X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    U mnie dzisiaj owulak pozytywny. Wyszłyśmy ze szpitala więc będziemy jednak działać 😁 tylko że jestem mega chora i biorę antybiotyk ale czytałam że to nie ma takiego wpływu na starania. Córce na szczęście przeszło . Jak dobrze będzie to będę testować w moje urodziny, 14.04 😀
    Co za zwrot akcji 😀 owocnych starań 🍀

Monia• lubi tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że jednak trochę tych dwóch kresek w tym miesiącu było 🥹 gratuluję Wam dziewczyny serdecznie ❤️

Ja się nie odzywam, bo nawet nie mam na co czekać. Owulacja przyszła chyba w 24dc, ale mąż ze zmęczenia nie dał rady. Teraz jeszcze 14 dni do okresu, potem znowu 3-4 tyg. czekania na owulację i pytanie czy w te dwie/trzy noce nam się dobrze złoża grafiki czy znowu 1,5 miesiąca czekania :/ Czasem sobie myślę, że to totalnie nie ma sensu, ale bardzo ciężko mi odpuścić to marzenie :(

Blond27, Atomówka lubią tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:
    Co za zwrot akcji 😀 owocnych starań 🍀
    Dzięki 🫶 wypuścili nas wcześniej ze względu na to że ja się okropnie rozchorowałam, jak byłam dzieckiem to tak byłam chora ostatni raz, chyba się tam zaraziłam od kogoś bo córka miała coś innego… ale z drugiej strony się cieszę bo cykl nie pójdzie na straty 🤣

Cerva lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹Wznowienie starań

age.png
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Monia ale dobrze się złożyło. 😃 to lecimy chyba równo w tym cyklu. Jak mi owulka się potwierdzi to ja pewnie będę wcześniej testować, nie wytrzymam tyle. 😅

🌿Lady A. Może ściemnieje tak jak u mnie. 🙂 kciuki, bo wystarczy tylko jeden. Ale jak czujesz, że może to jest czas na lekkie odpuszczenie to korzystaj i rób wszystko dla siebie. ☺️
    Ja pewnie też nie wytrzymam i będę testować wcześniej 😅 ale by było super jakby nam się znowu udało w tym samym miesiącu 🤣 ( mamy dzieci z tego samego miesiąca i roku, pamiętam Cię z dawnego wątku i strony fioletowej)

Cerva lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹Wznowienie starań

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Monia polubiłam za wyjście. ☺️

🌿Aś a może przed owu się coś udało podziałać? ✊

🌿Dysia masz plan testować?

My podziałaliśmy wczoraj rano i dziś wieczorem. Mam nadzieję, że wystarczy, bo jutro jestem calutki dzień w pracy. Ale objawy owu obiecujące, ok. 17 mialam takie kilkunastominutowe kłucie jajnika.

Monia•, askowe, Blond27, Kompotlinka, .aś. lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .. trochę ochłonęłam po ostatnich 2 tyg które były dla mnie ciężkie .. nie ukrywam na prawdę było mi mega ciężko po tej negatywnej becie , potem okropnie bolesnym okresie który trwał i trwał.. byłam na wizycie pęcherzyk rośnie w tym „gorszym „jajniku tylko jeden … owulacja wtorek / środa i potem kontrol i progesteron więc za 2,5 tyg testowanie , napisze jeszcze konkretną datę .. wiecie ja chybania straciłam dzieje .. serio jest dla mnie to już za ciężkie .. nastawiliśmy się że w lato zaczniemy invitro i po prostu wtedy nadzieja jest duża ale chyba dopiero wtedy ona się pojawi .. lekarz jest za i tyle , gratuluję tylu pozytywnych kresek , marzę żeby w końcu je zobaczyć , będę napewno mniej na forum bo prawda jest taka że szczęście kresek mnie troszkę przytłacza no cóż taki czas .. 😞

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hej dziewczyny .. trochę ochłonęłam po ostatnich 2 tyg które były dla mnie ciężkie .. nie ukrywam na prawdę było mi mega ciężko po tej negatywnej becie , potem okropnie bolesnym okresie który trwał i trwał.. byłam na wizycie pęcherzyk rośnie w tym „gorszym „jajniku tylko jeden … owulacja wtorek / środa i potem kontrol i progesteron więc za 2,5 tyg testowanie , napisze jeszcze konkretną datę .. wiecie ja chybania straciłam dzieje .. serio jest dla mnie to już za ciężkie .. nastawiliśmy się że w lato zaczniemy invitro i po prostu wtedy nadzieja jest duża ale chyba dopiero wtedy ona się pojawi .. lekarz jest za i tyle , gratuluję tylu pozytywnych kresek , marzę żeby w końcu je zobaczyć , będę napewno mniej na forum bo prawda jest taka że szczęście kresek mnie troszkę przytłacza no cóż taki czas .. 😞
    Dobrze to znam, może decyzja z invitro zmniejszy presję na cykle i pozwoli lżej przeżyć te kilka miesięcy?

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Dysia masz plan testować?

Jeśli mi się spóźni okres to zatestuję. Ma być niby 9, tym razem zamiast 3 dni to poczekam 1 i zatestuję 10, bo jak wjedzie wypłata to muszę wiedzieć czy kupować znowu suplementy dla starających się, bo mi się kończą 😆

Cerva lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Jeśli mi się spóźni okres to zatestuję. Ma być niby 9, tym razem zamiast 3 dni to poczekam 1 i zatestuję 10, bo jak wjedzie wypłata to muszę wiedzieć czy kupować znowu suplementy dla starających się, bo mi się kończą 😆
    Kocham tę logikę 😅💪

_Dysia_ lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    My w tym tygodniu serduszkowalismy może z 4 razy w dni płodne. Wątpię żeby się udało, nie robiłam owulakow, nie wiem czy owu była czy nie.
    Teraz przez 3 dni nawet nie serduszkowalismy, mąż pojechał do pracy na dwa tygodnie bez przytulanek na pożegnanie.
    Jakoś mam tak ostatnio że jak już jest po owu to staje się dla mnie bezużyteczny.
    Od przyszłego tygodnia muszę brać antybiotyk dopochwowo przed hsg. 07.04 ma przyjść @ a potem 15.04 beta dla szpitala i 16.04 zabieg.
    11.04. mam imprezę rodzinna, nie wiem czy tak krótko przed HSG powinnam pić. Raczej nie chce chyba. Wgl nie mam ochoty tam iść, będzie moja siostra której wszyscy będą gratulować. Już w sobotę było mi przykro na spotkaniu u mojej mamy jak to wychwalała że babcia zostanie.

Murena, ja Cie bardzo przepraszam, ale o co chodzi?! Że niby TYLKO 4x serduszkowaliście w dni płodne, więc na pewno się nie udało? 🤪 Jakby mi udało się tyle razy, to bym była mega zadowolona, ale póki co mamy tyle stresów i wysiłków, że nie ma opcji. Trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze i 🐒 nie przyszła. Oczywiście rozumiem Twoje emocje. Masz bardzo trudną sytuację, więc mocne wahania i chwile zwątpienia są naturalne. Trzymaj się. 🫂

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpo i wszystkie znaki na niebie wskazują że się nie udało. Temperatura spada, tęskno spada, HRV rośnie… Wczoraj jeszcze sobie rekreacyjnie siknęłam, chyba tyko po to by mieć odhaczone w tym staraczkowym bingo „testowanie kiedy jest zdecydowanie za wcześniej” i „testowanie po południu” 😅 Oczywiście biel.
    Czekam na 🐒 powinna być za 3-4 dni.

W tym miesiącu pójdę do ginekologa żeby jakoś oficjalnie odnotował ten początek starań, gdyby było to nie daj boze potrzebne kiedyś. Chce też z nim omówić temat drożności - chyba zrobię to od razu. Miałam trzy operacje w jamie brzusznej i sporo zrostów tam jest. Co prawda po 2 miałam robiona drożność i jeden jajowód był sprawny, ale chyba warto sprawdzić, bo jeśli nic tam już nie działa to trzeba zmienić strategię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:30

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

Nadzieja, mocno Cię przytulam. 🫂 Myślę, że wszystkie tutaj Cię dobrze rozumiemy. Na pewno przerwa od forum, przekierowanie myśli w inną stronę Ci pomoże. Przede wszystkim zadbaj o siebie w najbliższym czasie, zrób dla siebie coś miłego. Będę na Ciebie czekać na nowym wątku, aby wpisać Cię na testowanie. 😊

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 dzydzy nie puszczam kciuków, może jeszcze rozpoczniesz nasz kwiecień z przytupem. 🤞

dzydzy lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Dzydzy jeszcze nic nie przesądzone. ✊

🌿Dysia jak mi temperatura odbije to może zatestujemy razem. ☺️

🌿Murena no właśnie, jakie TYLKO 4 razy? 😄

U mnie śluz dziś już taki typowo biały, kremowy i sporo, a nie tak jak ostatnio po tych nieudanych pikach. Także jestem dobrej myśli, że coś się jednak zadziało. 🙏 obstawiam, że była wczoraj wieczorem/dziś w nocy. To potwierdza kolejny raz, że u mnie od piku do owulki raczej bliżej niż dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:25

askowe, Kompotlinka, dzydzy lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    U mnie 10 dpo i wszystkie znaki na niebie wskazują że się nie udało. Temperatura spada, tęskno spada, HRV rośnie… Wczoraj jeszcze sobie rekreacyjnie siknęłam, chyba tyko po to by mieć odhaczone w tym staraczkowym bingo „testowanie kiedy jest zdecydowanie za wcześniej” i „testowanie po południu” 😅 Oczywiście biel.
    Czekam na 🐒 powinna być za 3-4 dni.

W tym miesiącu pójdę do ginekologa żeby jakoś oficjalnie odnotował ten początek starań, gdyby było to nie daj boze potrzebne kiedyś. Chce też z nim omówić temat drożności - chyba zrobię to od razu. Miałam trzy operacje w jamie brzusznej i sporo zrostów tam jest. Co prawda po 2 miałam robiona drożność i jeden jajowód był sprawny, ale chyba warto sprawdzić, bo jeśli nic tam już nie działa to trzeba zmienić strategię.

Dzydzy podpowiesz mi jak używasz tętna do śledzenia cyklu? Mi rzeczywiście potrafi spoczynkowe trochę podskoczyć w lutealnej (chociaż nie zawsze), ale na HRV nie patrzyłam. Cyklu nie musisz jeszcze skreślać, jak zostały 3-4 dni do małpy 🙊 jeszcze jest czas żeby się coś zmieniło 😊

dzydzy lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, przytulam za biel… 🫂

Tez dzis siknelam, oczywiscie bialo. Ja juz nie mam sil, niby jeszcze za wczesnie ale to 9dpo, nie mam nadziei juz na ten cykl. Moje marzenie zeby urodzic w 2026 leglo w gruzach a ja czuje sie bardzo zle dzisiaj.

dzydzy lubi tę wiadomość

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
  • askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy, J.ss 🫂🫂 dołączam do temu ⚪ 9-10dpo...

U mnie też spadek temperatury, więc zatestowałam, aby się potem nie zastanawiać. Niby wcześnie, ale też wiara mi opadła 😔

Z dobrych informacji planuję mały rajd rowerowy na majówkę, nie będę musiała odwoływać 🤷

J.ss, dzydzy lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askowe, polubilam za rajd rowerowy, super opcja :)

Niby czlowiek wie ze za wczesnie, a sie ludzil ☹️

askowe lubi tę wiadomość

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿J.ss 🌿Askowe wiem, że taka biel mocno studzi entuzjazm ale to serio bardzo wcześnie. 😔Nie puszczam kciuków.

J.ss, Kompotlinka, askowe lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva, ja rowniez trzymam kciuki za Ciebie! Kiedy planujesz testowac?

U was tez tak deszczowo?

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
‹‹ 134 135 136 137 138
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ