X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    A wiesz co Ci powiem? Jedna z naszych staraczek zaszła w czasie kiedy miała covida i teraz jest na końcówce 😛
    Ja teraz się zastanawiam nad szczepieniem. Trochę się boję. Dużo się naczytałam o tym, że u kobiet może mocno wpływać na płodność, a ja (jeżeli Bóg da) chciałabym mieć dwa szczęścia. Teraz niby mówią, że testowali na ciężarnych te szczepionki i że przeciwciała w takim wypadku otrzymuje również dziecko, ale ja już nie wiem w co mam wierzyć 😪
    Ja nie mam nic w domu typu paracetamol oprócz gripexu hot max więc go biorę, bo mam jeszcze aspirin ale tego nie wolno w razie czego na takim początku i metamizolum czyli pyralgine więc też nie mogę... Mam nadzieję, że ten gripex mi nie zaszkodzi.

• wariancja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smak i węch straciłam na samym końcu, jak już prawie wszystkie inne objawy minely. Jedynoe glowa boli do tej pory...

Zdrówka, bedzie dobrze 😘

Edit. Co do lekow, moj maz nie moze brac nic z grupy NLPZ i pomagala mu bardzo Solpadeina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 21:36

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    A tutaj sobie przycupnęłam między moimi wzlotami i upadkami w dążeniu do celu 🤗
    Trochę Cię brakuje u Nas ostatnio. ☀️
    No cóż, będę i tak śledzić Twoja szczęśliwą drogę do macierzyństwa. 🍀
    Zaglądaj do nas czasem. 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju terqz na tym zamknieciu nie mam kiedy Was nadrabiać🙈
    Ja chcę do pracyyy. Nie wierzylam, że to powiem🙈😂

Przycisnelam męża i umówił się już na wizyte💪 więc zeszlo mi troche ciśnienie...planu nie ma, prócz odchudzania. Spina bedzie od czerwca jak sie nie uda...

Olenkaqx, Limonka26, futuremama, wariancja lubią tę wiadomość

• Domistr Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
    Ladinola duzo zdrówka dla Was 🤗
    A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜

Ladinola lubi tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:22

Otter, Limonka26, Domistr, Julkaaa, .A., futuremama, Sparky, abrakadabra, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:38

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:31

Oliwka91, futuremama, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
    A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜
    Wytrwałam do 22:10 nie wiem czy jeszcze leci, dla mnie za dlugoooo

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw pojawił się bol gardła i mięśni, następnie zatkany nos i bol głowy a na koniec straciłam smak i węch. Na szczęście obeszło się bez gorączki i duszności. Teraz czekamy na wynik męża.

Co jak co ale ten brak węchu i smaku mnie dobija, nic nie przyprawie i w sumie obojętne mi co zjem 🤷‍♀️ Najgorzej, bo mam ciastko z milki na czarna godzinę jakby dieta mnie zjechała psychicznie a teraz niema sensu jeść i tak leży i mnie woła 😂

• .A. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Ladinola, o nie a jednak covid :( zdrówka dla Was!
    .A. oby u Was to nie było to :( Palmy to jednak zdecydowanie lepsza perspektywa 🙈🌴
    Nynka, a widzisz taki kopniak poganiający męża czasami zdaje egzamin :D
    Oliwka, suuuper że beta w końcu wyzerowana! Nowy cykl i czysta karta 😊

A my dziś na spontanie wyjechaliśmy już do rodzinki i zostaniemy do świąt. I nie spakowałam ani jednego testu z moich zapasów 💪🏼 Specjalnie, żeby nie testować wcześniej niż te 12dpo. I mam plan w ogóle o tym nie myśleć 🙃

Po tym jak oni mi pobrali ten test to wątpię, że to wyjdzie wiarygodnie. Ledwo nosa dotknęła, zakręciła 2 razy i już. Ledwo co poczułam a słyszałam, że to się powinno wsadzić głęboko. Sama nie wiem co tym myśleć...
    Jedź i wypoczywaj! O niczym nie myśl, tylko delektuj się chwilą 🙂

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Dziewczyny, smak i węch straciłam na samym końcu, jak już prawie wszystkie inne objawy minely. Jedynoe glowa boli do tej pory...

Zdrówka, bedzie dobrze 😘

Edit. Co do lekow, moj maz nie moze brac nic z grupy NLPZ i pomagala mu bardzo Solpadeina.

Ja właśnie się zorientowałam, że nic nie czuję 😱 ale mam nadzieję, że to po prostu przez zatkany nos. Nie chcę przyjmować innej wersji! 😀

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:

Dziękuję! Też mam nadzieję, że to przeziębienie, chociaż często choruję ale bólu stawów i takiego okropnego bólu głowy nie miewam...

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.

Może zrób test dla spokoju?
    W bardziej zaawansowanej ciąży dziewczyny przechodziły covida, ale może na początku ciąży faktycznie covid może mieć zły wpływ. W końcu ten początek jest najważniejszy pod kątem rozwoju dziecka i nawet grypa może zaszkodzić :(
    Cóż, życzę Ci w takim razie negatywnego testu :)

W ogóle starania w trakcie pandemii to kontrowersyjny temat, każdy musi zdecydować sam, biorąc po uwagę ze nie wiadomo ile jeszcze pandemia potrwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:02

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Może zrób test dla spokoju?
    W bardziej zaawansowanej ciąży dziewczyny przechodziły covida, ale może na początku ciąży faktycznie covid może mieć zły wpływ. W końcu ten początek jest najważniejszy pod kontem rozwoju dziecka i nawet grypa może zaszkodzić :(
    Cóż, życzę Ci w takim razie negatywnego testu :)
    Dzisiaj mam test. W takim razie żadna z nas nie powinna się starać o dziecko w czasach pandemii jeśli nie jest zaszczepiona. Babka w ogóle jakas nawiedzona, bardzo jej nie lubię, zaczęła cisnąć, że na pewno mamy zepsuty termometr bo mąż ma temperaturę poniżej 36 a jest serio mega zimny i 3 termometry tak wskazują bo zaraz po rozmowie sprawdziliśmy. Cóż ta babka przyczyniła się do śmierci mojego ojca i ojca mojej koleżanki przez złe diagnozy dlatego jestem wkurzona, że z nią mieliśmy teleporade. Ta choroba nie jest tak groźna jak grypa jeśli chodzi o powikłania, panowała grypa to kobiety i tak się starały o dziecko, teraz jest covid i nagle mamy przestać się starać, no bez jaj. ;) Jak będę miała covida to będę mieć już przeciwciała więc tym bardziej spoko do dalszych starań. Teraz zostaje mi czekać do dnia spodziewanego okresu jeśli chodzi o test.

• Julkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przez tą pandemię się teraz boję do ludzi wychodzić. Bo to przecież sam początek. Ale ja naprawdę aż za bardzo świruję. Jakoś trzeba się starać żyć normalnie.
    I nie wiem co z potencjalnym szczepieniem jeśli jakimś cudem w tym roku będzie możliwość. Mój gin uważa, że lepiej się zaszczepić niż narażać na chorobę bo nigdy nie wiadomo jak się przejdzie. Tylko mówił mi tak jak jeszcze w ciąży nie byłam. Ciekawe co teraz powie.

26.03 11dpo II🍀
    27.03 12dpo Beta 85
    29.03 14dpo Beta 195, przyrost 130% 😄
    15.04 ❤

12.2019 synek
    2 cykl starań o rodzeństwo
    Pierwszy cykl z NAC

m3sx43r8h0r2r2hl.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dzisiaj mam test. W takim razie żadna z nas nie powinna się starać o dziecko w czasach pandemii jeśli nie jest zaszczepiona. Babka w ogóle jakas nawiedzona, bardzo jej nie lubię, zaczęła cisnąć, że na pewno mamy zepsuty termometr bo mąż ma temperaturę poniżej 36 a jest serio mega zimny i 3 termometry tak wskazują bo zaraz po rozmowie sprawdziliśmy. Cóż ta babka przyczyniła się do śmierci mojego ojca i ojca mojej koleżanki przez złe diagnozy dlatego jestem wkurzona, że z nią mieliśmy teleporade. Ta choroba nie jest tak groźna jak grypa jeśli chodzi o powikłania, panowała grypa to kobiety i tak się starały o dziecko, teraz jest covid i nagle mamy przestać się starać, no bez jaj. ;) Jak będę miała covida to będę mieć już przeciwciała więc tym bardziej spoko do dalszych starań. Teraz zostaje mi czekać do dnia spodziewanego okresu jeśli chodzi o test.

To nie jest tak ze żadna z nas nie powinna się starać, tylko każda z nas ma swój rozum, swoją opinie i decyduje sama za siebie. Tak samo w trakcie grypy, ktoś się stara ktoś nie ;)
    Jeśli chodzi o powikłania to każda choroba może mieć jakiś wpływ na zarodek we wczesnym okresie, zawsze jest jakieś ryzyko którego nigdy nie zminimalizuje się do 0.

Także starania w trakcie pandemii to kwestia indywidualna, znam takich którzy odpuścili, konkretnie my nie mamy zamiaru.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkaaa wrote:
    Ja właśnie przez tą pandemię się teraz boję do ludzi wychodzić. Bo to przecież sam początek. Ale ja naprawdę aż za bardzo świruję. Jakoś trzeba się starać żyć normalnie.
    I nie wiem co z potencjalnym szczepieniem jeśli jakimś cudem w tym roku będzie możliwość. Mój gin uważa, że lepiej się zaszczepić niż narażać na chorobę bo nigdy nie wiadomo jak się przejdzie. Tylko mówił mi tak jak jeszcze w ciąży nie byłam. Ciekawe co teraz powie.

No niektórzy się i w ciąży szczepią, tutaj tez zdania są podzielone.. Ja będę się chciała zaszczepić jak już przyjdzie moja kolej, ale jeśli będę wtedy w ciąży to raczej zrezygnuje

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ