Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka wrote:Ps umowe zeby przedluzali musi byc skonczony 12tydzien?
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Kiepsko z tą pracą... A próbowałaś jakiś leków przeciwwymiotnych? Byliście już na USG?
Uczucie gorąca w okolicy jajnika jakby gorączka, nie boli ale jest wkurzającym uczuciem, ktoś coś doradzi? -
Juliet bardzo Ci współczuję tego samopoczucia 😔 pocieszające jest to, że niedługo kończysz 1 trymestr i będzie lepiej. U zdecydowanej większości jest ogromna poprawa także dotrzymaj jakoś 💪 dobrze, że z ciążą wszystko w porządku... Ostatnio się zastanawiałam w ogóle gdzie się podziałaś 😉
Juliet lubi tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Jak najbardziej rozumiem. Mam to samo, też mam wrażenie, że nasze rozmowy ostatnio dominuje ciąża i walczę ze sobą, żeby tak nie robić... Też chodzę struta ostatnio i czasem czuję się samotnie, bo mimo wsparcia to wiem, że nie czuje tego tak jak ja. Dlatego dobrze, że mamy grupę ❤️ tu każda czuje to samo 🙂
Ja też się cieszę, że są tu tak fajne dziewczyny i że każda każdą rozumie ♥️Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Juliet wrote:Hejka dziewczyny! Czy ja mogę ponownie do was dołączyć? Niestety ostatni miesiąc bardzo mnie zmęczył (wymioty i bardzo złe samopoczucie, byłam też na kroplówce w szpitalu), dlatego się nie udzielałam, ale Midzia mnie nakierowała na wątek 😊
Teraz czuję się już trochę lepiej, chociaż dalej wymiotuję 🤢
Mało jem, schudłam 8kg w nie cały miesiąc i niestety mało piję. Generalnie próbuję wszystkiego woda, cola, herbata, kawa, soki i wszystko jest dobre na chwilę 😪 moja dieta to głównie owoce, co dziwne, bo nigdy nie jadłam zbyt dużo 😅 jogurty (normalnie to też rzadkość). Na słodycze nie mogę patrzeć tak samo jak na mięso, wędliny itd..
Najgorsze jest to, że człowiek głodny i zjadłby coś dobrego, a żołądek skurczony i zaraz się okazuje że za dużo weszło, więc musi wyjść 😑 tak samo z wodą... Pić się chce, a jak już się człowiek napije, to wraca. Mam nadzieję, że niedługo to minie, bo już jestem zmęczona, bezsilna.. Płaczę czasami mojemu M że nie wiem co mam robić, co jeść.
Bardzo mnie ucieszyła wiadomość, że z maleństwem wszystko dobrze mimo tego wszystkiego, więc staram się ze spokojem wyczekać do 6 kwietnia, bo wtedy mamy USG.
Aha z nowości, to nie przedłużyli mi umowy w pracy (kończyła się w 8tc) 😪 w następnym tygodniu będę szła do zusu dowiadywać się co dalej, bo w tym jeszcze nie czuję się na siłach w kwestii mdłości. A co tam u was? Nie nadrobię tylu stron 🙈
Cóż za pytanie czy możesz dołączyć?! Rozsiadaj się wygodnie♥️ Szukaj jak najwiecej rzeczy na które miałabyś ochotę. Zaopatrz lodówkę w najróżniejsze rzeczy bo może na coś akurat załapiesz chęć i da radę wcisnąć nie oddając.
Co do pracy to przykro mi. Mam nadzieję, że myśl o Maleństwie jest dominująca i strata pracy za bardzo nie zaprząta Ci myśli 😘Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Limonka26 wrote:.A., kochana wspominałaś wczoraj coś o dziwnych testach, że jedne wychodzą ciemniejsze a drugie takie bladziochy, wiec może te testy są po prostu bardzo czułe i przy malutkiej becie już wyszły mocno wybarwione? I dlatego ten inny, o którym pisałaś wyszedł taki jasny? Ja jeszcze nie puszczam kciuków!
Naya, głowa do góry! Nie możesz myśleć w ten sposób, że to tylko Twoja wina. Wiem jak z nami kobietami jest, zawsze się bardziej przejmujemy, kombinujemy, szukamy rozwiązań. Ale starania o dziecko to jest temat dla pary i problem to także problem pary, a nie tylko wina jednej strony. Uwierz w siebie i pomyśl, że medycyna tak poszła do przodu, że rozwiązań jest wiele i w końcu przyjdzie ten czas gdy zostaniesz mamą Widzę, że staracie się długo - nie myśleliście o inseminacji?
Jakoś mi chyba umknął wcześniej Twój post. Z tymi testami było ostatnio tak samo i się nie pomyliły. Teraz te chyba maja racje te prawie niewidoczne bo beta niziutko.
Rozmawiałam z lekarką i powiedziała, że jeśli testy nie ciemnieją to nawet nie muszę przychodzi jutro na betę. Chyba ze w ciągu kilku dni nie dostanę okresu wtedy możemy powtórzyć. Tak wiec czekam na małpę albo na cud...już po każdej wizycie w toalecie sprawdzam papier...
Za tydzień wizyta u genetyków, a jeśli u nich nic nie znajdziemy to do kliniki nawracających poronień. Ale pogadam jutro z pielęgniarka od ginekologa, że wolałabym już tam też umówić wizytę, a nie czekać co genetycy powiedzą, bo pewnie czas oczekiwania z 3 tygodnie wiec już ten tydzień milabym za sobą.
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualnyJuliet, jasne, że możesz! Zapraszamy w Nasze skromne, pingwinkowe progi 😉 Współczuje Ci tych mdłości, ale może już niedługo będzie lepiej 😊 Tak jak dziewczyny piszą, najważniejsze, żebyś się nie odwodniła. Przytulam i trzymam kciuki aby z każdym dniem było lepiej 🤗
.A.- Ciebie też tulę a co!😊🤗 Mam nadzieję, że wizyta u genetyków sprawi, że będziecie bardziej spokojni. To już jest krok bliżej w osiągnięciu celu 😊 Przebadacie się i dostaniecie konkretny plan działania, będzie dobrze ❤ I pamiętaj, póki niema 🐒 jest nadzieja 😊 -
nick nieaktualnyA mnie od dwóch dni drażni lewy jajnik...myślałam, że nic z tego i odpuściłam już te testy, bo były bladziutkie ale może dzisiaj się skuszę. Tyle ich mi przyszło, więc po co mają leżeć i się marnować 🤪 to będzie moje zajęcie do czasu wizyty 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 06:48
Sparky, Achna lubią tę wiadomość
-
Martyna interesujące 🤔🧐🍀
Juliet mam nadzieję że już niedługo lepiej się poczujesz 🤞
Otter pochwalę się Kropkiem jak go zobaczę 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 06:54
Juliet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Juliet zagadaj w tym zusie bo nie wiem jaką miałaś umowę ale wiem że jest coś takiego że jak l4 zaczęłaś będąc jeszcze zatrudniona to chyba ileś czasu możesz kontynuować na tym ubezpieczeniu.
Wymiotów współczuję, ja co prawda nie wymiotuje ale mdli mnie okrutnie. Jogurty i serki zimne to podstawia diety teraz, nie wiadomo co jeść żeby było dobrze. Nawet jak coś jest ok to i tak nie mogę zjeść za dużo bo zaraz cofa. Zimne mleko pomaga trochę.
U Ciebie już bliżej końca pierwszego trymestru więc mam nadzieję że wkrótce poczujesz się lepiej.Juliet lubi tę wiadomość
-
Hej laski
Jak tam w już prawie weekend ?
U mnie 12dzień po Ovitrelle , cień cienia - także myślę że od jutra już mogę zacząć testować
Naya, Julkaaa, Olenkaqx, Oliwka91, Juliet lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualny
-
Naya a Ty kiedy zaczniesz sikac na te testy co by sie nie zmarnowały👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Naya a Ty kiedy zaczniesz sikac na te testy co by sie nie zmarnowały
Dzisiaj popołudniu sprawdzę czy coś jest ciemniejszy czy nie 😃 plus jest taki, że wizyta poniedziałkowa przyniesie wiadomość czy była owulka, czy może będzie dopiero, czy jednak mój kurnik nic nie wyhodował 🤪 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:25
Juliet lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Martyna interesujące 🤔🧐🍀
Juliet mam nadzieję że już niedługo lepiej się poczujesz 🤞
Otter pochwalę się Kropkiem jak go zobaczę 😛
Beza o której masz wizytę? Również trzymam mocno kciuki zA spotkanie ✊🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 10:01
-
Oliwka91 wrote:Beza o której masz wizytę? Również trzymam mocno kciuki zA spotkanie ✊🙂