X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Naya szczerze nie wiem czy podczas brania luteiny występuje owulacja.... Wszystkie dziewczyny zawsze zaczynają brac ja już PO ... A który masz dc??

Dzisiaj 37dc. 20dc miałam wizytę i usg. Na usg nie było kompletnie nic, żadnego pęcherzyka i endo słabe, miałam zacząć brać luteine i w 10-12dc na kontrolę jak wygląda cykl bez leków. No ale miałam covid więc dopiero niedawno zaczęłam brać, żeby iść na wizytę po izolacji. Tak z dupy zrobiłam test, będąc 2 dzień na luteinie, bo sporo ich mam (nie wiem co mnie podkusiło🤷‍♀️) i wyszły podobne kreski a na następny dzień piękny pik, od razu testowa ciemniejsza od kontrolnej. Wiem, że bierze się po owulacji ale ja jej mieć nie miałam zdaniem lekarza. Wiem, że raczej nic z tego ale jestem zdziwiona, bo nigdy tak nie miałam.

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya wrote:
    Dzisiaj 37dc. 20dc miałam wizytę i usg. Na usg nie było kompletnie nic, żadnego pęcherzyka i endo słabe, miałam zacząć brać luteine i w 10-12dc na kontrolę jak wygląda cykl bez leków. No ale miałam covid więc dopiero niedawno zaczęłam brać, żeby iść na wizytę po izolacji. Tak z dupy zrobiłam test, będąc 2 dzień na luteinie, bo sporo ich mam (nie wiem co mnie podkusiło🤷‍♀️) i wyszły podobne kreski a na następny dzień piękny pik, od razu testowa ciemniejsza od kontrolnej. Wiem, że bierze się po owulacji ale ja jej mieć nie miałam zdaniem lekarza. Wiem, że raczej nic z tego ale jestem zdziwiona, bo nigdy tak nie miałam.

Naya możliwe, że covid Ci namieszał w cyklu. Czytałam, że sporo osób tak miało, że np nie dostało okresu. Ja dostałam kilka dni szybciej. Luteina może zatrzymać owulację ale nie musi, działajcie może coś z tego wyjdzie w takim razie ☺️

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91, raz było ❤ i to z chęci i potrzeby a nie z myślą, że może coś by wyszło, jakoś się nie nastawiłam 😊 ale kto wie, życie pisze swoje scenariusze i może akurat😊 jeżeli do 21.04 nie dostanę mimo tej luteiny teraz do zatestuje, zobaczymy

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya wrote:
    Oliwka91, raz było ❤ i to z chęci i potrzeby a nie z myślą, że może coś by wyszło, jakoś się nie nastawiłam 😊 ale kto wie, życie pisze swoje scenariusze i może akurat😊 jeżeli do 21.04 nie dostanę mimo tej luteiny teraz do zatestuje, zobaczymy

Znam jedną dziewczynę, która kilka miesięcy się starała a akurat zaszła w trakcie covida 😜 takie powikłanie w postaci ciąży 🤰tego Ci życzę ❤️

Magda_Lena, Naya, Julkaaa lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to ja też chce mieć takie powikłania!!! 😄😄 Tylko cholerstwo mnie nie weźmie bo używam lekow na toczeń które używają w szpitalach do leczenia covida 😋😋

Juliet lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej,
    Lada moment dostanę okres, już to czuję... No i tak leżę i myślę że tęsknię za forum bardzo, i za staraniami, i za mierzeniem temp, sprawdzaniem szyjki itp więc wkraczam z podwójną siłą w następnym cyklu 💪😂 dobrze mi ten miesiąc przerwy i odpuszczenia zrobił 😄
    Więc od teraz udzielać będę się częściej 😂

Olenkaqx, maciejka, Juliet, Julkaaa, Magda_Lena, Oliwka91, Nynka lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, melduje się, ze jestem w 1 dniu ciązy po raz 70ty. xD Dzisiaj juz wracam sobie do pełnych treningów i nie mogę się doczekać końca kwarantanny by zacząć biegać. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Znam jedną dziewczynę, która kilka miesięcy się starała a akurat zaszła w trakcie covida 😜 takie powikłanie w postaci ciąży 🤰tego Ci życzę ❤️

Ooo i takie powikłania to ja rozumiem! 😃 Nie dziękuję, nie zapeszam 🤭😁

• .A. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    .A. widzisz mowilam że martwisz się na zapas bo te wyniki nie wskazują na toczeń 👍

Dziewczyny u mnie rozbudzone nadzieje 🍀 dziś w nocy meeega bol brzucha , zgaga i odbijanie.... przy podtarciu nitki krwi w sluzie 🤪

Lubię to! Lubię to! Lubię to! 😀😀😀

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Oliwka91, Otter dzięki, kochane jesteście 🤍
    Narazie u lekarza nie byliśmy, mąż dopiero zapisze się do androloga, ale domyślam się co lekarz powie 😞 narazie mamy tylko wyniki podstawowe, rozszerzonych chyba jeszcze do systemu nie wygrali, ale przeglądając na forum inne podobne historie wnioskuję, że morfologii nawet nie podadzą bo ilość plemników jest za mała... Kiedyś to było lekko poniżej normy, a teraz ilość jest praktycznie znikoma. Na ten moment nawet nie łudzę się już szansą na ciążę naturalną 😔
    Muszę sobie to trochę poukładać i mam nadzieję, że wrócę tu z lepszymi informacjami...

Będę czekać na dobre wieści...my też w końcu musimy się wybrać na badanie nasienia. Nadziei na ciążę nie trać. Na pewno da się podciągnąć jakoś te parametry. A jak nie to są inne metody. Na pewno będziesz miała swojego Maluszka ♥️

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Nie gadaj glupot....bony kobiety są okropne. Tez chcialam mala roznice wieku, ze zabawa lepszy kontakt. Na pewno inaczej jest, ale ja znam rodzenstwa z kazda róznica wieku i relacje sa skrajnie różne. Dziewczyny dobrze mowia to od Was zalezy czy beda sie dogadywac czy nie, i od nich w przyszlosci. Najwazniejsze żeby mieli siebie, a jak nie siebie to niech znajdzie partnera z rodzenstwem i tez bedzie dobrze!😚

A Twoja wartosc jako matki nie zalezy od ilosci rodzenstwa!

Niby tak na logikę to wszystko wiem, a przychodzą momenty, w których to poczucie wartości spada i czuję, że nawalam. Ale w sercu czuję, że będę się cieszyć z każdej różnicy. Na początku mówiłam więcej niż 3,5 to nie. Później No ok, 4 tez nie jest zle. Później, że 5 tez całkiem spoko ale to tak ostatecznie. Teraz już pomału zaczynam oswajać swój umysł z cyfra 6...a do ilu tak dojdę nie wiadomo

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hejka, melduje się, ze jestem w 1 dniu ciązy po raz 70ty. xD Dzisiaj juz wracam sobie do pełnych treningów i nie mogę się doczekać końca kwarantanny by zacząć biegać. ;)

Jest siła! 😀💪🏻😂 mój pierwszy dzień się zbliża wielkimi krokami. Tak myślę, że w niedzielę to już na bank będę w tej ciąży 😂

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że w najbliższą sobotę mąż idzie na badanie nasienia. Ja oczywiście już się martwię na zapas wynikami🙄🤦🏼‍♀️ Staram się tego nie okazywać, żeby go nie stresować niepotrzebnie... Trzymajcie kciuki 🤞🏼

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Sparky. Mój był dzisiaj i wyniki miały być popołudniu a nadal nic nie ma :( dobrze ze jutro mam wizytę to może będą do odbioru w recepcji kliniki

Sparky lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Trzymam kciuki Sparky. Mój był dzisiaj i wyniki miały być popołudniu a nadal nic nie ma :( dobrze ze jutro mam wizytę to może będą do odbioru w recepcji kliniki

Dzięki ❤️ A ja trzymam kciuki za Was 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Olenkaqx lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj dupa... nie będę mieć przedłużonej umowy, najbardziej wkurzające jest to ze muszę do niej pisać smsy zamiast pogadać normalnie bo franca unika mnie specjalnie. Przykre to że kobieta tak postępuje wobec drugiej kobiety, trochę dyskryminacja bo sama kiedyś byla w ciąży. No ale cóż pokazała swoją prawdziwa twarz. Żałuje tylko ze nie starałam się przed ślubem od razu jak dostałam umowę No ale trudno czasu nie cofnę

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!!
    Odzywam się po dłuższej przerwie i tak jak Otter mówiła żebym się odezwała jak będę gotowa na przejście do ciężarówek, tak się odzywam😂
    Byłam wczoraj na wizycie 😊
    Okruch jest, serduszko bije❤️ i ma 9,5mm 😊

Naya, Mama8latka, Otter, Olenkaqx, Julkaaa, wariancja, Nynka, Monika7, Oliwka91, Magda_Lena, Juliet, Niebieska Gwiazda, Pomarańcza lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Hej laseczki!!
    Odzywam się po dłuższej przerwie i tak jak Otter mówiła żebym się odezwała jak będę gotowa na przejście do ciężarówek, tak się odzywam😂
    Byłam wczoraj na wizycie 😊
    Okruch jest, serduszko bije❤️ i ma 9,5mm 😊

Manioka moje gratulacje!!!❤❤ nudnej ciąży życzę ❤🤰🤰

Manioka lubi tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:34

Manioka, Sparky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    A u mnie dzisiaj dupa... nie będę mieć przedłużonej umowy, najbardziej wkurzające jest to ze muszę do niej pisać smsy zamiast pogadać normalnie bo franca unika mnie specjalnie. Przykre to że kobieta tak postępuje wobec drugiej kobiety, trochę dyskryminacja bo sama kiedyś byla w ciąży. No ale cóż pokazała swoją prawdziwa twarz. Żałuje tylko ze nie starałam się przed ślubem od razu jak dostałam umowę No ale trudno czasu nie cofnę

Przykro mi bardzo. Ja nauczona już doświadczeniem nie patrze na szefostwo. Dbam o siebie dobro moje i mojej rodziny. Staram się nie rujnować firmy przy tym, ale juz wielokrotnie rozni przełożoni pokazali, że w sytuacji kryzysowej nic ich nie obchodzi poza nimi....

Manioka gratuluje!

Manioka lubi tę wiadomość

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ