Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza. wrote:
    Wspominałam Wam kiedyś, że przy pierwszej ciąży moja teściowa jakimś cudem to przewidziała 😄 I słuchajcie… wczoraj jak była u nas, to nagle wspomniała coś, że „bocian się kręci” i że chyba coś się szykuje 🥹
    Powiem Wam, że aż mnie to ruszyło, bo mam ogromną nadzieję, że tym razem też jej słowa okażą się prorocze 🤞❤️ Tym bardziej, że ona naprawdę nic nie wie ani o naszych pierwszych staraniach wtedy, ani teraz o tych drugich. Totalnie zero.
    I najlepsze jest to, że to ona sama poruszyła ten temat 😳 Siedzimy, pijemy kawę, gadamy sobie o totalnie różnych rzeczach, głównie o ogrodzie i tarasie, a ona nagle z takim tekstem… no aż miałam ciarki 🥹
    Po takich słowach jakoś się lepiej zrobiło na sercu 🥹❤️ bardzo wierzę w to że takie słowa mają moc
    Także na kwiecień mam teraz jeszcze większą nadzieję niż wcześniej 🤞✨

Mam nadzieję, że teraz też przewidziała:) może ma jakieś super moce.
    Ja mam taką ciocię tylko ona już widzi po fakcie. Na zasadzie, że dopiero co ktoś się dowiedział o ciąży a ona już o tym wie, bo mówi, że kobieta inaczej wygląda. Nie wiem czy po oczach widzi czy po czym ale od razu jak kogoś zobaczy wie, że jest w ciąży nawet w 4-5 tygodniu.

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
    5 cs (2 odpuszczone)
  • askowe Autorytet

Wysłany: 29 marca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌷Cerva trzymam kciuki za owulację 🤞🤞

🌷Akacjowa piękny wynik! Spokojnej ciąży 🥰

Pisałam Wam wczoraj o temperaturze, że spadła o 0,2, dzisiaj się budzę, mierzę i kurde trochę lepiej, ale nadal nisko :/ a potem patrzę, że była zmiana czasu 🙈 więc jest inna godzina pomiaru, a "na stary czas" jest powrót do poprzedniej temperatury 😌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 14:11

Cerva, yoreva lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 29 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) pozwolę sobie na koniec miesiąca do was dołączyć.

Mam 35 lat, mąż 38 :) pewnego wieczoru rozmawiałam z mężem i oboje uznaliśmy, że w domu kogoś nam brakuje i musimy tę pustkę wypełnić.

Jestem po 3 ciążach. I dwóch porodach ♥️

Myślę, że spróbuję testować jeszcze w marcu 31.03 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 14:46

Kompotlinka, Werox, Iza., Kathrine32, _Dysia_, Lisia00, Rosalinda, Blond27, Cerva, askowe lubią tę wiadomość

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Bakalia witamy, kciuki za testowanie! 🤞😊

Bakalia.35, Blond27 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 29 marca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia.35 wrote:
    Witam :) pozwolę sobie na koniec miesiąca do was dołączyć.

Mam 35 lat, mąż 38 :) pewnego wieczoru rozmawiałam z mężem i oboje uznaliśmy, że w domu kogoś nam brakuje i musimy tę pustkę wypełnić.

Jestem po 3 ciążach. I dwóch porodach ♥️

Myślę, że spróbuję testować jeszcze w marcu 31.03 :)
    Hej🙋‍♀️

Widzę że masz w stopce dziecko które ma urodziny wtedy co ja 🤣 14.04
    I mój mąż też jest z 5.05 🤣
    Ale zbieg okoliczności😁❤️

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza. wrote:
    Wspominałam Wam kiedyś, że przy pierwszej ciąży moja teściowa jakimś cudem to przewidziała 😄 I słuchajcie… wczoraj jak była u nas, to nagle wspomniała coś, że „bocian się kręci” i że chyba coś się szykuje 🥹
    Powiem Wam, że aż mnie to ruszyło, bo mam ogromną nadzieję, że tym razem też jej słowa okażą się prorocze 🤞❤️ Tym bardziej, że ona naprawdę nic nie wie ani o naszych pierwszych staraniach wtedy, ani teraz o tych drugich. Totalnie zero.
    I najlepsze jest to, że to ona sama poruszyła ten temat 😳 Siedzimy, pijemy kawę, gadamy sobie o totalnie różnych rzeczach, głównie o ogrodzie i tarasie, a ona nagle z takim tekstem… no aż miałam ciarki 🥹
    Po takich słowach jakoś się lepiej zrobiło na sercu 🥹❤️ bardzo wierzę w to że takie słowa mają moc
    Także na kwiecień mam teraz jeszcze większą nadzieję niż wcześniej 🤞✨

Trzymam kciuki❤️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego dziadka, a potem cioci na działce od XX lat jest gniazdo z bocianami, więc chyba już tak nie zwracam na nie uwagi, bo żyły obok mnie 😍 zawsze obserwowałam jak za stodołą szukają sobie pożywienia i lecą z nim do gniazda dla małych krzyczących bocianków ❤️

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln
    komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
    morfologia 2% (norma od 4%)

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 2dc - 14
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH 2dc - 6,13
    LH 2dc - 2,47
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja się nie odzywałam za bardzo bo trochę mnie dobiło to, że w 2026 już nie urodzę. Pomimo, że wiedziałam, że będą problemy jak przy poprzednich staraniach to itak się łudziłam, że zajmie to krócej. Dzisiaj mam już 12 dzień cyklu ale ten cykl itak idzie na straty bo nie biorę żadnych leków- więc moje endometrium wynosi aktualnie zawrotne 3mm. Więc w kwietniu nie zatestuję i wpiszę się na wolnego strzelca.
    2 kwietnia mam wizytę w klinice i będę rozmawiała z lekarzem o planach na kolejny cykl bo kolejny cykl ruszamy z pełną obstawą lekami i mam nadzieję, że w maju któraś z Was będzie mogła mi wpisać ⏸️ 🤞🤞
    Gratuluję wszystkim które zobaczyły w tym miesiącu ⏸️ i życzę nudnej ciąży!

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 29 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Hej🙋‍♀️

Widzę że masz w stopce dziecko które ma urodziny wtedy co ja 🤣 14.04
    I mój mąż też jest z 5.05 🤣
    Ale zbieg okoliczności😁❤️

o proszę :D to zaraz świętować będziemy obie. Tyle że ja kinderparty 😅😀 a Wy możecie z winkiem :D

Monia• lubi tę wiadomość

🩵 14.04.2019

💚 05.05.2023
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwietniu chyba też jako wolny strzelec, dzisiaj 16 dc owulaki wciąż jasne. Wyniki męża jeszcze się bardzo nie poprawiły, będę pracować najprawdopodobniej od przyszłego cyklu z dietetykiem klinicznym. Chcę zrobić coś dla siebie.

askowe lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj owulak pozytywny. Wyszłyśmy ze szpitala więc będziemy jednak działać 😁 tylko że jestem mega chora i biorę antybiotyk ale czytałam że to nie ma takiego wpływu na starania. Córce na szczęście przeszło . Jak dobrze będzie to będę testować w moje urodziny, 14.04 😀

Kompotlinka, Werox, Iza., Cerva, _Dysia_, Agi96, askowe, Czarna.Basia lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 AnaHope 🌸 Lady A. oby ten oddech od intensywnych starań przyniósł Wam upragnione szczęście. Wierzę, że tak będzie.

🌸 Monia super wieści! Owocnych działań, obyś dostała piękny prezent na urodziny. 😊

Blond27, Lady A., Monia• lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Monia ale dobrze się złożyło. 😃 to lecimy chyba równo w tym cyklu. Jak mi owulka się potwierdzi to ja pewnie będę wcześniej testować, nie wytrzymam tyle. 😅

🌿Lady A. Może ściemnieje tak jak u mnie. 🙂 kciuki, bo wystarczy tylko jeden. Ale jak czujesz, że może to jest czas na lekkie odpuszczenie to korzystaj i rób wszystko dla siebie. ☺️

Monia• lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tym cyklu stany depresyjne już 10 dni przed okresem 😆 To chyba przez to, że nie robiłam owulaków i nie wiem czy miałam owulke, objawy niby były ale nie tak mocne jak zazwyczaj. Także od razu w głowie mam to, że na pewno się nie udało 😐

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 29 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Ja mam w tym cyklu stany depresyjne już 10 dni przed okresem 😆 To chyba przez to, że nie robiłam owulaków i nie wiem czy miałam owulke, objawy niby były ale nie tak mocne jak zazwyczaj. Także od razu w głowie mam to, że na pewno się nie udało 😐

A ja o dziecko staram się 4 raz i za każdym razem w każdym cyklu byłam w ciąży :D teraz na pewno też już jestem.
    Tyle że ja podchodzę do tego, że fajnie być w ciąży, zawsze chociaż te kilka dni 😅 aczkolwiek wiadomo ten jeden miesiąc zwykle był bardziej wyjątkowy niż pozostałe inne.
    W tym miesiącu nie mam czym, ale pewnie zamówię z 50 testów ciążowych i będę codziennie robić, bo..jestem bardzo niecierpliwa i zamiast szukać objawów po prostu robię test i głową mniej wariuje.

🩵 14.04.2019

💚 05.05.2023
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia.35 wrote:
    A ja o dziecko staram się 4 raz i za każdym razem w każdym cyklu byłam w ciąży :D teraz na pewno też już jestem.
    Tyle że ja podchodzę do tego, że fajnie być w ciąży, zawsze chociaż te kilka dni 😅 aczkolwiek wiadomo ten jeden miesiąc zwykle był bardziej wyjątkowy niż pozostałe inne.
    W tym miesiącu nie mam czym, ale pewnie zamówię z 50 testów ciążowych i będę codziennie robić, bo..jestem bardzo niecierpliwa i zamiast szukać objawów po prostu robię test i głową mniej wariuje.

Ja o dziwo póki co w tym miesiącu nie wkręcam sobie ciąży. Oprócz tego, że czasem mnie boli okresowo brzuch to nie mam żadnych innych objawów, więc nie mam co sobie wkręcać 😆 Ten brzuch jest dla mnie zbyt normalny żeby być delulu, bo czasem to mnie pobolewa i 2 tygodnie przed okresem.

⏸️ 11.2025

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Monia ale dobrze się złożyło. 😃 to lecimy chyba równo w tym cyklu. Jak mi owulka się potwierdzi to ja pewnie będę wcześniej testować, nie wytrzymam tyle. 😅

🌿Lady A. Może ściemnieje tak jak u mnie. 🙂 kciuki, bo wystarczy tylko jeden. Ale jak czujesz, że może to jest czas na lekkie odpuszczenie to korzystaj i rób wszystko dla siebie. ☺️
    Chyba właśnie tego potrzebuję, zadbać trochę o siebie 😊 z jednej strony się cieszę, że to jeszcze nie, bo po świętach jadę na szkolenie, a okres mam dwa tygodnie po piku 😁 powinniśmy się rozminąć 😁😊

Cerva lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • askowe Autorytet

Wysłany: 29 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    🫂🫂🫂 Zadbaj o siebie, wiem, że czasem nie da się odpędzić od tych myśli, mi pomogła trochę rozmowa z terapeutą, odcięcie się trochę od forum, pójście do kliniki. Trzymam kciuki, aby było lepiej ✊✊

_Dysia_ lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym tygodniu serduszkowalismy może z 4 razy w dni płodne. Wątpię żeby się udało, nie robiłam owulakow, nie wiem czy owu była czy nie.
    Teraz przez 3 dni nawet nie serduszkowalismy, mąż pojechał do pracy na dwa tygodnie bez przytulanek na pożegnanie.
    Jakoś mam tak ostatnio że jak już jest po owu to staje się dla mnie bezużyteczny.
    Od przyszłego tygodnia muszę brać antybiotyk dopochwowo przed hsg. 07.04 ma przyjść @ a potem 15.04 beta dla szpitala i 16.04 zabieg.
    11.04. mam imprezę rodzinna, nie wiem czy tak krótko przed HSG powinnam pić. Raczej nie chce chyba. Wgl nie mam ochoty tam iść, będzie moja siostra której wszyscy będą gratulować. Już w sobotę było mi przykro na spotkaniu u mojej mamy jak to wychwalała że babcia zostanie.

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 29 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    🫂🫂🫂 Zadbaj o siebie, wiem, że czasem nie da się odpędzić od tych myśli, mi pomogła trochę rozmowa z terapeutą, odcięcie się trochę od forum, pójście do kliniki. Trzymam kciuki, aby było lepiej ✊✊

Dzięki, ogólnie to nie jest tak źle. Ostatnio coraz mniej myślę o tym, że mogę być w ciąży i nie odpuszczam już niczego. W pracy też już się nawet nie oszczędzam, bo jak tak robiłam to jak dostawałam okresu to wjeżdżało wielkie rozczarowanie. Teraz wiem, że jak będę miała być w ciąży to w niej będę, nieważne co będę robić. Wiadomo, dbam o dietę, suplementy i wgl ale wiem, że na dzień obecny nie mogę nic więcej zrobić i już nie chcę żyć w ciągłym "a co jeśli".

askowe, Kompotlinka, Agi96 lubią tę wiadomość

⏸️ 11.2025

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ