X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Nie karm mi brajana 😅 to nie pierwszy raz niestety, już mnie taka choroba kiedyś oszukała

😅 wiem, wiem. Aczkolwiek życzę żeby to było to!

Ej, u mnie ten śluz jednak jeszcze trochę jakby płodny. Ale siknęłam na owulaka dla potwierdzenia a tam konkretny pik, mocniejszy zdecydowanie niż wczoraj. 😳
    IMG-6348.jpg

Kompotlinka, _Dysia_, Monia• lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    😅 wiem, wiem. Aczkolwiek życzę żeby to było to!

Ej, u mnie ten śluz jednak jeszcze trochę jakby płodny. Ale siknęłam na owulaka dla potwierdzenia a tam konkretny pik, mocniejszy zdecydowanie niż wczoraj. 😳
    IMG-6348.jpg

To nie odpuszczaj i działaj 💪

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    A u mnie dzisiaj 17 dc, owulaki nadal jasne, temperatura niewiarygodna, bo wysoka, ale jestem przeziębiona... 😞 Na dodatek przeżywam duży stres związany z diagnozą trudnej choroby u bliskiej mi osoby. Chyba się wszystko przesunie...
    🫂🫂 U mnie tylko jeden dzień przeziębienia w grudniu spowodował straszne zawirowania w cyklu, niestety trzeba przetrwać 😔

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    To nie odpuszczaj i działaj 💪

No dopiero po 20 będę w domu, ale taki jest plan. 🫡

Kompotlinka, Blond27 lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Dziewczyny które stosują inozytol, jaką markę polecacie?
    Ja mam Swanson, ale chyba bardziej byłam zadowolona z mieszanki UP Fertil Woman +, tylko strasznie drogie to...

dzydzy lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    🫂🫂 U mnie tylko jeden dzień przeziębienia w grudniu spowodował straszne zawirowania w cyklu, niestety trzeba przetrwać 😔
    Wszystko razem się nałożyło i wyskoczyła mi temperatura prawie 36.8°C z rana... 🫤 A ratio na owulakach niziutko, także podaruje sobie już mierzenie, nic mi nie wniesie z tym przeziębieniem. Zostają mi owulaki i śluz, od czwartku mam incydenty śluzu konsystencji białka i weź tu wyczuj co się dzieje 😞

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Wiem, że ostatnie testowanie mamy jutro, ale już dzisiaj chciałam wam serdecznie podziękować za ten miesiąc. Bardzo się cieszę, że mogłam wam wpisać tyle kreseczek. Mam nadzieję, że i mnie niedługo klątwa dopadnie🍀

Za wszystkie nasze ciężarówki trzymam mocno kciuki, życzę wam spokojnej i nudnej ciąży, niech kropeczki rosną zdrowo 🥰

Za wszystkie biele, wredne małpy i gorszy czas całą resztę przytulam i niezmiennie trzymam kciuki za kolejne cykle 🫂🤞

Widzimy się niebawem na wątku kwietniowym 💜

Dysia bardzo dziękujemy za prowadzenie wątku. Klątwa prowadzącej nadal nad Tobą wisi. 😇

Ja dziś po pracy postaram się stworzyć już nowy wątek. 😉

_Dysia_, Cerva lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva, owocnego 🔥 dzisiaj 😁

Boze ja jestem tak durna, ze zaczelam watpic w pinka super czulego ze przeciez podobno slabo sie wybarwia i ze moze jechac po facelle. Laski sprowadzcie mnie na ziemie bo ja sama ze soba sie wykoncze 😅 i potrzebuje mocnego sprowadzenia do parteru, bo zachowuje sie jakby byla niepoczytalna i za wszelka cene wmawiala sobie cos, czego nie ma.

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
  • Famme Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Podczytuje Was cały czas po cichu, pomyślałam ze któraś z Was może spotkała się z taką sytuacją i podzieli się swoją wiedzą, bo jestem skołowana.
    Fakty są u mnie takie:
    - Cykle baaardzo długie przez PCOS
    - W czwartek na monitoringu w 30 dniu cyklu na USG pęcherzyk dominujacy 19 mm na prawym jajniku
    - w sobotę rano dodatni test owulacyjny i mnóstwo śluzu płodnego
    - niedziela od rana mocne dolegliwości bólowe, kłucia, ciągnięcia typowo jak jest na owulację
    - od dziś objawy ustąpiły, za to na monitoringu w południe na prawym jajniku pęcherzyk 16 mm...

Nie ma ciałka żółtego, nie bylo żadnej owulacji :(
    Tylko gdzie jest w takim razie ten pęcherzyk z czwartku i te wszystkie objawy co znaczyły..
    To jakaś podwójna owulacja czy jak :(

21.07.2023 Chłopczyk <3

Starania od 07.2025 👀🤰
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Cerva, owocnego 🔥 dzisiaj 😁

Boze ja jestem tak durna, ze zaczelam watpic w pinka super czulego ze przeciez podobno slabo sie wybarwia i ze moze jechac po facelle. Laski sprowadzcie mnie na ziemie bo ja sama ze soba sie wykoncze 😅 i potrzebuje mocnego sprowadzenia do parteru, bo zachowuje sie jakby byla niepoczytalna i za wszelka cene wmawiala sobie cos, czego nie ma.

Hm, jak dla mnie pinki się słabo wybarwiają, ale jeśli chodzi o intensywność kreski. Ale z kolei żeby wyłapać szybko betę to dla mnie nie ma lepszych, bo ta kreseczka jest bladziutka ale jest. A jak nie ma to zawsze były śnieżnobiałe. Facelle z kolei osobiście nie stosowałam, ale po wielu wpisach na forum nie mam do nich zaufania w ogóle. 🤪

🌿Famme a mierzysz temperaturę? Jak owu była w nocy to mogło jeszcze nie być nic widać na USG.

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• Famme Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva nie mierzę temperatury, mam wrażenie ze mi to nie wychodzi :(

21.07.2023 Chłopczyk <3

Starania od 07.2025 👀🤰
‹‹ 134 135 136 137 138
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ