Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Julkaaa wrote:Dziewczyny, zrobiłam test, dziś 11dpo
https://zapodaj.net/7db1a454e376d.jpg.html
Kreska jakaś jest i nawet mąż ją widzi
Nynka ja też czekam na te Twoje dwie krechy😁Julkaaa, Nynka lubią tę wiadomość
-
Beza27 wrote:U mnie zero różnicy w śluzie, nawet teraz nie ma jakiejś różnicy, śluz mam jak zwykle w fl 😉
czasem, raz na parę dni wyleci coś więcej 🤷🏻♀️ jest biały raczej cały czas (bo mam trochę białe majtki-inaczej bym w ogóle nie zauważyła😛) ale na początku taki nie był, był taki lepki z tego co pamiętam, czasem kremowy ale mało
Ja was tu cały czas czytam, tylko mam wrażenie że ja pracuję, jem i śpię ciągle 🙈 także rzadko się udzielam, chyba że akurat jestem w stanie odpowiedzieć na jakieś pytanie jak teraz 😆
Od pn żłobki i przedszkola zamknięte także dzieci w domu to już w ogóle będzie meksyk. Jeśli to rzeczywiście tylko dwa tyg to jakoś ogarnę ale wątpię że potem otworzą a dłużej nie dam rady. Wtedy bardziej l4 mi się opłaca ale nie chciałam jeszcze w pracy mówić. A po drugie wizytę mam 6.04 to na bank jeszcze nie będzie decyzji co dalej bo przecież po co wcześniej rodzicom powiedzieć, lepiej z dnia na dzień🙈 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:29
Julkaaa lubi tę wiadomość
-
Julkaaa wrote:Dziewczyny, zrobiłam test, dziś 11dpo
https://zapodaj.net/7db1a454e376d.jpg.html
Kreska jakaś jest i nawet mąż ją widzi
Taaak, jest, ale suuuper! Gratuluję! 😍🍀
Ja dzisiaj sikałam w 10dpo., dla treningu 😄
Biel nad bielą...
Powtórzę za kilka dnia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 08:40
Julkaaa lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Dzięki dziewczyny ❤
Jutro i w pon beta i wtedy będę spokojniejsza. Musialam zrobić dziś 11dpo bo nie wiedziałam czy odstawiać progesteron.
Może to ten NAC pomógł (choć owulkę opóźnił 🙄), może ten fertilsafe albo ananas po owulacji 😂 -
Julkaaa wrote:Dzięki dziewczyny ❤
Jutro i w pon beta i wtedy będę spokojniejsza. Musialam zrobić dziś 11dpo bo nie wiedziałam czy odstawiać progesteron.
Może to ten NAC pomógł (choć owulkę opóźnił 🙄), może ten fertilsafe albo ananas po owulacji 😂
Gratulacje 😙 piękna krecha jak na 11dpoJulkaaa lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Dziewczyny czy u Was dzisiaj też jest tak pięknie? Dzisiaj mam dzień relaksu i właśnie jestem na spacerze z jednym psem, napawam się pogodą, słoneczko nawet w głowę parzy. 🙈 Jest cudownie! ☀
Julkaa gratulacje 🎉Julkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na dworze upał a o mnie zatoki sobie postanowiły przypomniec-o rany 🙄
Odebrać dzos wyniki badań kariotyp moje i meza-wszystko ok.
Chyba zrobię sobie po świętach na własną rękę trochę badan z immunologii, bo nie wytrzymam do wizyty u lekarza, a już bym poszła do niego z tymi wynikami, bo czekać znowu miesiąc na kolejną wizytę to zwatpie-przeciez czas ucieka i ucieka... -
nick nieaktualnyKoszulkaUlka wrote:Na dworze upał a o mnie zatoki sobie postanowiły przypomniec-o rany 🙄
Odebrać dzos wyniki badań kariotyp moje i meza-wszystko ok.
Chyba zrobię sobie po świętach na własną rękę trochę badan z immunologii, bo nie wytrzymam do wizyty u lekarza, a już bym poszła do niego z tymi wynikami, bo czekać znowu miesiąc na kolejną wizytę to zwatpie-przeciez czas ucieka i ucieka... -
nick nieaktualny
-
abrakadabra wrote:Nieee, nawet o tym nie myslalam w sumie. Raczej nie ma na co liczyć :p
Kochana nigdy nie wiadomo! Może warto sprawdzić jak dalej się będzie spóźniać 🤞 -
Za chwile mamy wizytę u genetyków. Trzymajcie proszę kciuki (choć sama nie wiem za co...)...trochę się stresuję
Oliwka91, Martyna33, Julkaaa, Sparky, Otter lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Ladinola a w jakim celu łykasz Ashwagandhę? 😁04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Oliwka91 wrote:Kochana nigdy nie wiadomo! Może warto sprawdzić jak dalej się będzie spóźniać 🤞
Jeśli bedzie sie zbliżać ok 40 dc to wtedy moze zatestuje. Na razie czekam cierpliwie, zawsze jak nie miałam owu to okres przychodził wcześniej ok 24-25 dc, moze jeszcze przyjdzie :p19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️