Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka wrote:Przykro mi bardzo. Ja nauczona już doświadczeniem nie patrze na szefostwo. Dbam o siebie dobro moje i mojej rodziny. Staram się nie rujnować firmy przy tym, ale juz wielokrotnie rozni przełożoni pokazali, że w sytuacji kryzysowej nic ich nie obchodzi poza nimi....
Już mi się oczy otworzyły. Najpierw wszystko pięknie bo jestem potrzebna obiecywanie różnych rzeczy, które i tak się nie spełniły. Pełno jest tutaj dziewczyn bez pracy a jednak się starają wiec ja tez nie odpuszczam. Masz racje trzeba dbać tylko o swój tyłek, a nie patrzeć na innychJuliet lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Manioka super że jest już Serduszko 🥰 człowiek 9,5mm to już taki groszek 🥰🥰🥰 też chceeeeee 😭😊
Ja jutro 9dpo- pierwszy tescik , chyba postawię ma Facelle. 👍Otter, Magda_Lena, Manioka, Julkaaa, Juliet, Sparky lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Otter wrote:Kciuki, aby Twój groszek się jutro ukazał na teściku🍀🍀
U Ciebie taki piękny optymizm, a mi się tak nie chce jutro testować, bo standardowo pewnie znów się nie udało 😆 ale umówiłam się z Tobą więc zatestuje 😁 ja mam jakieś testy z allegro, te zielone 😉
Moje "magiczne 37" sie utrzymuje co mnie tak pozytywnie nastraja bo NIGDY nie miałam wiecej jak 1 dzien , no i wykres ładnie wyglada 🤩
Jutro i tak pewnie biel nad biela bo czego tu sie spodziewac 9dpo ale co miii taaam ;P
Kochana wysikujesz ze mna te II i bez gadania mi tu i marudzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:42
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Oooo, dobra jesteśmy po wizycie. Wizyta partnerska, był mąż że mną. Bardzo dobre wrażenie zrobiła na nas pani doktor, wreszcie ktoś kto mnie słuchał co mam do powiedzenia, i lekarz który zalecił nie czekanie do roku magicznego a dalsza diagnostykę. Zdaje sobie sprawę z tego, że kliniki to maszynka do robienia kasy, ale cieszę się że poszliśmy.
Z najważniejszych rzeczy wyszło tyłozgięcie macicy, czyli po seksie leżeć mam na brzuchu
Maz wyniki nasienia świetne, duża koncentracja więc jest super z jego strony. Co ciekawe pani doktor powiedziała że z takimi wynikami nasienia nie musimy robić przerw regeneracyjnych co dwa dni, a możemy się starać nawet codziennie jak mamy ochotę
Po wiedzy, że miałam operacje i potwierdzoną endometriozę pani doktor zaproponowala badanie drożności. Więc od razu pobrała potrzebne wymazy. Wyniki za trzy tygodnie więc może drożność zrobię w przyszłym cyklu
Pęcherzyk 23mm z lewego jajnika, więc pewnie wieczorem lub jutro peknie więc mamy działać dziś i jutro
brak innych zmian, nie dopytałam tylko o grubość endometrium.
Zostawiliśmy kolejna kupę kasy, ale coz się nie robi żeby spełniać marzeniaJuliet, Sparky, Monika7, Nynka lubią tę wiadomość
-
W tym cyklu biore ten NAC i powiem wam, że ciągle czuje jajniki mocno. Szczególnie prawy, nie wiem jeszcze czy się cos tam dzieje bo sie wcale do gin dostać nie mogę, a testy owu ciemnieją delikatnie na razie
futuremama, Magda_Lena lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Otter ile płaciłaś za samą drożność? Wymazy wiadomo że osobno płatne. I może głupie pytanie, ale sono-hsg a hyCoSy to to samo? 🤔
-
Sparky wrote:Melduję, że w najbliższą sobotę mąż idzie na badanie nasienia. Ja oczywiście już się martwię na zapas wynikami🙄🤦🏼♀️ Staram się tego nie okazywać, żeby go nie stresować niepotrzebnie... Trzymajcie kciuki 🤞🏼
Trzymam trzymam! I nie ma się co na zapas stresować. Przypomnij sobie ile razy już mialas sytuacje w których się stresowałaś (chyba ze się mylę) i wszystko okazywało się być dobrze 🙂Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
maciejka wrote:A u mnie dzisiaj dupa... nie będę mieć przedłużonej umowy, najbardziej wkurzające jest to ze muszę do niej pisać smsy zamiast pogadać normalnie bo franca unika mnie specjalnie. Przykre to że kobieta tak postępuje wobec drugiej kobiety, trochę dyskryminacja bo sama kiedyś byla w ciąży. No ale cóż pokazała swoją prawdziwa twarz. Żałuje tylko ze nie starałam się przed ślubem od razu jak dostałam umowę No ale trudno czasu nie cofnę
Niektórzy naprawdę są podli. Miałam kiedyś kierowniczkę dla której w jednej sekundzie wszystko byli kwiatuszkami a dosłownie za chwilkę wszyscy debile. Darła ryja jak oszalała. Wszystkim dziewczynom z dziećmi robiła problemy. Swoich nie planowała a za chwile zaszła w ciążę. Szkoda mi było tego dziecko, że będzie musiało mieć taką mamę choć cały czas mam nadzieję, że hormony poukładały jej trochę w głowie.
Myśl teraz o tym co jest o co możesz zrobić. Nie zamartwiam się tym co by było gdyby. Może to w jakiś sposób wyjdzie na dobre tylko jeszcze teraz o tym nie wiemyWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Mama8latka wrote:Manioka super że jest już Serduszko 🥰 człowiek 9,5mm to już taki groszek 🥰🥰🥰 też chceeeeee 😭😊
Ja jutro 9dpo- pierwszy tescik , chyba postawię ma Facelle. 👍
Nieeeee nie rób tego w 9 dniu! 😀 jak będzie biel to nam tu posmutniejesz a przecież tu wszystko wskazuje na to, że będą 2 krechy! 😀Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Olenkaqx wrote:Oooo, dobra jesteśmy po wizycie. Wizyta partnerska, był mąż że mną. Bardzo dobre wrażenie zrobiła na nas pani doktor, wreszcie ktoś kto mnie słuchał co mam do powiedzenia, i lekarz który zalecił nie czekanie do roku magicznego a dalsza diagnostykę. Zdaje sobie sprawę z tego, że kliniki to maszynka do robienia kasy, ale cieszę się że poszliśmy.
Z najważniejszych rzeczy wyszło tyłozgięcie macicy, czyli po seksie leżeć mam na brzuchu
Maz wyniki nasienia świetne, duża koncentracja więc jest super z jego strony. Co ciekawe pani doktor powiedziała że z takimi wynikami nasienia nie musimy robić przerw regeneracyjnych co dwa dni, a możemy się starać nawet codziennie jak mamy ochotę
Po wiedzy, że miałam operacje i potwierdzoną endometriozę pani doktor zaproponowala badanie drożności. Więc od razu pobrała potrzebne wymazy. Wyniki za trzy tygodnie więc może drożność zrobię w przyszłym cyklu
Pęcherzyk 23mm z lewego jajnika, więc pewnie wieczorem lub jutro peknie więc mamy działać dziś i jutro
brak innych zmian, nie dopytałam tylko o grubość endometrium.
Zostawiliśmy kolejna kupę kasy, ale coz się nie robi żeby spełniać marzenia
Świetne wiadomości! Trzymam kciuki ♥️Olenkaqx lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Wiesz, pytanie z gatunku leniwych - nie chciało mi się szukać w internetach już sprawdziłam - to dokładnie to samo, tylko inna nazwa :d
W gyncentrum sono-hsg też 700 złOtter lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z badaniem nasienia. To znaczy przy ciążach biochemicznych wiemy, że komórka łączy się z plemnikiem. Czyli wiemy, że plemniki są i docierają. Czy oni coś więcej badają? Badają to czy może są uszkodzone i to może być przyczyna biochem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 14:19
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙