Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Ileż można- znowu zaczynam pierwszy dzień ciąży 😒
Otter, niezła akcja z ta farba! Dobrze ze zniżkę dostaliście 😁 -
Martyna33 wrote:Iskra444 wrote:Do skutku 😘 u mnie już 6 🤭😂
To u mnie 13 😯 Weteranka -
Alutka fajnie, że wróciłaś. Powodzenia!
Ja się zastanawiam, czy przez utrzymującą się niewielką betę nie wstrzyma mi się okres? Bo już powinien lada moment być a nie zanosi się... Podobno przy okresie ma spaść beta do końca ale martwię się, że go nie dostanę i co wtedy 😔 -
Oliwka91 wrote:Alutka fajnie, że wróciłaś. Powodzenia!
Ja się zastanawiam, czy przez utrzymującą się niewielką betę nie wstrzyma mi się okres? Bo już powinien lada moment być a nie zanosi się... Podobno przy okresie ma spaść beta do końca ale martwię się, że go nie dostanę i co wtedy 😔
A jak twoja beta? Sprawdzałaś ile ma?19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Otter super wieści że wszystko ok 🥰🥰🥰 i tak szybko taki pecherzyk to nic tylko dzialac 😁 brałaś teraz coś ma stymulacje albo podkoksowanie?? 😙
U mnie 32dc /2 dzień plamienia takze jutro będzie 1dc/40cykl staran 👍 ale ten cykl nie muszę podnosić się z podłogi 💪 jest dobrze i będzie jeszcze lepiej 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 08:38
Magda_Lena lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Oliwka91 wrote:Alutka fajnie, że wróciłaś. Powodzenia!
Ja się zastanawiam, czy przez utrzymującą się niewielką betę nie wstrzyma mi się okres? Bo już powinien lada moment być a nie zanosi się... Podobno przy okresie ma spaść beta do końca ale martwię się, że go nie dostanę i co wtedy 😔
Kochana może byc naodwrot , beta która spadnie do 0-5 wywoła Ci okres. Ciężko stwierdzić wiec kiedy to nastąpi
U mnie okres był 56 dni po poronieniu, ale u mnie były większe wartości25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Zaczynam pierwszy Dzień ciąży 13 raz, co oznacza ponad rok starań.
-
abrakadabra wrote:A jak twoja beta? Sprawdzałaś ile ma?
Jutro idę badać, u mnie będzie jakieś 3 tygodnie odkąd przestała rosnąć i zaczęła spadać a wydaje mi się jakby to trwało już pół roku. Ciężkie to czekanie od bety do bety, utknęłam w martwym punkcie... Już nawet jestem pogodzona z opcją łyżeczkowania jeśli będzie trzeba 😔 teraz będzie badanie po 10 dniach, bo w sumie nie ma sensu tak co chwilę mierzyć. -
Otter i mimo dobrego wyniku kazała Ci brac 🤔 ciekawe , to są hormony nie? Bo kiedyś też mój reumatolog proponował żebym sprobowala bo ponoć łagodzą objawy tocznia, ale jakoś do tej pory nie eksperymenrowalam z tym ,nie badalam poziomu jeszcze w ogole...
Otter lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Dziewczyny we wtorek bedzie darmowy webinar z Centrum wspierania płodności na temat:
1. Co jeść, co suplementować, aby Twoja komórka jajowa
prawidłowo się rozwijała do owulacji [o tym, że w każdej fazie
cyklu potrzebujesz innych składników odżywczych]
2. O najczęstszych przyczynach niepłodności:
niepękające pęcherzyki, PCOS i inne
3. O wpływie Twoich emocji i stresu na poczęcie maluszka
[Żaden lekarz o tym nie mówi]. Poznasz moje holistyczne
podejście do tematu owulacji.
https://event.webinarjam.com/register/34/w718xconJulkaaa, wariancja, Limonka26, Nynka, Domistr, Oliwka91 lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Otter wrote:Ja mam w normie- wyszło ok 200. A norma jest od 90 do 350 chyba. Mam brać i zrobić badania po 3 miesiącach i jak będzie ok 350 to odstawiam.
Update: ja 2 miesiące zastanawiam się czy brać, aż w końcu się zdecydowałam. Najważniejsze to zbadać przed i mieć to pod kontrolą by nie przedobrzyć 😁
Myślę że musiała bym dorzucić badania DHEAS do listy i wkoncu zrobic 😊
Mam nadzieję że u Ciebie przyniesie to szybko efekty 🥰🥰
Dziewczyny zapisujecie się na Webinar???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 10:56
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Oliwka91 wrote:Jutro idę badać, u mnie będzie jakieś 3 tygodnie odkąd przestała rosnąć i zaczęła spadać a wydaje mi się jakby to trwało już pół roku. Ciężkie to czekanie od bety do bety, utknęłam w martwym punkcie... Już nawet jestem pogodzona z opcją łyżeczkowania jeśli będzie trzeba 😔 teraz będzie badanie po 10 dniach, bo w sumie nie ma sensu tak co chwilę mierzyć.
Trzymam kciuki by spadła i wszystko było dobrze!
Wyobrażam sobie jakie to czekanie musi być ciężkie..Oliwka91 lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
A ja zaczynam 1 cykl z aromkiem 💪🏼💪🏼 na plamienia w środku cyklu i przed miesiączką dostałam luteine w bardzo małej dawce.
No to jedziemy 💪🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:A ja zaczynam 1 cykl z aromkiem 💪🏼💪🏼 na plamienia w środku cyklu i przed miesiączką dostałam luteine w bardzo małej dawce.
No to jedziemy 💪🏼
Powodzenia Martyna Ja chyba w poprzednim cyklu miałam plamienia 6 czy 7 dpo, nakręciłam się a okazało się, że to właśnie niski prog (chyba 6ng/ml). Oby u Ciebie pomogło.
Ja zaczynam się nakręcać a obiecałam sobie, że działamy na spokojnie, mamy czas i już jednego kochanego malucha ale oczywiście głowa robi swoje 🙄. Boli brzuch, żołądek jakby był od kilku dni ściśnięty, kłują jajniki, jest mi zimno no i jutro testuję bo od tego zależy czy odstawiać progesteron. A przecież równie dobrze to wszystko może być od tej suplementacji bo luteinę biorę pierwszy raz.