Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny.A. wrote:Mieszkam za granicą...i jak narazie to mam niezłego wkurwa na tutejszych lekarzy bo pokazywałam ten język kilku lekarzom i nikt nie zalecił badań immunologicznych wcześniej. Trzeba być mądrzejszym od nich...
-
.A. jako posiadaczka tocznia muszę Ci napisać zebys nie mówiła głupot ! Toczeń to nie wyrok na ciąże. Tak nie ma na to leku który by wyleczył ale są leki wyciszajace. Jest wszystko utrudnione ,masa lekow i ciaza wysokiego ryzyka ale jest wiele kobiet które przeszły ciaze bardzo dobrze i urodziły zdrowe dzieci. Więc nie martw się jeszcze będziesz tulić bobasa 😙
A ANA wychodzi nie tylko w toczniu, musisz poszerzyć diagnostykę o ANA 3 i dokładnie oznaczyć które z przeciwciał masz . A miałaś już określane miano???Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 09:43
Ladinola lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Nynka wrote:Melduje biel testu......😔
Nie wiem co tu sie teraz zadziało, zaczyna mnie to lekko irytowac bo ani w jedną ani w drugą nie rusza..... -
nick nieaktualny
-
Ech, u mnie dzisiaj też niewesoło, bo temperatura zaczyna spadać 🤷🏼♀️
.A. - najważniejsze, to poznać wroga, jeśli coś faktycznie u Ciebie wyjdzie, to lepiej wiedzieć, że to jest i próbować walczyć z konkretnym "wrogiem".
Nynka, szkoda, że test biały 😞 Wkurzające są takie zawirowania w cyklu. -
U mnie dalej brak @, mija w sumie 14 dni odkąd gin stwierdziła, że może być po owu.
Robiłam zamówienie na allegro, brakowało mi do smarta 80 gr to chciałam cos dobrać, klikam na najtańsze i co widze na pierwszej stronie? Test ciążowy 😂
Taki zbieg okoliczności, wzielam dwa 🙈 Jak @ nie bedzie dalej, to jak dostanę paczki jakos środa - czwartek to jeden zrobię 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 12:32
Julkaaa, Magda_Lena lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nynka a rozmawiałaś z nim czemu nie chce zrobić badań? 🤔
Mojego nie musiałam długo namawiać. Sam stwierdził że w staraniach są obie strony i nie ma pewności czy coś po jego stronie nie jest nie tak -
nick nieaktualnyOlenkaqx wrote:Nynka a rozmawiałaś z nim czemu nie chce zrobić badań? 🤔
Mojego nie musiałam długo namawiać. Sam stwierdził że w staraniach są obie strony i nie ma pewności czy coś po jego stronie nie jest nie tak
Mój od pół roku sam mowi, ze jak sie nie uda yo on musi sie zbadac. Ale nie wiem kiedy sie nie uda...nie sprecyzowal. W styczniu chyba...powiedzialam mu co musi zrobic, czyli dokladnie zadzwonic po skierowanie, isc do mojego szpitala i wszystkim pokierują...jak widac to trudne.... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:30
-
Mama8latka wrote:.A. jako posiadaczka tocznia muszę Ci napisać zebys nie mówiła głupot ! Toczeń to nie wyrok na ciąże. Tak nie ma na to leku który by wyleczył ale są leki wyciszajace. Jest wszystko utrudnione ,masa lekow i ciaza wysokiego ryzyka ale jest wiele kobiet które przeszły ciaze bardzo dobrze i urodziły zdrowe dzieci. Więc nie martw się jeszcze będziesz tulić bobasa 😙
A ANA wychodzi nie tylko w toczniu, musisz poszerzyć diagnostykę o ANA 3 i dokładnie oznaczyć które z przeciwciał masz . A miałaś już określane miano???
Czekam na dalsze wyniki. Nie wiem co ona jeszcze tam zleciła ale miałam wrażenie, że krwi pobrali mi chyba na milion badań. Tocznia podejrzewam po tym ze od jakiegoś czasu widzę zaczerwienienie od nosa do policzka. Najpierw myślałam ze opalałam się na wakacjach w grudniu. Ale to nie znika. I nawet z rodziny było kilka pytań czemu mam czerwone. To nie jest tak nasilone jak na zdjęciach w necie gdy wpisze się to hasło No ale jednak jakiś sygnał to jest
Zajrzałam dopiero teraz w Twoje wyniki. Co to jest to ANA3? Czym się różni od normalnego ANA? I jaka wartość ANA Ci wyszła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 15:36
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
nick nieaktualny.A. wrote:Czekam na dalsze wyniki. Nie wiem co ona jeszcze tam zleciła ale miałam wrażenie, że krwi pobrali mi chyba na milion badań. Tocznia podejrzewam po tym ze od jakiegoś czasu widzę zaczerwienienie od nosa do policzka. Najpierw myślałam ze opalałam się na wakacjach w grudniu. Ale to nie znika. I nawet z rodziny było kilka pytań czemu mam czerwone. To nie jest tak nasilone jak na zdjęciach w necie gdy wpisze się to hasło No ale jednak jakiś sygnał to jest
-
Sparky wrote:Ech, u mnie dzisiaj też niewesoło, bo temperatura zaczyna spadać 🤷🏼♀️
.A. - najważniejsze, to poznać wroga, jeśli coś faktycznie u Ciebie wyjdzie, to lepiej wiedzieć, że to jest i próbować walczyć z konkretnym "wrogiem".
Nynka, szkoda, że test biały 😞 Wkurzające są takie zawirowania w cyklu.
Masz rację z tym wrogiem. Chociaż tak „na świeżo” to trochę jestem wystraszona. Nie wyobrażam sobie ciąży na lekach...wydaje mi się, że jeśli dalsze badania potwierdzą moje założenia to przestaniemy się starać. Perspektywa nieuleczalnej choroby też nie działa na mnie kojąco. Ale faktycznie dopóki nie poznam wroga to może się wydawać groźniejszy niż jestWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Ladinola wrote:To jest najbardziej frustrująca gdy idziesz do 'specjalisty' i okazuje się, że Ty masz więcej wiedzy aktualnej niż on...
Co prawda dopiero teraz poszłam z problemem ciąż biochemicznych. Jednak mogli te badania zrobić już przy języku. To internista rozłożył ręce, dermatolog powiedziała, że alergia, a alergolog zrobił jakieś badania ale stwierdził, że to język geograficzny i nic dalej nie zalecił. Pytałam tez ginekolog bo mam taka fajna i tez nie wiedziała, ale do niej nie mam żalu, bo to totalnie inna dziedzina. Chociaż chyba na medycynie ogólnie powinni mieć coś z immunologii, ale tego nie wiem. I tak od lekarza do lekarza. Teraz czuję, że ta immunolog wzięła się za to na poważnieWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Ladinola wrote:Mi na te badania wszystkie immuno, które udostępniałam pobrali mi 9 probówek.
😲😲😲 to mnie chyba 3 takie wielkie a już myślałam, że to ogromnie dużo
Nie wiem gdzie wejść żeby zobaczyć wszystkie Twoje wyniki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 15:39
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Dziewczyny, głupie pytanie😅 Jak wpisujecie temperaturę po zmianie czasu? Żeby cykl miał jakieś ręce i nogi? Dzisiaj nastawiłam budzik na 8, bo zawsze mierze ok. 7, więc powiedzmy, że dzisiaj problem tak rozwiązałam. Ale jutro praca no i trzeba będzie o tej 7 wstać 🙈 Zamierzacie jakoś korygować te tempki, czy wpisywać jak leci?
-
nick nieaktualnySparky wrote:Dziewczyny, głupie pytanie😅 Jak wpisujecie temperaturę po zmianie czasu? Żeby cykl miał jakieś ręce i nogi? Dzisiaj nastawiłam budzik na 8, bo zawsze mierze ok. 7, więc powiedzmy, że dzisiaj problem tak rozwiązałam. Ale jutro praca no i trzeba będzie o tej 7 wstać 🙈 Zamierzacie jakoś korygować te tempki, czy wpisywać jak leci?
Sparky, Miasa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChciałam się właśnie zarejestrować do tego super specjalisty od trudnych przypadków ale mają wyłączoną mozliwość samodzielnego zakładania konta u nich więc jutro zadzwonię. Oby ten termin, który mi się wyświetla był dostępny bo to jedyne wolne męza.