Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWczoraj mój mąż przyniósł grafik pracy na kwiecień, przypadkiem okazało się, że w dniu kiedy mam wizytę u ginekologa on ma wolne, to nie było zaplanowane, tak mu ułożyli grafik. Śmiejemy się, że może to nie przypadek i jednak nie pójdę na wizytę w celu przygotowania do starań, zajścia w ciążę tylko może będzie 5+3. 😂 😂 😂 Oczywiście to tylko luźne żarty, bo na nic nie liczę. 🙃 Cieszę się tylko, że cykl był owulacyjny. 👍
Sparky, Nynka, Magda_Lena, Limonka26, futuremama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak zobacze dwie krechy to chyba będę tak głośno krzyczeć z radości, że usłyszycie u siebie😂
Ale mąż wrócił mam zamiar go dopaść jak to nie obudzi mendy to jutro sikam🤰🤰🤰🤰 mam pięknego pinka w szafce🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰Ladinola, Sparky, wariancja, Magda_Lena, Limonka26, futuremama lubią tę wiadomość
-
Kurczę, tak się podjarałam tym swoim progiem (bo chyba owu była), a jak czytam internety to już zgłupiałam 🙈 Jaki powinien być ten wynik w drugiej fazie? Może macie większe doświadczenie, ja robiłam pierwszy raz.
-
nick nieaktualnySparky wrote:Kurczę, tak się podjarałam tym swoim progiem (bo chyba owu była), a jak czytam internety to już zgłupiałam 🙈 Jaki powinien być ten wynik w drugiej fazie? Może macie większe doświadczenie, ja robiłam pierwszy raz.
Cytat ze strony:
Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml, a w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Ważny jest także fakt, iż wartości poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła. Ginekolodzy często informują swoje pacjentki o tym, że po owulacji poziom progesteronu powinien wynosić nie mniej niż 10
Ja tez się jaram swoim progiem! Czekałam na ten wynik prawie jak na wynik bety. xDWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 13:42
Sparky lubi tę wiadomość
-
Ladinola, spojrzałam na Twój wykres, faktycznie taki wynik to super niespodzianka! Z samych temperatur wyglądał jakby był bezowulacyjny 🤔 A tu jednak coś się wydarzyło 😃
Edytuję, miałam na myśli, że jakby owu była złe wyznaczona przez apke 😃 bo wczoraj i dzisiaj temperatura ładna 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 13:52
-
Sparky wrote:czy przy takim wyniku mogłam mieć plamienie związane z niskim progesteronem (6-7 dpo)? Czy doszukiwać się jednak innych przyczyn?
Zdecydowanie doszukuj się innych przyczyn...! 🧐😁❤🍀⏸Sparky lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Nynka ja czekam na jutrzejsze foto tłustych krech!
Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySparky wrote:Ladinola, spojrzałam na Twój wykres, faktycznie taki wynik to super niespodzianka! Z samych temperatur wyglądał jakby był bezowulacyjny 🤔 A tu jednak coś się wydarzyło 😃
Edytuję, miałam na myśli, że jakby owu była złe wyznaczona przez apke 😃 bo wczoraj i dzisiaj temperatura ładna 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 14:22
Sparky, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Wg mojej obserwacji temperatur z kiedyś to wykres nawet spoko, ładny owulacyjny. Jak nie mam owulacji to dosłownie raz wyżej raz niżej i tak w kółko.
No ja własnie nie mam dużego doświadczenia z mierzeniem temperatur, więc takie bardziej niestandardowe wykresy to już czarna magia dla mnie 😂 -
nick nieaktualnySparky wrote:No ja własnie nie mam dużego doświadczenia z mierzeniem temperatur, więc takie bardziej niestandardowe wykresy to już czarna magia dla mnie 😂
Sparky lubi tę wiadomość
-
Zglaszam betę 12dpo 85
I prog też wysoki, Ladinola podobnie do Twojego bo 37
Ale ja jadę na luteinie i duphastonie więc nie wiem czy gin nawet trochę nie zjedzie z dawki.
Ale się cieszymy!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 14:44
Ladinola, Mama8latka, Junjul, Pomarańcza, Limonka26, wariancja, Magda_Lena, Oliwka91, Ester, Nynka, futuremama, Otter lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale się ciesze! Wyników bety i tego
Proga bo u mnie zawsze Max 9... zazdroszczę Wam, że jesteście już tak blisko by ujrzeć dwie kreski02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:29
Julkaaa, Nynka lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Julkaaa wrote:Zglaszam betę 12dpo 85
I prog też wysoki, Ladinola podobnie do Twojego bo 37
Ale ja jadę na luteinie i duphastonie więc nie wiem czy gin nawet trochę nie zjedzie z dawki.
Ale się cieszymy!!
Gratulacje! Kolejny kurczaczek okołoświąteczny! 😍🐣🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 16:52
Julkaaa lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
*cytologia, USG - ok;
Jedynie:
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
Supelmenty - Ona:
Suplementy - On:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:21
Ladinola, Sparky, Julkaaa, Limonka26 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Martyna33 wrote:Najpierw straciłam ciąże, a dziś jeszcze straciłam psa 😞 kiedy wreszcie los się do mnie uśmiechnie...
O nie... Co się stało??? 😨😥Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
*cytologia, USG - ok;
Jedynie:
Supelmenty - Ona:
Suplementy - On:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.