Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Najpierw straciłam ciąże, a dziś jeszcze straciłam psa 😞 kiedy wreszcie los się do mnie uśmiechnie...
O nie... przykro mi 😔 -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Najpierw straciłam ciąże, a dziś jeszcze straciłam psa 😞 kiedy wreszcie los się do mnie uśmiechnie...
Ale tamten rok już był dla mnie najbardziej okrutny, zaszłam w ciążę a mój tata wtedy był w ciężkim stanie na oiomie, powiedziałam mu pierwszemu, że jestem w ciąży, że będzie dziadkiem musi walczyć, musi być silny. Na przełomie kwietnia - maja poroniłam, tacie jednak nie mogłam powiedzieć tego co się stało. Wmawiałam mu, dalej żeby walczył bo będzie miał wnuka, ale on już pod koniec maja kiwał głową smutny (nie mówił bo miał rurkę tracheostomijną) że nie będzie mu dane bawić wnuka... W czerwcu zmarł tato... -
Dziewczyny, dziękuje wam za wsparcie.
Ladinola, to strasznie smutne co piszesz, dlaczego nieszczęścia chodzą parami 😭 miałaś okrutny rok.
Nasz piesek co prawda miał już swoje lata, ale całkiem dobrze się trzymał... wyjechaliśmy miesiąc temu do Polski (pies został z dziadkiem, mieszkamy razem), a tydzień temu zaczął dawać pierwsze sygnały ze coś jest nie tak... przestały mu funkcjonować nerki, kroplówki i zastrzyki- nic nie pomagało. Męczył się i dziś dziadek i teść go uśpili..
Nie mogę uwierzyć ze to się tak szybko potoczyło, ze akurat wtedy kiedy my jesteśmy daleko... ze już nie podbiegnie nas przywitać jak wrócimy z Polski...
pustka 💔25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna,strasznie mi przykro ☹️ zwierzak to taki przyjaciel, teraz mam kota, a w dzieciństwie miałam papużki i po każdej jak zmarła ryczalam, bo wbrew pozorom to mega mądre stworzenia i czuć było ich obecność, więź. Mogę sobie tylko wyobrazić jak jest Ci ciężko że nie mogłaś być z pieskiem w tych dniach 😔 tulę mocno!
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:29
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:30
-
Ladinola wrote:Bardzo mi przykro. 😭 Ja straciłam przed ślubem mojego kochanego psa, a w 2019r i ciążę i ukochaną kotkę... Wiem co czujesz, bardzo mocno Cię przytulam... 😔
Ale tamten rok już był dla mnie najbardziej okrutny, zaszłam w ciążę a mój tata wtedy był w ciężkim stanie na oiomie, powiedziałam mu pierwszemu, że jestem w ciąży, że będzie dziadkiem musi walczyć, musi być silny. Na przełomie kwietnia - maja poroniłam, tacie jednak nie mogłam powiedzieć tego co się stało. Wmawiałam mu, dalej żeby walczył bo będzie miał wnuka, ale on już pod koniec maja kiwał głową smutny (nie mówił bo miał rurkę tracheostomijną) że nie będzie mu dane bawić wnuka... W czerwcu zmarł tato... -
Cześć dziewczyny. Przyszły dzisiaj jedne z badań immunologicznych. Test ANA wyszedł pozytywny co wskazuje na jakąś chorobę autoimmunologiczną. Prawdopodobnie stąd ciążę biochemiczne...tak czułam, że coś jest nie tak w tym temacie. najczęściej pozytywny wynik jest w toczniu rumieniowatym a ja od jakiegoś czasu obserwuję zaczerwienienie od nosa do policzka. Załamałam się bo na to nie ma lekarstwa. Raczej mogę się pożegnać z kolejna ciążą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 04:55
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Martyna przykro mi z powodu psiaka ;(
Julka gratuluję bety! Piękna
Wróciłam właśnie po małej posiadowce urodzinowej u przyjaciółki, nie pilam bo przecież mogę być w ciąży, poza tym i tak idę jutro do pracy, i co widze podczas siku? Cholerne brązowe plamienie. Jak w zegarku, pieprzony okres będzie w poniedziałek zapewne. Miałam nadzieję, że to idiotyczne uczucie gorąca w okolicy jajnika to może znaczy coś innego niż okres. Ale nie. Teraz to się zaczęłam martwić czy nie powrót torbieli na jedynym nieruszanym przez chirurga jajniku. Siedzę na podłodze w łazience i nawet nie mam motywacji się z niej podnieść...Julkaaa lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Martyna przykro mi z powodu psiaka ;(
Julka gratuluję bety! Piękna
Wróciłam właśnie po małej posiadowce urodzinowej u przyjaciółki, nie pilam bo przecież mogę być w ciąży, poza tym i tak idę jutro do pracy, i co widze podczas siku? Cholerne brązowe plamienie. Jak w zegarku, pieprzony okres będzie w poniedziałek zapewne. Miałam nadzieję, że to idiotyczne uczucie gorąca w okolicy jajnika to może znaczy coś innego niż okres. Ale nie. Teraz to się zaczęłam martwić czy nie powrót torbieli na jedynym nieruszanym przez chirurga jajniku. Siedzę na podłodze w łazience i nawet nie mam motywacji się z niej podnieść...
Rozumiem ten brak motywacji. U mnie też dziś się posypało. Ale głowa do góry. Jeśli naprawdę przyjdzie małpa to po niej będzie kolejna mobilizacja! Aż do skutku!Olenkaqx lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Martyna33 wrote:Najpierw straciłam ciąże, a dziś jeszcze straciłam psa 😞 kiedy wreszcie los się do mnie uśmiechnie...
Przykro mi 😔😔😔Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Limonka26 wrote:.A. co do astmy to ja mam dość mocną i objawową połączoną z alergią i moja pani pulmonolog powiedziała, że większość leków wziewnych jest dozwolona w ciąży i zupełnie nie szkodzi, a ważne jest żeby je brać, bo wtedy organizm jest dobrze dotleniony i lepiej się oddycha, niż nie brać z obaw przed ciążą. Takie obniżone dotlenienie organizmu może przynieść dużo więcej szkód, bo w przypadku ciąży nie tylko my musimy mieć dobry przepływ tlenu ale i podzielić się nim z maluszkiem Także myślę, że zaufaj lekarzowi 😊
Sama cały czas biorę te wziewy na astmę i niestety bez nich ani rusz u mnie 🤷🏼♀️
Ja dostałam doustne, jakieś nieinwazyjne z kategorii B wiec teoretycznie nie ma się czego bać. Ja miałam nieznacznie obniżony jeden z parametrów, który po podaniu leku wziewnego podskoczył do normy. Moja astma bardziej jest zauważalna po wysiłku. Wstępu łapie mnie kaszel. Tak to funkcjonuje dobrze ale ta lekarka stwierdziła ze może nawet nie wiem że może mi być łatwiejWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualny
-
.A. wrote:Cześć dziewczyny. Przyszły dzisiaj jedne z badań immunologicznych. Test ANA wyszedł pozytywny co wskazuje na jakąś chorobę autoimmunologiczną. Prawdopodobnie stąd ciążę biochemiczne...tak czułam, że coś jest nie tak w tym temacie. najczęściej pozytywny wynik jest w toczniu rumieniowatym a ja od jakiegoś czasu obserwuję zaczerwienienie od nosa do policzka. Załamałam się bo na to nie ma lekarstwa. Raczej mogę się pożegnać z kolejna ciążą...
Ale nawet jeśli to toczeń to daje się z tego co wiem leki sterydowe typu encorton. Żeby wyciszyć układ immunologiczny i żeby organizm nie odrzucał ciąży. Głowa do góry! Coś Twój doktor na pewno wymyśli 😘.A. lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Trochę mnie tu nie było, ale jak mam chłopa w domu to ciężko mi cokolwiek zrobić..
Jutro mam wizytę pierwszą u ginekologa.. Jestem mega przerażona bo jestem w 5t5d a objawy jak były (czyli ból piersi) tak znikły.. 😔😔😢
Mam nadzieję jednak, że będzie wszystko ok.. -
nick nieaktualny.A. wrote:Cześć dziewczyny. Przyszły dzisiaj jedne z badań immunologicznych. Test ANA wyszedł pozytywny co wskazuje na jakąś chorobę autoimmunologiczną. Prawdopodobnie stąd ciążę biochemiczne...tak czułam, że coś jest nie tak w tym temacie. najczęściej pozytywny wynik jest w toczniu rumieniowatym a ja od jakiegoś czasu obserwuję zaczerwienienie od nosa do policzka. Załamałam się bo na to nie ma lekarstwa. Raczej mogę się pożegnać z kolejna ciążą...
Ja tam miałam jechać a jestem z Pomorza. Jednak raczej póki co nie muszę. Ale internista mi powiedział, że buzia u mnie b wygląda jak przy toczniu więc powinnam powtórzyć badania. -
Oliwka91 wrote:Ale nawet jeśli to toczeń to daje się z tego co wiem leki sterydowe typu encorton. Żeby wyciszyć układ immunologiczny i żeby organizm nie odrzucał ciąży. Głowa do góry! Coś Twój doktor na pewno wymyśli 😘
Mam nadzieję, że ciut więcej dowiem się w poniedziałek. Teraz chyba trzeba będzie robić szczegółową diagnostykę. A czas kurde leci... do tego u mnie leczenie sterydami może być utrudnione bo w dzieciństwie miałam na nie uczulenie a tu chyba innej opcji niż sterydy Niemna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 09:29
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Ladinola wrote:Kurde bardzo mi przykro, że Ci to wyszło. 😔 Ale może jakoś da się ogarnąć to tak, by ciąża przebiegła prawidłowo ale to już odpowie immunolog. Zajebista immunolog jest w Łodzi http://apc-analizy.pl/gabinety-lekarskie/
Ja tam miałam jechać a jestem z Pomorza. Jednak raczej póki co nie muszę. Ale internista mi powiedział, że buzia u mnie b wygląda jak przy toczniu więc powinnam powtórzyć badania.
Mieszkam za granicą...i jak narazie to mam niezłego wkurwa na tutejszych lekarzy bo pokazywałam ten język kilku lekarzom i nikt nie zalecił badań immunologicznych wcześniej. Trzeba być mądrzejszym od nich...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021: