X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko czytam i jestem na bieżąco z Wami, ale ledwo nadążam 🙈 Trzymam kciuki za Was wszystkie, oby ułożyło się po Waszej myśli 🍀🍀🍀

Muszę się pochwalić, wiem, że zrozumiecie 😃 Mój dzisiejszy owulak, dawno nie miałam takiego pięknego 🤩 Oby ten cykl przyniósł coś dobrego🍀

8cd4ea9cff2d.jpg

Otter, Beza27, Limonka26, Julkaaa, Olenkaqx, Oliwka91, Naya, .A., midzia, Juliet lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Muszę się pochwalić, wiem, że zrozumiecie 😃 Mój dzisiejszy owulak, dawno nie miałam takiego pięknego 🤩 Oby ten cykl przyniósł coś dobrego🍀

8cd4ea9cff2d.jpg

Super, trzymam kciuki!

PS. Jaki super ten test, że buźka uśmiechnięta 😁
    Ja takiego nigdy nie robiłam!
    Czy ciążowy z tej firmy też ma taką buźkę zamiast kresek???

Czadowo 😍😄

Sparky lubi tę wiadomość

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Julkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was i ja :-)
    Drugi cykl starań, synek 1.5 roku na pokładzie, staramy się o rodzeństwo. Synek cycoholik, nie umiem go odstawić więc jeśli by się udało z ciążą to chyba tandem nas czeka 😆.
    W tym cyklu spróbowałam NAC ale o dziwo owulacja (potwierdzona na monitoringu) zamiast szybciej to później 🤔 ale przy karmieniu to te moje pierwsze cykle są jeszcze nieregularne.
    Też mam testy owulacyjne z minką, drogie to ale ujrzenie uśmiechu w okienku bezcenne 😂.
    Dziś 3dpo, jeszcze tyyyyle czekania..

Sparky, Oliwka91, Naya, Magda_Lena lubią tę wiadomość

26.03 11dpo II🍀
    27.03 12dpo Beta 85
    29.03 14dpo Beta 195, przyrost 130% 😄
    15.04 ❤

12.2019 synek
    2 cykl starań o rodzeństwo
    Pierwszy cykl z NAC

m3sx43r8h0r2r2hl.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    Super, trzymam kciuki!

PS. Jaki super ten test, że buźka uśmiechnięta 😁
    Ja takiego nigdy nie robiłam!
    Czy ciążowy z tej firmy też ma taką buźkę zamiast kresek???

Czadowo 😍😄

Dzięki 😃 Fakt, super są te testy, dzięki nim nauczyłam się rozumieć i interpretować owulaki. Jestem gotowa na przerzucenie się na tańsze testy, jak te mi się skończą 😃 Na razie robię równolegle clearblue i tanioszki, żeby porównać sobie jak wyglądają pozytywy w obu przypadkach 😅

Ciążowe z clearblue są elektroniczne i "analogowe". W elektronicznym pokazuje się w okienku info czy jesteś w ciąży i który to tydzień. Na analogowym jest plusik jak jest ciąża. Buziek niestety nie ma 🙃

Magda_Lena lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza czekamy na foteczki groszka 😍

Julkaaa witamy w grupie, życzę krótkich starań 🍀😉

Julkaaa, Beza27 lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś mega doła... spieszyłam się z ciąża bo umowa mi się kończyła i tak by się wszystko pięknie ułożyło a teraz ani ciąży ani pracy... pytałam dzisiaj co z moim przedłużeniem umowy a ona mi odpowiada ze jeszcze nie wie i musi pomyslec. Pewnie boi się ze zaraz znowu zajdę w ciąże i nie będę pracować... czemu nie mogę sobie życia ułożyć tak jakbym chciała? Nie mam wygórowanych marzeń tylko umowa o prace i dziecko... powiedzcie mi czy teraz bez umowy o prace starać się o dziecko? Czy dostanę jakieś pieniądze bo jestem w tym zielona

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Mam dziś mega doła... spieszyłam się z ciąża bo umowa mi się kończyła i tak by się wszystko pięknie ułożyło a teraz ani ciąży ani pracy... pytałam dzisiaj co z moim przedłużeniem umowy a ona mi odpowiada ze jeszcze nie wie i musi pomyslec. Pewnie boi się ze zaraz znowu zajdę w ciąże i nie będę pracować... czemu nie mogę sobie życia ułożyć tak jakbym chciała? Nie mam wygórowanych marzeń tylko umowa o prace i dziecko... powiedzcie mi czy teraz bez umowy o prace starać się o dziecko? Czy dostanę jakieś pieniądze bo jestem w tym zielona

Ja jestem bez pracy i sie staram. Szukam pracy w międzyczasie. Pieniądze dostaniesz po porodzie. Kosiniakowe, podowojne becikowe chyba. Podczas ciąży nic Ci sie nie nalezy.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Ja też aktualnie nie pracuje dorabiam tylko u siostry jestem zarejestrowana w urzędzie dodatkowo

• Domistr Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka ja też aktualnie nie pracuje, zwolniłam się sama w październiku bo wykańczała mnie ta praca psychicznie, nienawidziłam jej 🤨 na początku planowałam zajść w ciążę i iść na zwolnienie niestety nie wychodziło, ustaliśmy z mężem ze teraz staramy się o dziecko i tak siedzę w domu juz pół roku, meczy mnie to na maksa... szukam pracy (póki co na luzie) ale tym razem takiej w której chce pracować i równocześnie się staramy 🙂 ja dostałam zasiłek na rok z racji przepracowanego okresu wiec mam do końca roku, ale wiadomo to są grosze, u nas finansowo nie jest źle wiec mogę sobie na to pozwolić, bardziej psychicznie zaczyna mi to przeszkadzac, nie jestem przyzwyczajona do takiego nic nie robienia... jednak priorytetem jest dziecko a pozniej kariera, jeśli do lata się nie uda to pewnie skupie się na rozwoju osobisty i pracy a ciaze zejdzie na drugi plan :) póki co tak o tym myślę

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkaaa, witamy 😊 Oby ten cykl był udany 🤞

Maciejka, po porodzie jest kosiniakowe i becikowe. Teraz jeśli będziesz uprawniona do zasiłku dla bezrobotnych to będzie Ci się należał. Jeśli zajdziesz w ciążę będąc na zasiłku, lekarz może wystawić l4 na urzad pracy, nie wiem jednak co wtedy z zasiłkiem a nie chce Cię wprowadzić w błąd:)

Julkaaa lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:

A może akurat dostaniesz tą umowę, nie ma jeszcze przecież ostatecznej decyzji, głowa do góry 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Basia9333 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie, może dostaniesz te umowę ;)
    Sama ciąża sprawia, że masz ubezpieczenie zdrowotne, jakieś zasiłki też przysługują

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też dostałam od ovu ta bezpłatna wizytę w klinice invicta. Pamiętam, że kiedyś o tym pisałyście ale nie pamiętam kto i kiedy... Tam się idzie z partnerem? To taka zwykła wizyta u ginekologa? Jak to wygląda? Ogólnie nie planowałam iść nigdzie narazie ale w sumie jak proponują to czemu nie skorzystać? Chetnie bym zasięgnęła opinii czy po tej akcji teraz z biochemem/podejrzeniem cp badać jakoś te jajowody, co z podwyższoną prolaktyna itp

Otter dobrze pamiętam, że ty chyba byłaś tam? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:44

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:11

• .A. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie małpy brak ale już czuje po piersiach, że jest regres. Są już bardzo miękkie i nie bolą przy dotyku.
    Do tego odkryłam, że z betą zrobili mi też progesteron i też bardzo niski. Minimalnie powyżej 10. I wpadłam w wyrzuty sumienia, że ostatnio nie miałam najlepszej diety wiec to pewnie przez to...teraz jeszcze stres, wiec nie pomogłam progesteronowi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 13:10

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, dzięki za odpowiedź 😉 to chyba się zapisze. Mam trochę opory, bo to dopiero minęło 5cs więc mam nadzieję, że mnie nie wyśmieją 🙈 ale mam parę spraw, które chciałabym obgadać a to zawsze nowe spojrzenie

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Byłam i nadal tam chodzę 😁 jestem z nich zadowolona 😊

Dzwonisz i umawiacie się na spotkanie. Potem z mężem zakładacie sobie konto u nich i w nim do uzupełnienia jest mega szczegółowa ankietę. Ja chyba z 40min wypełniałam. Poszłam do nich z naszymi badaniami jakie mieliśmy do tego czasu, a wcześniej wpisałam je w ankietę. Spotkanie zaczyna się od rozmowy we trójkę. Potem było badanie USG i zalecenia. Ja dostałam dodatkowe badania i je zrobiłam i poszłam znów na konsultacje 😁 u mnie wtedy w promo po spotkaniu było od OVU badanie nasienia i AMH ale nie skorzystaliśmy. Mąż miał dobre wyniki i lekarz nie kazał powtórzać, a ja miałam zrobić AMH ale zrobiłam je jak promocja minęła więc z własnego nieprzypilnowania uciekla kasa 😂

Trzymam kciuki. Taka wizyta w tej klinice to 250zl. Dla nich to jest też szansa na przyciąganie klientów, ale nawet jak nie skorzystacie z niczego to warto zasięgnąć opinii 😁
    Ja też polecam! Też byłam na tej wizycie od ovu. :)
    Aczkolwiek zmieniłam w moich planach klinikę, znajomi, którzy mieli bardzo duże problemy z zajściem w ciążę polecali mi lekarza od trudnych przypadków w klinice Gameta w Gdyni. :) Ale ja to z tym kariotypem to na prawdę trudny przypadek. 😂

Oliwka91 lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie małpy brak ale już czuje po piersiach, że jest regres. Są już bardzo miękkie i nie bolą przy dotyku.
    Do tego odkryłam, że z betą zrobili mi też progesteron i też bardzo niski. Minimalnie powyżej 10. I wpadłam w wyrzuty sumienia, że ostatnio nie miałam najlepszej diety wiec to pewnie przez to...teraz jeszcze stres, wiec nie pomogłam progesteronowi...

Na pewno nie miej wyrzutów sumienia. Nie masz na to aż takiego wpływu... Jak ciąża ma się utrzymać to się utrzyma nawet na kiepskiej diecie. Nie zadręczaj się 😘

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:

Kochana! Nie mogłaś mieć na to wpływu. Niski progesteron to zwykle wadliwy zarodek. To wadliwy zarodek wysyła sygnał aby progesteron nie był produkowany. Organizm jest mądry

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Fajnie, dzięki za odpowiedź 😉 to chyba się zapisze. Mam trochę opory, bo to dopiero minęło 5cs więc mam nadzieję, że mnie nie wyśmieją 🙈 ale mam parę spraw, które chciałabym obgadać a to zawsze nowe spojrzenie

Mam dokładnie takie same opory, u nas 6 cs. Czekam, co przyniesie obecny cykl i w kolejnym robię badania krwi i umawiam nas na wizytę. Mężowi już opowiedziałam o tej darmowej wizycie i też jest chętny 😃

.A., nie obwiniaj się, no co Ty. Nie ma wszystko mamy wpływ niestety. Grunt to się dobrze przebadać i poznać przyczynę takiego stanu rzeczy.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ