X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    A tak się teraz zastanawiam, jak Julkaaa wspomniała, ze luteina na nią zadziałała. Czy jest opcja, że może nie działać? Albo raz działa, a raz nie?
    Bo pod koniec zeszłego roku brałam ją w jednym cyklu i progesteron 7dpo bardzo wysoki - 32ng/ml, oczywiście ciąży nie było 😆 a w tym cyklu taka sama dawka i prog już 7,8ng. I się głowię, od czego to zależy, że raz pięknie a raz do bani wynik.

Progesteron jest wytwarzany skokowo, teraz jest wynik X a za godzinę 2X . Wynik wiec zależy bardzo od... farta 😂 Dlatego tez uważam ze badanie proga zbytnio nie ma sensu.
    Nie spotkałam się jeszcze żeby luteina na kogoś nie zadziałała w sumie
    Jak u Ciebie wgl sytuacja? Dalej plamienie?

EDIT: poziom proga tez zależy od owulacji np, jeśli jej nie było to progesteron będzie niski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 16:43

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Progesteron jest wytwarzany skokowo, teraz jest wynik X a za godzinę 2X . Wynik wiec zależy bardzo od... farta 😂 Dlatego tez uważam ze badanie proga zbytnio nie ma sensu.
    Nie spotkałam się jeszcze żeby luteina na kogoś nie zadziałała w sumie
    Jak u Ciebie wgl sytuacja? Dalej plamienie?

EDIT: poziom proga tez zależy od owulacji np, jeśli jej nie było to progesteron będzie niski

Heh to miałam farta trafić aż tak dwa rozbieżne wyniki 😂 ale może coś jest na rzeczy, że jest niski i stąd te plamienie. Jak nie miałam owu to miałam bardzo niskie wyniki w stylu 0,3 wiec te prawie 8 to i tak lepiej.
    A plamienie dalej trwa niestety :/ już mogłaby ta @ przyjść, bo nie wierzę, że jeszcze coś z tego cyklu będzie. Kontaktowałam się z moja dr, to kazała czekać na miesiączkę, że te plamienia to jeszcze nie to. Mówiła też, że już dzisiaj na bete mogę iść, ale miałam ranną zmianę, więc do laboratorium nie było jak się wyrwać. Więc jeśli jutro @ się nie pojawi to lecę na betę i jak będzie negatywna to dopiero odstawiam proga.

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w jednym miesiącu po odstawieniu luteiny 🐒 przyszła po 3 dniach a w innym po 2 tygodniach tak więc też nie mam pojęcia od czego to zależy. Może zapytam o to gina dzisiaj 🤔

KoszulkaUlka a który dzisiaj dpo?

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Heh to miałam farta trafić aż tak dwa rozbieżne wyniki 😂 ale może coś jest na rzeczy, że jest niski i stąd te plamienie. Jak nie miałam owu to miałam bardzo niskie wyniki w stylu 0,3 wiec te prawie 8 to i tak lepiej.
    A plamienie dalej trwa niestety :/ już mogłaby ta @ przyjść, bo nie wierzę, że jeszcze coś z tego cyklu będzie. Kontaktowałam się z moja dr, to kazała czekać na miesiączkę, że te plamienia to jeszcze nie to. Mówiła też, że już dzisiaj na bete mogę iść, ale miałam ranną zmianę, więc do laboratorium nie było jak się wyrwać. Więc jeśli jutro @ się nie pojawi to lecę na betę i jak będzie negatywna to dopiero odstawiam proga.

Ja jak miałam zamiast okresu plamienie to poszlam do gina, a ona zrobiła usg i mówi, że to taka skapa miesiączka, zbyt cienka śluzowka macicy i nie mialo sie z czego złuszczać.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja jak miałam zamiast okresu plamienie to poszlam do gina, a ona zrobiła usg i mówi, że to taka skapa miesiączka, zbyt cienka śluzowka macicy i nie mialo sie z czego złuszczać.

Też mi się zdarzały takie skąpe miesiączki, gdy cykle były bezowulacyjne i wywoływałam ją duphastonem, bo nie chciałam czekać 3 miesiące na kolejny cykl. Ale nawet wtedy krew normalnie była. A teraz tylko jakaś brązowa papka (wybaczcie określenie 😆) no i owu była, endo też ładne było, więc ta normalna @ musi się gdzieś czaić za rogiem :D

33l. ♀ ➥PCOS
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Też mi się zdarzały takie skąpe miesiączki, gdy cykle były bezowulacyjne i wywoływałam ją duphastonem, bo nie chciałam czekać 3 miesiące na kolejny cykl. Ale nawet wtedy krew normalnie była. A teraz tylko jakaś brązowa papka (wybaczcie określenie 😆) no i owu była, endo też ładne było, więc ta normalna @ musi się gdzieś czaić za rogiem :D
    Jak masz taką brązowa papkę to może zrob jednak betę 😉 ja miałam 3 dni takiej (dosyć dużo) w obecnej ciąży i mimo tego zrobiłam testy i betę, na 3 dzień plamienia na własną rękę zaczęłam brać luteinę i plamienia ustały 🙂 ale w pierwszej ciąży miałam plamienia 3 miesiące dlatego coś czułam że może być na rzeczy 😉

age.png
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya wrote:
    U mnie w jednym miesiącu po odstawieniu luteiny 🐒 przyszła po 3 dniach a w innym po 2 tygodniach tak więc też nie mam pojęcia od czego to zależy. Może zapytam o to gina dzisiaj 🤔

KoszulkaUlka a który dzisiaj dpo?

13dpo

• Otter Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:14

• Morgana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Jak masz taką brązowa papkę to może zrob jednak betę 😉 ja miałam 3 dni takiej (dosyć dużo) w obecnej ciąży i mimo tego zrobiłam testy i betę, na 3 dzień plamienia na własną rękę zaczęłam brać luteinę i plamienia ustały 🙂 ale w pierwszej ciąży miałam plamienia 3 miesiące dlatego coś czułam że może być na rzeczy 😉

Taki jest plan zrobić jutro, o ile wcześniej nie pojawi się @ ;) tylko ja cały czas biorę luteinę i duphaston, a one nie ustępują 🤷‍♀️ ale przyznam chciałabym się jutro pozytywnie zaskoczyć wynikiem bety 😊😁

Junjul lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    KoszulkaUlka przysyłam moc wirtualnych przytulasków 💞💞💞

Tydzień temu też miałam kryzys i byłam obrażona na wszystko. Wyrzuciłam to z siebie tutaj na forum, strzeliłam sobie w twarz, cyc dla przodu i jest już normalnie 😁 mamy plan, działamy dalej i czekamy na nasz mały Cud ❤️

Także wyrzucić z siebie wszystkie złe myśli i emocje, bo masz do tego prawo. I pamiętaj, my tutaj Wszystkie jestesmy dla Ciebie 💚

Ja to juz nie wiem jak mam sobie z tym wszystkim radzić, morze łez juz dzis wylałam-dobrze ze ja zdalnie pracuje a maz stacjonarnie, bo przynajmniej mogłam sobie głośno popłakać. Przyznam, że wyżalenie się raz na jakiś czas mi tutaj trochę pomaga, bo mąż to uwaza, że przesadzam, że inni mają gorsze problemy-zgadzam się z nim maja, tyle zeja w tym momencie jestem skupiona na swoim problemie i chciałabym w końcu go jakoś rozwiązać.

Nie wiem ile.jeszcze wytrzymam, ale gorycz z każdym cyklem.jest coraz gorszą, dopóki nie poszliśmy do kliniki niepłodności to było lepiej-nie myślałam o tym tyle, przyszedł 🐒 to jakoś to było a teraz jest płacz i jedna wielka rozpacz... nie wiem czemu mi się to tak wbiło do głowy i kazde niepowodzenie mnie coraz bardziej dobija.

Jedyne co mi się chce to krzyczeć i ryczeć, bo już nie mam siły na to-nie mogę zrozumieć co jest nie tak ze mną,ze nie mogę zajsc w ciążę. Obok mnie wszystkie po kolei koleżanki, bratowe itp. Jeden raz i pyk od razu są już w ciąży... Ja jestem osobą raczej zamknięta wsobie i takimi rzeczami nie lubie się dzielić ze znajomymi nie chce nawet, bo znajomi tego nie zrozumieja-gadaja tylko.cigale na co my jeszcze czekamy.czasmi naprawdę wulgarne słowa mi się nasuwaja na język, ale siedzę cicho...

PannaAnna35 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Taki jest plan zrobić jutro, o ile wcześniej nie pojawi się @ ;) tylko ja cały czas biorę luteinę i duphaston, a one nie ustępują 🤷‍♀️ ale przyznam chciałabym się jutro pozytywnie zaskoczyć wynikiem bety 😊😁

Wiesz co, ja tez miałam tak raz jak mi luteina okres blokowała. Okres chciał przyjść wcześniej a ja brałam cały czas lutke i tym samym go hamowałam. Przyszedł porządny jak tylko odstawiłam

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Wiesz co, ja tez miałam tak raz jak mi luteina okres blokowała. Okres chciał przyjść wcześniej a ja brałam cały czas lutke i tym samym go hamowałam. Przyszedł porządny jak tylko odstawiłam

Tak właśnie myślę, że tak będzie. Jutro odstawiam i niech przychodzi w końcu.

33l. ♀ ➥PCOS
  • PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Ja to juz nie wiem jak mam sobie z tym wszystkim radzić, morze łez juz dzis wylałam-dobrze ze ja zdalnie pracuje a maz stacjonarnie, bo przynajmniej mogłam sobie głośno popłakać. Przyznam, że wyżalenie się raz na jakiś czas mi tutaj trochę pomaga, bo mąż to uwaza, że przesadzam, że inni mają gorsze problemy-zgadzam się z nim maja, tyle zeja w tym momencie jestem skupiona na swoim problemie i chciałabym w końcu go jakoś rozwiązać.

Nie wiem ile.jeszcze wytrzymam, ale gorycz z każdym cyklem.jest coraz gorszą, dopóki nie poszliśmy do kliniki niepłodności to było lepiej-nie myślałam o tym tyle, przyszedł 🐒 to jakoś to było a teraz jest płacz i jedna wielka rozpacz... nie wiem czemu mi się to tak wbiło do głowy i kazde niepowodzenie mnie coraz bardziej dobija.

Jedyne co mi się chce to krzyczeć i ryczeć, bo już nie mam siły na to-nie mogę zrozumieć co jest nie tak ze mną,ze nie mogę zajsc w ciążę. Obok mnie wszystkie po kolei koleżanki, bratowe itp. Jeden raz i pyk od razu są już w ciąży... Ja jestem osobą raczej zamknięta wsobie i takimi rzeczami nie lubie się dzielić ze znajomymi nie chce nawet, bo znajomi tego nie zrozumieja-gadaja tylko.cigale na co my jeszcze czekamy.czasmi naprawdę wulgarne słowa mi się nasuwaja na język, ale siedzę cicho...

Kochana ja tez się tak doluje. Wkurzam. Ostatnio corka mojej koleżanki z pracy zaszła w ciążę.. odkąd znam ta koleżankę to mowila ze jej córka (24l) nie chce dzieci, ze nie nadaje się ze nie i juz. A tu nagle w ciąży jest. Ledwo zmieniła zdanie i juz ciąża. Troche mi przykro. I jeszcze te komentarze innych koleżanek z pracy ze no juz pora.
    A mi wtedy tak przykro. Bo mam 35 lat.
    Zazdroszczę innym tych dzieci chociaż zazdrość to zla cecha.
    Ja juz prawie 3 lata. Co prawda nie są to starania co 3 dni w całym cyklu jak zalecają. Ale może wczoraj zaskoczyło. Może?

Magda_Lena lubi tę wiadomość

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Tak właśnie myślę, że tak będzie. Jutro odstawiam i niech przychodzi w końcu.

To samo mialam powiedzieć, że ja np jak brałam luteinę to odstawiłam i bylo normalnie. Zawsze gin kazała mi brać np 5 dni i odstawić, nigdy nie brałam jej do momentu przyjścia miesiączki. Ale wtedy jeszcze nie starałam sie. Wiec moze faktycznie ona blokuje.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Ja jestem osobą raczej zamknięta wsobie i takimi rzeczami nie lubie się dzielić ze znajomymi nie chce nawet, bo znajomi tego nie zrozumieja-gadaja tylko.cigale na co my jeszcze czekamy.czasmi naprawdę wulgarne słowa mi się nasuwaja na język, ale siedzę cicho...

i wtedy mówisz „przepraszam, dobrze słyszałam? Właśnie zapytałeś czy uprawiamy seks waginalny bez zabezpieczeń?” 😈
    Miałam takich znajomych. Ciagle pytali wszystkich kiedy dziecko, kiedy drugie, bo sami nigdy problemow nie mieli... strasznie orytującs

Otter lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    To samo mialam powiedzieć, że ja np jak brałam luteinę to odstawiłam i bylo normalnie. Zawsze gin kazała mi brać np 5 dni i odstawić, nigdy nie brałam jej do momentu przyjścia miesiączki. Ale wtedy jeszcze nie starałam sie. Wiec moze faktycznie ona blokuje.

Mojej dr zapewne chodzi o to, żebym nie odstawiła, a potem się okazało, że jednak jestem w ciąży. Więc mam zrobić najpierw betę i jeśli negatywna to dopiero odstawić. A jeśli jednak wyjdzie ciąża to mam proga dalej brać. Ale wtedy to pierwsze co robię umawiam się do niej i od razu jadę, niech ogląda o co chodzi z tymi plamieniami.

abrakadabra lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Otter Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:14

• Manioka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeej!! Byłam dzisiaj na becie. Wynik: 3795❤️
    Dzwoniłam do lekarza, ale wizyta zostaje tak jak było czyli w poniedziałek 🥰🙈

abrakadabra, Otter, PannaAnna35, futuremama, Limonka26, Junjul, Nynka, Ester, Julkaaa, Magda_Lena, Sparky, wariancja lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    KoszulkaUlka może inni mają gorsze problemy, ale to są inni, nie Ty i oczywiste jest, że dla Ciebie najważniejsze jest rozwiązanie Twojego problemu ❤️ także spróbuj nie przejmować się gadaniem innych choć wiem, że nie jest to łatwe. Czasem ludzie ranią nas nieświadomie, a czasem trzeba powiedzieć parę ostrych słów, bo dlaczego Ty masz cierpieć przez innych ❤️

Widzę w stopce, że masz dużo poronionych badań. Nie rozumiem tylko zapisu insuliny 🧐 możesz powiedzieć jak go zinterpretować? Rozumiem, że miałaś krzywa insuliny i glukozy robiona, tak? Może tutaj warto popracować? Może dieta, ruch 🙂

Ja w tym cyklu zdecydowałam się na drożność jajowodów i test PCT, czyli tzw test po stosunku. Dużo nie kosztuje, a może nam dużo pokazać. Jak dalej będzie okej, a ciąży nie będzie to w czerwcu mąż robi fragmentację nasienia oraz test HBA. I czekamy działając co cykl, bo co więcej można zrobić. Dużo zależy od szczęścia 🍀

A sprawdzałas jak u Ciebie wygląda DHEAS?

Insulinę mi po 2 h nie spala tylko wzrosla-od pierwszej pani dr dostałam tabletki a to, ale obecny lekarz zalecił dietę z ograniczeniem cukru-i tak już trzymam się tej diety, bo w sumie wdrożyłam ja juz wcześniej bo się naczytalam w internetach..

Nie badałam dheas-teraz czekam na wyniki kariotypu. Podpytam o jakieś badania jeszcze lekarza na wizycie.
    Palnuje zrobić sobie badania na wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego i badania genetyczne na zakrzepice-inna pani ginekolog mi zaleciła, jak byłam na wizycie kontrolnej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka gratuluję pięknej bety 🥰

KoszulkaUlka dopóki nie ma 🐒 jest nadzieja. Mi pierwsza kreska pokazała się 14dpo, niektórym dopiero po terminie miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 22:32

Manioka lubi tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ