Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alutka128 wrote:No w ciągu miesiąca TSH z 0,22 wskoczylo na 8,5 :o oczywiście przez ten miesiąc na życzenie lekarza nie piłam żadnych leków dlatego tak wzrosło.... Teraz pije letrox 50, selen i witaminę D bo mam niedobór....
Narazie się leczę, ale nadzieję mam że szybko wrócę do gry ⚽ -
Otter Ty możesz już jutro zacząć 😁😁😙
Ale jak chcesz to czekaj na mnie 😙😙👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Otter wrote:Poczekam na Ciebie, nigdzie mi się nie śpieszy 😂 Może nawet nie zatestuje jak kosmetyczek nie otworzą i moje piękne brwi pójdą w zapomnienie 😱
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:33
PannaAnna35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJunjul, Juliet, Futuremama - gratulacje bobasków! 🥳
Julkaaa-piękna beta, cudownie 🥰
Alutka-odpoczniesz, głowa ochłonie i wrócisz z nową mocą😊
U mnie wczoraj pozytywny owulak 😳 ale nic z tego raczej, bo jestem 4 dzień na luteinie, żeby okres wywołać, powinien być za 4 dni. No ale jak to lekarz powiedział-czesto się zdarza , że do laparoskopii czy in vitro nie dochodzi, bo pojawia się ciąża - taka terapia 😃Junjul, Julkaaa, Magda_Lena, Juliet lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pięknie już nie Kropki a bobasy! 😍 😍 Kiedy one tak urosly? Dopiero co były pozytywne testy a tu już takie duże maluchy piękne zdjęcia!
Otter my mamy wizytę w piątek w klinice, a w czwartek badanie nasienia. I też się boję że nas wyśmieją ze po co przyszliśmy, bo to tylko 8cs. Ale od czegoś trzeba zacząć i zaczęłam się stresować, że badania męża wyjdą kiepskie....Juliet lubi tę wiadomość
-
Juliet wrote:Dzień dobry ciocie! 👋 Oto ja i moje badania 😊
Pani doktor musiała kombinować żeby wszystko zobaczyć, bo maleństwo leżało główką w dół i nie było dobrze wszystkiego widać 😛 robiłyśmy USG przez brzuch i przez pochwę. Trochę go Pani doktor popychała żeby się poruszał i machał tak słodziutko nóżkami i rączkami. Łzy mi do oczu naszły. I pierwszy raz usłyszałam serduszko 😍 nie do opisania jest to uczucie. Coś pięknego 🥰
Aha... Prawdopodobnie chłopak ❤🤰😊
Ahhhh jak cudownie!!!! Cześć Kropeczku! Ciocia przesyła wirtualne całusy!!! ♥️♥️♥️Magda_Lena, Juliet lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Junjul wrote:https://zapodaj.net/68c035c68824f.jpg.html
A to mój maluszek kłębuszek ❤️ za tydzień prenatalne ☺️
Gratulacje!!! ♥️Junjul lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualny
-
Wielkie gratulacje, sporo dziś dobrych wiadomości. Juliet i Junjul też mi się łezka wzruszenia w oku zakręciła 😍
Limonka co możecie z tym dalej zrobić? Na pewno są jakieś opcje 😔 coś lekarz mówił? Jeśli nie masz ochoty gadać to rozumiem. Ale nie załamuj się, mnóstwo historii tu jest na forum gdzie nasienie było z zerowymi szansami a jednak ciąża. Trzymaj się 🤗Juliet lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx, trzymam kciuki za wizytę, daj znać później jak było 😊 I jaka była reakcja na Wasz czas starań. A macie normalna wizytę czy tele? Naczytałam się na stronie invicty, że teraz mają głównie teleporady🤷🏼♀️ Mam nadzieję, że pierwsza wizyta będzie jednak na miejscu i z USG 🤔 Dowiem się jak się odezwą do mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 21:38
Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny poklepcie dzisiaj po główce...jakaś chwila zwątpienia i czarnych myśli, że już nie będę mieć kolejnego maleństwa...No bo jak można tyle cykli nie zajść i nagle coś by się miało stać, że się uda? Ostatnio gdzieś trafiłam na dyskusję w komentarzach jak to ważne jest zeby dziecko miało rodzeństwo. Panie się przekrzykiwały jak to ich dzieci będą mieć wspaniale bo będą mieć rodzeństwo gdy ich zabraknie...wiele głosów tez pan- jedynaków, którym jest przykro, że nie mają rodzeństwa w dorosłości.
Do tego głosy, że jak rodzeństwo to oczywiście tak do 3 lat różnicy, bo tylko wtedy dzieci mogą się bawić razem, mieć wspólne zainteresowania, tematy i buc szczęśliwe...
Poczułam się okropną matką....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 21:46
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Sparky mamy wizytę w gyncentrum z USG, mąż dzień wcześniej u nich robi badania. Wiem że to zabrzmi głupio, ale mimo wszystko czuje, ze to pewnie będzie wizyta są państwo zdrowi, wszystko wygląda ok, poproszę 200 zł. A ja czuję, że gdzieś jest problem i potrzebuje lekarza, który mi w to uwierzy.
A. Jestes najlepsza mama i absolutnie zakazuje Ci myśleć inaczej!
Co do różnicy w wieku dzieciaków - znam różne przypadki, dzieciaki rok po roku, 2 lata, 5, 8, 13 lat. I szczerze? Nie widzę jakiejkolwiek zależności, czy dzieciaki się dogadują i bawią. To zależy od dzieciaków i ich wychowania a z czasem granice wieku i tak się zacierają.
Fakt, super mieć dziecko po dziecku, bo siedzisz w pieluchach a potem masz spokój. Ale twój organizm ma na ciebie inny plan, daj się jemu pokierować.Sparky lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Maciejka u mnie droga do tej trzeciej ciąży też była kręta i widzisz... oczywiście przez to większy strach i u Ciebie pewnie też będzie ale trzymam kciuki żeby na strachu się skończyło i wkrótce Ty też będziesz mogła pochwalić się super zdjęciem😁
Juliet lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Olenkaqx wrote:Dziewczyny pięknie już nie Kropki a bobasy! 😍 😍 Kiedy one tak urosly? Dopiero co były pozytywne testy a tu już takie duże maluchy piękne zdjęcia!
Otter my mamy wizytę w piątek w klinice, a w czwartek badanie nasienia. I też się boję że nas wyśmieją ze po co przyszliśmy, bo to tylko 8cs. Ale od czegoś trzeba zacząć i zaczęłam się stresować, że badania męża wyjdą kiepskie....02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Juliet
Junjul
Gratuluje! Cieszę się bardzo na takie widoki! Juliet mamy dokładnie ten sam termin z OM. Ja mam prenatalne 14 kwietnia, więc za tydzień dowiem się już czegoś więcej.
A dziewczyny testujące oczywiście kciuki trzymam za Was!!! 😍 wiruski przesyłam, już baaaaaardzo duże te wiruski!Olenkaqx, Magda_Lena, Juliet lubią tę wiadomość