X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    A wiesz co Ci powiem? Jedna z naszych staraczek zaszła w czasie kiedy miała covida i teraz jest na końcówce 😛
    Ja teraz się zastanawiam nad szczepieniem. Trochę się boję. Dużo się naczytałam o tym, że u kobiet może mocno wpływać na płodność, a ja (jeżeli Bóg da) chciałabym mieć dwa szczęścia. Teraz niby mówią, że testowali na ciężarnych te szczepionki i że przeciwciała w takim wypadku otrzymuje również dziecko, ale ja już nie wiem w co mam wierzyć 😪
    Ja nie mam nic w domu typu paracetamol oprócz gripexu hot max więc go biorę, bo mam jeszcze aspirin ale tego nie wolno w razie czego na takim początku i metamizolum czyli pyralgine więc też nie mogę... Mam nadzieję, że ten gripex mi nie zaszkodzi.

• wariancja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smak i węch straciłam na samym końcu, jak już prawie wszystkie inne objawy minely. Jedynoe glowa boli do tej pory...

Zdrówka, bedzie dobrze 😘

Edit. Co do lekow, moj maz nie moze brac nic z grupy NLPZ i pomagala mu bardzo Solpadeina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 21:36

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    A tutaj sobie przycupnęłam między moimi wzlotami i upadkami w dążeniu do celu 🤗
    Trochę Cię brakuje u Nas ostatnio. ☀️
    No cóż, będę i tak śledzić Twoja szczęśliwą drogę do macierzyństwa. 🍀
    Zaglądaj do nas czasem. 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju terqz na tym zamknieciu nie mam kiedy Was nadrabiać🙈
    Ja chcę do pracyyy. Nie wierzylam, że to powiem🙈😂

Przycisnelam męża i umówił się już na wizyte💪 więc zeszlo mi troche ciśnienie...planu nie ma, prócz odchudzania. Spina bedzie od czerwca jak sie nie uda...

Olenkaqx, Limonka26, futuremama, wariancja lubią tę wiadomość

• Domistr Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
    Ladinola duzo zdrówka dla Was 🤗
    A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜

Ladinola lubi tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:22

Otter, Limonka26, Domistr, Julkaaa, .A., futuremama, Sparky, abrakadabra, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Otter Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:38

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:31

Oliwka91, futuremama, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
    A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜
    Wytrwałam do 22:10 nie wiem czy jeszcze leci, dla mnie za dlugoooo

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw pojawił się bol gardła i mięśni, następnie zatkany nos i bol głowy a na koniec straciłam smak i węch. Na szczęście obeszło się bez gorączki i duszności. Teraz czekamy na wynik męża.

Co jak co ale ten brak węchu i smaku mnie dobija, nic nie przyprawie i w sumie obojętne mi co zjem 🤷‍♀️ Najgorzej, bo mam ciastko z milki na czarna godzinę jakby dieta mnie zjechała psychicznie a teraz niema sensu jeść i tak leży i mnie woła 😂

• .A. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Ladinola, o nie a jednak covid :( zdrówka dla Was!
    .A. oby u Was to nie było to :( Palmy to jednak zdecydowanie lepsza perspektywa 🙈🌴
    Nynka, a widzisz taki kopniak poganiający męża czasami zdaje egzamin :D
    Oliwka, suuuper że beta w końcu wyzerowana! Nowy cykl i czysta karta 😊

A my dziś na spontanie wyjechaliśmy już do rodzinki i zostaniemy do świąt. I nie spakowałam ani jednego testu z moich zapasów 💪🏼 Specjalnie, żeby nie testować wcześniej niż te 12dpo. I mam plan w ogóle o tym nie myśleć 🙃

Po tym jak oni mi pobrali ten test to wątpię, że to wyjdzie wiarygodnie. Ledwo nosa dotknęła, zakręciła 2 razy i już. Ledwo co poczułam a słyszałam, że to się powinno wsadzić głęboko. Sama nie wiem co tym myśleć...
    Jedź i wypoczywaj! O niczym nie myśl, tylko delektuj się chwilą 🙂

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Dziewczyny, smak i węch straciłam na samym końcu, jak już prawie wszystkie inne objawy minely. Jedynoe glowa boli do tej pory...

Zdrówka, bedzie dobrze 😘

Edit. Co do lekow, moj maz nie moze brac nic z grupy NLPZ i pomagala mu bardzo Solpadeina.

Ja właśnie się zorientowałam, że nic nie czuję 😱 ale mam nadzieję, że to po prostu przez zatkany nos. Nie chcę przyjmować innej wersji! 😀

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:

Dziękuję! Też mam nadzieję, że to przeziębienie, chociaż często choruję ale bólu stawów i takiego okropnego bólu głowy nie miewam...

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.

Może zrób test dla spokoju?
    W bardziej zaawansowanej ciąży dziewczyny przechodziły covida, ale może na początku ciąży faktycznie covid może mieć zły wpływ. W końcu ten początek jest najważniejszy pod kątem rozwoju dziecka i nawet grypa może zaszkodzić :(
    Cóż, życzę Ci w takim razie negatywnego testu :)

W ogóle starania w trakcie pandemii to kontrowersyjny temat, każdy musi zdecydować sam, biorąc po uwagę ze nie wiadomo ile jeszcze pandemia potrwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:02

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Może zrób test dla spokoju?
    W bardziej zaawansowanej ciąży dziewczyny przechodziły covida, ale może na początku ciąży faktycznie covid może mieć zły wpływ. W końcu ten początek jest najważniejszy pod kontem rozwoju dziecka i nawet grypa może zaszkodzić :(
    Cóż, życzę Ci w takim razie negatywnego testu :)
    Dzisiaj mam test. W takim razie żadna z nas nie powinna się starać o dziecko w czasach pandemii jeśli nie jest zaszczepiona. Babka w ogóle jakas nawiedzona, bardzo jej nie lubię, zaczęła cisnąć, że na pewno mamy zepsuty termometr bo mąż ma temperaturę poniżej 36 a jest serio mega zimny i 3 termometry tak wskazują bo zaraz po rozmowie sprawdziliśmy. Cóż ta babka przyczyniła się do śmierci mojego ojca i ojca mojej koleżanki przez złe diagnozy dlatego jestem wkurzona, że z nią mieliśmy teleporade. Ta choroba nie jest tak groźna jak grypa jeśli chodzi o powikłania, panowała grypa to kobiety i tak się starały o dziecko, teraz jest covid i nagle mamy przestać się starać, no bez jaj. ;) Jak będę miała covida to będę mieć już przeciwciała więc tym bardziej spoko do dalszych starań. Teraz zostaje mi czekać do dnia spodziewanego okresu jeśli chodzi o test.

• Julkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przez tą pandemię się teraz boję do ludzi wychodzić. Bo to przecież sam początek. Ale ja naprawdę aż za bardzo świruję. Jakoś trzeba się starać żyć normalnie.
    I nie wiem co z potencjalnym szczepieniem jeśli jakimś cudem w tym roku będzie możliwość. Mój gin uważa, że lepiej się zaszczepić niż narażać na chorobę bo nigdy nie wiadomo jak się przejdzie. Tylko mówił mi tak jak jeszcze w ciąży nie byłam. Ciekawe co teraz powie.

26.03 11dpo II🍀
    27.03 12dpo Beta 85
    29.03 14dpo Beta 195, przyrost 130% 😄
    15.04 ❤

12.2019 synek
    2 cykl starań o rodzeństwo
    Pierwszy cykl z NAC

m3sx43r8h0r2r2hl.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dzisiaj mam test. W takim razie żadna z nas nie powinna się starać o dziecko w czasach pandemii jeśli nie jest zaszczepiona. Babka w ogóle jakas nawiedzona, bardzo jej nie lubię, zaczęła cisnąć, że na pewno mamy zepsuty termometr bo mąż ma temperaturę poniżej 36 a jest serio mega zimny i 3 termometry tak wskazują bo zaraz po rozmowie sprawdziliśmy. Cóż ta babka przyczyniła się do śmierci mojego ojca i ojca mojej koleżanki przez złe diagnozy dlatego jestem wkurzona, że z nią mieliśmy teleporade. Ta choroba nie jest tak groźna jak grypa jeśli chodzi o powikłania, panowała grypa to kobiety i tak się starały o dziecko, teraz jest covid i nagle mamy przestać się starać, no bez jaj. ;) Jak będę miała covida to będę mieć już przeciwciała więc tym bardziej spoko do dalszych starań. Teraz zostaje mi czekać do dnia spodziewanego okresu jeśli chodzi o test.

To nie jest tak ze żadna z nas nie powinna się starać, tylko każda z nas ma swój rozum, swoją opinie i decyduje sama za siebie. Tak samo w trakcie grypy, ktoś się stara ktoś nie ;)
    Jeśli chodzi o powikłania to każda choroba może mieć jakiś wpływ na zarodek we wczesnym okresie, zawsze jest jakieś ryzyko którego nigdy nie zminimalizuje się do 0.

Także starania w trakcie pandemii to kwestia indywidualna, znam takich którzy odpuścili, konkretnie my nie mamy zamiaru.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkaaa wrote:
    Ja właśnie przez tą pandemię się teraz boję do ludzi wychodzić. Bo to przecież sam początek. Ale ja naprawdę aż za bardzo świruję. Jakoś trzeba się starać żyć normalnie.
    I nie wiem co z potencjalnym szczepieniem jeśli jakimś cudem w tym roku będzie możliwość. Mój gin uważa, że lepiej się zaszczepić niż narażać na chorobę bo nigdy nie wiadomo jak się przejdzie. Tylko mówił mi tak jak jeszcze w ciąży nie byłam. Ciekawe co teraz powie.

No niektórzy się i w ciąży szczepią, tutaj tez zdania są podzielone.. Ja będę się chciała zaszczepić jak już przyjdzie moja kolej, ale jeśli będę wtedy w ciąży to raczej zrezygnuje

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ