Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Remedios wrote:Nie karm mi brajana 😅 to nie pierwszy raz niestety, już mnie taka choroba kiedyś oszukała
😅 wiem, wiem. Aczkolwiek życzę żeby to było to!
Ej, u mnie ten śluz jednak jeszcze trochę jakby płodny. Ale siknęłam na owulaka dla potwierdzenia a tam konkretny pik, mocniejszy zdecydowanie niż wczoraj. 😳
Kompotlinka, _Dysia_, Monia•, Czarna.Basia, Angel93, Kathrine32, Agi96 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
Cerva wrote:
To nie odpuszczaj i działaj 💪
Kompotlinka lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
🫂🫂 U mnie tylko jeden dzień przeziębienia w grudniu spowodował straszne zawirowania w cyklu, niestety trzeba przetrwać 😔Lady A. wrote:A u mnie dzisiaj 17 dc, owulaki nadal jasne, temperatura niewiarygodna, bo wysoka, ale jestem przeziębiona... 😞 Na dodatek przeżywam duży stres związany z diagnozą trudnej choroby u bliskiej mi osoby. Chyba się wszystko przesunie...👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
10cs -
Remedios wrote:To nie odpuszczaj i działaj 💪
No dopiero po 20 będę w domu, ale taki jest plan. 🫡
Kompotlinka, Blond27 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
Ja mam Swanson, ale chyba bardziej byłam zadowolona z mieszanki UP Fertil Woman +, tylko strasznie drogie to...dzydzy wrote:Dziewczyny które stosują inozytol, jaką markę polecacie?
dzydzy lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
10cs -
Wszystko razem się nałożyło i wyskoczyła mi temperatura prawie 36.8°C z rana... 🫤 A ratio na owulakach niziutko, także podaruje sobie już mierzenie, nic mi nie wniesie z tym przeziębieniem. Zostają mi owulaki i śluz, od czwartku mam incydenty śluzu konsystencji białka i weź tu wyczuj co się dzieje 😞askowe wrote:🫂🫂 U mnie tylko jeden dzień przeziębienia w grudniu spowodował straszne zawirowania w cyklu, niestety trzeba przetrwać 😔🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
_Dysia_ wrote:Wiem, że ostatnie testowanie mamy jutro, ale już dzisiaj chciałam wam serdecznie podziękować za ten miesiąc. Bardzo się cieszę, że mogłam wam wpisać tyle kreseczek. Mam nadzieję, że i mnie niedługo klątwa dopadnie🍀
Za wszystkie nasze ciężarówki trzymam mocno kciuki, życzę wam spokojnej i nudnej ciąży, niech kropeczki rosną zdrowo 🥰
Za wszystkie biele, wredne małpy i gorszy czas całą resztę przytulam i niezmiennie trzymam kciuki za kolejne cykle 🫂🤞
Widzimy się niebawem na wątku kwietniowym 💜
Dysia bardzo dziękujemy za prowadzenie wątku. Klątwa prowadzącej nadal nad Tobą wisi. 😇
Ja dziś po pracy postaram się stworzyć już nowy wątek. 😉
_Dysia_, Cerva, askowe lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Cerva, owocnego 🔥 dzisiaj 😁
Boze ja jestem tak durna, ze zaczelam watpic w pinka super czulego ze przeciez podobno slabo sie wybarwia i ze moze jechac po facelle. Laski sprowadzcie mnie na ziemie bo ja sama ze soba sie wykoncze 😅 i potrzebuje mocnego sprowadzenia do parteru, bo zachowuje sie jakby byla niepoczytalna i za wszelka cene wmawiala sobie cos, czego nie ma.09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
Dzień dobry dziewczyny! Podczytuje Was cały czas po cichu, pomyślałam ze któraś z Was może spotkała się z taką sytuacją i podzieli się swoją wiedzą, bo jestem skołowana.
Fakty są u mnie takie:
- Cykle baaardzo długie przez PCOS
- W czwartek na monitoringu w 30 dniu cyklu na USG pęcherzyk dominujacy 19 mm na prawym jajniku
- w sobotę rano dodatni test owulacyjny i mnóstwo śluzu płodnego
- niedziela od rana mocne dolegliwości bólowe, kłucia, ciągnięcia typowo jak jest na owulację
- od dziś objawy ustąpiły, za to na monitoringu w południe na prawym jajniku pęcherzyk 16 mm...
Nie ma ciałka żółtego, nie bylo żadnej owulacji
Tylko gdzie jest w takim razie ten pęcherzyk z czwartku i te wszystkie objawy co znaczyły..
To jakaś podwójna owulacja czy jak
21.07.2023 Chłopczyk
Starania od 07.2025 👀🤰 -
J.ss wrote:Cerva, owocnego 🔥 dzisiaj 😁
Boze ja jestem tak durna, ze zaczelam watpic w pinka super czulego ze przeciez podobno slabo sie wybarwia i ze moze jechac po facelle. Laski sprowadzcie mnie na ziemie bo ja sama ze soba sie wykoncze 😅 i potrzebuje mocnego sprowadzenia do parteru, bo zachowuje sie jakby byla niepoczytalna i za wszelka cene wmawiala sobie cos, czego nie ma.
Hm, jak dla mnie pinki się słabo wybarwiają, ale jeśli chodzi o intensywność kreski. Ale z kolei żeby wyłapać szybko betę to dla mnie nie ma lepszych, bo ta kreseczka jest bladziutka ale jest. A jak nie ma to zawsze były śnieżnobiałe. Facelle z kolei osobiście nie stosowałam, ale po wielu wpisach na forum nie mam do nich zaufania w ogóle. 🤪
🌿Famme a mierzysz temperaturę? Jak owu była w nocy to mogło jeszcze nie być nic widać na USG.33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
Cerva wrote:Ja pije Fertistim ten zwykły. Skrócił mi i wyregulował cykle.
Ja używałam Ferristim w przerwami, ale miałam jeszcze ten ze starym składem, bo nowy się skiepścił. Teraz używam fitness Prenacaps Ovi.
Powoli się kończy więc zamówiłam nowość z Health labs. Mioinozytol forte z dodatkiem NAC
dzydzy lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Ja używałam Ferristim w przerwami, ale miałam jeszcze ten ze starym składem, bo nowy się skiepścił. Teraz używam fitness Prenacaps Ovi.
Powoli się kończy więc zamówiłam nowość z Health labs. Mioinozytol forte z dodatkiem NAC
Ale teraz są właśnie 3 wersje. Ta zwykła jest taka jak kiedyś. 🙂
Jak kiedyś zakończymy starania to pewnie wrócę do inozytolu jak znowu mi się cykle rozjadą, ale wtedy będę szukać pewnie zwykłego w proszku lepszego cenowo.33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
Mika1992 wrote:Ja używałam Ferristim w przerwami, ale miałam jeszcze ten ze starym składem, bo nowy się skiepścił. Teraz używam fitness Prenacaps Ovi.
Widziałam ten z Health Labs, w sumie ciekawy produkt, trochę podobny do prenacaps. Tylko tam nie ma d-chiro-inozytolu, sam mio. Jakby co to ja też biorę sam mio, ale np dla PCOS często polecają raczej tą mieszankę.
Fame kurczę dziwna sytuacja. Co powiedział lekarz? Przy PCOS chyba czasami się zdarza więcej niż jedno podejście do owu? Może zbadaj progesteron?
Cerva lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Ja po nadmiernie wybarwionymi teście ze stycznia wolę mniej wybarwiony pink, jak ma się wybarwić, to wybarwi się jutro czy za dwa dni 🤞🤞J.ss wrote:Cerva, owocnego 🔥 dzisiaj 😁
Boze ja jestem tak durna, ze zaczelam watpic w pinka super czulego ze przeciez podobno slabo sie wybarwia i ze moze jechac po facelle. Laski sprowadzcie mnie na ziemie bo ja sama ze soba sie wykoncze 😅 i potrzebuje mocnego sprowadzenia do parteru, bo zachowuje sie jakby byla niepoczytalna i za wszelka cene wmawiala sobie cos, czego nie ma.👩 93' 🧑 93'
10cs -
Hej, u mnie 12dpo. Byłam dziś na becie. Musze wykluczyć ciąże bo w święta będę u rodziny a w razie w nie chce zostać bez progesteronu. Zobaczymy jakie będą wyniki, ale raczej nie zakładam że się uda, bo testy wychodzą negatywne.🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
Lady A. wrote:A u mnie dzisiaj 17 dc, owulaki nadal jasne, temperatura niewiarygodna, bo wysoka, ale jestem przeziębiona... 😞 Na dodatek przeżywam duży stres związany z diagnozą trudnej choroby u bliskiej mi osoby. Chyba się wszystko przesunie...
Bardzo mi przykro, ściskam mocno..dużo siły życzę 🫂👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
5 cs (2 odpuszczone) -
Famme wrote:Dzień dobry dziewczyny! Podczytuje Was cały czas po cichu, pomyślałam ze któraś z Was może spotkała się z taką sytuacją i podzieli się swoją wiedzą, bo jestem skołowana.
Fakty są u mnie takie:
- Cykle baaardzo długie przez PCOS
- W czwartek na monitoringu w 30 dniu cyklu na USG pęcherzyk dominujacy 19 mm na prawym jajniku
- w sobotę rano dodatni test owulacyjny i mnóstwo śluzu płodnego
- niedziela od rana mocne dolegliwości bólowe, kłucia, ciągnięcia typowo jak jest na owulację
- od dziś objawy ustąpiły, za to na monitoringu w południe na prawym jajniku pęcherzyk 16 mm...
Nie ma ciałka żółtego, nie bylo żadnej owulacji
Tylko gdzie jest w takim razie ten pęcherzyk z czwartku i te wszystkie objawy co znaczyły..
To jakaś podwójna owulacja czy jak
Ja kiedyś byłam tuż przed okresem i miałam duży pęcherzyk na jajniku. Rósł sobie ale do owulacji nie doszło. Potem się wchłania albo właśnie widnieje w obrazie USG jako te malutkie pęcherzyki charakterystyczne dla PCOS. Ja też miałam wtedy objawy, prawie pozytywne testy owulacyjne, dwukrotnie ciemniały jakby dwa podejścia do owulacji. I niestety owulacji nie było. Pęcherzyk zniknął. Także no tak właśnie bywa ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 17:05
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
5 cs (2 odpuszczone) -
Fertistim różowy ma ten sam skład, tylko cena wyższa 😂
No i zrobili kolejny ten ovu, który był w momencie kiedy nie było różowego. No i dalej został w ofercie.👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
5 cs (2 odpuszczone) -
Wiecie jakie jaja. Poszłam dziś do ośrodka gdzie robiłam bete odebrać wyniki w formie papierowej. I Pani mi mówi, że będzie problem, bo jest pomyłka. Pytam jaka pomyłka, a ona mi mówi, że przyszły do nich wyniki, ale to nie są moje bo imie sie zgadza, w nazwisku jedna literka inaczej, ale pesel inny. Pyta mnie jakie robiłam badanie, mówie, że bete, a ona tak patrzy na te wyniki i mówi, że hmm coś jest chyba nie tak xd
Pytam czy moge zerknąć, patrze rzeczywiście imie sie zgadza, nazwisko prawie i tam też beta, ale wynik negatywny. Przez chwile sie nawet wystarszyłam, że to moj wynik 😅 ale myśle sobie no jak przecież robiłam powtórke i ja widziałam inne wyniki z kodu który dostałam plus robiłam w weekend sikańca i wyszedł dużo ciemniejszy niż pierwszy. Dla pewności zalogowałam się na wyniki i upewniłam się że tam dane sie zgadzają, pokazałam Panią i w sumie to mam przyjść jutro, bo będą dzwonić do labolatorium żeby spróbować to wyjaśnić25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
27.03 - 212 B-hcg
03.04 B-hcg 3727
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️