Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mona_Mona wrote:Cześć dziewczyny, melduje wrednego bolącego małpiszona 😭 ah i po co się człowiek tak nakręca i sam katuje
nie wiem, ja chyba nie potrafię wyluzować . Albo muszę zacząć pisać albo brać jakieś dopalacze
Przykro mi 😣 🫂🫂29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Ja brałam w ciąży , ale przed nie miałam takiego zalecenia. 🤗Basiax wrote:Kochane, ginekolog kazał mi brać acard75 jak zobaczę 2 kreski dopiero. A czy któraś z Was brała wcześniej "profilaktycznie "???
Przytulam za biele 😭♥️😍
Basiax lubi tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny 💛
Jak widać po stopce — jestem weteranką po in vitro. Aktualnie z nowym partnerem i… nową nadzieją.
Przez długi czas byłam przekonana, że macierzyństwo chyba nie jest mi pisane. I wtedy, totalnie niespodziewanie, los się uśmiechnął — zobaczyliśmy dwie kreski. Niestety bardzo szybko okazało się, że nasze szczęście jest „podwójne” w zupełnie innym sensie… była to ciąża pozamaciczna, a dokładniej jajnikowa (podobno rzadkość, więc miałam swoje 5 minut sławy wśród studentów 😅).
Ciążę trzeba było usunąć operacyjnie, a przy okazji straciłam jeden jajowód.
Mimo wszystko… to doświadczenie sprawiło, że znowu uwierzyłam, że mogę zajść w ciążę. I że może jednak zostanę mamą.
Dlatego jestem tutaj — zaczynam od nowa, z czystą kartą i chcę, żeby to konto było moją motywacją. Do dbania o siebie, zdrowie, ruch, suplementy i ogarnianie wszystkiego krok po kroku.
Plan na teraz: sprawdzenie drożności drugiego jajowodu, badania, suple, naturalne starania i panel infekcji urogenitalnych (MUCHA).
Jeśli macie pytania — śmiało 💛 Nie chwaląc się, trochę już z tą niepłodnością przeszłam, więc może komuś też pomogę.
Trzymam za nas wszystkie kciuki ✨
Esbe, _Dysia_, askowe, sirengirl92, Czarna.Basia, Mika1992, Kociara_96, Iskierka ✨, KamilaAnt2026, Kompotlinka, Agi96, Seabird, KarolinaJ0702, Natkusia, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość
Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅 -
Powodzenia z nowym chłopem! Może jajeczko tym razem będzie mniej wybredne 🤭🤭OwulkaNaPełnej wrote:Cześć, dziewczyny 💛
Jak widać po stopce — jestem weteranką po in vitro. Aktualnie z nowym partnerem i… nową nadzieją.
Przez długi czas byłam przekonana, że macierzyństwo chyba nie jest mi pisane. I wtedy, totalnie niespodziewanie, los się uśmiechnął — zobaczyliśmy dwie kreski. Niestety bardzo szybko okazało się, że nasze szczęście jest „podwójne” w zupełnie innym sensie… była to ciąża pozamaciczna, a dokładniej jajnikowa (podobno rzadkość, więc miałam swoje 5 minut sławy wśród studentów 😅).
Ciążę trzeba było usunąć operacyjnie, a przy okazji straciłam jeden jajowód.
Mimo wszystko… to doświadczenie sprawiło, że znowu uwierzyłam, że mogę zajść w ciążę. I że może jednak zostanę mamą.
Dlatego jestem tutaj — zaczynam od nowa, z czystą kartą i chcę, żeby to konto było moją motywacją. Do dbania o siebie, zdrowie, ruch, suplementy i ogarnianie wszystkiego krok po kroku.
Plan na teraz: sprawdzenie drożności drugiego jajowodu, badania, suple, naturalne starania i panel infekcji urogenitalnych (MUCHA).
Jeśli macie pytania — śmiało 💛 Nie chwaląc się, trochę już z tą niepłodnością przeszłam, więc może komuś też pomogę.
Trzymam za nas wszystkie kciuki ✨
Blond27 lubi tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Beta 43, progesteron 19.6 😭😭😭♥️♥️♥️
Chyba ok ?
_Dysia_, askowe, Karos31, Kathrine32, Mika1992, sirengirl92, Cerva, Remedios, Esbe, Murena96, Kociara_96, Iskierka ✨, KamilaAnt2026, Kompotlinka, Maalwii, Agi96, Lisia00, Basiax, OwulkaNaPełnej, Rosalinda, dzydzy, BuBu90, Anett9300, Fox, Akacjowa_, Luna11, Monia•, Reja13, Stokrotka94, Aga_92, Seabird, KarolinaJ0702, Lady A., Vainchild, Milunia, Atomówka , Kleo10, Angel93, Mamacita, KAaareii lubią tę wiadomość
-
Blond27 Gratulacje!!! ❤️🍀🤞Nudnej ciąży!
Dziewczyny, które niedawno zobaczyły 2 kreski czy każda z was czuła moment wgryzania się kropka czy zupełnie nic?
Tak się zastanawiałam ostatnio...
Blond27, Basiax lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Dziewczyny…
Beta 27,8 -> 107 (285%)
Progesteron 15,2 -> 23,8 ( po trzech dawkach Utrogestanu)
Jest dobrze chyba prawdaaaa?🥹 tak się bałam… (nadal się martwię mając grudzień i niskie przyrosty z tyłu głowy)
Pójdę w piątek jeszcze i dopiero umowę wizytę….
Cerva, Blond27, Esbe, Kociara_96, Iskierka ✨, KamilaAnt2026, Kompotlinka, Karos31, Czarna.Basia, Maalwii, Agi96, Lisia00, Basiax, Rosalinda, dzydzy, Anett9300, Fox, Akacjowa_, Luna11, Monia•, Kathrine32, Reja13, Stokrotka94, Aga_92, Seabird, KarolinaJ0702, askowe, Vainchild, Milunia, Kleo10, Angel93, Mamacita, KAaareii lubią tę wiadomość
👩💼 33 👨💼 39
6cs: 15.03.2026 🌸⏸️ 12dpo bhcg 27,8 -> 14dpo 107 ; prog 15,2 -> 23,8, TSH 2,35 -> 16dpo 241 ; prog 23,1
⏳Wizyta 31.03
3cs: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d
09.02 -> TSH 1,180
AMH: 4,11
ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89
02.2026
prolaktyna 30 ❗dostinex0,5 od 24.02
ohp-17 2,29 ❗kortyzol 22,9, prog 9,37
05.2026 -> ACTH? -
Czarna.Basia wrote:Blond27 Gratulacje!!! ❤️🍀🤞Nudnej ciąży!
Dziewczyny, które niedawno zobaczyły 2 kreski czy każda z was czuła moment wgryzania się kropka czy zupełnie nic?
Ja w żadnej ciąży nie czułam nic takiego.
w udanym cyklu ok 4/5 dpo mialam cały dzień takie kłucia w podbrzuszu. To na implantację za wcześnie, ale później myślałam, że może jakoś to jajeczko się już tam przemieszczało. 😅ale teraz w niestaraczkowym cyklu czułam podobnie też 4/5 dpo tylko krócej i mega intensywnie. Dwa dni później trochę spadła mi temperatura i pojawił się rozciągliwy śluz więc to chyba jakoś jest powiązane ze wzrostem estrogenów. Ale w sumie nie wiem co to, może któraś z Was ma podobnie? To nie skurcze tylko właśnie kłucie i to na środku podbrzusza. 🤔
🌿Blond27 🌿Sirengirl piękne wyniki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 18:22
Czarna.Basia, Blond27 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈 -
To idziemy dość podobnie 👍 Gratulacje 😍 u mnie też w piątek powtórka 🤞sirengirl92 wrote:Dziewczyny…
Beta 27,8 -> 107 (285%)
Jest dobrze chyba prawdaaaa?🥹 tak się bałam… (nadal się martwię mając grudzień i niskie przyrosty z tyłu głowy)
Pójdę w piątek jeszcze i dopiero umowę wizytę…. -
🦋Blond27 i 🦋sirengirl92 gratulacje dziewczyny pięknych bet ♥️ rośnijcie zdrowo 💞
Ja się doczekałam swoich wyników:
Estradiol: 119 pg/ml
Progesteron: 22,4 ng/ml
Wyniki chyba ok? Biorę luteinę 1x100mg, więc to nie mój naturalny progesteron. Ale miesiąc temu miałam progesteron 15,3 a też brałam luteinę.
Blond27, Kompotlinka, sirengirl92, Basiax, Remedios, Fox, Luna11, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Ja dzisiaj mam tak dużo śluzu że masakra. Normalnie czuję mokro pomiędzy nogami i jest typowo płodny a to dopiero 10 DC, nawet nie zaczęłam jeszcze owulakow robić 🙈 w sumie chyba w tym miesiącu odpuszczę, mąż będzie dopiero w sobotę, ja w sobotę mam galę w pracy więc to chyba bez sensu.
Ale no według kalendarzyka dzisiaj jest początek dni płodnych. -
Dołączam do klubu użalania się w tym miesiącu xd
Zrobiłam sobie powtórke ferrytyny po pół roku- miałam 46 we wrześniu i od tamtej pory starałam się jeść sensowniej, brałam laktoferyne z wit c i nie piłam herbaty do posiłku. Byłam przekonana, że wynik będzie powyżej 50, tymczasem dziś wynik 35 🙃
Basiax, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
27.03 - 212 B-hcg
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Tak, najpierw jeden cykl same testy i zobaczyłam późno wg mnie PIK, ten miesiąc monitoring + Testy no i mamy kropeczka 😎🩷Agi96 wrote:Super 🤩 czyli testy i monitoring się pokryły?
Agi96 lubi tę wiadomość
-
Wiesz co ja pisałam już, że miałam parę dni temu (ale nie powiem Ci dokładnie kiedy bo nie zarejestrowałam) czułam takie pulsowanie w brzuchu ,coś jak nerwoból złapie ale czy to było to ? Nie mam pojęcia 👍Czarna.Basia wrote:Blond27 Gratulacje!!! ❤️🍀🤞Nudnej ciąży!
Czarna.Basia lubi tę wiadomość
-
Helenka22 wrote:Dołączam do klubu użalania się w tym miesiącu xd
Zrobiłam sobie powtórke ferrytyny po pół roku- miałam 46 we wrześniu i od tamtej pory starałam się jeść sensowniej, brałam laktoferyne z wit c i nie piłam herbaty do posiłku. Byłam przekonana, że wynik będzie powyżej 50, tymczasem dziś wynik 35 🙃
A próbowałaś znalezc moze przyczynę? Ja od zawsze mialam powracającą anemię z niedoboru żelaza i nieświadomie aby łykałam te żelaza na receptę. Już chyba wszystkie mialam oprócz wlewu xd w grudniu dowiedziałam się że przyczyną są pasożyty, udało się wyleczyć i póki co ferrytyna sobie rośnie... startowałam z 8, 28 lutego 53👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH -> 0,4 -
Sirengirl, Blond97 - śliczne betki, niech kropeczki zdrowo rosną🥹🤞
Ja za to już się cieszyłam że tym razem nie dostałam plamienia miedzy owu a @ ale chyba zaczyna się rozkręcać eh. To może oznaczac niski progesteron?
Blond27 lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH -> 0,4 -
Lisia00 wrote:A próbowałaś znalezc moze przyczynę? Ja od zawsze mialam powracającą anemię z niedoboru żelaza i nieświadomie aby łykałam te żelaza na receptę. Już chyba wszystkie mialam oprócz wlewu xd w grudniu dowiedziałam się że przyczyną są pasożyty, udało się wyleczyć i póki co ferrytyna sobie rośnie... startowałam z 8, 28 lutego 53
Badałam pasożyty i wyszły mi tylko pierwotniaki blastocistys, w grudniu brałam na to antybiotyki25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
27.03 - 212 B-hcg
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Wowsirengirl92 wrote:Dziewczyny…
Beta 27,8 -> 107 (285%)
Pójdę w piątek jeszcze i dopiero umowę wizytę….
Super! Powodzenia!!! ♡♡♡♡♡ ile bierzesz utrogestanu? Ja 2 globułka. Czyli biorąc progesteron też warto go zbadać w ciąży żeby ewentualnie modyfikować dawkę, tak? -
Helenka22 wrote:Badałam pasożyty i wyszły mi tylko pierwotniaki blastocistys, w grudniu brałam na to antybiotyki
Nie znam się niestety ale myślę że klucz to znalezienie lekarza, który będzie drążył i szukał przyczyny. Czytałam wcześniej że może to wynikać z wielu przyczyn, np obfite miesiączki, właśnie wszelkie pasożyty, choroby jelit, celiakia, kandydoza i wiecej:/
Tak czy inaczej trzymam duże kciuki żeby wybiła w górę❤️🤞
Helenka22 lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH -> 0,4