Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kiedy najwcześniej testujecie? U mnie 4 dni minęło i kurde juz bym chciała testować. Kupilam test z facelle. Przecież na pewno jestem w ciąży. To tylko formalnosc 🤣
Dziewczyny w ciąży jaki miałyście sluz zaraz po zapłodnieniu?
U mnie taki jak po owu. Lepki. To chyba zly znak 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 20:13
Magda_Lena lubi tę wiadomość
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
U mnie taki jak po owu. Lepki. To chyba zly znak 😭[/QUOTE]
Na początku nie widziałam różnicy w śluzie, zawsze mam lepki po owu i w ciąży też miałam 😉 na wczesnym etapie to chyba nie jest wyznacznikPannaAnna35, Magda_Lena, Atena37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPannaAnna35 wrote:Dziewczyny kiedy najwcześniej testujecie? U mnie 4 dni minęło i kurde juz bym chciała testować. Kupilam test z facelle. Przecież na pewno jestem w ciąży. To tylko formalnosc 🤣
U mnie taki jak po owu. Lepki. To chyba zly znak 😭
Jeśli się nie myle, to jeśli sie udalo, to Twój organizm do czasu zagniezdzenia nie ma pojecia o ciąży....takze nie panikuj, nie doszukuj sie, i nie skreslaj tego w 4 dniu po owulacji🙈PannaAnna35 lubi tę wiadomość
-
Junjul wrote:Nie udzielałam się ostatnio dużo, najdłuższe trzy tygodnie w moim życiu, tak się niecierpliwiłam do dzisiejszej wizyty, ale czytam Was codziennie i mentalnie wspieram 🙂
W każdym razie melduję że moja fasolka ma 27 mm i poród planowany na 27 października 🙂
A teraz wiruski 🦠🦠🦠 🙂
Super 🥰 Gratuluję i życzę dużo spokoju teraz i radości ❤
Wituski łapię!
Już czuję, że coś mnie bierze, ewidentnie czuję kłucie w jajniku 😄🤩Junjul lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
PannaAnna35 wrote:Dziewczyny kiedy najwcześniej testujecie? U mnie 4 dni minęło i kurde juz bym chciała testować. Kupilam test z facelle. Przecież na pewno jestem w ciąży. To tylko formalnosc 🤣
PannaAnna35 ja jestem 9dpo i też już nie mogę się doczekać, ahhh, ale narazie to bezsensu...
Nie wiem w jakim dniu najwcześniej pokaże się jakiś cieniek?
W 12. chyba?
A śluz to nie wiem, chyba różnie, ale z obserwacji jakie prowadzę na udostępnianych wykresach wynika, że cechą wspólną jest zazwyczaj duża ilość śluzu w szczęśliwych cyklach ⏸ ale to nie na samym początku, raczej po zagnieżdżeniu.
Bezpośrednio po owulacji jest lepki, książkowo 😌
Także nie trać wiary! Trzymam kciuki ✊🍀⏸PannaAnna35 lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Otter cieszę się na Twoje wyniki! Teraz do dzieła 😀
Martyna33 - 13 cykl i miejmy nadzieje, że ten najszczęśliwszy!
Dziewczyny dajcie znac czego dowiecie się na tym szkoleniu. Nie chce się zapisać bo dla mnie to stresujące wysłuchiwać co robię źle. Ale od Was chętnie przyjmę wiedzę w pigułce
Ja rzuciłam się na dietę zgodną z cyklem. Leci zieleninka, orzechy itp
Ginekolog dała zielone światło na starania ale poczekam jeszcze na opinię genetyków i immunologow w piątek. Problem pojawia się w tym, że nie wiem czy nie będą badać w piątek nasienia. A jeśli tak to plemniki „odżyją” w niedziele. A wtedy powinnam mieć owulację. Wiec albo „złoty strzał” albo nic...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Otter wrote:Nynka, co tak cicho siedzisz i się nie chwalisz? 🧐
Na marcowym testowaniu widzę ⏸️ przy Twoim nicku, a Ty nic nam nie mówisz 😂
Koniecznie daj znać jak jutrzejsze testowanie 😊Nynka lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, ja też jak przeczytałam posta Nynki to było takie whaaaat a gdzie fotka z kreskami ale jutro Nynka wysika dwie krechy!
Mnie szlag już trafia z okolica lewego jajnika. Jakby coś (a może mały ktoś) cały czas mi podgrzewał jajnik. Kojarzycie takie podgrzewacze do rąk, co się je łamało i podgrzewały? To takie właśnie mam wrażenie przy lewym jajniku. Spokojnie od tygodnia mam takie uczucie. Mój organizm już się zdążył do tego przyzwyczaić, ale jak sobie przypomnę to mnie drażni. Wizyta dopiero za dwa tygodnie u gina. Co to kuźwa jest?! -
Hej dziewczyny 😁 tak się zastanawiam, bo zaczęłam używać tej apki premom i zauważyłam tam info o teście PDG, wygoglowałam o co kaman i okazuje się, że to testy na progesteron 😁 działają jak te owulacyjne, ciekawe czy można je u nas dostać 😃 słyszałyście kiedyś o tym ?13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Googlowalam to, bo też mnie zaciekawiły, w nie znalazłam w Polsce, tylko chyba w Anglii.
https://www.amazon.com/Proov-PdG-Progesterone-Metabolite-FDA-Cleared/dp/B08B698TDW
https://proovtest.com/ -
Tez znalazłam tylko to co ty, sprawdziłam nawet na aliexpres ale tez nie ma, szkoda... za to są nasze horieny 😅13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
abrakadabra wrote:U mnie sytuacja jest taka, że jedna wielka nie wiadoma. Czekam na okres bo chce zrobić wszystkie badania po kolei. Ale jak na razie to mu nie spieszno, nic sie nie zapowiada nawet. Zawsze mam jakąś krostke na twarzy przed, a teraz nic. Piersi nie bola nic a nic. Nie wiem nawet czy owu była, odpuściłam testy i wszystko inne, wiec pewnie trochę sobie teraz poczekam. Obecnie mam 30 dc i cisza.. 🙄
A testowałaś? 😉 -
Trzeba napisać do producenta tych testow na progesteron żeby rzucili je na Polskę, nawet nie wiedzą jaki majątek ich omija 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 06:20
Magda_Lena, Olenkaqx, Otter, Domistr lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
PannaAnna35 wrote:Dziewczyny kiedy najwcześniej testujecie? U mnie 4 dni minęło i kurde juz bym chciała testować. Kupilam test z facelle. Przecież na pewno jestem w ciąży. To tylko formalnosc 🤣
czasem, raz na parę dni wyleci coś więcej 🤷🏻♀️ jest biały raczej cały czas (bo mam trochę białe majtki-inaczej bym w ogóle nie zauważyła😛) ale na początku taki nie był, był taki lepki z tego co pamiętam, czasem kremowy ale mało
Ja was tu cały czas czytam, tylko mam wrażenie że ja pracuję, jem i śpię ciągle 🙈 także rzadko się udzielam, chyba że akurat jestem w stanie odpowiedzieć na jakieś pytanie jak teraz 😆
Magda_Lena, PannaAnna35 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:29
-
Nynka wiesz jak to z tymi testami jest. Na betę idź
Nynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zrobiłam test, dziś 11dpo
https://zapodaj.net/7db1a454e376d.jpg.html
Kreska jakaś jest i nawet mąż ją widziOliwka91, futuremama, Otter, Ester, Olenkaqx, Magda_Lena, Mama8latka, Iskra444, wariancja, Limonka26, Sparky, Beza27, Juliet, Nynka, abrakadabra, PannaAnna35, Junjul lubią tę wiadomość