Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Dziewczyny...czy to to ? 🥹🥹🥹
    https://ibb.co/DD0cZC8r
    Tak! Piękna kreseczka , gratulacje kochana i kciuki za betę 🤍

Dawdler34, Mona_Mona lubią tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Dawdler34 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na mini urlopie ale już znalazłam lab, jutro podskoczę z rana na bete i proga🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 08:15

Kompotlinka, Kleo10, Kathrine32, Agi96, Basiax, Mona_Mona lubią tę wiadomość

• Insulinka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Dziewczyny...czy to to ? 🥹🥹🥹
    https://ibb.co/DD0cZC8r

Widzę kreskę, super. Gratulacje 🍀🤞🏻✊🏻

A mi dzisiaj brajanusz tak wjechał na głowę, że w 7dpo robiłam test i oczywiście biel. Nie wiem czego się spodziewałam, ale nie mogłam wytrzymać. Wstałam i musiałam ten test zrobić. No musiałam, jakby ktoś moimi rękami kierował 😂 Za to teraz poczekam do dnia @ albo zrobię dzień przed. I na pewno nie zrobię wcześniej bo nie mam żadnego już testu. Tak się załatwiłam więc teraz nie kupuje, kupie dopiero w czwartek żeby był na piątek.
    Natomiast nie nastawiam się, może @ przyjdzie wcześniej. Bo już mam dzisiaj lekki ból głowy jak przed @. Tyle, że zazwyczaj mam do 3 dni przed maks, a teraz jest chyba 5 dni do @. Więc trochę za wcześnie. No i mam spadek temperatury. Z 36.3 na 36.2 więc jak jutro też spadnie choć o 0.1 to już pozamiatane.
    Ale dalej za Was będę mocno trzymać kciuki chociaż i tak już w marcu jest pięknie 🍀🤞🏻✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 08:47

Dawdler34, Iza., Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety też biel.
    Nie sądziłam, że można tyle czasu wpatrywać się w biały test i szukać jakiegokolwiek cienia.

Dawdler - gratuluję ⏸️
    Smegi 🫂

Mona_Mona lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Coś tam jest! Trzymam kciuki.

Tule za biele.

Chyba zostanę sama na kwietniowym wątku, jak tak dalej pójdzie hahaha 🤭🤭🤭
    Spokojnie ja też pewnie będę na jeszcze kilku wątkach miesięcznych .... Oczywiście wczoraj nic nie było, choć wczoraj była owulacja ale mąż znowu swoje źle sapomoczucie zaczął pokazywać więc mi się odechciało już wszystkiego i tego skakania za wszystkim .... Latania po lekarzach itp. nawet mu nie mówiłam żeby presji nie było. Powoli mam chęć odpuścić ,bo mam wrażenie że tylko ja się staram a jemu wszystko jedno mimo że niby chce drugie dziecko. Czeka nas poważna rozmowa.

U nas bylo🤍 śr,czw - owulacja w sobotę więc bez szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 08:28

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 8 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Coś tam jest! Trzymam kciuki.

Tule za biele.

Chyba zostanę sama na kwietniowym wątku, jak tak dalej pójdzie hahaha 🤭🤭🤭
    I ja 😉 mimo teorii, że jak nie wierzymy w cykl to może się udać to ja uparcie w swoim przypadku nie wierzę w tę teorię 😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tule za biele 🫂🫂

Dawdler34 jest kreseczka 🥺 Cieszę się, że się udało i trzymam kciuki za betę 🤞🤞

Ja jestem jakieś 7dpo ale nie będę testować wcześniej niż 13, bo boję się kolejnego rozczarowania 🙈 Wybrałam sobie piątek 13, ale co tam 😀 Ja wierzę, że jednak ten dzień nie będzie dla mnie pechowy 😃

Kompotlinka, dzydzy, Kleo10, Iza., Iskierka ✨, Agi96, Takatam lubią tę wiadomość

• maranta Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    Ogólnie ja miałam histeroskopie dwa dni po owulacji, więc ten cykl spisalismy na straty. Chociaż gdzieś w głębi duszy było że może jednak jakiś plemnik został i się uda ale jednak było wielkie pobojowisko po histero i nie było miejsca na zagnieżdżenie 🙈 Okres powinnam dostać jutro, a dostałam dzisiaj, a wczoraj miałam plamienie.

Sama histeroskopia u mnie była z usunięciem polipa, łyżeczkowaniem i wycinkami m.in z szyjki (Doktorowi się coś nie podobało)

Ból po był duży, bo jeszcze miałam taki tamponik założony i wskazanie nie dźwiganie przez 2 miesiące i zwolnienie na 2 tygodnie z pracy.
    Plamienie się zaczęło w 3 dobie po histeroskopii takie malinowe i trwało ok 4 dni.

Sam zabieg nie wpłynął mi w ogóle na cykl + ten progesteron mnie bardzo zaskoczył że owulacja była taka silna

Dwa tygodnie zwolnienia? To ja nadal żyję w przekonaniu, że pójdę do pracy dzień po histero...

Dziękuję, że opisałaś swoje doświadczenia. U mnie też podejrzenie polipa i ma być łyżeczkowanie.

⌛Starania od wiosny 2025
  • Seabird Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Jesteśmy na mini urlopie ale już znalazłam lab, jutro podskoczę z rana na bete i proga🥹

Gratulacje i trzymam kciuki za betę 🥰🍀

Przytulam dziewczyny, które zobaczyły znowu biel 🫂🫂🫂 Powalczymy w kwietniowym wątku, ktoś musi zostać żeby tam wyrobić statystyki dwóch kresek 😊

Cerva - widziałam, że pisałaś o temp i owulakach, ale ani nie mierzę ani nie mam żadnych testów owulacyjnych w domu, cykl miał być trochę 'odpuszczony' 😅 Ale nie czuje się jak przy owulce, jajników w ogóle nie czuje. Sluz dalej jakby rozciągliwy, ale już mleczny, więc bardziej pasuje do lutealnej, choć ja zwykle mam suszę 😁 Próbuję stłamsić brajana.

Kompotlinka, askowe lubią tę wiadomość

32👩🏼& 36👨
    13cs ⏳
    12.2025 CB 💔

Cytologia HPV ✅
    Hormony ✅
    Tarczyca ✅
    Owulacje ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Dziewczyny tule za biele 🫂🫂

Dawdler34 jest kreseczka 🥺 Cieszę się, że się udało i trzymam kciuki za betę 🤞🤞

Ja jestem jakieś 7dpo ale nie będę testować wcześniej niż 13, bo boję się kolejnego rozczarowania 🙈 Wybrałam sobie piątek 13, ale co tam 😀 Ja wierzę, że jednak ten dzień nie będzie dla mnie pechowy 😃

No to testujemy razem bo ja chyba też wtedy jestem wpisana na to oficjalne testowanie. Powodzenia kochana 🥹
    Ja ogólnie nigdy tak wcześnie nie testowałam jak dzisiaj. Nie wiem co mi odbiło 🤭

Kathrine32 lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Dwa tygodnie zwolnienia? To ja nadal żyję w przekonaniu, że pójdę do pracy dzień po histero...

Dziękuję, że opisałaś swoje doświadczenia. U mnie też podejrzenie polipa i ma być łyżeczkowanie.

W sierpniu miałam histero z wycięciem 2 polipów. Też byłam przekonana, że następnego dnia wróce do pracy, nawet tak powiedziałam szefowi. 🤭 Ale skończyłam na 1,5 tygodniowym L4 i myślę, że było to potrzebne. Dwa dni byłam lekko przybita po narkozie.Kilka dni krwawienia i bólu okresowego. Lepiej na spokojnie odpocząć w domu.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    No to testujemy razem bo ja chyba też wtedy jestem wpisana na to oficjalne testowanie. Powodzenia kochana 🥹
    Ja ogólnie nigdy tak wcześnie nie testowałam jak dzisiaj. Nie wiem co mi odbiło 🤭

Wpisywałaś się na 12 haha, przepisać na 13? 😊

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    U mnie niestety też biel.
    Nie sądziłam, że można tyle czasu wpatrywać się w biały test i szukać jakiegokolwiek cienia.

Dawdler - gratuluję ⏸️
    Smegi 🫂

Można. Ja potrafiłam co chwilę gonić do łazienki i patrzeć na test jakby ta kreska tam miała magicznie się pojawić. Mój mąż mi raz powiedział „zaraz to se chyba tą kreskę tam dorysujesz”.

dzydzy lubi tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Ja w poprzednim cyklu też tak katowałam się testami od 8dpo, dlatego teraz nie zamierzam 🙈 Nie jestem zbytnio cierpliwa, ale cóż muszę jakoś wytrzymać 🤣

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Ja w poprzednim cyklu też tak katowałam się testami od 8dpo, dlatego teraz nie zamierzam 🙈 Nie jestem zbytnio cierpliwa, ale cóż muszę jakoś wytrzymać 🤣
    Ja oczywiście też wcześnie zaczęłam. A w tym też zamierzam wytrwać do 12 dpo 😁 jak? Jeszcze tego nie wiem 🤣

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj wieczór nie wytrzymałam zrobiłam test i wyszła mi blada cienka kreska na pinku. Ale stwierdziłam że się nie będę nakręcać i poczekam do jutra. Oczywiście prawie cała noc nie spałam. O 4 rano już mi się tak siku chciało więc pobiegła siknąć na test i wyszła znowu blada różowa kreseczka. Liczyłam że będzie wyraźniejsza ale to w sumie był inny test. Ale przynajmniej wiem że to nie zastrzyk. Pojechałam do laboratorium pobrać betę. Boże dziewczyny pomódlcie się za mnie żeby to było to. Pobolewa mnie brzuch ale tak trochę inaczej. Ciągnie mnie w pachwinach. A cycki mam jak Pamela

https://ibb.co/20NVZHCj
    Wchodze na grupe i co ja widzę! Gratulacje Anett, tak sie ciesze <3
    Widzialam ze pytalas o bol brzucha. Mnie dosc dlugo bolal, mininum dwa albo 3 tygodnie i to tak dosc mocno. Nie tak mocno jak przy cp ale czuc bylo ten bol.

Trzymam kciuki, wierze ze teraz juz vedzie dobrze <3

Sprawdzalas na kiedy wypada Ci tp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 10:03

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • maranta Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    W sierpniu miałam histero z wycięciem 2 polipów. Też byłam przekonana, że następnego dnia wróce do pracy, nawet tak powiedziałam szefowi. 🤭 Ale skończyłam na 1,5 tygodniowym L4 i myślę, że było to potrzebne. Dwa dni byłam lekko przybita po narkozie.Kilka dni krwawienia i bólu okresowego. Lepiej na spokojnie odpocząć w domu.

O nie... To ja chyba przygotuje w pracy grunt na ewentualną nieobecność. Planowałam pracować potem z domu, ale jak mam zle się czuć i miec trudności z zebraniem myśli, to dam sobie spokój.

A czy ten Twój cykl z histeroskopią różnił się długością od normalnych?

⌛Starania od wiosny 2025
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:

Super! Trzymam kciuki za betę 🤞🏻 kreska na teście piękna 😍

Dawdler34 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL
    🥹🍀
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynom z ⏸️
    Za biele tule🫂🫂
    Czytam Was i widziałam wasze wszystkie dwie kreseczki co ostatnio się pojawiły i mega się cieszę , ale nie mam ostatnio jakoś czasu udzielać się na forum. W pracy też nie mogę mieć telefonu w ogóle przy sobie.
    Ja chyba dzisiaj zrobię test (8dpo) bo już się nie mogę powstrzymać 🤣

👩🏼28👨🏽27
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹Wznowienie starań od 20.12.2025

age.png
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję. Staram się opanować i zbytnio się nie nakręcać. Ale mam pytanie do dziewczyny które ostatnio ujrzały ⏸️. Was też pobolewał brzuch trochę tak jak na okres??
    Gratulacje! ♥️
    Tak mnie w czwartek bolał, pamiętam że w pierwszej ciąży też tak miałam ☺️

Blond27 lubi tę wiadomość

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ