Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję, że bobo-pasozyt jest żywy i rośnie, nie wiem jakiej płci (lekarz nawet się nie starał sprawdzić, myślę czy nie iść gdzieś prywatnie 😅 chyba że już doczekam tego 20tc i na prenatalnych się dowiem) . Wg om 15+6 a wg USG 16+5 😅 ale już na prenatalnych wychodziło tak o 4 dni do przodu 😁 kamień z serca, może w końcu trochę tej beztroskiej radości mi przybędzie 🥰
Olenkaqx, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Nie, mam jeszcze chwilę czasu, chce się umówić w 20tc 🙂 a jak Oleńka macierzyństwo? Poznaliscie się już, jak Ci jest teraz z dzidzia?
-
Mamy już ustawiony rytm dnia, mała jest dość grzecznym dzieckiem, placze jak faktycznie coś ją boli powoli robi się coraz bardziej kumata
Pomarańcza, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Limonka, jak badania męża?? Już zrobione, jakieś wyniki?
Monika, jak samopoczucie? 🥰
Oliwka, co u Ciebie?
Ja jestem pierwszy dzień na zwolnieniu 😅 i dziwnie, wczoraj jak nieoficjalnie żegnałam się z działem to nie dochodziło do mnie, że już nie wrócę jakieś 1,5 roku minimum 😂Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Chwilę Ci zajmie przyzwyczajenie się do długiego urlopu a potem pewnie będzie brakować czasu na cokolwiek pamiętam że ja na początku nie wiedziałam co mam zrobić z nadmiarem czasu
-
Pomarańcza wrote:Limonka, jak badania męża?? Już zrobione, jakieś wyniki?
Dopiero co wpadły wyniki i ogólnie mam mieszane uczucia, bo wszystko poza morfologią super 👍🏼 Ale morfo spadła nam do 1% ☹️
A tak to ilość 192mln, ruchliwość 83%!, żywotność 86% ❤️ Tylko ta zasrana morfologia nie chce pójść do góry 😕
Jeszcze czekamy na wynik testu oksydacyjnego, jakąś taką nowość sobie tam wymyślili.
Mało się odzywam, bo nie chcę tu smęcić, a obecnie czuję, że znowu muszę przeczekać w jakimś dołku aż z czymś konkretnie ruszymy. -
Limonka, ale przecież możesz posmecic, od tego jesteśmy żeby wspierać się wzajemnie 🤗 przy takiej ilości to chyba nie ma co się martwić, wszystkie parametry ma przeciez super. A kiedy masz wizytę u lekarza?
-
Kurcze mimo wszystko wyniki wyglądają na dobre i smęć ile wlezie od tego jesteśmy! 😘
-
Kochane jesteście ❤️ Jak coś sensownego się u mnie wydarzy na pewno będę informować, ale na razie cierpliwie sobie czekam.
Teoretycznie ilość bezwzględna po przeliczeniu tej morfologii jest lepsza niż gdyby było 4% przy minimalnej ilość 39mln, no ale… Wydaje mi się, że moje beznadziejne owulacje + niedociągnięcia w nasieniu nie wróżą dobrze. Zawsze morfo była przynajmniej 2% i jakoś mnie ten 1% zdołował. Wizytę mam dopiero w połowie września, więc ten cykl już przepada i podejrzewam, że z następnego też nic nie będzie 🙈
Jeszcze ten nieszczęsny stres oksydacyjny też wyszedł źle. Choć jakoś nie przekonuje mnie to badanie, w naszych czasach pełnych stresu i niezdrowego jedzenia na każdym kroku wydaje mi się, że mało komu wyszedłby w normie.
Olenka, wstaw kiedyś jakieś nowe foto Ingi 😊
Pomarańcza, ale tego wolnego czasu to zazdroszczę 🤭 Tyyyle czasu na czytanie książek 🤪
Oliwka, co u Ciebie? Pewnie odpoczywasz i zbierasz siły na jesień, ale daj kiedyś znać czy wszystko ok 🙂 -
Limonka, połowa września będzie szybciej niż Ci się wydaje... Chyba że tylko mi tak szybko czas przelatuje
Szczerze? To moje dziecię jest najmniej fotogenicznym dzieckiem na świecie. 🙈 Po Mamusi patrzysz na nią, jest śliczna, robisz fotkę, a tam brzydkie dziecko nadal jest małym krasnalem, dzis na ważeniu wskoczyło 3.5kg, wreszcie ciuszki na 50cm na niej nie wiszą.
Limonka26, Otter, Monika7, Pomarańcza, Miphuhiz lubią tę wiadomość
-
Ale śliczna! 🥰😍😍
-
Wyszła jak mały pokurcz ale to i tak najladniejsze jej zdjęcie
-
Olenka, jaka ona cudna! ❤️ Taki słodki bobas 🥰
Pomarańcza, super że już na wolnym!!! Odpoczywaj sobie, planuj co kupisz w wyprawce 😉 I Twoje maleństwo większe prawie o tydzień? Będzie silny bobas ☺️
A ja czuję się ogólnie dobrze, dzięki że pytasz 🙂
Bolą mnie piersi, mam mdłości i jestem trochę bardziej zmęczona, ale takie objawy to ja mogę mieć 😉
Limonka, ale smęć ile masz ochoty. Wysłuchamy ☺️
Wiesz, te wyniki są całkiem niezle, żeby nie powiedzieć nawet bardzo dobre. Podkoksujecie Twoje owulacje i szanse będą naprawdę duże. A jak się nie uda naturalnie, to takie wyniki do IUI to marzenie!
Dobrze rozumiem, że kolejny cykl jeszcze bez stymulacji i dopiero następny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 15:41
-
Monika, już zaraz masz wizytę, ciekawa jestem co lekarz powie na Twoją ciążę, której się nie spodziewał 😅
Byłam na męskim graniu, wróciłam o 2:30 do domu i powiem Wam że całą sobotę przespałam 😅 wiadomo że alkoholu zero, piłam piwo zero bo był upał i moja woda ociepliła się w 3minuty 😳 ale wkurzali mnie ludzie którzy albo jarali zielsko albo fajki w tłumie. Jeden typ jak usłyszał że jestem w ciąży to ładnie się zachował i od razu zgasił, ale mimo wszystko, nie można na uboczu tylko wśród ludzi pod sceną? Na ostatnim koncercie już poszłam dalej, usiadłam na leżaku i było dużo lepiej, więcej tlenu i jak ktoś palił to przynajmniej tego tak nie czułam 😅 ale jednak widzę jak bardzo mój organizm był wymęczony mimo że właściwie nic takiego nie robiłam 😁
Póki co na zwolnieniu czuje się jak na wakacjach, ale od jutra najpierw sprzątanie (przez upał nie sprzątam jakoś 1,5 tygodnia 🤣) ,dzisiaj chłodniej i jutro też bez upału. Potem biorę się za naukę i angielskiego i testowania, póki dobrze się czuje trzeba cisnąć, w upał i tak pewnie będę jeździć nad wodę, bo mi ciężko. Poza tym chyba poczułam pierwsze ruchy, takie bulgotki, ale to było z dwa razy i od kilku dni nic, mam nadzieję że mimo wszystko tam mały lub mała ma się dobrze. I wiem, że jeszcze wcześnie jak na ruchy regularne.
I polecam sałatkę z pomidorów, dzisiaj robiliśmy pierwszy raz i wyszła petarda (zwłaszcza że już nasze pomidory 🥰). Panzanella salad na insta, jest dużo wersji, ale my tak na oko trochę wszystkiego i wyszło pysznie i świeżo ❤️
A co u Was dziewczyny? Młode mamy, jak tam sobie radzicie? Domistr, dawno nie pisałaś, jak nas czytasz to daj znać ❤️
Juliet, jak nowa znajomość? Był na ten długi weekend, opowiesz coś?
Otter, jestem myślami z Tobą, czekam aż będziesz gotowa podzielić się tym co u Ciebie 💗
A. jak u Ciebie? Już jesteś po? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 20:37
-
Monika, następny już stymulowany na szczęście. Chyba nawet ten cykl się nade mną zlitował i pierwszy raz od 9-10 miesięcy miałam swoją owulkę w 13dc 🙉 A miałam już wizję czekania do 17 dnia, albo do nie wiadomo kiedy 🙈 Tylko jakoś czuję, że sama stymulacja to u mnie za mało i że najbliższe miesiące i tak będą stracone… Dopiero we wrześniu pobiorę w klinice wymaz na MUCH, a na pewno coś mi tam wyjdzie, stawiam 100% na ureaplasmę. I będzie kolejne czekanie zanim to wyleczymy 😕 Chciałam w sierpniu już pobrać i nie wiem dlaczego lekarz powiedział, że nie, że później. Mam też przeczucie, że będzie z nim problem w kwestii IUI.. On jest dobry, ale serio jak będzie mi robił pod górkę to chyba zmienię na innego 🙄 No dobra, to już posmęciłam 😂
A jakie Wy mieliście wyniki przy IUI? 🙂To są te ze stopki? Jaką mieliście ilość? Jak oni w ogóle wybierają te plemniki?
Super, że czujesz się dobrze, a jednak te małe objawy uspokajają 😊 Ja też czekam na info o reakcji Twojego lekarza z kliniki 😁
Pomarańcza, eh, w takich zbiorowiskach ludzi chyba zawsze trafią się jakieś buce, które nie zważają na innych wokoło 😕
Super, że już masz czas dla siebie, odpoczywaj 🤗 Co do upałów to taaak, mnie też cieszy że wpadną chociaż dwa dni chłodniejsze, bo ileż można 🥵
Polecacie coś sprawdzonego na zapalenie pęcherza? Chyba trzeci raz w ciągu pół roku mnie dopadło 🤦🏼♀️ Brałam kilka dni furaginę, ale jak czytam ulotkę to wiecie… jest jak jest, ale mimo wszystko trochę boję się brać po owulacji dalej 😕 Niby nie dokucza mi to już mocno, ale coś tam czuję, że nie jest do końca ok. Kojarzy mi się, że chyba urosept jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2022, 09:37
-
Urosept jest mega ok, nawet w ciąży. A w aptekach można kupić sok z zurawiny 100%- jak dla mnie nie do wypicia sam, ale jako dodatek do wody super. Zakwasza organizm, zresztą woda z cytryna też się poleca. No i dużo pić wtedy wyplukujesz ewentualne bakterie
Pomarańcza... No cóż przyzwyczajaj się do idiotyzmu ludzi. Zobaczysz na końcówce ciąży czy nawet jak brzuszek już będzie nie do niezauważenia, że nawet w labie ludzie cie nie przepuszczą jak sama się nie upomnisz. A przepuszczenie w kasie z pierwszeństwem? Zapomnij, jeszcze dostaniesz opieprz że się wciskasz w kolejkę. Ludzie to buceLimonka26 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza, uuu to zaszalałaś z tym koncertem 😀 i dobrze! Kurczę, ale ludzie to czasem naprawdę nie potrafią się zachować…
Powodzenia w Twoim projekcie naukowym 🤓😉 oby Ci szybko te rzeczy do głowy wchodziły i żebyś się przy tym relaksowała. Taka nauka bez przymusu jest duuużo przyjemniejsza ☺️
Limonka, Ok, to chociaż tyle że na następny cykl już będziesz mieć stymulację ✊🏻 A czemu obstawiasz ureaplasmę u siebie? Miałaś jakiś problem z tym wcześniej?
Te wyniki w stopce u mnie to z badań przed in vitro. Do IUI mieliśmy takie wyniki ostatnio i tu zaznaczę, że to najlepsze wyniki z tych trzech podejść jakie mieliśmy, a za pierwszym razem z gorszymi wynikami też się udało.
Przed obróbką: objętość 1,3ml, koncentracja 63,4 mln/ml, ilość 82,42 mln, ruchliwość A 12%, ruchliwość B 36%. Morfologii tu nie widzę.
Po obróbce (u nas gradient + swim up): objętość próbki 1ml, koncentracja 13mln/ml, ruchliwość A+B 84%, ilość 11mln
Co do metod, to gradient to w sumie standard- to tak zwane wirowanie i robi się to po to, żeby wybrać plemniki o prawidłowej morfologii i ruchliwości. I u nas jeszcze swim up do poprawy ruchliwości, bo u nas test MAR wyszedł bardzo źle i ta ruchliwość zwykle była poniżej normy. Jest jeszcze minigradient i płukanie.
Abrakadabra, a jak Ty się masz? Zaglądasz tu jeszcze do nas? Jak tam Wasza budowa domu?
Juliet, też jestem ciekawa jak tam znajomość się rozwija 😉Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Oleńka, ja też zwróciłam uwagę że nawet w labach ludzie mają w nosie ciężarne. No i nie mówię o osobie biegnącej na pierwszą betę, a o zaawansowanym etapie ciąży. Byłam raz na becie i była kobieta w ciąży, z dużym już brzuchem i nikt jej nie przepuścił. Na cały głos powiedziałam że nie do przesady, pani w ciąży to nawet nie pytać tylko iść do przodu. Jej było głupio ewidentnie, ale dzięki temu nagle ludzie się obudzili i że oczywiście oczywiście. Zawsze stosuje metodę pięścią w ryj, czyli bezpośrednio najlepiej do konkretnej osoby. W Biedronce też zwracałam uwagę, co raz że 3 rzeczy w ręku to jeszcze z dużym brzuszkiem. I wtedy do konkretnego typa "przepraszam, pan przepusci panią w ciąży, prawda?". Zawsze działa 😅 jedynie czasem mam wątpliwości czy ciąża czy po prostu większy brzuszek,w autobusie najgorzej, przepuszczę a okaże się nie być w ciąży to będzie może się zamartwiać że tak wygląda 🤷🏼♀️ moja siostra była kiedyś na takim egzaminie na studiach, dziewczynie z góry dali 4, a bo pani w ciąży, po co stresować. Okazało się że to spożywcza ciąża 😅 ale dziewczyna się cieszyła, bo podobno mega trudny egzamin 🤣
Monika, nie dziękuję 😉 też liczę na to, że będzie przyjemniej się uczyć, jak odejdzie zmęczenie po pracy. A jutro idę pierwszy raz na zajęcia fitness dla ciężarnych 😊 -
Mi było głupio prosić się o pierwszeństwo, do czasu kiedy naprawdę się już toczyłam. I w labie pytałam czy ktoś też korzysta z pierwszeństwa w kolejce ale serio nie rozumiem ludzi - odwróci się, popatrzy na brzuch, uśmiechnie się, nie przepuści...
Super, że zajęcia typowo dla ciężarnych