Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAchna wrote:Ladinola a w jakim celu łykasz Ashwagandhę? 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 18:40
-
Mam takie urwanie głowy ze kilka dni mnie nie było a tutaj tyle stron musiałam nadrobić 🙈 zapisałam się na live’a i jestem bardzo ciekawa! Akurat od jutra nas zamykają to we wtorek spokojnie obejrzę. U mnie 26 dzień po zabiegu i okresu jeszcze nie mam... a cykle zawsze krótkie 23-24 dni02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Już po wizycie. Powiedzieli, że czynnik genetyczny jest raczej bardzo nisko na liście czynników odpowiadających za nasza sytuację no ale wiadomo...lepiej porobić badania. Koszt badan 1700$ a i tak powiedzieli że nie bedziemy mieć 100% pewności. No ale zawsze lepiej zrobić bo jak wykryją nieprawidłowości przed ciąża to później będzie można zbadać u dziecka dokładnie jeden chromosom który mógłby mieć uszkodzony od nas. Chociaż nie wiem po co bo jak już będę w ciąży to nic się nie zrobi z genami. Trochę to zagmatwane, ale takie życie. W każdym razie nasza sytuacja raczej ich nie pokoi, ale chcemy zrobić te badania dla świetego spokoju, że zrobiliśmy wszystko. Wyniki jednych badań za ok 2 tygodnie a drugich za ok 3 tygodnie. W tym czasie będziemy się starać o Maleństwo. Powiedzieli, że oczywiście nie dadzą 100% pewności, że sytuacja się nie powtórzy lub dziecko nie będzie chore, ale tak naprawdę kazdy z nas jest na to w takim samym stopniu narażony.
Za chwile wizyta u immunologow. I chyba w tym upatruję większą przyczynę... zobaczymy co oni na toWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
nick nieaktualny.A. wrote:Już po wizycie. Powiedzieli, że czynnik genetyczny jest raczej bardzo nisko na liście czynników odpowiadających za nasza sytuację no ale wiadomo...lepiej porobić badania. Koszt badan 1700$ a i tak powiedzieli że nie bedziemy mieć 100% pewności. No ale zawsze lepiej zrobić bo jak wykryją nieprawidłowości przed ciąża to później będzie można zbadać u dziecka dokładnie jeden chromosom który mógłby mieć uszkodzony od nas. Chociaż nie wiem po co bo jak już będę w ciąży to nic się nie zrobi z genami. Trochę to zagmatwane, ale takie życie. W każdym razie nasza sytuacja raczej ich nie pokoi, ale chcemy zrobić te badania dla świetego spokoju, że zrobiliśmy wszystko. Wyniki jednych badań za ok 2 tygodnie a drugich za ok 3 tygodnie. W tym czasie będziemy się starać o Maleństwo. Powiedzieli, że oczywiście nie dadzą 100% pewności, że sytuacja się nie powtórzy lub dziecko nie będzie chore, ale tak naprawdę kazdy z nas jest na to w takim samym stopniu narażony.
Za chwile wizyta u immunologow. I chyba w tym upatruję większą przyczynę... zobaczymy co oni na toWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 19:22
-
Ladinola wrote:A o jakiej sytuacji mówisz? Bo ja nie na bieżąco, miałaś stratę? U nas jest ryzyko urodzenia chorego dziecka przez mój kariotyp no i co za tym idzie ryzyko poronień. Staramy się naturalnie, jak tylko zajdę w ciążę to zrobię badania typu nifty czy sanco by mieć wstępne badania ale i tak poddam się amniopunkcji bo i tak mam bezwzględnie w każdej ciąży ją mieć zrobioną. Oczywiście teraz w Polsce nie ma czegoś takiego bezpieczna legalna aborcja, będziemy musieli sobie jakoś poradzić jak wyjda wyniki nieprawidłowe i sanco i amniopunkcja. Ciężki temat, strasznie przeryczałam z mężem przez ten temat, że ja staram się o dziecko ale muszę mieć na względzie aborcję, miałam nadzieję, że to nie będzie mnie dotyczyło.
Tulę Cię mocno!!! Mam nadzieję, że Maleństwo będzie zdrowe ♥️
Ja jestem po jednym poronieniu i 2 ciążach biochemicznych...
Jestem tez po wizycie u immunologow. Pobrali krew na badania ale także zrobili spirometrie i wyszła mała astma (widziałam o niej wcześniej). Powiedzieli ze to może nie jest bezpośrednia przyczyną biochem ale może utrudniać wiec dostałam leki. Jestem przerażona bo jakoś mam w głowie, że każdy lek może być niebezpieczny dla dziecka... teraz nie wiem czy powtórzyć badanie (bo może zle dmuchałam 😀) czy jednak zaufać lekarzowi i brać te leki...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Ciao!
Ja już po porannej sesji jogi, robię formę na ciąże, żeby wystawał tylko ciążowy brzuszek 😜
także was tez namawiam, do 20 minut dla siebie i dla swojego przyszłego samopoczucia ❤️
A. cholerne drogie te badania, ale trzymam kciuki żeby dużo wam wyjaśniły. Co do astmy- zaufałabym lekarzowi, nie wszystkie leki są zabronione w ciąży, niektóre mogą pomoc żeby w nią zajść
Miłego dnia!
P.S. Jak dobrze ze mamy ten wątek 😍Oliwka91, Sparky, .A., Julkaaa, Magda_Lena, futuremama lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:29
-
Martyna33 wrote:Ciao!
Ja już po porannej sesji jogi, robię formę na ciąże, żeby wystawał tylko ciążowy brzuszek 😜
także was tez namawiam, do 20 minut dla siebie i dla swojego przyszłego samopoczucia ❤️
A. cholerne drogie te badania, ale trzymam kciuki żeby dużo wam wyjaśniły. Co do astmy- zaufałabym lekarzowi, nie wszystkie leki są zabronione w ciąży, niektóre mogą pomoc żeby w nią zajść
Miłego dnia!
P.S. Jak dobrze ze mamy ten wątek 😍
Chyba robimy bardziej po to, żeby nas (mnie) uspokoiły niż coś wyjaśniły ale to tez ważne.
Co do leków to naczytałam się badań o tym, że wzięcie paracetamolu w ciąży (który jest totalnie bezpieczny) zwiększa ryzyko niepłodności u dziecka. I o ile wiemy na ile lek wpływa na płód to pewnie nie zdaje my sobie sprawy jakie konsekwencje będzie niósł za sobą w wieku dorosłym... ja wiem ze niczego nie jesteśmy w stanie przewidzieć, ale jednak mam obawy
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
KoszulkaUlka wrote:Na dworze upał a o mnie zatoki sobie postanowiły przypomniec-o rany 🙄
Odebrać dzos wyniki badań kariotyp moje i meza-wszystko ok.
Chyba zrobię sobie po świętach na własną rękę trochę badan z immunologii, bo nie wytrzymam do wizyty u lekarza, a już bym poszła do niego z tymi wynikami, bo czekać znowu miesiąc na kolejną wizytę to zwatpie-przeciez czas ucieka i ucieka...
Chyba jesteśmy na tym samym etapie życiowym 😀 u mnie też badania genetyczne, immunologiczne i te cholerne zatoki z którymi jakiś czas temu miałam spokój ale ostatnio trochę deszczu i wróciło 🙈😀
Ladinola, KoszulkaUlka lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:29
-
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:U mnie dzis 32dc, @ spoznia sie 4 dzień, wszystkie objawy malpowe są ale jej nie ma, wiec w sumie moga byc ciazowe🤷♀️😂 a ja sie boje testowac żeby moja bańka pięknej ciąży nie pękła.....
Rób już tego testa, bo to nie może być przypadek 😍Nynka lubi tę wiadomość
Nynka wrote:U mnie dzis 32dc, @ spoznia sie 4 dzień, wszystkie objawy malpowe są ale jej nie ma, wiec w sumie moga byc ciazowe🤷♀️😂 a ja sie boje testowac żeby moja bańka pięknej ciąży nie pękła.....
Czekamy na Twoje piękne kreseczki 😃Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ladinola no progesteron piękny wręcz 🥰
Nynka testuj ! 4 dni @ to już miała bym 18testow za sobą 😂😂😂
Ja mam 2 dzień taki że leci ze mnie jak z kranu 🙈 ale po raz pierwszy bardzo mnie to cieszy, bo ostatnie okresy typu brazowe pitu pitu mogly byc potwierdzeniem słabego endometrium , A w tym cyklu miałam usg powiedziała że BARDZO ładna wyściółka się tworzy więc ten obfity okres jest tego potwierdzeniem 🥰Ladinola, Sparky, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Ladinola wrote:Hejka, odebrałam wynik proga i nie mam wątpliwości czy była owulacja.
O wow, piękny! Ja też właśnie dostałam wyniki, dzisiaj robiłam w 9dpo - 16,30 ng/ml. To chyba też nie mam wątpliwości, że owu była😊 Chociaż w porównaniu z Twoim, to malutko 🤭
Hmm, czy przy takim wyniku mogłam mieć plamienie związane z niskim progesteronem (6-7 dpo)? Czy doszukiwać się jednak innych przyczyn? Czytałam, że te plamienia od niskiego proga są brązowe, a u mnie to była taka żywa krew wymieszana ze śluzem 🤔 -
nick nieaktualnySparky wrote:O wow, piękny! Ja też właśnie dostałam wyniki, dzisiaj robiłam w 9dpo - 16,30 ng/ml. To chyba też nie mam wątpliwości, że owu była😊 Chociaż w porównaniu z Twoim, to malutko 🤭
Hmm, czy przy takim wyniku mogłam mieć plamienie związane z niskim progesteronem (6-7 dpo)? Czy doszukiwać się jednak innych przyczyn? Czytałam, że te plamienia od niskiego proga są brązowe, a u mnie to była taka żywa krew wymieszana ze śluzem 🤔Sparky lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Hejka, odebrałam wynik proga i nie mam wątpliwości czy była owulacja.
Niesamowite ze taki wykres może być owulacyjny 👏🏻👏🏻Ladinola lubi tę wiadomość
nick nieaktualny