadkę w styczniu i i tak doszliśmy do wniosku zeby się znowu starać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 13:28

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:17

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:25

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Wyniki mojej pierwszej bety to 900,10😱😱😱

Junjul, Magda_Lena, Naya, Juliet, Beza27, Otter, Achna, Limonka26, Sparky, Julkaaa lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    .A. przykro mi 😞😞😞

Olenkaqx, z tym luxmedem to dopiero przeczytałam i może i tak już za późno piszę, ale warto go odświeżać. Mi już nie raz udało się tak wbić na wizytę i to do takiej pani doktor, do której cudem jest zapisanie się :) najlepiej naprawdę co 20-30 minut sprawdzać, często ludzie rezygnują z wizyt na pół dnia przed
    A już mi przeszły te dziwne dolegliwości jajnika. W zeszłym cyklu bolały wręcz parzyły przed owu zrzuciłam to na NAC, ale w tym cyklu takie jaja po owu....

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Hej dziewczyny 🙂
    Wyniki mojej pierwszej bety to 900,10😱😱😱

O w mordeczkę może bliźniaki 🙈 gratuluję 😍

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    O w mordeczkę może bliźniaki 🙈 gratuluję 😍

Nie strasz mnie!!! 🙈🙈

Oliwka91 lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie strasz mnie!!! 🙈🙈

Ja tam bym chciała bliźniaki 😍😍
    Tylko nie dwóch chłopaków może 😄
    Dwie dziewczynki lub parka ❤
    👱‍♀️👱‍♀️
    👱‍♀️👱

W rodzinie mam jedną parę bliźniaków, nie wiem, czy predyspozycje są genetyczne? 😃

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    Ja tam bym chciała bliźniaki 😍😍
    Tylko nie dwóch chłopaków może 😄
    Dwie dziewczynki lub parka ❤
    👱‍♀️👱‍♀️
    👱‍♀️👱

W rodzinie mam jedną parę bliźniaków, nie wiem, czy predyspozycje są genetyczne? 😃
    Gdyby nie to, ze chce iść na studia to tez chciałabym mieć blizniaki. :D

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. bardzo mi przykro 😔 mam nadzieję, że wizyta przyniesie nowe informacje i badania pójdą szybko i sprawnie.

Manioka toż to piękna beta! Gratulacje 🥳

Oliwka 91 najważniejsze, że wizyta przyniosła Ci spokój, warto takie rzeczy konsultować z różnymi lekarzami, bo jak widzimy, co lekarz to inaczej. Już niedługo organizm dojdzie do siebie 😊

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ