Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie
Czy któraś tak miała?
Tu już nie chodzi o to żeby się udało bo to dopiero 1 cykl starań
I nie pytam czy mogło się udać, tylko co to może być
Cykle 26 dni
Dziś 14 dc
Jeden kalendarz pokazuje mi że dziś owulacja
Drugi że dziś nie płodne
2 dni mnie brzuch pobolewal ale dzisiaj to już masakra
Nigdy tak nie miałam przy plodnych
Tzn podczas owulacji miałam pobolewania , ale nie takie jak skurcze jakieś
Co jakiś czas mocniej A tak ogólnie to cały czas czuje jajniki
Jestem zdrowa, żadnych problemów cykle regularne co do dnia
-
Pomarańcza wrote:Eh dziewczyny, mam mętlik w głowie 😁 to mój drugi cykl z testami owulacyjnymi i nie kumam. Miałam pozytyw, następnego dnia po 12h miałam prawie taka sama kreskę testową, ale kontrolna jednak mocniejsza , dzisiaj ewidentny negatyw.
Za to szyjka.🤦🏼♀️ Otwarta na maksa od 3 dni, do tej pory śluz rozciągliwy, a zazwyczaj jednak w dniu owulacji już bywał kremowy. I głupieje, nie wiem w końcu czy wczoraj czy dzisiaj ta owulacja. Wczoraj lekki spadek temperatury i dzisiaj lekki wzrost (porównując dzień poprzedni to wzrost o 0,22). Co ważniejsze, testy, temperatura czy szyjka/śluz? 🧐 Już pomijając że ❤️ miały być co 3 dzień, zalecenie lekarza (bo 72h się produkuje)
Ja tez nie ogranicza testów owulacyjnych, robie bo robie, ale nigdy nie miałam kolorów kresek w takim samym kolorze-ale owu była zawsze w 13 lub 14dc...
Dzisiaj zakupiłam nowe z Rossmanna-moze będą lepsze -
Oliwka91
W zasadzie to jeszcze nie wiem jakie ma plany,bo w lutym.zmienilam lekarza-jestem po zabiegu histeroskopii i po świętach mam wizytę. Zobaczymy jaka decyzje podejmie-opinie ma bardzo dobre, więc mam nadzieję, że doprowadiz mnie do ciąży.
Natka31 a sprawdzasz sluz? Ja przestałam patrzeć na aplikacje, gdyż zainstalowałam kiedyś sobie 5 na raz żeby zweryfikować ich wiarygodność i wszystkie pokazywały inny dzień owulacji 15ty a ja mam zawsze 13dc -bylam na kilku monitoringach i stąd wiem.
Najbardziej wiarygodna na ten moment jest dla mnie aplikacja ovufriend-ppkazala dokladnie 13dc ze mam owu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 08:53
-
natka31 wrote:Mam pytanie
Czy któraś tak miała?
Tu już nie chodzi o to żeby się udało bo to dopiero 1 cykl starań
I nie pytam czy mogło się udać, tylko co to może być
Cykle 26 dni
Dziś 14 dc
Jeden kalendarz pokazuje mi że dziś owulacja
Drugi że dziś nie płodne
2 dni mnie brzuch pobolewal ale dzisiaj to już masakra
Nigdy tak nie miałam przy plodnych
Tzn podczas owulacji miałam pobolewania , ale nie takie jak skurcze jakieś
Co jakiś czas mocniej A tak ogólnie to cały czas czuje jajniki
Jestem zdrowa, żadnych problemów cykle regularne co do dnia
Hej, trochę mało danych , jak śluz? Jak temperatura? Jak szyjka?
Mnie czasem boli brzuch na owulacje, tym bardziej ze jajniki czujesz. No nie wiem, objawy owu to bardzo indywidualna sprawa25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Otter wrote:Dokładnie tak, rano w dniu owu miałam rozciągliwy śluz, a wieczorem kremowy.
A, No to się pięknie sprawdza Tobie to już testy owu wgl nie potrzebne 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja mam najpierw ostry spadek w dniu wyrzutu lh, potem wzrost do podstawowej i potem skok już wyżej. Śluz też w dniu owu już się zmienia tylko u mnie on dosłownie nagle robi się lepki. Ja to zawsze z przymrużeniem oka traktuję, działam cały czas raczej, bo nigdy nie wiadomo kiedy to jajko postanowi wyskoczyć. A z szyjka to najważniejsze żeby rozpoznać jaka jest przed owu 😉
KoszulkaUlka dobry lekarz to już duży krok, zobaczymy co tam wymyśli 😉 -
nick nieaktualny
-
Otter wrote:Jak już jesteśmy w temacie zabiegów- jakieś wskazówki przed HSG dla mnie? 😁
Leki przeciwbólowe i rozkurczowe zakupioe także jestem gotowa na jutro 💪
KoszulkaUlka, trzymam kciuki, aby nowy lekarz Wam pomógł. Takie świeże spojrzenie specjalisty na pewno pomoże 😁 będzie dobrze 🤞
A to już jutro! O której masz? Trzymam kciuki ✊ -
Naya wrote:KoszulkaUlka mogłabyś po krótce opisać jak wyglądał zabieg histeroskopii? Co ze sobą brałaś, kiedy wyszłaś po zabiegu itp? Mnie też to czeka i chciałabym co nieco usłyszeć od osoby, która to przeszła 😊
Ja zabieg miałam w prywatnej klinicie (mogłam u tego samego lekarza-jestem na nfz, ale chciałam.od razu mnie to z głowy przy następnym cyklu, a na nfz musiałabym czekac).
Zabieg miałam zaplanowany na 11.00 -do kliniki przybyłam pol godziny wcześniej, położna wziela mnie na sale, przebrałam się, wywiad z anestezjologiem i na fotelu juz mnie uśpili, wiec nie pamiętam ostatniej godziny przed wybudzeniem się 😊 do zabiegu nic nie bralam-przebranie dostałam w klinice, ale wiem ze z NFZ trzeba brać koszulkę z sobą. Do zabiegu miałam robić pakiet badań, ale to juz ustala lekarz jakie badania.
Po godzinie od zabiegu wypuscicili mnie do domu.
Ogólnie po zabiegu miałam trzy dni krwawienia i trochę bol podbrzusza i w sumie tyle.
Otter co do hsg ja np. godzinę przed wzięłam tabletkę przeciwbolowa-mnie hsg nie bolało wcale, tylko wkładanie cewnika do kontrastu było trochę niekomfortowe a tak to bez bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 10:01
Otter lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoszulkaUlka dziękuję Ci bardzo 🤗 ja właśnie będę miała na NFZ, czas oczekiwania 2-3 miesiące ale to nawet lepiej, bo teraz lekarz chce podejrzeć moje cykle jak nie biorę stymulacji. Ciekawe czy w szpitalu też mnie od razu wypuszcza czy będą kazali zostać. Najbardziej obawiam się narkozy, bo nigdy nie miałam 😳
Otter, trzymam kciuki 🤞 niech Cie tam przetykają i szybko zrobicie dzidziusia 🤭Oliwka91, Otter lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:27
Otter lubi tę wiadomość
-
Naya wydaje mi się, że to zależy od szpitala, naczytałam się przed opinii i informacje były różne, jedni wypuszczają wieczorem tego samego dnia, jedni trzymają do następnego.
Ja gdybym się zdecydowała w tym szpitalu na nfz gdzie pracuje mój lekarz to mówił że dwa dni bym miała być w szpitalu.
Co do narkozy to tez trochę się obawaialam bo myślałam że będę śledzić poczynania lekarza w trakcie zabiegu ale anestezjolog powiedział mi że nie dam rady z bolem(a ja miałam zabiegowa histero), ogólnie to dziwne uczucie, bo nic nie pamiętam, nawet jak się znalazłam juz na docelowym lozku😁 -
Otter wrote:Na 11:00 😁
Planuje wziąć tabletki i zacisnąc zęby 😁Otter lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:28
-
Ja miałam hsg i bardzo zle to wspominam. Myslalam ze przyjadę zrobią badanie i pojadę do domu. A byłam na izbie przyjec pozniej wywiad z pania doktor. Mierzenie ciśnienia. Normalne przyjęcie do szpitala i okazało się że będę miała zabieg jutro. Oczywiście nie miałam nic przy sobie 🤣 moj radek musiał się wracać 40 km.
Położyli mnie na normalnym stole rtg. Przykręcili to coś na nogi. Kazali się rozbrac. Nawet nie miałam gdzie położyć ubranie. Musialam na podłodze. Sala wielka bo rtg wielkie. Położyłam się na podklad jakiś nogi do góry. Zakładanie cewnika troszkę bolało. Pozniej widziałam ze nawet krew z tego była. Samo wpuszczanie kontrastu na początku ok a później bol rozpierajacy nie do opisania. Trwało kilkadziesiąt sekund ale myslalam ze zemdleje.
Przed zabiegiem miałam kroplówkę z pyralgina.
A później musiałam sobie sama zejść po wynik.
Najgorsze ze wieźli mnie na wózku.
I w ogóle jaki dobór kobiet na sali. Jedna bezpłodna czyli ja, druga w ciąży do szycia szyjki a 3 16 latka która urodziła i parę razy chciała uciec ze szpitala 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:25
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅