Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję. Staram się opanować i zbytnio się nie nakręcać. Ale mam pytanie do dziewczyny które ostatnio ujrzały ⏸️. Was też pobolewał brzuch trochę tak jak na okres??
    W obu ciążach na początku brzuch mnie bolał okresowo , to zupełnie normalne 😍🖐️

Anett9300 lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam was podpytać o wyniki waszych mężów, mojemu wyszła niska morfologia nasienia i ruch lekko poniżej normy miejscami, poszedł do andrologia, dostał skierowanie na badania hormonów, zrobił, wyszło TSH 4.6, prolaktyna 549 (norma do 324), też homocysteina ponad 18 (a jeszcze w grudniu miał poniżej 10 🥲). Dzisiaj był u endokrynologa i ten stwierdził, że to nie ma wpływu na płodność, dał skierowanie na dalsze badanie tarczycy, ale ech... Naprawdę lekarze zlewają tak wyniki poza normą?

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję. Staram się opanować i zbytnio się nie nakręcać. Ale mam pytanie do dziewczyny które ostatnio ujrzały ⏸️. Was też pobolewał brzuch trochę tak jak na okres??

Anett ja praktycznie codziennie czułam mocne skurcze jak na okres, nawet mocniejsze niż zazwyczaj. Teraz się trochę uspokajają

Blond27 ale ładnie widać pik. Trzymam kciuki żeby się dziś ❤️ udało! I super masz tych gentelmenów wokół siebie!

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Chciałam was podpytać o wyniki waszych mężów, mojemu wyszła niska morfologia nasienia i ruch lekko poniżej normy miejscami, poszedł do andrologia, dostał skierowanie na badania hormonów, zrobił, wyszło TSH 4.6, prolaktyna 549 (norma do 324), też homocysteina ponad 18 (a jeszcze w grudniu miał poniżej 10 🥲). Dzisiaj był u endokrynologa i ten stwierdził, że to nie ma wpływu na płodność, dał skierowanie na dalsze badanie tarczycy, ale ech... Naprawdę lekarze zlewają tak wyniki poza normą?
    Nasza endo nie, ona nawet te co są w normie laboratoryjnej analizuje. Mąż ma wyniki hormonalne w normach, ale mówi, że np testosteron jest dla niej za niski. Także zależy od lekarza 😉

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • maranta Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    hej Dziewczyny,
    postanawiam do Was wrócić dzisiaj co prawda przyszła @, więc w marcu dwóch kreseczek nie zobaczę ale właśnie dzisiaj zaczyna się pierwszy cykl po histeroskopii, z włączniem dostinexu by obniżyć prolaktynę! Tym samym liczę, że te dwie kreseczki się zadzieją i w kwietniu już jest na nie szansa! W cyklu histeroskopii zrobiłam proga 8dpo i był rekordowy 28,3!!

W tym cyklu poproszę o bycie wolnym strzelcem, a czy któreś z Was miały doświadczenia po histeroskopii pierwszego cyklu? Był jakiś inny?

Hej! Ja wprawdzie mam histero dopiero w tym tygodniu, ale ginekolog mówił, że nie ma cyklu do stracenia i żeby nawet w tym się starać. Mam normalnie od 15 dnia brać progesteron. A miałaś jakieś plamienia? Długo trwały?

Chętnie się dowiem, czy zmienia się długość cyklu po histeroskopii :)

⌛Starania od wiosny 2025
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki. Beta 31,75. Progesteron 25,48 🥹

Kompotlinka, Czarna.Basia, _Dysia_, J.ss lubią tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana! 😊

Anett9300 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Czarna.Basia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anett! Teraz kciuki za przyrost🤞🍀❤️
    Brzuch na początku ciąży zazwyczaj boli okresowo więc badź spokojna :)

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Boże nie wierzę w to 🥹

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
‹‹ 45 46 47 48 49
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ