X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki! Mam już wyniki wymazów i wszystkie są dobre 🥳🥳 Teraz już z górki. Nie ma opcji, żeby ta cysta się nie wchłonęła. Nie przyjmuję w ogóle takiego scenariusza. Także idę w poniedziałek rano na wizytę usłyszeć, że wszystko gra i zaczynam stymulację końcem następnego tygodnia 😀

Abrakadabra, zatrzymam mocno kciuki, żeby jak najlepiej poszło ☺️ Myślę, ze najbardziej będziesz się po prostu skupiać na własnym ciele i się motywować. Dasz radę ❤️
    Przez to wyszukiwanie różnych informacji w internecie, to Google myśli, że albo jestem w ciąży, albo jestem mamą noworodka 😂 i pokazują mi się różne reklamy. Na pewno też tak macie/miałyście 😉 I jedna reklama tak mnie bardziej zainteresowała- hipnoporód/błękitny poród. Wydaje mi się to bardzo ciekawe i pewnie jak będę w ciąży, to podowiaduję się więcej w tym temacie. Ciekawe na ile takie techniki relaksacyjne da się faktycznie wdrożyć w trakcie porodu.

Limonka, czekam na Twoje testowanie 🍀✊🏻

Oliwka, jak się masz? Myślę dużo o Tobie 🤗

Żelka, przyrost masz więcej niż rewelacyjny! 🙂 Zaraz doskoczysz do średnich wyników. Miałaś po prostu późniejsza implantację i tyle ☺️

Olenka, a co u Ciebie?

Limonka26, Ivanka93 lubią tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Oj nie chcący polubiłam..

Nie patrzy się żadnej średniej z jakiś wykresów tylko ile masz przyrostu w %, masz 190% wiec bardzo dużo mimo wszystko ;)
    Masz racje. Mąż mówi to samo. Ja się przejmie nawet porównuje ze Juliet miała 13 dpo betę 44 a ja mam 31,9 🙈🙈🙈 a w ciąży z córka 11 dpo miałam 51. Głupia jestem ze tak porownuje

age.png
    age.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 😍🍀

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam ta infekcje grzybiczna i kurczę wybrałam te globulki i już tam nic nie piecze nie swędzi ale teraz jak aplikuje probiotyk to np wyciągnęłam taki śluz jak glutek troszkę jakby żółtawy z takim białym grudkowym bardzo podobnym do tego z infekcji grzybiczej serka. W ciąży z córka nie pamietam ale chyba nie miałam żadnego wzmożonego śluzu.
    Nie podoba mi się tez to ze szyjka jakoś tak nisko i pol otwarta się wydaje 🤔 wiem nie powinnam tam grzebać ale biorę te probiotyki dopochwowo i jak tak ja po prostu nisko czuje

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Dziękuję za kciuki! Mam już wyniki wymazów i wszystkie są dobre 🥳🥳 Teraz już z górki. Nie ma opcji, żeby ta cysta się nie wchłonęła. Nie przyjmuję w ogóle takiego scenariusza. Także idę w poniedziałek rano na wizytę usłyszeć, że wszystko gra i zaczynam stymulację końcem następnego tygodnia 😀

Abrakadabra, zatrzymam mocno kciuki, żeby jak najlepiej poszło ☺️ Myślę, ze najbardziej będziesz się po prostu skupiać na własnym ciele i się motywować. Dasz radę ❤️
    Przez to wyszukiwanie różnych informacji w internecie, to Google myśli, że albo jestem w ciąży, albo jestem mamą noworodka 😂 i pokazują mi się różne reklamy. Na pewno też tak macie/miałyście 😉 I jedna reklama tak mnie bardziej zainteresowała- hipnoporód/błękitny poród. Wydaje mi się to bardzo ciekawe i pewnie jak będę w ciąży, to podowiaduję się więcej w tym temacie. Ciekawe na ile takie techniki relaksacyjne da się faktycznie wdrożyć w trakcie porodu.

Limonka, czekam na Twoje testowanie 🍀✊🏻

Oliwka, jak się masz? Myślę dużo o Tobie 🤗

Żelka, przyrost masz więcej niż rewelacyjny! 🙂 Zaraz doskoczysz do średnich wyników. Miałaś po prostu późniejsza implantację i tyle ☺️

Olenka, a co u Ciebie?
    Monika, jasne, ze nie ma innej opcji. Żadnej cysty tam nie będzie !!! ✊✊✊✊✊✊✊

age.png
    age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za wszystkie dobre myśli 💚 ja w miarę dobrze, brzuch mnie trochę pobolewa. Czekam na spadek bety, mam nadzieję, że uda się bez zabiegu. Psychicznie w miarę dobrze sobie radzę, pewnie jeszcze przyjdzie czas na smutki i emocje, napewno mnie dojadą ale póki co włączyłam tryb zadaniowy

Monika ja też nie widzę innej opcji 😍

Żelka też miałam szyjkę nisko ok terminu miesiączki, potem dopiero poszła w górę. I przyznam się Wam, że też porównywałam bety z różnymi osobami i próbowałam wywróżyć czy u mnie jest ok. Ciąża okazała się nieprawidłowa ale w trakcie tego mojego głupiego researchu znalazłam przypadki, które miały niższe bety i przyrosty niż ja a wszystko było ok. Były takie co miały wyższe i nie było potem ok. Więc to był tylko niepotrzebny stres a u Ciebie wygląda wszystko super, ja nie widzę powodu do zmartwień, bądź dobrej myśli 🍀🤗

Limonka a jak tam u Ciebie? Na jakim etapie jesteś? 🙂

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka kochana jesteś ♥️♥️
    Ja od siebie mogę ci doradzić byś skorzystała z wizyty psychologa jeśli jesteś jeszcze w szpitalu i masz taka możliwość. Ja po ciąży biochemicznej płakałam jeden wieczór ale tego tak na prawdę nie przepracowałam - dopiero po porodzie córki jak mnie naszły inne problemy z powrotem do pracy to udałam się do psychiatry przepracowałam wszystko i jak się okazało nie pozwoliłam sobie na żałobę, do której miałam pełne prawo. Ale blokował mnie mąż bo nie chciał widzieć moich łez . On chciał dobrze ale niestety zamkną drogę moim emocjom.

Ja jakoś z jednej strony mam dobre nastawienie do ciąży a z drugiej mam strach. Stresuje się tym, ze chyba nie do końca wyleczyłam ta infekcje skoro widzę ta wydzielinę biała dalej jakby drobny serek ze to zaszkodzi… eh 🙈🙈

age.png
    age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz możliwe, że masz rację z tymi emocjami. Jak czytałam podobne historie do mojej to zawsze się zastanawiałam jak te dziewczyny to udźwignęły, a ja? Nic nie czuję. Myślę o tym co będzie na obiad, gadam z ludźmi, czytam książkę. Aż mnie to dziwi, że tak lekko to przechodzę. Oczywiście czuje smutek ale nie aż taki jakbym się tego spodziewała. Boję się, że to właśnie jakieś hamowanie emocji i dopiero wszystko przede mną 😟 dałaś mi do myślenia. Po powrocie do domu zapisze się do psychologa.

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wielkie wielkie kciuki! Już jesteście kolejny krok do przodu!

Żelka a kiedy masz jakąś wizytę kontrolna odnośnie tego grzybka? Szyjka się nie przejmuj - one żyją swoim życiem, moja chyba też była jakaś dziwna, a przynajmniej nie wskazująca na to że jestem w ciąży. Pamiętam jak dziewczyny mnie strofowaly, że szyjka zaczyna być zamknięta i taka typowo ciążowa dużo później.

Odnośnie hipnoporodu- polecam bardzo bardzo bardzo- Zaufaj położnej, warsztaty za darmoszke co wtorek o 20.30 i trwa jakieś 30minut
    https://zaufajpoloznej.pl/produkt/hipnoporod/
    Jak dla mnie mega forma odpoczynku, relaksu, medytacji i nie tylko dla kobiet w ciąży. Myślę że dla staraczek też się nada :)

U mnie? Wejście w trzeci trymestr zapewniło niemal z dnia na dzień uroki trzeciego trymestru :D 😂 bezimienna nadal Mała jest bardzo aktywna-rozpycha się, wypina, wciska w bok, na dodatek upatrzyła sobie pozycje od boku do boku-poziomo co nie jest super wygodne dla mnie, szczególnie jak prowadzę auto🙈 Bolą mnie biodra, plecy, marzę żeby spać na brzuchu, i żeby nie mieć wreszcie problemów z krwawiącym nosem. wejście po schodach jest wyczynem (mimo że jestem mega aktywna) i znam już wszystkie toalety jakie są tylko dostępne w moim mieście. koleżanka z którą się widzę na basenie dwa razy w tygodniu mówi że co basen to jestem większym wielorybem. I oficjalnie bez ogródek bycie w ciąży nie jest magicznie pięknym czasem, zawsze to powtarzałam. Ale tak, życzę Wam byście tego doświadczyły :D

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka są dwie opcje - albo blokujesz emocje, albo jesteś na tyle silna że po prostu to udźwigniesz. Ale fakt, przegadanie że specjalistą nie jest złym pomysłem. Niech on oceni jaką jesteś opcją :) kiedy wychodzisz ze szpitala?

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie napisałam do doktorka ale on ma dyżur 24h. Ogólnie jakby beta dobrze przyrastala i progesteron był dobry to chyba wizyta za tydz w sobotę by byla. Ale zapytałam go o wcześniejsza wizytę ze względu na ten śluz wydzielinę zwał jak zwal. Ten koleś chyba zrezygnuje z prowadzenia mnie😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 22:51

age.png
    age.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka mimo niedogodności jeszcze zatęsknisz za byciem wielorybem😂

Olenkaqx lubi tę wiadomość

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiększona ilość wydzieliny oraz jej zmieniony charakter jest związany z ciąży i wpływem hormonów na Pani organizm. Jeżeli nie towarzyszą temu żadne dolegliwości nie ma powodu do nie pokoju i nie wymaga to wcześniejszej wizyty :)

Taka wiadomość dostałam od mojego ginekologa na opis mojej wydzieliny 😀 kuzwa dalej mnie to nie uspokoiło hahahah

age.png
    age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez by mnie to nie uspokoiło :D może jednak umów się na wcześniejszą wizytę? 🤔

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Tez by mnie to nie uspokoiło :D może jednak umów się na wcześniejszą wizytę? 🤔
    Zobaczę przez weekend jak się sytuacja rozwinie bo jak na razie to i tak bym musiała szukać innego gina czynnego w sobotę. Bo mój przyjmuje co druga. I jeśli dobrze wyliczyłam to wypada za tydzień

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB0-E54-F7-C234-46-F6-9792-AE836492-DA0-B.jpg

Dzisiaj ciemniejsza niż wczoraj ✊🤞😍

Ale temperatura wczoraj była 36,90 a dzis 36,87 ale to chyba nie jest duży spadek w sumie widziałam na wykresach ciążowych większe wahania temp🤔 co myślicie ?

Olenkaqx, Juliet, Limonka26 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne krechy! 😍 A termometr odstaw głęboko do szafki :D

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelkaaaaa!! Ja Cię ukatrupię. Już koniec mierzenia temperatury, koniec czytania, koniec tego wszystkiego! Jesteś w ciąży kobieto 🙈
    Daj kropkowi święty spokój 😅

Olenkaqx, Oliwka91, Limonka26 lubią tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, pamiętaj, że czy złapie Cię obniżenie nastroju czy nie, to to wszystko jest Ok. Przegadanie z psychologiem na pewno będzie też dobrym pomysłem. Ale to wcale nie musi być tak, że będziesz to bardzo przeżywać. Nasze emocje są niezbadane 😉

Olenka, tak zareklamowałaś, że zapisałam się z ciekawości na zajęcia we wtorek 😂 W końcu już niedługo będę w ciąży 😉
    Nadal masz problemy z krwawiącym nosem? Jej. Teraz pewnie jeszcze pogoda nie pomaga. Ale jeszcze tylko trochę zostało ☺️❤️

Żelka, czas na odstawienie termometru!! Umów się na wizytę serduszkową i grzecznie na nią czekaj 😉 Wszystko jest w jak najlepszym porządku! Daj temu maleństwu trochę spokoju teraz 😉

Miłego weekendu, dziewczyny! ☀️

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet... Dziękuję, że to Ty jesteś tą krzycząca :D 😂 😂 podpisuje się rekami nogami i nosem pod wpisem Juliet :D

Żelka1990, Juliet lubią tę wiadomość

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ