Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Wiem co czujesz 😂 W ciąży mózg jest na wakacjach 😂 I nie pociesze Cię bo po ciąży dalej jest na wakacjach 😂😂😂A próbujesz jakoś sama rozwinąć akcje? Czy czekasz az dzieciaczkowi zachce się wyjść z własnej woli? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 14:11
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Póki co stosuje olejek z wiesiołka, herbatka z liści malin, masaz sutków, jem ostre, chodze, sprzątam, kręcę biodrami 😵💫😅 chyba ostatecznie męża będę musiała wykorzystać aczkolwiek jakoś tego nie widzę 🙈 a masz jakieś skuteczne polecajki? 😁
Ja nie wspomagalam się bo po prostu czekalam az sama zachce wyjść. A dwa dni przed akcją formowalam drzewka 😂 i tak sie wtedy orobilam okropnie ze sie ruszać nie moglam no ale następnego dnia nic nie było, pozniej wieczorem seks i to był chyba główny sposób bo rano juz jechalam na porodówkę 😂Domistr lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Domistr słyszałam o daktylach. Niby dobrze jest jeść od 36 tygodnia ale nie zaszkodzi spróbować później.
Ja w pierwszej ciąży miałam rozwarcie 2 cm chyba 2 tygodnie wcześniej. Próbowałam chodzenia po schodkach i seksu ale nie zadziałało także ciężko stwierdzić jak to jest z tymi sposobami 🙂Domistr lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Dziewczyny, bardzo prosimy jutro o kciuki 🤞 jednak CC będzie jutro, a nie w środę jestem jedyna na planowane CC, ale przed nami jeszcze noc, więc nie wiadomo czy kogoś nie przyjmą ale wariant optymistyczny to że Mała będzie koło 9 już po drugiej stronie brzucha
Pomarańcza, abrakadabra, Niebieska Gwiazda, Sparky, Limonka26, Monika7, Oliwka91, Domistr, Otter lubią tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Dziewczyny, bardzo prosimy jutro o kciuki 🤞 jednak CC będzie jutro, a nie w środę jestem jedyna na planowane CC, ale przed nami jeszcze noc, więc nie wiadomo czy kogoś nie przyjmą ale wariant optymistyczny to że Mała będzie koło 9 już po drugiej stronie brzucha
O ja Cię! Ale tempo! Super 🤭😁
Mocno trzymam kciuki!! ✊✊✊Olenkaqx lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Oleńka, będę z Tobą rano myślami 🥰✊🏻
Domistr, a Ty jak tam? 😁
U mnie jednego dnia super samopoczucie, drugiego zmęczona jestem od momentu wstania z łóżka, mam mdłości, mam wrażenie że gdybym zwymiotowała to by się poprawiło, ale nie próbowałam na siłę, wręcz usilnie staram się nie wymiotować 😅 jak to jest, któraś czuła ulgę po? 🤣
Limonka, Oliwka, jak u Was?Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
O jaa Cię 🙊 Olenka jutro od rana mocno trzymam za Was kciuki 🥰✊🏼✊🏼✊🏼
Pomarańcza u mnie nic nowego, ale ciągnę passę pechowych rzeczy 🙈 Chłop za miesiąc ma badanie nasienia, a gdzieś się przeziębił (katar, gardło), na szczęście bez gorączki. Ciekawe jak to wpłynie na wyniki… Już nawet nie mam siły się denerwować 🤦🏼♀️
Aaa z plusów - byłam dziś na monitoringu i jest pęcherzyk 16mm na lewym jajniku 🙂 Jakoś te rzadkie owulki z lewego wzbudzają we mnie głupie nadzieje 🤷🏼♀️
Co do mdłości, co prawda to nie mdłości ciążowe, ale ostatnio miałam przygodę z - jak podejrzewam - przyklejoną skórką od pomidora, bo się nażarłam świeżych z ogródka. Pół nocy się męczyłam, aż w końcu pomogły dosłownie 3 łyki coli - po tym jak se rzygłam, to byłam jak nowo narodzona 😂😂 Aczkolwiek obawiam się, że na hormony ciążowe to może nie zadziałać 😅abrakadabra, Pomarańcza, Olenkaqx, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza ja zawsze czułam ulge i taka lekkość jak zwymiotowałam! Mulilo mnie tak przez jakas godzine czasem i w koncu jak ze mnie wyrwało to wszystko to jak nowo narodzona byłam i mogłam jeść normlanie coś od razu i dalej juz czułam się dobrze 😂 Najgorsze to były same mdłości bo potrafiły długo męczyć ale z dodatkiem wymiotów było o niebo lepiej, także może rzygnij sobie i sprawdź jak to u Ciebie bedzie 😆😆
Limonka super wieści! Czekamy na efekty 🤭 Ahh i jak narobilas mi ochoty na takiego pomidorka świeżego ze świeżym chlebem i masełkiem 🤤🤤 Ale niestety nie moge bo Lila ma alergie jak zjem pomidora 😔 To zostaje mi sam chleb z maslem i myślą, że pomidor też tam jest 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 21:52
Pomarańcza, Limonka26 lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Limonka, myślę że przeziębienie nie wpłynie na nasienie, w końcu tworzy się przez 3 miesiące czy jakoś tak 😉 bo i piękny pęcherzyk! Kciuki za niego ✊🏻🍀
Cola zero (bo tylko na taką przy insulino sobie pozwalam i mi już bardziej smakuje 😅) uratowała jeden dzień. Mam niskie ciśnienie, a tydzień temu jakoś mega wzrosło ciśnienie na zewnątrz i co raz że łeb mi pękał to jak spojrzałam na paracetamol to wiedziałam że go zwrócę więc bez sensu brać. Koleżanka poratowala mnie colą i kurde pomogło! Chyba kofeina która mi podniosła ciśnienie i gaz, który uspokoił mdłości. Ale chyba musiałabym non stop być na coli żeby mdłości nie mieć 🤣 także z tą cola to nie jest głupie, ale sięgam w skrajnych sytuacjach, tak to staram się po prostu popić woda i odciągnąć myśli od samopoczucia 😅Limonka26 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Najgorsze to były same mdłości bo potrafiły długo męczyć ale z dodatkiem wymiotów było o niebo lepiej, także może rzygnij sobie i sprawdź jak to u Ciebie bedzie 😆😆
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Olenka, jutro myślami będę z Tobą ❤️ Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło i żebyś Ty wróciła szybko do pełni sił. Jeszcze niecałe 12 godzin i będziesz mieć Ingę przy sobie 🥺🤱🏼
Limonka, ale miałaś kumulację ciążowych wieści… Wcale się nie dziwię, że taka ilość Cię podłamała.
Piękne wieści z monitoringu 🙂 a czemu z owulacje z lewego napawają Cię większą nadzieją niż z prawego?
Martyna, ale mi miło że o mnie pamiętasz ❤️
Wspaniale, że trafił Ci się taki grzeczny bobas ☺️ Trzymam kciuki, żeby Maksiu lepiej spał 😉
Pomarańcza, cudne wieści! To teraz czekamy na prenatalne ☺️ oby tylko te mdłości Ci nie dokuczały za bardzo ✊🏻
Domistr, ciekawe kiedy Twój bobas postanowi przyjść na świat 😀 Od jutra mają być znów upały, to możesz nie zdążyć przed nimi 😉
Oliwka, a jakie u Was plany? Wracacie do starań od kolejnego cyklu czy robicie sobie jeszcze przerwę?
Juliet, kiedy będziesz miała odpowiedź z przedszkola? I wracasz do swojej byłej pracy, czy szukasz/znalazłaś coś nowego?
Abrakadabra, to już miesiąc minął? 🫢 wow! A Twoja córeczka jest przeurocza ☺️❤️
Ja dziś byłam na monitoringu. Mam dwa pecherzyki na lewym jajniku- 21 i 25 mm. Wzięłam dziś Ovitrelle i mamy inseminację w środę rano. Nie wiem czy nie są za duże te pecherzyki, zwłaszcza ten jeden. Chociaż mój lekarz powiedział, że faktycznie większe szanse są z takich po 22mm, ale miał ciąże nawet z 37mm 🫢
Generalnie to mega szybko w tym cyklu urosły jajeczka, bo dziś mam dopiero 10dc.
Edit: Pomarańcza, jest i suwaczek ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 22:51
Pomarańcza, Olenkaqx, abrakadabra, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Oleńka ogromne kciuki ✊🍀 niesamowite, że to już! 💚
Limonka ja ostatnio też miałam jakieś bóle brzucha po pomidorach ale zjadłam sporo i jeszcze z cebulą 😉 teraz się boje jeść a zawsze jadłam i nic się nie działo 🙈 może trzeba było też rzygnąć 🤔
Monika, Pomarańcza u mnie raczej bez zmian 😉 ta przymusowa przerwa w staraniach jest całkiem fajna. Nic nie liczę, zabezpieczamy się więc wiem, że nie ma szans i głowa mi odpoczywa 😁 bo takie przerwy w stylu, że niby w tym miesiącu przerwa i "nie myślę" to też robiłam ale i tak seks był bez zabezpieczeń i i tak myślałam, że może jednak? A teraz luz 😊 następny cykl jeszcze raczej przeczekamy, owu pewnie wypadnie tak dokładnie po 3 miesiącach od zastrzyku więc trochę się boję i jeszcze sierpień chcę mieć spokojny 😊
Monika to trzymam kciuki za środę ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 23:51
Olenkaqx, Monika7, Limonka26, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Monika, trzymam kciuki ✊🏻🍀 piękne pęcherzyki!
Oliwka, fajnie tak odpocząć od starań. Wiem, że macie przymusowa przerwę , ale pewnie choć na chwilę pewien ciężar spadł, gdy się zabezpieczasz i wiesz, że teraz tylko dla przyjemności. A wrzesień, zaraz jesień, więcej zbliżeń pod kocykiem 😅Monika7 lubi tę wiadomość
-
Olenka trzymam kciuki! Powodzenia! ♥️
Olenkaqx lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Monia trzymam kciuki za środę dwa pęcherzyki to dwie szanse
Monika7 lubi tę wiadomość
-
Olenka ✊🏼🥹
Czyli wyszło na to, że czasami dobrze sobie tak rzygnąć i świat robi się piękniejszy 😂😂
Monika, piękne dwa pecherzyki 😍 Nie przejmuj się wielkością tego drugiego, niektórym normalnie pękają przy 25-26 🙂 A co do tej mojej owulacji z lewego jajnika, to dlatego, że praktycznie takich nie miewam. Zdarza się może z 2x w roku że coś rośnie na lewym 🤷🏼♀️
Abrakadabra, ojej to biedna teraz jesteś tak latem bez pomidorów ☹️ Ale czego się nie robi dla maleństwa 🤗 Nie martw się, jeszcze z 3 miesiące i wrócą pomidory w smaku przypominające ziemniaki, to wtedy nie ciągnie już tak do nich 😅😅 A jak ogólnie sobie radzisz? Jak kp? 🙂 W nocy dużo pobudek?Monika7 lubi tę wiadomość
-
Olenka już pewnie widziałaś swoja mala kruszynke! 😍😍
Limonka no pomidory uwielbiam a wrecz kocham ale tak jak mówisz, czego nie robi sie dla maleństwa 😋 Mnie nawet ciagnie do pomidorów tych o smaku ziemniaka a raczej bez smaku wgl 😂Myślę, że radzimy sobie dobrze mimo, że w większości jestem z nia sama bo moj czesto na budowie pracuje do wieczora żeby szybciej dom skończyć, a teraz jeszcze pojechal na tydzień w delegację wiec jesteśmy juz zupelnie same nawet w nocy 🙈 KP dobrze, nawet bardzo czego sie nie spodziewałam bo myślałam, że beda jakies problemy a o dziwo od samego początku dobrze nam szło bo mała chetnie przyssała sie do piersi i teraz nie chce sie od niej odkleic 😂😂 Jak pojje to robi sobie z cycka poduszkę 😂 Jak pójdzie spać o 21-22 to w nocy wstaje 1-2 razy, pierwszy raz 1-2 a później to juz nad ranem i to formie takiej, że biorę ja do nas do łóżka i ona jje a ja śpię dalej 😂 Takze no radzimy sobie dobrze 🤭😂Limonka26, Monika7, Olenkaqx lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️