Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję biel, dzisiaj 13dpo 🤷‍♀️
    Dziewczyny czy przy braniu Cyclogest może rosnąć temperatura? Już nie raz zażywałam progesteron ale nigdy nie wędrowała mi tempka w górę każdego dnia. Dzisiaj wzrost o 0,8 🤔

👩🏻‍🦰 '87 🧔🏻‍♂️ '84

08.2025 - start starań o trzecie szczęście
    10.2025 - biochem 💔

🥹 aktualnie 10 cykl starań
    w tym cyklu:
    Lametta, acc Optima 4-8dc

10dc: lewy pęcherzyk 14mm zapadnięty (świeża owulacja?), prawy 20mm
    endometrium 7,2mm
    po zbadaniu progesteronu podany Ovitralle, włączony oestrogel 2x2

13dp: nic nie pękło 😩
    lewy pęcherzyk 19,1mm, prawy 21,3
    endometrium 9,3mm
    Podanie 2xOvitralle

⏰ długość cyklu: 30-34 dni, późne owulacje (na stymulacji 28-30 dni)

Metformina, Dostinex
    Amh 1,48

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lisia00 🌸 Natkusia 🫂 Tulę za biele. 🫂
    Tak jest, walczymy dalej! 💪

Natkusia lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    Ja melduję biel, dzisiaj 13dpo 🤷‍♀️
    Dziewczyny czy przy braniu Cyclogest może rosnąć temperatura? Już nie raz zażywałam progesteron ale nigdy nie wędrowała mi tempka w górę każdego dnia. Dzisiaj wzrost o 0,8 🤔

Natkusia, z tego co wiem to w trakcie brania progesteronu nie ma co patrzeć na temperaturę (ja w ogóle nie mierzyłam na Utrogestanie) bo dodatkowy prog ją sztucznie utrzymuje. Przy czym 0,8 stopnia to bardzo wysoki wzrost, może chodziło ci o 0,08?

Natkusia lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌

IVF soon 🤞
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki. Nadrobiłam tylko z tydzień (a nie było mnie z półtora) a i tak zajęło mi to z godzinę 😁 niemożliwe jesteście.
    Gratuluję wszystkich kreseczek ❤️❤️❤️
    Tule mocno za biele i małpiszony paskudne.
    Ja wlasnie ostatnie 10 dni mam takie dziwne rozchwiania hormonalne, ze ma wrażenie że jeśli nie wezmę się za to dziś to nie dam rady do was wrócić w czerwcu.
    Miałam owulke 16dc i plamienie 23, 24 zlałam się krwią po stosunku, 26 plamienie , 29 okres dwa dni potem dwa przerwy i teraz dalej od 2 dni taki brudno czerwono brązowy i wgl cała ta miesiączka jakaś dziwnie licha;(
    No nic musze to jakoś doprowadzić. Pójść może do ginka który nie zacznie procesu od drożności tylko podpowie co zrobić z tymi plamieniami i miesiączkami. Bo mam wrażenie że nawet jeśli to nie w drożności cały problem siedzi.
    Tule mocno wszystkie z was ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Jeszcze dwa watki i wracam ❤️❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:57

Kompotlinka, Lisia00, _Dysia_, Cerva, Blond27, askowe, Czarna.Basia, Iskierka ✨, Rosalinda lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    03.06 wizyta u Ginka
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸 Buburuza! Miło, że jesteś z nami. Faktycznie dziwny cykl. Oby udało Ci się znaleźć dobrego lekarza, który coś poradzi. Z niecierpliwością na Ciebie czekamy jako aktywna uczestniczka wątku. 😊

Buburuza lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule za biele kochane 🫂

Mnie dalej ta rwa meczy, po nocy jak miesnie sa sztywne to jest katastrofa, cwicze troche na macie ale dopoki nie rozbujam tych miesni to mam ochote sie rozplakac. Najchetniej wzielabym mocne leki ale czekam na rozwoj sytuacji aczkolwiek jestem raczej negatywnie nastawiona, juz przyjelam taka obronna postawe ze lepiej sie milo zaskoczyc niz kolejny raz rozczarowac.

Zycze wam pieknego, spokojnego weekendu, u mnie pogoda zacna wiec korzystam ☺️

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Buburuza ech, frustrujące są takie stany. Ale to rozumiem, że nie pierwszy raz masz takie zawirowania?te plamienia i krwawienia po stosunku, nie masz jakiejś nadżerki?

🌿J.ss rwa to jest dziadostwo, nawet na lekach ciężko się jej pozbyć szybko… 🫤

Mi znów owulak ściemniał, ratio 0.5 🙄 powtórzę wieczorem

Kompotlinka lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie 11 dpo i test negatywny. Bóle brzucha okresowe i już czuję że szykuje się świętowanie w bólu.

W przyszłym cyklu chce porobić parę badań sprawdzić jak tsh, prolaktyna i nieszczęsna ferrytyna.

Macie jakieś sposoby na podniesienie poziomu ferrytyny?

Tule za negatywne testy i trzymam za Was kciuki🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 13:43

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    18.05 1,7 mm CRL
  • askowe Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

Które to podejście do owulacji? Ja w grudniu miałam dwa, i drugie podejście miało pik. 🤞

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • askowe Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 7dpo i jakiś duży spadek temperatury z 36.8 -> 36.6. Mam nadzieję, że jutro będzie wzrost, bo dzisiaj tak mnie zestresowało to rano, że 4 razy mierzyłam 🙈

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • askowe Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌷Werox, co do ferrytyny, powiedziałabym, że podstawą to nie pić herbaty/kawy do posiłku, zachować 30 min przerwy. Też nie łączyć produktów żelazowych z mlecznymi. A łączyć z Wit C.

Ja mam takie dwa śniadania na żelazo, które staram się jeść często. Obecnie też suplementuję laktoferynę, którą zaleciła dietetyczka.

Werox lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    🌷Werox, co do ferrytyny, powiedziałabym, że podstawą to nie pić herbaty/kawy do posiłku, zachować 30 min przerwy. Też nie łączyć produktów żelazowych z mlecznymi. A łączyć z Wit C.

Ja mam takie dwa śniadania na żelazo, które staram się jeść często. Obecnie też suplementuję laktoferynę, którą zaleciła dietetyczka.

O, zdradzisz mi co to za śniadania?

Resztę Twoich rad już stosuje i niestety ferrytyna ani drgnie :(

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    18.05 1,7 mm CRL
  • askowe Autorytet

Wysłany: 28 marca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    O, zdradzisz mi co to za śniadania?

Resztę Twoich rad już stosuje i niestety ferrytyna ani drgnie :(
    co do przepisów to korzystam z ebook @dietowaniebyjoanne tu można go dostać https://www.dietowanie.pl/ferrytyna-ebook/ ma też kurs na ten temat chyba, ale ja skupiłam się na tych kilku przepisach, często robię szakszukę i pastę z tuńczyka. U mnie wprowadzenie tych rzeczy pomogło, kolejny powód to mogą być pasożyty/problemy z jelitami

Werox lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 28 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Które to podejście do owulacji? Ja w grudniu miałam dwa, i drugie podejście miało pik. 🤞

Właśnie drugie. Ostatnio ściemniał w 11 dc, dziś 17 dc. I śluz się znów pojawił. Mam nadzieję, że to już będzie to. 🥺

Taki spadek w 7dpo jest naturalny. Pewnie jutro ładnie odbije. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 14:42

askowe lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Buburuza ech, frustrujące są takie stany. Ale to rozumiem, że nie pierwszy raz masz takie zawirowania?te plamienia i krwawienia po stosunku, nie masz jakiejś nadżerki?

🌿J.ss rwa to jest dziadostwo, nawet na lekach ciężko się jej pozbyć szybko… 🫤

Zaczęły się dokładnie miesiąc po rozpoczęciu starań. Jakby głowa wiedziała.

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    03.06 wizyta u Ginka
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:

A byłaś po na zwykłej kontroli u ginekologa? Może jakaś nadżerka ? Stąd te krwawienia po stosunku ?

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • askowe Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    U mnie było podobnie, że jak tylko zaczęłam myśleć o staraniach, cykl się rozjechał, ale jak spojrzałam na problem szerzej, to było to 3msc po naszym weselu, które kosztowało mnie dużo stresu, a kortyzol ma jakieś opóźnione działanie podobno (np kortyzol owe wypadanie włosów dzieje się z 3msc opóźnieniem) i zakładam, że z tego wszystko się wzięło, niestety uregulowanie trochę trwało...

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    A byłaś po na zwykłej kontroli u ginekologa? Może jakaś nadżerka ? Stąd te krwawienia po stosunku ?

Tak byłam i wszystko w porządku obrazowo. Przy tak długich staraniach zalecał drożność. Zignorował plamienia i niski progesteron 7dpo. Powiedział, że nie jest fanem progesteronu, ale też skomentował mała ilość płynu w zatoce douglasa po owulacji (nie wiem czy to ma znaczenie) muszę skoczyć chyba po drugą opinię.
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny ❤️

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    03.06 wizyta u Ginka
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie 11 dpo i test negatywny. Bóle brzucha okresowe i już czuję że szykuje się świętowanie w bólu.

W przyszłym cyklu chce porobić parę badań sprawdzić jak tsh, prolaktyna i nieszczęsna ferrytyna.

Ja całkowicie odstawiłam herbatę (kawy nie pije)

Poza tym, na początku dostałam tardyferon fol, który brałam razem z wit C i laktoferyną i mi ładnie podbił z 8 na 47 w półtora miesiąca

Po tym czasie odstawiłam tardyferon bo jednak nie jest obojętny dla żołądka, kupiłam sobie floradix do picia i pije go co 2 dni (tak gdzieś przeczytałam ze co 2 dni moze sie lepiej wchlaniac)

No i zelazo biorę na wieczór ok 21, w te dni jem max do 19 zeby brac je na czczo, dodatkowo dalej wit c i laktoferyna razem z nim

A no i zaczelam jeść codziennie na śniadanie Jajka w różnej kombinacji, najczęściej jajecznica. Jak mam ochotę na przekąskę to jem pestki dyni, tez są dobrym źródłem żelaza

Po miesiącu z floradixem ferrytyna znowu trochę wzrosła, z 47 na 54

Werox lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:

Ja całkowicie odstawiłam herbatę (kawy nie pije)

Poza tym, na początku dostałam tardyferon fol, który brałam razem z wit C i laktoferyną i mi ładnie podbił z 8 na 47 w półtora miesiąca

Po tym czasie odstawiłam tardyferon bo jednak nie jest obojętny dla żołądka, kupiłam sobie floradix do picia i pije go co 2 dni (tak gdzieś przeczytałam ze co 2 dni moze sie lepiej wchlaniac)

Pije je na wieczór ok 21, w te dni jem max do 19 zeby brac je na czczo, dodatkowo dalej wit c i laktoferyna razem z nim

A no i zaczelam jeść codziennie na śniadanie Jajka w różnej kombinacji, najczęściej jajecznica. Jak mam ochotę na przekąskę to jem pestki dyni, tez są dobrym źródłem żelaza

Po miesiącu z floradixem ferrytyna znowu trochę wzrosła, z 47 na 54

Werox lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ