Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuliet wrote:A wiesz co Ci powiem? Jedna z naszych staraczek zaszła w czasie kiedy miała covida i teraz jest na końcówce 😛
Ja teraz się zastanawiam nad szczepieniem. Trochę się boję. Dużo się naczytałam o tym, że u kobiet może mocno wpływać na płodność, a ja (jeżeli Bóg da) chciałabym mieć dwa szczęścia. Teraz niby mówią, że testowali na ciężarnych te szczepionki i że przeciwciała w takim wypadku otrzymuje również dziecko, ale ja już nie wiem w co mam wierzyć 😪 -
Dziewczyny, smak i węch straciłam na samym końcu, jak już prawie wszystkie inne objawy minely. Jedynoe glowa boli do tej pory...
Zdrówka, bedzie dobrze 😘
Edit. Co do lekow, moj maz nie moze brac nic z grupy NLPZ i pomagala mu bardzo Solpadeina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 21:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeju terqz na tym zamknieciu nie mam kiedy Was nadrabiać🙈
Ja chcę do pracyyy. Nie wierzylam, że to powiem🙈😂
Przycisnelam męża i umówił się już na wizyte💪 więc zeszlo mi troche ciśnienie...planu nie ma, prócz odchudzania. Spina bedzie od czerwca jak sie nie uda...Olenkaqx, Limonka26, futuremama, wariancja lubią tę wiadomość
-
Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
Ladinola duzo zdrówka dla Was 🤗
A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜Ladinola lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:22
Otter, Limonka26, Domistr, Julkaaa, .A., futuremama, Sparky, abrakadabra, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:31
Oliwka91, futuremama, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Domistr wrote:Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
nick nieaktualnyU mnie najpierw pojawił się bol gardła i mięśni, następnie zatkany nos i bol głowy a na koniec straciłam smak i węch. Na szczęście obeszło się bez gorączki i duszności. Teraz czekamy na wynik męża.
Co jak co ale ten brak węchu i smaku mnie dobija, nic nie przyprawie i w sumie obojętne mi co zjem 🤷♀️ Najgorzej, bo mam ciastko z milki na czarna godzinę jakby dieta mnie zjechała psychicznie a teraz niema sensu jeść i tak leży i mnie woła 😂 -
Limonka26 wrote:Ladinola, o nie a jednak covid zdrówka dla Was!
.A. oby u Was to nie było to Palmy to jednak zdecydowanie lepsza perspektywa 🙈🌴
Nynka, a widzisz taki kopniak poganiający męża czasami zdaje egzamin
Oliwka, suuuper że beta w końcu wyzerowana! Nowy cykl i czysta karta 😊
A my dziś na spontanie wyjechaliśmy już do rodzinki i zostaniemy do świąt. I nie spakowałam ani jednego testu z moich zapasów 💪🏼 Specjalnie, żeby nie testować wcześniej niż te 12dpo. I mam plan w ogóle o tym nie myśleć 🙃
Po tym jak oni mi pobrali ten test to wątpię, że to wyjdzie wiarygodnie. Ledwo nosa dotknęła, zakręciła 2 razy i już. Ledwo co poczułam a słyszałam, że to się powinno wsadzić głęboko. Sama nie wiem co tym myśleć...
Jedź i wypoczywaj! O niczym nie myśl, tylko delektuj się chwilą 🙂Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
wariancja wrote:Dziewczyny, smak i węch straciłam na samym końcu, jak już prawie wszystkie inne objawy minely. Jedynoe glowa boli do tej pory...
Zdrówka, bedzie dobrze 😘
Edit. Co do lekow, moj maz nie moze brac nic z grupy NLPZ i pomagala mu bardzo Solpadeina.
Ja właśnie się zorientowałam, że nic nie czuję 😱 ale mam nadzieję, że to po prostu przez zatkany nos. Nie chcę przyjmować innej wersji! 😀Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Domistr wrote:Przysiadłam do tego webinaru na godzinkę i wymiękłam, faktycznie mega długo to trwa, a miałam trochę rzeczy do ogarnięcia wieczorem i odpuściłam, któraś wytrwała do końca? 😃
A. Trzymam kciuki żeby to było zwykle przeziębienie, sama takie przechodziłam w tamtym tygodniu a przede mną mąż i brat ( oni mieli test I wyszedl negatywny) ja nie zrobiłam 😜
Dziękuję! Też mam nadzieję, że to przeziębienie, chociaż często choruję ale bólu stawów i takiego okropnego bólu głowy nie miewam...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualnyHej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.
-
Ladinola wrote:Hej! Mieliśmy teleporade z lekarzem, babka powiedziała, że absolutnie podczas pandemii nie można się starać o dziecko, że jak okaże się, że nie jestem w ciąży to zaprzestać starań bo to niebezpieczne. Jak będę dodatnia i będę w ciąży to bardzo źle, od razu mam się kontaktować ze swoim ginekologiem. No a jak mąż miał gorączkę to powinnam się od niego izolować albo w maseczce przy nim chodzić.
Może zrób test dla spokoju?
W bardziej zaawansowanej ciąży dziewczyny przechodziły covida, ale może na początku ciąży faktycznie covid może mieć zły wpływ. W końcu ten początek jest najważniejszy pod kątem rozwoju dziecka i nawet grypa może zaszkodzić
Cóż, życzę Ci w takim razie negatywnego testu
W ogóle starania w trakcie pandemii to kontrowersyjny temat, każdy musi zdecydować sam, biorąc po uwagę ze nie wiadomo ile jeszcze pandemia potrwaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:02
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Może zrób test dla spokoju?
W bardziej zaawansowanej ciąży dziewczyny przechodziły covida, ale może na początku ciąży faktycznie covid może mieć zły wpływ. W końcu ten początek jest najważniejszy pod kontem rozwoju dziecka i nawet grypa może zaszkodzić
Cóż, życzę Ci w takim razie negatywnego testu -
Ja właśnie przez tą pandemię się teraz boję do ludzi wychodzić. Bo to przecież sam początek. Ale ja naprawdę aż za bardzo świruję. Jakoś trzeba się starać żyć normalnie.
I nie wiem co z potencjalnym szczepieniem jeśli jakimś cudem w tym roku będzie możliwość. Mój gin uważa, że lepiej się zaszczepić niż narażać na chorobę bo nigdy nie wiadomo jak się przejdzie. Tylko mówił mi tak jak jeszcze w ciąży nie byłam. Ciekawe co teraz powie. -
Ladinola wrote:Dzisiaj mam test. W takim razie żadna z nas nie powinna się starać o dziecko w czasach pandemii jeśli nie jest zaszczepiona. Babka w ogóle jakas nawiedzona, bardzo jej nie lubię, zaczęła cisnąć, że na pewno mamy zepsuty termometr bo mąż ma temperaturę poniżej 36 a jest serio mega zimny i 3 termometry tak wskazują bo zaraz po rozmowie sprawdziliśmy. Cóż ta babka przyczyniła się do śmierci mojego ojca i ojca mojej koleżanki przez złe diagnozy dlatego jestem wkurzona, że z nią mieliśmy teleporade. Ta choroba nie jest tak groźna jak grypa jeśli chodzi o powikłania, panowała grypa to kobiety i tak się starały o dziecko, teraz jest covid i nagle mamy przestać się starać, no bez jaj. Jak będę miała covida to będę mieć już przeciwciała więc tym bardziej spoko do dalszych starań. Teraz zostaje mi czekać do dnia spodziewanego okresu jeśli chodzi o test.
To nie jest tak ze żadna z nas nie powinna się starać, tylko każda z nas ma swój rozum, swoją opinie i decyduje sama za siebie. Tak samo w trakcie grypy, ktoś się stara ktoś nie
Jeśli chodzi o powikłania to każda choroba może mieć jakiś wpływ na zarodek we wczesnym okresie, zawsze jest jakieś ryzyko którego nigdy nie zminimalizuje się do 0.
Także starania w trakcie pandemii to kwestia indywidualna, znam takich którzy odpuścili, konkretnie my nie mamy zamiaru.
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Julkaaa wrote:Ja właśnie przez tą pandemię się teraz boję do ludzi wychodzić. Bo to przecież sam początek. Ale ja naprawdę aż za bardzo świruję. Jakoś trzeba się starać żyć normalnie.
I nie wiem co z potencjalnym szczepieniem jeśli jakimś cudem w tym roku będzie możliwość. Mój gin uważa, że lepiej się zaszczepić niż narażać na chorobę bo nigdy nie wiadomo jak się przejdzie. Tylko mówił mi tak jak jeszcze w ciąży nie byłam. Ciekawe co teraz powie.
No niektórzy się i w ciąży szczepią, tutaj tez zdania są podzielone.. Ja będę się chciała zaszczepić jak już przyjdzie moja kolej, ale jeśli będę wtedy w ciąży to raczej zrezygnuje25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia